Welke ploeg redt Dierckxsens en Durand

Maurice (mbn)
Twee smaakmakers uit het wielrennen van de afgelopen jaren driegen verplicht te moeten stoppen. Ludo Dierckxsens en Jacky Durand lijken geen ploeg meer te vinden voor volgend seizoen.

Beide renners, bekend van hun veelvuldige lange ontsnappingen, reden in het afgelopen seizoen voor Landbouwkrediet. Die ploeg wilde niet het budget verhogen en dan nog een bijrol in de ProTour spelen. De ploeg stort zich daarom komend jaar op het opleiden van jonge Belgische renners en heeft Dierckxens en Durand geen nieuw contract meer aangeboden.

De 40-jarige Dierckxens zou graag nog een mooi afsluitend jaar rijden en de 37-jarige Durand wil ook nog doorfietsen. Gezien hun publicitaire waarde verwacht je dat er nog wel ploegen interesse zouden tonen, maar dat valt tegen. MrBookmaker.com overweegt wel de renners aan te trekken, maar veel zal afhangen van de beslissing van de UCI over de ProTour-licentie. Daarnaast heeft Landbouwkrediet misschien toch nog geld om Dierckxens een contract aan te bieden, maar voorlopig blijft dat erg onzeker.