Releasedatum Zelda: Four Swords Adventures

Dirk (Vagere_Hein)
Na meer dan een half jaar na de US-release is Nintendo eindelijk klaar om The Legend of Zelda: Four Swords Adventures uit te brengen. De game zal op 7 januari 2005 op de GameCube uitkomen en bij de game zal een linkkabel geleverd worden, waarmee de GameBoy Advance op de GameCube aangesloten zal kunnen worden. In totaal kan met zijn vieren tegelijkertijd gespeeld worden, door vier GameBoy Advances aan te sluiten op de GameCube.

4 screenshots:


de packshot:

Onderstaand het persbericht van Nintendo:

"[...]
25 November 2004 – Op 7 januari 2005 keert Link terug naar de Nintendo GameCube in The Legend of Zelda: Four Swords Adventures. Voor het eerst in een GameCube-titel van Zelda kunnen in dit spel vier spelers samenwerken om Hyrule te bevrijden, waarbij ze hun Game Boy Advance-systemen aan de Nintendo GameCube kunnen koppelen met Nintendo GameCube Game Boy Advance-snoeren.

Als het nieuwste avontuur van Link begint zit Vaati de windtovenaar nog veilig opgesloten in de gevangenis die is verzegeld met het Four Sword. Als prinses Zelda echter op mysterieuze wijze verdwijnt, wordt Link erop listige wijze toe gebracht om Vaati uit zijn gevangenis te bevrijden. Aan onze held de taak om de kracht van het Four Sword te gebruiken om zichzelf in vieren te splitsen, waarna de vier Links er gezamenlijk voor moeten zorgen dat Vaati weer wordt opgesloten. De vier identieke Links moeten zich een weg vechten door acht klassieke gebieden van Hyrule, terwijl ze onderweg het Four Sword moeten opladen door Force Gems te verzamelen. Als het zwaard weer sterk genoeg is om het kwaad te bestrijden, kan Link in elk gebied de duistere barrières breken. Zo zal Link in de loop van het avontuur het mysterie achter de verdwijning van Zelda kunnen ontrafelen.

Deze game maakt optimaal gebruik van de verbinding tussen de Nintendo GameCube en Game Boy Advance, waardoor elke speler over twee schermen kan beschikken en zowel tegen als met de andere spelers kan sepeln. Maximaal vier spelers kunnen tegelijk deelnemen aan het avontuur van Link, waarbij ze hun gezamenlijke kennis en vaardigheden moeten gebruiken om de problemen in het spel op te lossen. Als met meer dan één speler wordt gespeeld, wordt het scherm van de Game Boy Advance gebruikt voor bijvoorbeeld het onafhankelijk van de rest verkennen van grotten, paleizen, gebouwen en tunnels. Op deze manier kunnen spelers aanwijzingen, Force Gems en voorwerpen vinden, zonder dat de andere spelers hier iets van weten. Zodra de speler vanuit de grot of het gebouw terug naar de bovenwereld reist, verschijnt hij weer op het grote scherm van de tv waarop iedereen zijn/haar eigen Link kan zien. Ook een enkele speler kan volop genieten van de speciale Zelda-actie in dit spel, waarbij zowel een Game Boy Advance als een ‘gewone’ GameCube-controller kan worden gebruikt om het spel te besturen. In de stand voor een enkele speler kunnen alle vier de Links tegelijk of onafhankelijk van elkaar bestuurd worden, waarbij heel snel en handig van formatie kan worden gewisseld met de C-stick.

Samenwerken is vereist om dit avontuur te kunnen doorlopen. Veel puzzels kunnen alleen worden opgelost als alle vier de Links hun krachten of vaardigheden bundelen. Als met meer dan één speler wordt gespeeld, hebben spelers de mogelijkheid om op elkaar te stemmen als beste of slechtste speler, waardoor samenwerkende spelers een voordeel hebben boven egoïstische lastpakken. In het extra speltype Shadow Battle kunnen spelers elkaar direct te lijf gaan met twee tot vier spelers tegelijk. Het concept is voor iedereen te begrijpen: de laatste Link die overeind blijft is de winnaar.

De game is vormgegeven in de klassieke 2D-stijl die we nog kennen van The Legend of Zelda: A Link to the Past, maar dan met waanzinnige speciale effecten en tegen achtergronden die op de vele fans van de serie een hartverwarmende werking zullen hebben. Bekende vijanden en locaties uit de Zelda-serie maken een welkome terugkeer en worden aangevuld met geheel nieuwe elementen. Het klassieke spelaanzicht in vogelperspectief werkt perfect in dit spel. Vier spelers kunnen op overzichtelijke wijze samenwerken, waarbij het perspectief niet verandert bij het wisselen tussen het tv-scherm en het scherm van de Game Boy Advance.

The Legend of Zelda: Four Swords Adventures verschijnt in Europa op 7 januari 2005 exclusief voor de Nintendo GameCube. Gebundeld met een gratis Nintendo GameCube Game Boy Advance-snoer zal de verkoopadviesprijs van dit spel ongeveer 60 Euro bedragen.
[...]"