FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 26 november 2004

Welke ploeg redt Dierckxsens en Durand

Twee smaakmakers uit het wielrennen van de afgelopen jaren driegen verplicht te moeten stoppen. Ludo Dierckxsens en Jacky Durand lijken geen ploeg meer te vinden voor volgend seizoen.

Beide renners, bekend van hun veelvuldige lange ontsnappingen, reden in het afgelopen seizoen voor Landbouwkrediet. Die ploeg wilde niet het budget verhogen en dan nog een bijrol in de ProTour spelen. De ploeg stort zich daarom komend jaar op het opleiden van jonge Belgische renners en heeft Dierckxens en Durand geen nieuw contract meer aangeboden.

De 40-jarige Dierckxens zou graag nog een mooi afsluitend jaar rijden en de 37-jarige Durand wil ook nog doorfietsen. Gezien hun publicitaire waarde verwacht je dat er nog wel ploegen interesse zouden tonen, maar dat valt tegen. MrBookmaker.com overweegt wel de renners aan te trekken, maar veel zal afhangen van de beslissing van de UCI over de ProTour-licentie. Daarnaast heeft Landbouwkrediet misschien toch nog geld om Dierckxens een contract aan te bieden, maar voorlopig blijft dat erg onzeker.

Texaanse basisschool verloot 2 jachtgeweren

Isiolo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen basisschool in de Amerikaanse staat Texas wil twee jachtgeweren verloten. Met de loterij hoopt de Hanna Springs Intermediate School in het plaatsje Lampasas 15.000 dollar in te zamelen om een hek rond het schoolterrein te bouwen. In de buurt van de school zou vorig jaar een verkrachter zijn gesignaleerd.

"Met de verloting van de geweren beschermen we onze kinderen", betoogde de lokale Republikeinse politica Suzanna Hupp. Hupp doneerde één van de geweren, enkele ouders gezamenlijk de andere. "Zelfgebakken koekjes brengen hier geen cent op", meent een woordvoerder van Hupp. Lampasas ligt in een gebied waar het jagen op herten erg populair is. In het jachtseizoen trekken duizenden jagers naar de streek.

De ouders van de schoolkinderen staan vrijwel unaniem achter de verloting. "Wij verkopen geen wapens aan kinderen, maar aan de jagers die hierheen komen", reageerde een ouder. De winnaar van de loterij moet minimaal achttien jaar oud zijn, en is gebonden aan de lokale wapenwetten. De verloting vindt plaats op 8 december.

Lingerie in warenhuis verhit Drent

Saint_One had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 41-jarige man uit het Drentse Gieten kon zich in het warenhuis van Vroom & Dreesmann aan de Grote Markt in Groningen niet inhouden. De sexy lingerie wond hem dermate op, dat hij ter plekke de behoefte voelde zijn verhitte gemoed een handje te helpen.

Personeelsleden van het warenhuis die de schennispleger betrapten waren echter niet gediend van de voorstelling en droegen de man over aan de politie. De Gietenaar heeft op het politiebureau een procesverbaal gekregen.

VVD'er Van Aartsen kritisch over Balkenende

HeinsPim had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsJozias van Aartsen, fractievoorzitter van de VVD, heeft op een congres van zijn partij harde kritiek geuit op minister-president Balkenende. De premier had volgens Van Aartsen harder moeten opkomen voor de veiligheid van alle burgers. De speech van de VVD'er ging voor het overgrote deel over 'het land in verwarring' sinds de moord op Van Gogh.

"Wat ik heb gemist is dat de Nederlandse regering, bij voorkeur bij monde van de minister-president, uitspreekt dat veiligheid voor alle burgers van de land de hoogste prioriteit heeft. Maar dan ook de allerhoogste. Anders gaat de angst niet weg, gaat de verontwaardiging niet weg, herstelt het vertrouwen niet. Eerst veiligheid, dan integratie", betoogde Van Aartsen. Volgens de VVD zijn de maatregelen die de ministers Donner en Remkes hebben aangekondigd niet genoeg. "Voor de VVD-fractie mag er nog wel een tand bij: sluit de moskeeën waar haat wordt gezaaid, zet onverwijld die imams uit, stop de financieringsstromen uit Saoedi-Arabië."

Hirsi Ali
Het ondergedoken VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali kreeg, ondanks dat ze niet lijfelijk aanwezig was, van de aanwezigen op het congres een staande ovatie. Van Aartsen las een boodschap voor van Hirsi Ali, die sinds de moord op Theo van Gogh niet meer in het openbaar is verschenen. De ondergedoken politica ervaart de moord op Van Gogh 'als een moord op de waarden van de verlichting'. "Vrijheid is niet vanzelfsprekend", schreef Hirsi Ali. "Je mag nooit denkers, schrijvers, kunstenaars om het leven brengen, bedreigen of intimideren. Maar deze gouden regel is niet vanzelfsprekend voor iedereen. Daar zal ik tot het einde van mijn leven voor blijven strijden."

Politiek leiderschap
Op het congres van de VVD, dat vandaag en morgen in Noordwijkerhout gehouden wordt, zal het politiek leiderschap van de liberalen ter discussie staan. Veel VVD-leden vinden de huidige situatie met twee kapiteins op een schip –fractievoorzitter Van Aartsen in de Tweede Kamer en vice-premier Zalm in het kabinet– te onduidelijk. In een motie zal morgen worden aangedrongen om het politiek leiderschap te koppelen aan het fractievoorzitterschap. De leider van de VVD is zo niet gebonden aan een regeringsstandpunt, en zou nadrukkelijker een eigen liberaal geluid kunnen laten horen. Van Aartsen liet afgelopen week in het tv-programma Barend & Van Dorp weten dat hij wel oren heeft naar het leiderschap van zijn partij.

Drie Nederlanders actief voor Minardi

Vandaag was het de dag van sponsor Harry Muermans bij Minardi. Terwijl Patrick Huisman wat rondjes in de normale F1-auto reed, werden de gasten van Muermans rondgereden in de tweezitters.

Bij de Nederlandse sponsor hoorde ook een grote inbreng van Nederlandse coureurs. Jos Verstappen en Robert Doornbos reden samen met Zsolt Baumgartner en Nicolas Kiesa de gasten in de tweezitters rond. Patrick Huisman mocht in de gewone F1-auto zes rondjes rijden en de Belg mocht er Jeffrey van Hooydonk vijf rondjes in rijden.

Jos Verstappen vond het rondrijden in de tweezitter wel leuk: "Na een jaar afwezigheid in het racen heb ik me erg vermaakt met het rijden in de Minardi F1x2 auto. Zeker omdat Harry Muermans hier is met zijn gasten. Het is altijd opwindend voor de passagiers achter je in de tweezitter. Het is een goede dag geweest en een erg goed evenement voor de sponsors en Minardi."

Patrick Huisman reed een weinig indrukwekkende tijd in de Minardi. Hij kwam slechts tot een 1:20.420. Toch was hij tevreden: "Het was een fantastische ervaring. Normaal race je voordat je in de Formule 1 komt alle klasses van eenzitters eerst. Voor mij was dit pas de eerste keer dat ik in een open-wiel auto reed, dus het was erg speciaal. Het was aanvankelijk zowel raar als een beetje eng. Het was makkelijk om aan de motor gewend te raken, maar de remmen zijn zeer, zeer indrukwekkend, evenals de wind die op je helm beukt"

"Ik deed het rustig aan en wilde van de ervaring genieten. Waarschijnlijk is het niet zo moeilijk om vier of vijf seconden sneller te rijden, maar daarna de laatste paar seconden vinden is altijd het moeilijkste in de autosport. Ik genoot hier enorm van; het was de beste dag uit mijn leven en misschien kan ik het ooit nog een keer ervaren. Je weet nooit."

Saidi langer bij Feyenoord

Feyenoord heeft het contract met de Tunesier Karim Saidi opengebroken en verlengd tot de zomer van 2009.

De 21-jarige Saidi kwam in de zomer naar de Rotterdamse club en maakte een goede indruk in de eerste weken van dit seizoen.

Saidi is op dit moment herstellende van een blessure aan zijn hamstring, en hoopt dat hij aankomende week, voor de wedstrijd met Schalke 04 voor de UEFA Cup. weer fit zal zijn.

Zonta snel op laatste testdag Barcelona

Vandaag reden veertien coureurs rond op het circuit van Barcelona. Van hen was het verrassend genoeg Ricardo Zonta die in zijn Toyota de snelste tijd neerzette.

Vandaag was het voor de meeste teams een succesvolle afsluiting van een testweek. Vele ronden werden er door de coureurs gereden, waarbij Zonta ook op dit punt met 147 rondes eruit spring. Voor Zonta was het vandaag ook vooral zijn taak om te kijken hoeveel rondes de banden meegaan in verband met de nieuwe bandenregels. Het team wil 270 kilometer met een setje banden kunnen doen.

Jacques Villeneuve maakte vandaag zijn debuut in de Sauber en deed dit met een derde tijd en 95 rondjes verdienstelijk. Bij Sauber werd er vooral gekeken hoe de set-up in relatie met de nieuwe Michelin-banden kan worden verbeterd.

Bij Red Bull was er ook een speciaal duel gaande. Vitantonio Liuzzi kreeg bij dat team de kans te laten zien wat hij kan. Vanwege de afzeggging van Wirdheim reed Klien de andere auto. Op het einde van de dag was Klien ruim eentiende van een seconde sneller dan Liuzzi, die een stuk minder ervaring in de Formule 1 heeft.

Testtijden 26-11-2004 Barcelona:

Pos. CoureurTeam Tijd Rondes
1 Ricardo Zonta Toyota 1:14.975 147
2 Mark Webber Williams 1:15.172 101
3 Jacques Villeneuve Sauber 1:15.196 95
4 Pedro de la Rosa McLaren 1:15.419 90
5 Juan Pablo Montoya McLaren 1:15.503 56
6 Antonio Pizzonia Williams 1:15.513 36
7 Christian Klien Red Bull 1:15.532 56
8 Marc Gene Ferrari 1:15.659 112
9 Vitantonio Liuzzi Red Bull 1:15.661 86
10 Franck Montagny Renault 1:16.441 93
11 Giancarlo Fisichella Renault 1:16.581 102
12 Takuma Sato BAR 1:16.736 54
13 Jenson Button BAR 1:16.738 86
14 Enrique Bernoldi BAR 1:20.066 44

Pakkans en aantal veroordelingen toegenomen

Icoon Binnenlands nieuws De pakkans, de verhouding van tussen het aantal geregistreerde misdrijven en de straffen die worden uitgedeeld, is vorig jaar flink gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. In 2003 werd er voor 13 procent van de misdrijven iemand veroordeeld, een jaar eerder was dat nog 10 procent. Dat stelt het parket generaal van het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag in het magazine van het OM.

Het gestegen percentage veroordelingen komt deels door het extra werk van de negentien rechtbanken in ons land. Vorig jaar werkte elke parketmedewerker gemiddeld 80 transacties en dagvaardingen af, terwijl dat aantal in 2002 slechts 70 was. Het aantal verdachten is vorig jaar ook toegenomen met 15.000. Volgens het OM bestaat deze toename niet alleen uit 'flutzaken'.

Uit onderzoek van de Politiemonitor Bevolking 2004, dat in september is verricht, blijkt dat Nederlanders zich steeds veiliger voelen. De waardering voor de politie zou ook toegenomen zijn.

Kabinet wil paspoort terroristen intrekken

Icoon Binnenlands nieuws Veroordeelde terroristen met een dubbele nationaliteit moeten voortaan hun Nederlandse paspoort kwijtraken. Dat heeft de ministerraad vrijdag besloten. Het gaat om alle personen die zijn veroordeeld voor terroristische misdrijven of misdrijven tegen de veiligheid van de Staat. Voorwaarde is dus wel dat de terrorist een dubbele nationaliteit heeft, want anders zou hij staatloos worden, wat in strijd is met het internationale verdragen.

Nu kan het Nederlandse paspoort alleen ingetrokken worden bij mensen die hebben gefraudeerd zodat ze Nederlander konden worden, of bij mensen die onvoldoende hun best hebben gedaan om van hun oorspronkelijke nationaliteit af te komen.

De ministerraad is ook akkoord gegaan met maatregelen om het aantal dubbele nationaliteiten te beperken. Vreemdelingen die met een Nederlander trouwen en allochtonen van de tweede generatie moeten voortaan afstand doen van hun tweede nationaliteit, mits dat mogelijk is. Bijvoorbeeld Marokkanen kunnen hun Marokkaanse nationaliteit namelijk niet opzeggen omdat de Marokkaanse wet dat verbiedt.

Bogarde denkt aan stoppen

Winston Bogarde overweegt om een punt te zetten achter zijn voetballoopbaan.

Op zijn website geeft de 34-jarige verdediger aan dat hij serieus overweegt niet langer te gaan zoeken naar een nieuwe club. "In de meest ideale situatie zou ik mijn carrière nog een jaar willen verlengen, maar tot op heden ben ik er niet in geslaagd een club te vinden waar ik wil afsluiten."

Volgens de voormalig international heeft hij, sinds hij is vertrokken bij zijn vorige club Chelsea, wel aanbiedingen gehad van clubs. "Maar er zat er geen bij waar ik het juiste gevoel bij had. Ik moet een goed gevoel hebben voor ik mezelf aan een nieuwe club verbind."

Een blessure aan zijn bovenbeen heeft Bogarde vooralsnog ook al niet geholpen bij zijn zoektocht naar een nieuwe club. De afgelopen zeven weken kon hij daardoor niet met de reserves van Ajax meetrainen. Wel heeft hij besloten om voortaan geen gebruik meer te maken van de diensten van de Amsterdammers. "Ik heb de komende tijd een hoop denkwerk te doen," aldus de verdediger.

Maurits en Marilène verwachten 3e kind

Prinses Marilène is in verwachting. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdag gemeld. Prins Maurits en Prinses Marilène verwachten de geboorte van hun derde kind begin juni volgend jaar. Maurits is de oudste zoon van Prinses Margriet, de jongere zuster van Koningin Beatrix, en mr. Pieter van Vollenhoven.

Marilène en Maurits hebben al twee kinderen. Hun dochter Anna werd op 15 april 2001 geboren. Lucas, hun tweede kind, volgde op 26 oktober 2002.

Prins Maurits en prinses Marilène

Pakistan haalt blad met Van Gogh uit handel

In Pakistan zijn op bevel van een rechter alle exemplaren van het Amerikaanse tijdschrift Newsweek uit de handel gehaald en vernietigd. Het magazine besteedde afgelopen week aandacht aan de moord op Theo van Gogh en de film 'Submission' die hij maakte met Ayaan Hirsi Ali. Een aantal beelden uit de film werden daarbij ter illustratie afgedrukt: naakte mishandelde vrouwenlichamen voorzien van koranteksten.

Volgens de rechter bevat Newsweek hierdoor materiaal dat de koran schendt. Islamitische partijen in Pakistan hadden geklaagd over het artikel, dat onder de titel 'Clash of Civilisations' (botsing van beschavingen) was gepubliceerd. Zij vonden dat het blijk gaf van ''westerse vooroordelen tegen moslims''. De rechter bevestigde dat er ''enkele verwerpelijke opmerkingen in staan die neerkomen op schending van de koran''.

Overigens haalt het vonnis weinig meer uit, omdat het gewraakte nummer al bijna door de nieuwe editie zou worden vervangen. Bovendien was de verkoop afgelopen week van de 'Van Gogh'-editie van Newsweek 50% hoger dan normaal in Pakistan.

-
Newsweek artikel Clash of Civilizations. De foto's staan daar overigens niet bij.

Hekel aan racisten reden racistische vernielingen Dokkum

Miss_Merc had ons via de nieuws-submit te melden:

De vernielingen die eerder deze maand werden gepleegd aan het openbare Piter Jelles College in Dokkum hebben géén racistische achtergrond, terwijl het daar wel alle schijn van had. Zo werden op de ramen leuzen geklad als '666', 'WP' (White Power) en het getal '187'. Ook werden vier ruiten door ontploffingen volledig weggevaagd en werden alle sloten dichtgelijmd, zodat niemand het pand meer kon betreden.

De politie heeft inmiddels vier verdachten aangehouden: een 15-jarige inwoner van de gemeente Dantumadeel en drie Dokkumers van 15, 16 en 17 jaar. Zij hebben de bekend bewust een racistische tint aan de vernielingen te hebben willen geven om zodoende de schuld in de schoenen te kunnen schuiven van groepen racistische jongeren uit Dokkum en omgeving, waaronder nazi's en 'Lonsdalers'. De aangehouden verdachten hadden al langere tijd ruzie met de 'nazi's' en de 'Lonsdalers', en wilden hen zo in diskrediet brengen.

De verdachten worden naast de vernielingen aan de school ook verantwoordelijk gesteld voor het bekladden met hakenkruizen van een glasbak, vernielingen aan zeventien auto's, de gereformeerde kerk, muren in het centrum van Dokkum, een woning en het oude gemeentehuis. De totale schade bedraagt enkele duizenden euro's. Ze hebben inmiddels een beketenis afgelegd. Ook is gebleken dat de groep zich schuldig heeft gemaakt aan een tiental winkeldiefstallen en diefstal van twee fietsen.

Buiten een pesthekel aan extreem-rechts gaf een aantal van hen aan ook het Piter Jelles College te haten, wat mede gezien moet worden als reden voor de vernielingen. Justitie tilt zwaar aan de motivatie van de verdachten omdat ze met vooropgezette bedoelingen handelden.

Clubarts Juventus de cel in

De clubarts van voetbalclub Juventus, Riccardo Agricola, is door een rechter schuldig bevonden aan het toedienen van EPO aan zijn spelers en is tot een gevangenisstraf van 1 jaar en 10 maanden veroordeeld.

Tegen de directeur van de club, Antonio Giraudo, was in eerste instantie ook een celstraf geëist, maar hij is vrijgesproken.

Het duo beheerde tussen 1994 en 1998, volgens de aanklager, een dopingnetwerk binnen de club. In die periode won Juve onder andere de Champions League, ten koste van Ajax. Wat hier de gevolgen van zijn, is onbekend.

In 1998 werd er een onderzoek naar de twee gestart, nadat de coach van AS Roma, Zdenek Zeman, verlaarde dat er in de gehele Serie A doping werd gebruikt. (Oud)-spelers van Juventus gaven aan dat zij slechts voedingssupplementen kregen toegediend.

Fed Cup krijgt nieuw jasje

De jaarlijkse landenwedstrijd voor de vrouwen, de Fed Cup, zal vanaf volgend jaar volgens het Davis Cup-model bij de heren worden gespeeld.

De tennistrofee kan alleen worden gewonnen door een van de landen uit de wereldgroep. In de wereldgroep II strijden acht landen om promotie naar de hoogste klasse.

De landen krijgen dan voor het eerst te maken met een thuisvoordeel. Dit jaar werden alle wedstrijden op een vaste plaats afgewerkt. Komend seizoen wordt er voor ieder duel geloot welk land voor eigen publiek mag spelen.

Eerste ronde wereldgroep in 2005:
Italië-Rusland
Verenigde Staten-België
Spanje-Argentinië
Oostenrijk - Frankrijk

Eerste ronde wereldgroep II in 2005:
Slowakije-Zwitserland
Duitsland-Indonesië
Thailand-Kroatië
Tsjechië-Japan

Schaduwboekhoudingen gaan niet naar fiscus

Icoon Financieel nieuws De schaduwboekhoudingen van bouwbedrijven, die de afgelopen tijd door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) verzameld zijn, zullen niet overgedragen worden aan de Belastingdienst als de aannemers dit niet willen. Dat heeft het kabinet vrijdag besloten. In totaal gaat het om zo'n vierhonderd schaduwboekhoudingen, waarin mogelijk verboden afspraken staan vastgelegd.

De bouwbedrijven werken mee aan het onderzoek over kartelvorming omdat ze dan een lagere boete kunnen krijgen als ze schuldig blijken te zijn. Bovendien kunnen ze opdrachten van de overheid mislopen als ze niet meewerken.

Staatssecretaris Wijn van Financiën had graag gezien dat die boekhoudingen ook overgedragen zouden worden aan de Belastingdienst, zodat de achterstallige belastingen op de onrechtmatig verkregen winsten alsnog geïnd zouden kunnen worden. Minister Brinkhorst van Economische Zaken was echter bang dat de NMa geen schaduwboekhoudingen meer zou krijgen als die aan de fiscus doorgegeven zouden worden.

Zestig procent van de bedrijven heeft inmiddels aangegeven er geen bezwaar tegen te hebben als hun boekhouding wordt doorgespeeld, en de andere veertig procent van de bedrijven hoeft dus niet bang te zijn voor een extra belastingaanslag.

Echtpaar haalt trouwfoto's op na 15 jaar

Scootmobiel (herschreven!) had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een echtpaar in Maleisië kwam onlangs tot een verrassende ontdekking. Toen één van hun acht kinderen voorstelde om de trouwfoto's eens te bekijken, realiseerden ze zich dat ze die na vijftien jaar huwelijk nog steeds niet opgehaald hadden bij de fotowinkel. Ze hadden in 1989 wel een voorschot betaald, maar waren vergeten na het ontwikkelen en afdrukken de rest van het bedrag te voldoen en de foto's op te halen.

Het koppel ging ervan uit dat de winkel de foto's inmiddels al lang had weggegooid, maar besloot het toch maar te proberen. Na lang zoeken vonden ze het kassabonnetje terug, waarmee ze naar de winkel gingen. Tot hun stomme verbazing lag het fotoalbum nog in de winkel. De winkelier vond het zo'n opmerkelijk geval dat hij besloot het hen voor de helft van de prijs te verkopen.

Mohammed B. schoot twintig maal

junkieXXXL en geldropse_polleke hadden ons via de nieuws-submit te melden:


Icoon Binnenlands nieuws Mohammed B., die wordt verdacht van de moord op Theo Van Gogh, heeft zeker twintig schoten gelost. Dit deed hij met een semi-automatisch pistool van het type HS2000 van Kroatische makelij. Acht kogels troffen het lichaam van Van Gogh. Ook een voorbijganger raakte gewond.

Dit is door justitie tegenover het Radio1 journaal bevestigd. Het type pistool is nog niet zo lang op de markt en is populair. Op het internet zijn er zelfs fora te vinden over dit semi-automatische wapen. Mohammed B. schoot ook gericht op de politie, totdat zijn kogels op waren.



Het type pistool, HS2000, dat Mohammed B. gebruikte

Speeltjes bij chips aan banden

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Als het aan minister Hoogervorst van Volksgezondheid ligt wordt het aanbieden speeltjes bij chips aan banden gelegd. Hij wil de marketingmethode tegen gaan in de strijd tegen overgewicht onder kinderen. De minister wil de Reclame Code Commissie vragen op te treden tegen de reclames met de speeltjs.

Brancheorganisatie FNLI heeft zelf al een gedragscode die voorschrijft dat de deze manier van marketing beperkt moet worden. Deze heeft nu aan de minister beloofd de leden beter te informeren over de eigen code en ze te helpen bij de naleving daarvan.

Biddende moslims krijgen cadeaus

Icoon Binnenlands nieuws Hoewel sinterklaas in het land is en dat een goede stemming met zich meebrengt, zijn Nijmegenaar Alex Gray en Arnhemmer Reinout Weebers bezorgd over de verstoorde verhouding tussen moslims en niet-moslims. Daarom hebben ze een actie bedacht als teken van vriendschap.

Op vrijdag drie december willen ze in de schoenen van biddende moslims in het hele land cadeautjes stoppen. Volgens Gray gaat dit idee een sneeuwbaleffect veroorzaken. Hij hoop dan ook dat het hele land zijn voorbeeld gaat volgen om zo de moslims op drie december te verrassen.

Met het initiatief 'In hun schoenen' willen de bevriende muzikanten laten zien dat "we zelf de mogelijkheid hebben om negatieve invloeden in onze samenleving te overstemmen".

Half-Life 2 Multiplayer Deathmatch Mod gereleased

Nadat enkele maanden geleden de broncode van Half-Life 2 al was uitgelekt en het spel vorige week werd gereleased, was natuurlijk te verwachten dat de mods niet erg lang op zich zouden laten wachten.
Vandaag kwam dan ook de Half-Life 2 Multiplayer Deathmatch Mod v1.1a uit.

Om de mod te kunnen spelen moet je de volgende stappen uitvoeren.

1. Kopieer de hl2mp-map naar /Steam/SteamApps/you@mail.com/half-life 2/.
2. Kopieer dan de snelkoppeling (HL2 Multiplayer.lnk) naar je desktop.
3. Ga naar de eigenschappen, en verander de Steam-map.
4. Ga in Steam naar de eigenschappen van HL2, en zet achter de link "-game hl2dm" (zonder aanhalingstekens).

Verder zijn er nog veel details bekend, maar de naam van de mod speekt voor zich.

Je kunt de mod hier downloaden.

City of Heroes naar Europa

NCSoft Europe heeft aangekondigd dat het binnenkort de Engelse, Franse en Duitse pagina van City of Heroes online zet. Op 29 november komt de Engelse pagina online en in december komen de Duitse en Franse pagina's online. Ook zal de Europese Beta in december gaan starten en meer informatie hierover zal op de internetpagina's bekend worden gemaakt.
"[...]
"The launch of the official European City of Heroes websites is an extremely important step in our plans for the European community. The sites will be substantially different from the US website," says Stephen Reid, Content and Community Manager at NCsoft Europe. "We have decided to go for a blog-style format that allows us to provide localised content in a timely and relevant fashion for our audiences. Every effort has been made to ensure a unique experience for European visitors."
[...]"


Politie stuurt kinderporno naar scholen

sizzler vertaalde onderstaand bericht en plaatste het in de nieuws-submit, waarvoor dank!

Icoon opmerkelijk nieuws De Australische politie heeft haar verontschuldigingen moeten aanbieden, nadat ze per ongeluk kinderporno had gestuurd naar maar liefst 1.800 scholen. Doel van de actie was om docenten te waarschuwen, maar dit pakte niet helemaal goed uit.

De foto's waren gevonden tijdens een grootscheepse politie-actie tegen kinderporno waarbij 200 mensen zijn aangehouden, waaronder politie-agenten, leraren en eigenaren van kinderopvangcentra.

Op de foto’s die door de politie zijn doorgestuurd naar de scholen waren drie jonge meisjes te zien. Een politiefunctionaris had ze gecensureerd waardoor alleen de gezichten te zien zouden zijn, maar door een menselijke fout en verkeerde software waren sommige foto’s helemaal zichtbaar.

Hierdoor is pornografisch materiaal naar scholen gestuurd waarop mogelijk dus leerlingen van die scholen open en bloot te zien zijn. Tot dusver is 80 procent van de mails geopend. De politie roept de scholen op om de mails ongeopend te verwijderen en alle uitgeprinte foto's te vernietigen.

Adriaanse redelijk tevreden

Na de 1-3 overwinning van AZ op het Poolse Amica Wronki in de UEFA Cup was de coach van de Alkmaarse club, Co Adriaanse, redelijk tevreden.

"We kregen vijf grote kansen, waarvan er drie ingingen. Het verschil had ook vijf of zes doelpunten kunnen zijn", zegt Adriaanse in AD Sportwereld. "Dat zou een bijzondere uitslag zijn geweest. Het was mogelijk geweest, maart dan had wel alles moeten lukken."

De coach van Amica Wronki, Maciej Skorza, zei dat hij zijn team had aangepast aan de kracht van AZ. "Wij startten zeer defensief omdat we bewust waren van de kracht en de klasse van de Nederlanders. Desondanks stonden we snel op grote achterstand."

Na twee wedstrijden staat AZ tweede in groep F van de UEFA cup achter koploper Glasgow Rangers die een beter doelsaldo heeft. Op 2 december staat de thuiswedstrijd van AZ tegen de Rangers op het programma. "Volgende week Rangers. Als we die winnen, zijn we er", liet Adriaanse weten.

[update] 538-dj's weigeren optreden in Kopspijkers

Edwin Evers en Ruud de Wild willen geen promotie doen voor de single 'If i lose myself in this' waarvan de opbrengst in z'n geheel naar 'Dance 4 life' gaat. Beide Radio 538-dj's hebben wel meegewerkt aan het project van dj Rob Stenders (Yorin FM).

Toen Rob de 538-dj's op wilde trommelen voor het programma Kopspijkers, gaven ze geen gehoor. Het optreden in het programma van zaterdag gaat daardoor dan ook niet door.

Update 15:09 uur
Radio 538 heeft aan de website RadioFreak laten weten dat Edwin Evers gewoon niet zo graag aan spelletjes meedoet. "Hij houdt daar niet zo van. Hetzelfde voor Ruud. Ze doen bijna nooit aan dat soort dingen mee. Overigens staat Ruud komende week wel in het Veronica Magazine en is hij woensdag ook te zien in het programma 'Popstars The Rivals in da house' op Yorin. Daarbij is er bij de opname van de single afgesproken dat de dj's niet samen zouden optreden", zo zegt een woordvoerster van het radiostation.

Gullit twijfelt aan Babos

Gabor Babos moet gaan vrezen voor zijn basisplaats bij Feyenoord.

Trainer Ruud Gullit zei vrijdag in bedekte termen dat hij aankomende zondag tijdens de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen reservedoelman Patrick Lodewijks een kans wil geven. Ook de training van de Rotterdamse club, die uit de laatste vier competitiewedstrijden slechts vier punten haalden, wees in die richting.

"Ik heb nog steeds vertrouwen in Babos", zei Gullit in de perslounge van de Kuip. "Dat heb ik deze week ook tegen hem gezegd. Maar vorm is een ander verhaal. Daar beslis ik over. Of hij zondag speelt? Het kan wel, het kan niet."

Robbie Williams met vier Spice Girls naar bed

Godslasteraar had ons via de nieuws-submit te melden:

Robbie Williams heeft met vier van de vijf Spice Girls het bed gedeeld. Dit vertelde hij zelf tijdens een interview op een Argentijns radiostation. De namen Geri Halliwel en Melanie Chisholm waren al bekend. Volgens insiders is hij ook naar bed geweest met de vrouw van voetballer David Beckham, Victoria (Posh Spice).

In de biografie van de zanger staat er in hoofdstuk twee een opmerkelijk gesprek beschreven tussen Williams en zijn toenmalig beste vriend Max Beesley. Beesley had op dat moment een relatie met Spice Girl Melanie Brown. "Max, tussen ons, we hebben samen bijna de Spice Girl-puzzel. Je weet er drie, maar er is nog iemand..."


Programma HCE (Week 48)

Hieronder vind je het programma van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van komend weekend.

Programma Holland Casino Eredivisie (Week 48)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00RKC WaalwijkVitesse -
.
za19.30ADO Den HaagWillem II -
za19.30PSVFC Twente -
za20.00NEC Roda JC -
.
zo12.30sc HeerenveenFeyenoord -
zo14.30AjaxRBC Roosendaal -
zo14.30FC UtrechtDe Graafschap -
zo14.30FC GroningenAZ -
zo14.30NAC BredaFC Den Bosch -

Releasedatum Zelda: Four Swords Adventures

Na meer dan een half jaar na de US-release is Nintendo eindelijk klaar om The Legend of Zelda: Four Swords Adventures uit te brengen. De game zal op 7 januari 2005 op de GameCube uitkomen en bij de game zal een linkkabel geleverd worden, waarmee de GameBoy Advance op de GameCube aangesloten zal kunnen worden. In totaal kan met zijn vieren tegelijkertijd gespeeld worden, door vier GameBoy Advances aan te sluiten op de GameCube.

4 screenshots:


de packshot:

Onderstaand het persbericht van Nintendo:

"[...]
25 November 2004 – Op 7 januari 2005 keert Link terug naar de Nintendo GameCube in The Legend of Zelda: Four Swords Adventures. Voor het eerst in een GameCube-titel van Zelda kunnen in dit spel vier spelers samenwerken om Hyrule te bevrijden, waarbij ze hun Game Boy Advance-systemen aan de Nintendo GameCube kunnen koppelen met Nintendo GameCube Game Boy Advance-snoeren.

Als het nieuwste avontuur van Link begint zit Vaati de windtovenaar nog veilig opgesloten in de gevangenis die is verzegeld met het Four Sword. Als prinses Zelda echter op mysterieuze wijze verdwijnt, wordt Link erop listige wijze toe gebracht om Vaati uit zijn gevangenis te bevrijden. Aan onze held de taak om de kracht van het Four Sword te gebruiken om zichzelf in vieren te splitsen, waarna de vier Links er gezamenlijk voor moeten zorgen dat Vaati weer wordt opgesloten. De vier identieke Links moeten zich een weg vechten door acht klassieke gebieden van Hyrule, terwijl ze onderweg het Four Sword moeten opladen door Force Gems te verzamelen. Als het zwaard weer sterk genoeg is om het kwaad te bestrijden, kan Link in elk gebied de duistere barrières breken. Zo zal Link in de loop van het avontuur het mysterie achter de verdwijning van Zelda kunnen ontrafelen.

Deze game maakt optimaal gebruik van de verbinding tussen de Nintendo GameCube en Game Boy Advance, waardoor elke speler over twee schermen kan beschikken en zowel tegen als met de andere spelers kan sepeln. Maximaal vier spelers kunnen tegelijk deelnemen aan het avontuur van Link, waarbij ze hun gezamenlijke kennis en vaardigheden moeten gebruiken om de problemen in het spel op te lossen. Als met meer dan één speler wordt gespeeld, wordt het scherm van de Game Boy Advance gebruikt voor bijvoorbeeld het onafhankelijk van de rest verkennen van grotten, paleizen, gebouwen en tunnels. Op deze manier kunnen spelers aanwijzingen, Force Gems en voorwerpen vinden, zonder dat de andere spelers hier iets van weten. Zodra de speler vanuit de grot of het gebouw terug naar de bovenwereld reist, verschijnt hij weer op het grote scherm van de tv waarop iedereen zijn/haar eigen Link kan zien. Ook een enkele speler kan volop genieten van de speciale Zelda-actie in dit spel, waarbij zowel een Game Boy Advance als een ‘gewone’ GameCube-controller kan worden gebruikt om het spel te besturen. In de stand voor een enkele speler kunnen alle vier de Links tegelijk of onafhankelijk van elkaar bestuurd worden, waarbij heel snel en handig van formatie kan worden gewisseld met de C-stick.

Samenwerken is vereist om dit avontuur te kunnen doorlopen. Veel puzzels kunnen alleen worden opgelost als alle vier de Links hun krachten of vaardigheden bundelen. Als met meer dan één speler wordt gespeeld, hebben spelers de mogelijkheid om op elkaar te stemmen als beste of slechtste speler, waardoor samenwerkende spelers een voordeel hebben boven egoïstische lastpakken. In het extra speltype Shadow Battle kunnen spelers elkaar direct te lijf gaan met twee tot vier spelers tegelijk. Het concept is voor iedereen te begrijpen: de laatste Link die overeind blijft is de winnaar.

De game is vormgegeven in de klassieke 2D-stijl die we nog kennen van The Legend of Zelda: A Link to the Past, maar dan met waanzinnige speciale effecten en tegen achtergronden die op de vele fans van de serie een hartverwarmende werking zullen hebben. Bekende vijanden en locaties uit de Zelda-serie maken een welkome terugkeer en worden aangevuld met geheel nieuwe elementen. Het klassieke spelaanzicht in vogelperspectief werkt perfect in dit spel. Vier spelers kunnen op overzichtelijke wijze samenwerken, waarbij het perspectief niet verandert bij het wisselen tussen het tv-scherm en het scherm van de Game Boy Advance.

The Legend of Zelda: Four Swords Adventures verschijnt in Europa op 7 januari 2005 exclusief voor de Nintendo GameCube. Gebundeld met een gratis Nintendo GameCube Game Boy Advance-snoer zal de verkoopadviesprijs van dit spel ongeveer 60 Euro bedragen.
[...]"


Stel..we draaien het om!!

Een gemiddelde levensloop is vaak verre van optimaal.
Als je het omdraait zou het allemaal beter/leuker zijn.

1
Eerst ga je dood. Ach, heb je dat vast achter de rug.

2
Dan breng je een aantal jaren door in het bejaardentehuis.
Beetje bingo en kaart spelen.
Je gaat steeds beter zien, horen en krijgt je een mooie bos haar op je hoofd.
Zelfs je echtgenoot gaat er weer een beetje fatsoenlijk uitzien, wat weer gevolgen heeft m.b.t. andere sexuele gevoelens waarvan je niet eens wist dat ze er waren.....
Er wordt goed voor je gezorgd tot je er op je 65e uitgegooid wordt omdat je te jong bent.

3
Vervolgens krijg je van je baas een gouden horloge en ga je WERKEN.
Je begint rustig aan met veel vrije dagen en naarmate je er langer werkt word je steeds minder gestrest.

Je sexuele gevoelens spelen nog meer op, nu het lichaam van je levenspartner steeds goddelijkere vormen begint aan te nemen....

4
Na een jaartje of 40 gewerkt te hebben ben je jong genoeg om je pensioen te gaan vieren, aan school hoef je nog niet te denken.
Je gaat het hele weekend feesten, probeert alcohol en drugs uit, want over 25 jaar is het toch het einde.
Je neemt lekkere vakanties naar Spanje en gaat iedere winter (apre)-skien want je heb 40 jaar een goede baan gehad en dus geld zat.

5
Nu ben je klaar om je studententijd in te gaan.
Je gaat je verder bekend maken met de alcoholische drankjes en XTC-tjes.
Leren en huiswerk maken? Joh, dat is toch niet nodig.... Je hoeft toch niet meer te gaan werken.

6
Op je twaalfde ga je naar de basisschool. je hebt geen enkele verantwoordelijkheid en je kan zo veel spelen als je zelf wilt.

7
Dan word je BABY en kruip je lekker een vrouw in. Je brengt de laatste negen maanden zwevend door.

8
Je eindigt als een spetterend orgasme!!!

Met dank aan Knoekie voor de submit

Gamen in een holo-dek

In New Hampshire (USA) kan je binnenkort gamen in een soort Holo-dek. Helaas niet een Holo-dek zoals in Star Trek, maar in een bol waar een 360 graden beeld wordt geprojecteerd. In de bol van zes meter doorsnee (zie plaatje) zit een force feedback stoel en een speciale geluids-installatie zodat je echt midden in het spel zit. Het beeld wordt vanaf de buitenkant op de bol geprojecteerd. Niet alle spellen zullen echter de 360 graden volledig benutten. Er kan ook sprake zijn van 180 graden of 90 graden beeld.

Fahrenheit niet uitgegeven door Vivendi

Quantic Dreams en Vivendi hebben de samenwerkingsovereenkomst rond het spel Fahrenheit verbroken. De horror(action-)adventure is bijna klaar en zal uitkomen op PC, PS2 en Xbox. Volgens Quantic Dreams hebben ze al contact met diverse andere geïnteresseerde partijen en zullen ze 30 november een nieuwe aankondiging doen.

Fahrenheit gaat over een geheimzinnig iets, dat mensen ertoe aanzet willekeurige mensen te vermoorden. Alle moorden volgen hetzelfde patroon, maar geen van de daders snapt waarom ze de moord gepleegd hebben. De speler kan wisselen tussen diverse karakters in het spel om erachter te komen hoe de reeks moorden gestopt kan worden. Ondertussen wordt het steeds kouder.



Hristov op proef bij De Graafschap

De Macedoniër Gorgi Hristov traint sinds vrijdag op proef mee bij De Graafschap.

"Als we zouden willen, kunnen we hem eventueel direct aantrekken", aldus technisch manager Ron Olyslager tegenover Omroep Gelderland. Hristov stond vorig seizoen onder contract bij FC Zwolle, maar door een knieblessure speelde hij vanaf december 2003 niet.

In januari onderging de 28-jarige Macedoniër een operatie aan zijn knie, en daar is hij nu van hersteld. Voor Zwolle maakte hij vier doelpunten in dertien eredivisieduels. Hij speelde in Nederland eerder voor NEC en kwam ook uit voor het Engelse Barnsley en Partizan Belgrado uit Servië en Montenegro.

Eerder testte De Graafschap Dean Gorré, Magno en de Belgen Karel Snoeckx, Stéphane Stassin en Kurt Van de Paar. Gorré, Van De Paar en Stassin werden afgetest, Magno kreeg een contract, en de club uit Doetinchem heeft nog geen besluit genomen over Snoeckx.

'Baywatch slechtste tv-programma ooit'

ReadMe herschreef voor ons via de nieuws-submit het volgende bericht:

De Britse kijkers hebben het televisieprogramma 'Baywatch' tot slechtste buitenlandse programma ooit uitgeroepen. Dat is het resultaat van een opinie-peiling die in opdracht van het zakenblad 'Broadcast' is uitgevoerd.

Baywatch begon in de jaren negentig. Bekendheden zoals de gebruinde strandwachten Pamela Anderson en David Hasselhoff speelden er de hoofdrollen. De serie, die 12 jaar liep, werd door een miljard mensen bekeken in 140 landen.

FC Twente praat met Gakhokidze

Directeur Johan Plageman van FC Twente zal binnenkort een gesprek hebben met Georgi Gakhokidze over een mogelijke terugkeer van de Georgiër naar Enschede.

"Het zal een oriënterend gesprek zijn", aldus persvoorlichter Edwin van Lenthe. "Hij zit nu zonder club, dus we willen gewoon eens met hem praten over hoe de zaken ervoor staan."

De 29-jarige Georgiër verruilde afgelopen zomer FC Twente voor Metalurh Donetsk in Oekraïne, maar daar leverde hij onlangs zijn contract in. Voor Twente speelde de voormalig speler van onder meer PSV vorig seizoen 28 wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie.

Spurs tonen belangstelling in Buffel

De belangstelling vanuit het buitenland voor Thomas Buffel begint op gang te komen. Na Club Brugge zou nu ook Tottenham Hotspur zich bij Feyenoord hebben gemeld.

Hoewel er binnnen de Rotterdamse club nog wordt getwijfeld of men Buffel zo maar moet laten gaan, lijkt het erg waarschijnlijk dat Buffel in de winterstop vertrekt. Zeker nu er wat meer clubs zich melden voor de aanvaller.

Tottenham Hotspur, met trainer Martin Jol en technisch directeur Frank Arnesen, zou in december een bod willen doen op de Belgische international. Buffel wil zelf graag naar een club waar hij meer aan spelen toekomt.

Classic NES serie krijgt versterking

Op 7 januari van 2005 zal de Classic NES serie voor de GameBoy Advance worden uitgebreid met vier 'nieuwe' titels. De titels zijn Metroid, Dr. Mario, Castlevania en Zelda II: The Adventure of Link. De spellen moeten net zoals de anderen in de NES Classic serie voor ongeveer 22,99 euro in de winkel komen te liggen.

De titels komen naast de acht vorige titels te liggen en deze acht zijn:
Super Mario Bros. Publisher: Nintendo
Donkey Kong Publisher: Nintendo
Ice Climber Publisher: Nintendo
Excitebike Publisher: Nintendo
The Legend of Zelda Publisher: Nintendo
Pac Man Publisher: Namco
Xevious Publisher: Namco
Bomberman Publisher: Hudson

Villeneuve maakt kennis met Sauber-Petronas

Jacques Villeneuve heeft zijn debuut voor het Sauber-team gemaakt. De Canadees die vorig seizoen drie races Jarno Trulli verving bij Renault test vandaag de C23.

Vanmorgen is Jacques Villeneuve aangekomen op het circuit van Barcelona. De Canadees is om kwart over negen de baan opgereden voor een installatieronde die zonder problemen verliep. Villeneuve benut de rest van de dag om de C23 beter te leren kennen.

Saidi en Ono nog niet inzetbaar

Karim Saidi en Shinji Ono kunnen zondag niet in actie komen in de competitiewedstrijd van Feyenoord tegen SC Heerenveen. Ono heeft nog te veel last van een enkelblessure en Saidi kampt nog steeds met een blessure aan zijn hamstring.

De blessure van de Japanner hield hem afgelopen week ook al aan de kant in de wedstrijd tegen FC Groningen. Saidi viel geblesseerd uit in die wedstrijd, en het lukte hem niet om deze week weer fit te raken.

Patrick Paauwe en Patrick Mtiliga lijken wel weer op tijd fit te zijn. Pascal Bosschaart en Chong-Gug Song kunnen zondag weer spelen, beiden zaten tegen FC Groningen hun laatste wedstrijd schorsing uit.

NAC niet akkoord met schorsing van Zwam

NAC Breda gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van een wedstrijd schorsing voor Arno van Zwam.

Volgens arbiter Roelof Luinge zou van Zwam tijdens de wedstrijd tegen Willem II meerdere keren onwelvoegelijke taal hebben gebruikt tegen Luinge, dit koste de doelman van NAC een rode kaart.

Maar de club uit Breda gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de openbaar aanklager van de KNVB omdat van Zwam niets zou hebben geroepen. Vermoedelijk komt de zaak nu op donderdag 9 december 2004 voor bij de KNVB.

Nederland onder water in nieuwe film

Producent Paul Voorthuysen werkt aan een film die gaat over een fictieve watersnoodramp in 2008 in Nederland. Scenarist Wijo Koek schrijft het scenario. Voorthuysen kwam op het idee voor de film na het zien van een documentaire in het programma Zembla. Hierin werd gesuggereerd dat Nederland onder water zou kunnen komen te staan bij een zogenaamde dubbelstorm.

"Er zijn zeer reële scenario's denkbaar waarin Nederland ondanks alle dijken voor een groot deel onder water komt te staan", licht Voorthuysen toe. "Dat is het uitgangspunt van onze film." De film gaat 'Deltastorm' heten en valt te vergelijken met de Hollywood-film 'The day after tomorrow'. Hierin overstroom een deel van de Verenigde Staten door de opwarming van de aarde. "Alleen willen wij onze film realistischer maken", zo zegt de producent.

Het budget voor de film is ongeveer vier miljoen euro. De opnames moeten in 2006 gaan plaatsvinden.


Een scène uit de film 'The day after tomorrow'

Boek: De geboortebundel - Daphne Deckers

Iedere ouder kent de frustraties die je tegenkomt in de opvoeding van je kinderen. Erger nog, het begint al als je net zwanger bent. Dit mag niet, dat moet juist wel, pas op voor zus, denk erom dat je niet zo… Daphne Deckers schreef haar persoonlijke frustraties op, ze had er zelfs twee boeken voor nodig, en die zijn nu gebundeld in De geboortebundel. Ze schrijft over de eerste jaren met Emma en Alec, haar kinderen die ze kreeg met tennisser Richard Krajicek.



ISBN 9043906638
Uitgever Tirion Algemeen
Bindwijze Paperback
Prijs ¤ 14,98


Heldere vuurbal gezien boven Nederland

Donderdag is er door verschillende getuigen een grote bal van vuur gezien in het Nederlandse luchtruim. Het object was zeker drie tot vier seconden zichtbaar, en had een lange helder witte sleep.

Het object dat vermoedelijk een meteoor was, werd om 18:04 door verschillende mensen gezien. Een getuige uit 't Harde nam het object waar toen hij over de A28 ter hoogte van Elspeet reed. "Het was naar mijn idee te hoog in de lucht en ook te groot om een vuurpijl te zijn," aldus de getuige.

De 23-jarige ict-er werd verward door hetgeen hij zag. "Voor zover ik weet is een vallende ster meestal heel kort en vrij flauw te zien. Echter dit was zo helder en lang, zeker drie tot vier seconde, te zien dat ik begin te twijfelen wat het was," verklaart hij in het wetenschapsforum van Tweakers.

Het object werd rond dezelfde tijd ook gezien in Groningen. Een andere getuige zag het object boven Veldhoven. "Ik zat op een knal te wachten toen ik hem zag vallen, maar het bleef stil. Het was wel een gaaf gezicht," aldus de 27-jarige rij-instructeur.

Volgens commentaar van het KNMI zou het heel goed een meteoor geweest kunnen zijn. Een meteoor is een stuk ruimtesteen dat door wrijving met de atmosfeer verbrandt en helder oplicht.

Booij niet geheel ontevreden

Trainer Foeke Booij zei na de 1-0 nederlaag van FC Utrecht tegen Club Brugge, in de UEFA cup, dat het een "zeer leerzame ervaring was".

"We hebben dan drie keer verlorenin de UEFA cup, maar toch kan ik mijn jonge ploeg een compliment geven", zegt Booy op telegraaf.nl. "In Europees voetbal gaat het om hèt moment. Dat heeft Brugge vanavond weer aangetoond door hun ene kans te benutten. Wij sprongen er te slordig mee om. Helaas".

Booy ergerde zich in Brugge erg aan de oerwoudgeluiden die een deel van de Belgische aanhangers maakte bij de balcontacten van de donkere FC Utrecht-aanvaller Darl Douglas. "De vierde official heeft er een aantekening van gemaakt", aldus Booy. "Gelukkig duurde het niet te lang. Anders had ik de scheidsrechter gevraagd de wedstrijd stil te leggen."

Middenvelder Timmy Simons van Brugge was ontevreden over het spel van zijn ploeg, maar wist dat er een kans zou omen om te scoren. "Dat we in de eerste helft vastzaten, dat kennen we van bij ons: de tegenstander kan een uur goed mee, maar dan valt de organisatie weg", zegt Simons op sporza.be. "Onze goal was misschien buitenspel, maar er is niet gevlagd. Dat gebeurt ook."

Verkoopresultaten Capcom

Capcom heeft vandaag over het lopende financiële jaar (01-04-2004 tot en met 31-03-2005) een overzicht gepubliceerd van de verkoopresultaten:

Japan:
- GTA Vice City PS2: 390.000 St.
- Biohazard Outbreak File 2 PS2: 230.000 St.

Europa
- Resident Evil Outbreak PS2: 290.000 St.
- Onimusha 3 PS2: 300.000 St.

USA
- Resident Evil Outbreak PS2: 530.000 St.
- Onimusha 3 PS2: 290.000 St.

Van de Mega Man-serie ('Rockman') zijn op alle platformen wereldwijd gezamenlijk 1,1 miljoen exemplaren verkocht.

De Graafschap-aanhang zet doodskist in stadion

Supporters van De Graafschap hebben, als protest tegen het beleid van de club uit Doetinchem, een doodskist op de middenstip in stadion de Vijverberg gezet, met een overlijdensadvertentie erbij.

Een woordvoerder van de club meldde dit, nadat de kist vrijdagmorgen werd gevonden. De leiding van de club weet welke supportersgroep verantwoordelijk is, maar overlegt nog of er maatregelen zullen worden genomen.

De aanhangers van de club, die laatste staat in de eredivisie, hebben de kist donderdagnacht neergezet op het veld van het stadion. Ze protesteren zo tegen het beleid van de club, en eisen bovendien dat het bestuur aftreedt. Er stonden geen persoonlijke bedreigingen in de advertentie. Dankzij een bijgeleverd internetadres kan de club de groep supporters opsporen.

Playlist-aanpassingen Halo 2 op komst

Bungie heeft onlangs op haar forum aangekondigd dat het een aantal veranderingen zal doorvoeren aan de Halo 2-playlists. De aanpassingen aan de playlists zullen "na thanksgiving" (na 25 november) doorgevoerd worden en moeten de game online nog leuker maken. In het onderstaande citaat staat een opsomming van de te implementeren aanpassingen:
"[...]
Before we take off for Thanksgiving vacation, I wanted to give everyone a quick heads up about the status of our first Xbox Live Matchmaking Playlist update. We've been watching closely and listening to all of the feedback you've been sharing with us. I'm happy to say that we've made some significant updates to the existing playlists as well as creating two brand new playlists.

Overhauling every playlist and creating two new ones is a major task and is not something to be taken lightly. Our primary goal is to ensure that the release gets adequate testing before we unleash it to the world. With this being our first post-release playlist change, we are taking extra precautions to make sure everything works as planned. Pushing out the new playlists before Thanksgiving would have been ideal, but the risks of cutting our testing time are too great.

For now, we ask that you please be patient with us and hold on for a just a little while longer. We are optimistic that our playlist updates will be ready to release shortly after the Thanksgiving break.

Here's a little glimpse of what's coming (subject to change)-

* All team slayer playlist - You wanted it.You've got it. All team slayer, all the time. (perhaps this week will be a good time to get your last great games of CTF in as it seems the vast majority of players will abandon these objective games once and for all when given the chance. -sniff- ) The existing Team Skirmish playlist will be only objective games - primarily CTF and Assault with a small sprinkling of Team Ball, Team King and Territories.

* Unranked FFA playlist - play Slayer and a few other Rumble Pit games with guests and parties of up to 8. Let the good times roll.

* Major Clan Match- party size limit changed from minimum 5 to max 8. Also, the team imbalance has been changed to one from two. (so no more 6 vs. 8 games)

* Big Team Battle - we've upped the max party size to a full 8.

* Variety - we've gone through and adjusted the weighting and offerings in every playlist to make sure more maps and more gametypes get some loving. Foundation has also been added to the playlists where it makes sense.

We'll have much more to say about this as soon as the release is ready to go. In the meantime, thanks for your feedback and have a great Thanksgiving break. We'll see you online!
[...]"


Allan McNish gaat DTM rijden

Audi heeft bekend gemaakt dat Allan McNish komend seizoen voor het fabrieks-team van Audi gaat uitkomen. De 34-jarige Schot reed in 2002 nog voor Toyota Formule 1 team.

Tijdens de Essen Motor Show heeft het DTM-team van Audi bekend gemaakt dat het in zee gaat met Allan McNish. De Schot krijgt evenals Mattias Ekström, Martin Tomczyk en Tom Kristensen de kans om zich te bewijzen in een nieuwe Audi auto.

"Er rijden veel topcoureurs in de DTM, denk bijvoorbeeld maar eens aan Mika Häkkinen. Maar er zijn ook zat andere toppers, ook al zijn die misschien niet zo bekend. Eigenlijk doet het er ook niet toe wie je concurrenten zijn. Het gaat erom dat je als eerste over de streep komt." Verklaarde de sympathieke Schot.

De Carriere van McNish kent veel hoogtepunten in de toerwagen kampioenschappen. In 1998 won hij de 24 uur van LeMans én de 24 uur van Daytona. In 2001 stapte Allan McNish in een Toyota Formule 1 bolide om eerst een jaar te gaan testen met het team, voordat hij in 2002 zijn debuut in de koningsklasse van de autosport maakte.

Er kan dus een nieuw hoofdstuk aan de succesvolle carrière van de Schot worden toegevoegd. Allan McNish is niet de eerste oud Formule 1 coureur die de overstap maakte naar DTM, eerder gingen Jean Alesi en Heinz-Harald Frentzen hem voor. Onlangs heeft ook Mika Hakkinen de overstap gemaakt richting het DTM-kampioenschap.

Allan McNish durft nog geen uitspraken te doen, hoe hij gaat presteren. "Mijn entree in de DTM is geen garantie voor succes. Natuurlijk zal ik me vol overgave op deze klasse storten, maar aangezien ik nieuw ben heb ik geen idee hoe het me zal vergaan."

CD en Boek: U2

Na vier jaar is het eindelijk zo ver: een nieuw album van U2. Na het succesvolle "All that you can't leave behind", dat uitkwam in 2000, is het nu de beurt aan "How To Dismantle An Atomic Bomb". Met de eerste single van dit album, "Vertigo", scoort U2 alvast een dikke hit. Ook is er een schitterend dik boek verschenen met de titel "U2 Show". Wij onderwierpen beiden aan een grondige inspectie...

Vandenbussche verrast Verbeek

Trainer Gertjan Verbeek was na de 1-0 overwinning van Heerenveen op VfB Stuttgart vol lof over keeper Brian Vandenbussche.

"Hij heeft geweldig keeperswerk verricht. Vooral in de slotfase stopte hij een paar onmogelijke ballen. Hij heeft mij, maar denk ik ook zichzelf verrast", zegt Verbeek op telegraaf.nl.

Ook over het resultaat was de trainer erg in zijn nopjes "Dit is een prima resultaat voor ons, dat we tot het einde met hangen en wurgen hebben kunnen vasthouden. In de eerste helft hebben we het spel gecontroleerd en na een periode van Stuttgart een kwartier na rust gingen wij weer drukken. In het laatste kwartier hebben we dankzij onze doelman standgehouden."

De coach van Stuttgart, Mattias Sammer, was erg teleurgesteld. "Na een gelijk opgaande eerste helft, speelden we in de tweede helft zoals we ons hadden voorgesteld. In deze fase viel door een moment van onoplettendheid de tegengoal."

Jongen van 13 neergestoken in Den Haag

Een 13-jarige jongen uit Den Haag is donderdagavond neergestoken in zijn woonplaats. Over de oorzaak van de steekpartij tast de politie nog in het duister. Wel is het voorval opgenomen door een beveiligingscamera, maar tot dusver heeft de Haagse politie nog niemand aangehouden.

Een woordvoerder van de politie verklaarde dat de jongen, nadat hij was neergestoken, nog enkele meters richting een groot winkelbedrijf liep. Even verderop zakte hij in elkaar. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Vijf jonge Hagenaren waren getuigen van de steekpartij. Zij hebben op het politiebureau een getuigenverklaring afgelegd. Het is nog niet bekend hoe de toestand van het slachtoffer momenteel is.

Turkse parlementariër: VS pleegt genocide

Mehmet ElkatmisDe voorzitter van de Turkse parlementaire mensenrechtencommissie zegt dat de Verenigde Staten zich schuldig maakt aan volkerenmoord in de Iraakse stad Fallujah. Volgens voorzitter Mehmet Elkatmis, die in het Turkse parlement zit voor de islamitische AKP-partij van premier Recep Tayyip Erdogan, is de genocide die de VS pleegt groter dan ooit onder Mussolini of zelfs Hitler heeft plaatsgevonden.

Elkatmis beschuldigt de VS ook van misdaden tegen de menselijkheid. Hij riep Amerika op een einde te maken aan de ''slachtingen en barbarij''. In een speciale zitting van zijn mensenrechtencommissie vroeg de voorzitter zich zelfs openlijk af of de VS niet soms een atoombom hebben gegooid in Irak: ''Ze hebben er mogelijk gebruik van gemaakt omdat ons verteld is dat er honderdduizenden mensen in Irak zijn omgekomen.''

Tieners doodgestoken op Chinese school

2Basic en anderen hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een school in de Chinese stad Ruzhou is vrijdag opgeschrikt door een bizar voorval. Een man stak op de school zeker acht tieners met een mes in hun slaap dood en verwondde vier anderen.

Een leraar van de school verklaarde dat alle slachtoffers op de jongenszaal van een kostschool sliepen. Rond middernacht werden de slachtoffers in hun slaap verrast. Twee van de gewonden zijn er slecht aan toe. De dader is op de vlucht.

Lord of the Rings: The Third Age

\"Sluit je aan bij het gezelschap; neem het op tegen de krachten van Mordor en help het tij te keren.\" In The Lord of the Rings: The Third Age ben jij de leider van een kleine groep helden die het genootschap dat we kennen uit de boeken en films achterna reist en moet ondersteunen. Raak betrokken bij de beslissende veldslagen in de Derde Era van Midden-aarde. Verkrijg ervaring en verzamel vaardigheden en wapens terwijl je naar de uitgestrekte slagvelden van Gondor trekt. Neem deel aan de zoektocht naar informatie over dit spel; lees deze review en beleef de avonturen mee!

Square-Enix Winter 2004 DVD

Square-Enix heeft een promo DVD'tje in elkaar geflanst met daarop info over hun toekomstige werken. De DVD zal bij enkele exemplaren van Dragon Quest VIII meegeleverd worden.

De inhoud is als volgt:

PlayStation2:
Dragon Quest V, Final Fantasy XII, Final Fantasy XI Chains of Promathia, Front Mission Project, Fullmetal Alchemist 2, Dragon Quest & Final Fantasy in Itadaki Street Special, Radiata Stories, Romancing SaGa Minstrel Song und Kingdom Hearts 2.

Game Boy Advance:
Kingdom Hearts Chain of Memories, Slime Morimori Dragon Quest: Shougeki No Shippo Dan.

PC:
Everquest II, Crossing Gate, Fantasy Earth.

DVD:
Final Fantasy VII Advent Children

Disco 'De Rodenburg' afgebrand

NeoApocalypse, DaMSWer en 2Basic hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Vannacht heeft een uitslaande brand de discotheek 'De Rodenburg' in het Gelderse Beesd volledig in de as gelegd. Op het moment van de brand waren er geen mensen in het gebouw aanwezig. Uit een aangrenzend woonhuis werden vier mensen geëvacueerd, maar dit huis liep geen schade op.

Het was de tweede keer dit jaar dat de discotheek werd getroffen door een brand. Eerder brandde al een koepel op de bovenverdieping af, die nu nog werd hersteld. Vermoedelijk begon bij diezelfde koepel afgelopen nacht de brand. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Vanavond zou het feest 'Mania' in de discotheek plaatsvinden. Op dit moment wordt er naar vervangende ruimte gezocht.

'Lonsdalers' vallen jongen aan om huidskleur

Afgelopen woensdag hebben in Almelo twee jongens een 16-jarige jongen met een mes bedreigd omdat zijn huidskleur hen niet aanstond. De twee in Lonsdale-jacks gehulde jongeren scholden de 16-jarige knaap uit wegens zijn getinte huidskeur.

In een vechtpartij die hierna ontstond probeerde het duo de jongen op de grond te gooien waarbij over en weer klappen vielen. Eén van de 'Lonsdalers' trok hierop een mes en stak daarmee de voorband van de fiets van het slachtoffer lek. Hierna maakte hij steekbewegingen richting de 16-jarige die bij het afweren van het mes kleine wonden aan de onderarm opliep.

Het slachtoffer zag hierna kans nog enkele klappen uit te delen en ondanks zijn lekke band weg te fietsen.

Wirdheim zegt Red Bull-test af

Bjorn Wirdheim heeft zijn test voor Red Bull van vandaag afgezegd. Hij gelooft niet dat het team hem een eerlijke kans zou geven.

Wirdheim kon vandaag aan de zijde van Vitantonio Liuzzi gaan testen. Daarbij zou hij de kans krijgen om te bewijzen dat hij snel is en straks voor het team behoort te racen. Volgens Wirdheim is daar echter geen sprake van. Hij denkt dat er hoe dan ook een coureurs uit de Red Bull stal naast Christian Klien zal gaan racen.

Wirdheim gelooft dan ook dat zijn test alleen bedoeld is om Vitantonio Liuzzi in de schijnwerpers te zetten. Wirdheim zou minder materiaal krijgen, zodat Liuzzi als snellere man naar voren zou komen. Aan dat spelletje wil Wirdheim niet meedoen en dus heeft hij de test afgezegd.

Juridische strijd Astarloa-Lampre

Igor Astarloa is nog steeds in onderhandeling met Lampre voor zijn contract voor komend jaar. Ondertussen heeft hij daarvoor ook een advocaat in de arm genomen.

In het afgelopen jaar stapte Astarloa over van Cofidis naar Lampre en tekende daar een contract voor langere tijd. Dat contract was met de overkoepelende organisatie ProCycling. Nu Lampre met Saeco is samengegaan vormt het bedrijf Bici Club de overkoepelende organisatie en is ProCycling praktisch opgedoekt.

Bici Club heeft Astarloa een nieuw aanbod gedaan, maar dat zou onder het doorlopende contract met ProCycling liggen. Namens Astarloa heeft zijn advocaat aan de UCI nu vragen hierover gesteld. De belangrijkste vraag is waarom de UCI een ProTourlicentie aan het team heeft gegeven, voordat de zaken uit het verleden netjes op orde zijn.

DVD: Reservoir Dogs SE

Na het succes van de twee delen van Kill Bill is in alle wijsheid besloten om de debuutfilm van regisseur Quentin Tarantino opnieuw in Nederland uit te brengen. De overbekende klassieker Reservoir Dogs is daarom nu als een luxe editie met de toevoeging Special Edition in de winkels te vinden. Voor de liefhebbers: op deze release wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan de aanstekelijke titelsong Little Green Bag, het nummer dat George Baker wereldberoemd gemaakt heeft.


"Let's go to work..."

Nintendo verwacht hogere DS verkopen

Nintendo heeft haar verwachte verkopen van de Nintendo DS bijgesteld van 3.5 miljoen naar 5 miljoen exemplaren voor het einde van dit financiële jaar, welke eindigt eind maart 2005. De verwachte verkopen waren eerst al bijgesteld tot 4 miljoen exemplaren, maar Nintendo verwacht dus nog veel meer.

Vreemd genoeg zijn ook de GameBoy Advance verkopen bijgesteld van 14 miljoen naar 16 miljoen voor het einde van maart 2005. Van de 16 miljoen worden er 15 miljoen SP's verwacht.

Ook van de GBA spellen wordt veel verwacht, aangezien Nintendo de verwachte verkopen met 10% heeft verhoogd van 70 miljoen naar 77 miljoen stuks.

Kruisraketten krijgen geen groen licht

De Tweede Kamer heeft minister Kamp van Defensie geen groen licht gegeven voor de aanschaf van Tomahawk kruisraketten. Tijdens de behandeling van de Defensiebegroting toonde alleen de VVD zich uitgesproken voorstander van het wapen.

De minister wou graag een positief signaal van de Kamer zodat het kabinet volgend jaar zou kunnen besluiten. Maar omdat het niet ging om een besluit voor de begroting van 2005, weigerde het CDA inhoudelijk op de wens van Kamp in te gaan. De kleine christelijke partijen betwijfelen de noodzaak van de kruisvluchtwapens. SP, GroenLinks en PvdA voelen niets voor het plan.

Kamp wil de vier ultramoderne commandofregatten graag uitrusten met de Tomahawks. De schepen zouden dan vanuit internationale wateren grondoperaties in conflictgebieden kunnen ondersteunen. De kruisraket kan met precisie doelen raken tot op 1600 kilometer afstand.

Uitslagen UEFA Cup (25/11/04)

In de UEFA Cup werd wederom een ronde in de poulefase afgewerkt. Van de Nederlandse clubs waren AZ, SC Heerenveen en FC Utrecht aan bod. Hierbij alle uitslagen.

Poule A
Schalke 04 - Ferencváros (2-0)
FC Basel - Hearts (1-2)

Pos.ClubAPV-T
1Schalke 04 +374-1
2Feyenoord244-1
3Hearts332-5
4FC Basel212-3
5Ferencváros 211-3

Poule B
Steaua Boekarest - Besiktas (2-1)
Standard Luik - AC Parma (2-1)

Pos.ClubAPV-T
1Steaua Boekarest 364-2
2Besiktas234-3
3Athletic Bilbao233-3
4Standard Luik 232-3
5AC Parma 332-4

Poule C
Dnjepropetrovsk - Austria Wien (1-0)
Club Brugge - FC Utrecht (1-0)

Pos.ClubAPV-T
1Dnjepropetrovsk +396-3
2Real Zaragoza232-1
3Club Brugge233-3
4Austria Wien 231-1
5FC Utrecht 301-5

Poule D
Dinamo Tbilisi - Sporting Portugal (0-4)
FC Sochaux - Newcastle United (0-4)

Pos.ClubAPV-T
1Newcastle United +397-0
2Sporting Portugal268-1
3FC Sochaux232-4
4Panionios 201-5
5Dinamo Tbilisi 300-8

Poule E
Lazio Roma - Partizan Belgrado (2-2)
Villarreal - Middlesbrough (2-0)

Pos.ClubAPV-T
1Middlesbrough363-2
2Partizan Belgrado246-2
3Villarreal243-1
4Lazio Roma 323-5
5Egaleo202-5

Poule F
Amica Wronki - AZ (1-3)
Glasgow Rangers - Grazer AK (3-0)

Pos.ClubAPV-T
1Glasgow Rangers375-3
2AZ265-1
3Grazer AK343-4
4AJ Auxerre 210-2
5Amica Wronki302-11

Poule G
SC Heerenveen - VfB Stuttgart (1-0)
Benfica - Dinamo Zagreb (2-0)

Pos.ClubAPV-T
1VfB Stuttgart368-2
2Benfica366-5
3Dinamo Zagreb236-3
4SC Heerenveen233-4
5SK Beveren 202-11

Poule H
Zenit St. Petersburg - Sevilla (1-1)
AEK Athene - Lille (1-2)

Pos.ClubAPV-T
1Lille364-3
2Sevilla243-1
3Zenit St. Petersburg347-4
4Alemannia Aachen 231-2
5AEK Athene 202-7

+ geplaatst voor de knockout fase
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
©FOK.nl e.a.