Voetbal: Uitslagen 1/8 finales KNVB beker (25/01)

Icoon KNVB BekerVandaag werden er twee wedstrijden afgewerkt in de strijd om de KNVB beker. PSV speelde tegen Go Ahead Eagles, Jong AZ nam het op tegen Roda JC.

Roda JC – Jong AZ 2-1
Nadat Jong AZ in de eerste helft op voorsprong kwam door een goal van Hulst in de 27e minuut, ging het al snel bergafwaarts met de club. Drie gele kaarten werden er uitgedeeld door scheidsrechter van Sichem. De spelers Jaliens, Gunarsson en Molhoek mochten er elk een incasseren. Twee tegendoelpunten, door Ramzi in de 58e minuut en door van Tornhout in de 62e minuut, werden Jong AZ noodlottig. Roda JC gaat door naar de kwartfinales dankzij deze overwinning.

PSV – Go Ahead Eagles 3-2
Nadat de eerste helft weinig spannende momenten kende, wist Oosthout in de 54e minuut de eerste goal te scoren voor Go Ahead Eagles. De arbiter strafte daarna een handsbal van Gillisen af met een penalty voor PSV, deze werd door Simons in de 58e minuut verzilverd. Ook werden er de nodige gele kaarten uitgedeeld: Gillisen, Göbel (Go Ahead Eagles), Väyrynen en Da Costa (PSV) mochten er eentje in hun zak steken.

De 2-1 werd gescoord door Fárfan in de 74e minuut, die hiermee ook zijn 50e goal voor PSV scoorde. Koné scoorde in de 79e minuut de 3-1 en door deze goal leek de kwartfinale voor PSV veilig gesteld. Kromkamp wist echter in de 89e minuut de spanning omhoog te gooien door in eigen doel te scoren. Het hielp echter niet; PSV gaat door naar de kwartfinales met 3-2.