Alleen dure versie PS3 in Nederlandse winkels

Icoon GamesAlleen de dure, luxere versie van de nieuwe spelcomputer van Sony, de Playstation 3 (PS3), komt in de Nederlandse winkels te liggen. Of de goedkopere variant hier wordt verkocht, hangt af van de vraag. De dure PS3 komt in ons land 23 maart op de markt, meldde Sony donderdag.

De dure PS3 heeft een grotere harde schijf dan de goedkopere versie. De prijs bedraagt 599 euro, aanzienlijk meer dan Amerikanen en Japanners voor een dergelijke spelcomputer betalen. In de Verenigde Staten en Japan is de uitgeklede PS3 wel uitgebracht. Die kost zo'n 100 dollar minder.

De PS3 is vanaf 23 maart beschikbaar in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland. Er komen een miljoen systemen op de markt. Het is onduidelijk hoeveel daarvan voor Nederlandse winkels zijn bestemd.

De introductie van de nieuwe spelcomputer, die de concurrentie aangaat met de Xbox 360 van Microsoft, heeft in Europa flinke vertraging opgelopen. Sony kampte met productieproblemen. In november vorig jaar konden gamers in de VS en Japan al wel de PS3 aanschaffen. Het concern heeft daar inmiddels twee miljoen systemen verscheept. Eind maart moeten dat er wereldwijd zes miljoen zijn.