[Upd]Braafheid niet naar medische keuring Twente

Olga (Nuongirl)
Het lijkt er sterk op dat FC Twente kan fluiten naar Edson Braafheid. Gisteren zou de linksback medisch gekeurd worden in Enschede, maar hij kwam niet opdagen. En nu ook Newcastle United en Manchester City interesse getoond hebben in de verdediger, lijkt zijn voorkeur uit te gaan naar een transfer naar Engeland.

Vorige week maakten de Tukkers de komst van Braafheid, die aan het eind van dit seizoen transfervrij is, bekend op zijn officiële website. De komst van Braafheid riep toen nogal wat vraagtekens op, en inmiddels is duidelijk dat de ploeg te voorbarig geweest is. Braafheid heeft nog niet getekend bij de Tukkers en nu er interesse is vanuit Engeland lijkt hij af te zien van een vertrek naar de Tukkers.

Zowel Newcastle als Manchester City wil Braafheid per direct overnemen. De Telegraaf meldt dat beide clubs bereid zijn om 400.000 euro te betalen. Of FC Utrecht bereid is om de back voor dit bedrag te laten gaan is nog onduidelijk.

Update 14:00 uur

De zaakwaarnemer en tevens vader van Braafheid, René Braafheid, heeft tegenover Sportweek gezegd dat zijn zoon gewoon naar FC Twente verkast. "Ik weet niet waar die verhalen over buitenlandse interesse nu ineens allemaal vandaan komen, maar het is allemaal oud nieuws. Edson kon inderdáád naar Engeland én naar Frankrijk. Daar kon hij veel meer geld verdienen, maar hij heeft vorige week niet voor niets besloten dat hij liever naar FC Twente wil en vrijdag niet voor niets een principeakkoord met die club bereikt over een driejarig contract per 1 juli. In die situatie is helemaal niks veranderd."

"Alleen de handtekeningen onder het contract ontbreken nog, maar met het zetten daarvan hebben we geen haast. Het contract gaat immers pas in op 1 juli. Tenzij FC Utrecht nog geld aan hem wil verdienen. Dan moet die club maar voor de transferdeadline van 31 januari een akkoord zien te bereiken met FC Twente. Want dáár wil Edson heen, en nergens anders. Hij is een man van zijn woord,” aldus Braafheid senior.