Lotz bedrogen door Lefevere

Maurice (Maurisico)
Marc Lotz is bedrogen door Patrick Lefevere. Dat beweert de Belgische krant HLN vandaag.

Lefevere zou aanzetten tot het gebruik van doping. HLN beweert nu echter dat Lefevere er de oorzaak van is dat Marc Lotz gepakt is voor het in bezit hebben van EPO. Lefevere zou daarvoor zijn kennissen binnen de politie hebben ingeschakeld.

HLN interviewde een Belgische arts die deze opmerkelijke verklaring doet: "Eind mei 2005 werd Lotz naar huis gestuurd om ‘zich te prepareren voor de Tour’. Dat betekende: trainen en epo gebruiken buiten competitie, zodat hij niet met wedstrijdcontroles geconfronteerd kon worden. Lotz luisterde naar Lefevere, begint zijn epo-kuur, maar drie dagen later valt het gerecht binnen. Huiszoeking, in een uithoek van Vlaanderen, op 200 meter van de Nederlandse grens. Toeval bestaat niet: het gerecht was vooraf getipt. Er was een telefoontje binnen gelopen."

Marc Lotz werd vervolgens voor twee jaar geschorst. Dit kwam Lefevere goed uit. Lotz zou een te duur contract hebben. En hoe kom je makkelijker van een dure renner af door hem op heterdaad te betrappen? Op dopinggebruik staat immers de straf van onmiddellijk ontslag.