Allan McNish gaat DTM rijden

Audi heeft bekend gemaakt dat Allan McNish komend seizoen voor het fabrieks-team van Audi gaat uitkomen. De 34-jarige Schot reed in 2002 nog voor Toyota Formule 1 team.

Tijdens de Essen Motor Show heeft het DTM-team van Audi bekend gemaakt dat het in zee gaat met Allan McNish. De Schot krijgt evenals Mattias Ekström, Martin Tomczyk en Tom Kristensen de kans om zich te bewijzen in een nieuwe Audi auto.

"Er rijden veel topcoureurs in de DTM, denk bijvoorbeeld maar eens aan Mika Häkkinen. Maar er zijn ook zat andere toppers, ook al zijn die misschien niet zo bekend. Eigenlijk doet het er ook niet toe wie je concurrenten zijn. Het gaat erom dat je als eerste over de streep komt." Verklaarde de sympathieke Schot.

De Carriere van McNish kent veel hoogtepunten in de toerwagen kampioenschappen. In 1998 won hij de 24 uur van LeMans én de 24 uur van Daytona. In 2001 stapte Allan McNish in een Toyota Formule 1 bolide om eerst een jaar te gaan testen met het team, voordat hij in 2002 zijn debuut in de koningsklasse van de autosport maakte.

Er kan dus een nieuw hoofdstuk aan de succesvolle carrière van de Schot worden toegevoegd. Allan McNish is niet de eerste oud Formule 1 coureur die de overstap maakte naar DTM, eerder gingen Jean Alesi en Heinz-Harald Frentzen hem voor. Onlangs heeft ook Mika Hakkinen de overstap gemaakt richting het DTM-kampioenschap.

Allan McNish durft nog geen uitspraken te doen, hoe hij gaat presteren. "Mijn entree in de DTM is geen garantie voor succes. Natuurlijk zal ik me vol overgave op deze klasse storten, maar aangezien ik nieuw ben heb ik geen idee hoe het me zal vergaan."