Ontslag agenten na kindermoorden India

MisdaadNaar aanleiding van de gruwelijke serie kindermoorden die eind december in India in een plaats net buiten New Delhi aan het licht kwam, zijn zes politiemensen ontslagen en drie op non-actief gesteld. De deelstaatregering verwijt hen niet te hebben opgetreden toen de afgelopen twee jaar steeds meer meldingen binnenkwamen over vermiste kinderen.

De politie kwam de seriemoord pas op het spoor toen bij een bediende een mobieltje van een vermist meisje werd aangetroffen. Toen men ging graven op het erf van zijn baas om een huis in Noida, een sjieke buitenwijk van New Delhi, werden de schedels en ledematen van 17 omgebrachte kinderen en jonge vrouwen aangetroffen.

Inmiddels heeft de bediende de moord op zeker tien kinderen en vijf vrouwen bekend. Hij zei zijn slachtoffers te hebben onthoofd. De lichaamsdelen verborg hij in de achtertuin of in een open riool. Vermoedelijk lokte hij ze naar de woning in opdracht van zijn baas, en heeft die de slachtoffers verkracht waarna ze samen de slachtoffers vermoordden.

Volgens bewoners van Noida zijn de afgelopen jaren 38 kinderen uit de buurt rond het huis verdwenen. De politie zou er weinig aandacht aan hebben besteed.