Pereiro gaat vrijuit

Maurice (Maurisico)
Het onderzoek van het Franse antidopingagentschap (AFLD) naar de dossiers van 11 renners die positief testten in de Tour de France van 2006, blijft zonder gevolgen. Dat heeft het agentschap donderdag meegedeeld.

Onder de onderzochte renners bevond zich ook de Spanjaard Oscar Pereiro , de nummer twee van de Tour 2006. Alle renners konden keurig een medisch voorschrift voorleggen.

AFLD-voorzitter Pierre Bordry zei donderdag dat hij het betreurde dat de renners "zo veel tijd nodig hadden om de gevraagde documenten aan het AFLD te bezorgen."

Pereiro kwam pas op 19 januari op de proppen met zijn voorschrift. Het AFLD had hem daar al in de herfst van vorig jaar naar had gevraagd. De Spanjaard ondernam pas actie nadat hij in de Franse media verdacht werd van dopinggebruik.

De Franse krant Le Monde schreef dat Pereiro positief had getest op het gebruik van Salbutamol, een middel tegen astma. De internationale wielerunie (UCI) bleek op de hoogte van het feit dat Pereiro over een certificaat beschikte, maar noemde hem nalatig omdat hij het nog steeds niet aan het AFLD had bezorgd.