FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 25 november 2004

Uitslagen UEFA Cup (25/11/04)

SubheaderIn de UEFA Cup werd wederom een ronde in de poulefase afgewerkt. Van de Nederlandse clubs waren AZ, SC Heerenveen en FC Utrecht aan bod.

AZ trof in Polen een matig spelend Amica Wronki. Barry van Galen kon naar AZ-stijl al na dertien minuten met een kopstoot de eerste treffer noteren. Aan het eind van de eerste helft sloegen ook Martijn Meerdink en Stein Huysegems nog toe. Aan de drie treffers werd in het tweede bedrijf enkel een tegentreffer uit een dubieuze strafschop toegevoegd. Met de 1-3 winst en de eerdere zege op Auxerre op zak kan AZ nu thuis tegen Glasgow Rangers de volgende ronde reeds veilig stellen.

SC Heerenveen kreeg VfB Stuttgart op bezoek. De Duitsers kwamen om te winnen, veel was daar in het eerste bedrijf niet van te zien. De dikke mist in Heerenveen plaagde de toeschouwers. In de tweede helft groeide Heerenveen keeper Brian Vandenbussche uit tot held. Hij redde op vele inzetten. Halverwege die helft scoorde Ugur Yildirim verrassend 1-0. Die score kon een minuut later worden verdubbeld, maar Yuri Rose schoot voor open doel te slap in. In de slotfase kroop Heerenveen naar de zege. Met drie punten uit twee wedstrijden is de club weer in de race voor de volgende ronde. Het komend treffen met Dinamo Zagreb is cruciaal.

FC Utrecht kreeg in Brugge een handreiking van de scheidsrechter. De Deen Fisker deelde eerst makkelijk geel uit aan Utrecht, maar besloot op slag van rust Ceh van de thuisclub lichtvaardig van het veld te sturen. Daarop was de beer los in Brugge. Het publiek moest in het begin van de tweede helft tot de orde worden geroepen. Na de openingstreffer van Lange stond het publiek echter weer achter de ploeg, dat met tien spelers beter bleef dan Utrecht. Ook in de slotfase konden de Utrechters de weg naar de noodzakelijke winst niet vinden (1-0). Tim Cornelisse kreeg nog rood na een zware overtreding. Met drie nederlagen lijkt FC Utrecht uitgeschakeld.

In poule A met Feyenoord verraste het Schotse Hearts thuisclub FC Basel. Schalke 04 versloeg Ferencváros. Feyenoord staat met vier punten uit twee duels nu tweede. Een gunstig resultaat in de thuiswedstrijd tegen het reeds geplaatste Schalke is voor de Rotterdammers voldoende voor plaatsing.


A Schalke 04 - Ferencváros (2-0)
A FC Basel - Hearts (1-2)

B Steaua Boekarest - Besiktas (2-1)
B Standard Luik - AC Parma (2-1)

C Dnjepropetrovsk - Austria Wien (1-0)
C Club Brugge - FC Utrecht (1-0)

D Dinamo Tbilisi - Sporting Portugal (0-4)
D FC Sochaux - Newcastle United (0-4)

E Lazio Roma - Partizan Belgrado (2-2)
E Villarreal - Middlesbrough (2-0)

F Amica Wronki - AZ (1-3)
F Glasgow Rangers - Grazer AK (3-0)

G SC Heerenveen - VfB Stuttgart (1-0)
G Benfica - Dinamo Zagreb (2-0)

H Zenit St. Petersburg - Sevilla (1-1)
H AEK Athene - Lille (1-2)

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!voetbalmanager

Uitslag SC Heerenveen-VfB Stuttgart

SC Heerenveen speelde vanavond de tweede wedstrijd in de poulefase van de UEFA Cup. Thuis tegen favoriet VfB Stuttgart stuntte het door met 1-0 te winnen.

De wedstrijd begon met matig zicht als gevolg van mist. Op veldniveau vielen de doelen echter te onderscheiden waarop gewoon gevoetbald werd. VfB Stutgart was de bovenliggende partij, maar kansen leverde het nauwelijks op. Arek Radomski produceerde het enige schot namens Heerenveen, dat over ging.

Keeper Brian Vandenbussche kwam na een attente eerste helft in supervorm uit de kleedkamer te voorschijn. Stuttgart dat gaandeweg meer opdrong zag hem steeds op de goede plaats staan. In de 64e minuut zag Ugur Yildirim, na Benfica uit, wederom kans een wedstrijd te keren. Hij joeg de bal in het Duitse doel. Nog geen minuut later had Yuri Rose de beslissing op de schoen. Hij kapte keeper Hildebrand uit, maar liet een strak schot na. Verdediger Stranzl kon de bal op de valreep klaren. Een lang slotoffensief met vele kansen voor Stuttgart bleek machteloos. Vandenbussche week niet (1-0).

Heerenveen doet met de zege goede zaken in poule G. Met drie punten staat de ploeg weliswaar nog vierde, maar het duel met de komende tegenstander Dinamo Zagreb hoeft nu niet op zeker worden gewonnen. Stuttgart en Benfica leiden met zes punten uit drie duels. Voor Beveren lijkt er na twee nederlagen weinig meer in te zitten.

SC Heerenveen - VfB Stuttgart (1-0)
65' Yildirim 1-0

SC Heerenveen: Vandenbussche, Haarala, Hansson, Seip, Rzasa (Bakkati/60), Hestad, Radomski, Bruggink (Rose/17), Yildirim, Huntelaar, Selakovic (Sikora/81)

VfB Stuttgart: Hildebrand, Zivkovic (Gomez/87), Stranzl, Babbel, Lahm, Soldo, Meissner, Hleb (Szabics/70), Heldt (Tiffert/68), Kuranyi, Cacau

Bewezen dat duiven echt aardmagnetisme voelen

Icoon Wetenschappelijk nieuwsWetenschappers hebben bewezen dat duiven het magnetische veld van de aarde kunnen voelen. Hun indrukwekkende navigatievermogen blijkt voort te komen uit kleine magnetische deeltjes in hun snavel. De theorie dat ze zouden navigeren op geuren, lijkt hiermee teniet gedaan te zijn.

Het onderzoek is uitgevoerd door wetenschappers van de Universiteit van North Carolina. Daar hebben ze duiven getraind in een grote houten tunnel waardoorheen een magnetisch veld geleid kon worden. De duiven konden reageren op het feit of het magnetisch veld ingeschakeld werd, of het magnetisch veld uitgeschakeld werd.

Om te kijken hoe de magnetische signalen naar de hersenen geleid worden hebben de wetenschappers de ophthalmische vertakking van de trigeminale zenuw die van de bovensnavel naar het brein leidt doorgesneden. Het gevolg was dat ze geen onderscheid tussen aardmagnetische en kunstmatige magnetische velden meer konden onderscheiden. Echter, toen de olfactorische zenuw die geursignalen doorgeeft doorgesneden werd, bleek het dat ze nog prima konden navigeren.

Albers het snelste in Minardi

Christijan Albers reed zoals aangekondigd vandaag zijn test voor Minardi. Van de coureurs die de afgelopen dagen hebben getest is Albers de snelste geweest.

De afgelopen drie dagen testten Patrick Friesacher, Tiago Monteiro, Chanock Nissany, Will Power, Will Davison en Pastor Maldonado allen voor het team van Minardi. Ondanks dat Christijan Albers vandaag maar 20 rondes reed, zette hij toch een snellere tijd neer dan deze rijders. Hij reed een rondetijd van 1 minuut 10.800 seconde.

Albers zelf was matig positief over de test: "Het team heeft hard gewerkt. (...) Van de twintig rondjes kon ik er maar acht voluit gaan. Er was dus weinig tijd om aan de afstelling te werken."

Ook had hij even tijd nodig om te wennen: "Ik was gewend geraakt aan toerwagens. Het is fijn om weer terug in een Formule 1-wagen te zijn. Het is fysiek nog steeds zwaar om met een F1 te rijden – ik voel het nu nog in mijn nek."

Albers hoopt vandaag zijn visitekaartje bij Minardi te hebben afgegeven. Volgende week krijgt hij bij Jordan de kans om daar ook zijn visitekaartje af te geven.

Massa snel onderweg in Barcelona

Tijdens alweer de derde testdag op het circuit van Barcelona was Felipe Massa de snelste man van de dag. Sauber en Toyota voeren de daglijst aan.

Voor de tweede dag rijdt Sauber op Michelin-banden en die keuze lijkt goed uit te pakken. Met de C23 reed Massa 71 rondjes op het Spaanse circuit en zette een tijd van 1:14.661 neer.

Bij Toyota deden Ralf Schumacher en Jarno Trulli het werk. Trulli concentreerde zich op bandentests, terwijl Ralf Schumacher zich bezighield met tests voor aerodynamische onderdelen. Morgen zal Ricardo Zonta het werk van de twee overnemen.

Opvallend is dat de twee topploegen van het afgelopen jaar, BAR en Ferrari in de achterhoede bleven qua tijden. Bij BAR zorgden motorproblemen ervoor dat Enrique Bernoldi en Jenson Button vroegtijdig moesten stoppen.

Testtijden 25-11-2004 Barcelona:

Pos. CoureurTeam Tijd Rondes
1 Felipe Massa Sauber 1:14.661 71
2 Jarno Trulli Toyota 1:14.881 97
3 Ralf Schumacher Toyota 1:14.994 95
4 Mark Webber Williams 1:15.244 80
5 Vitantonio Liuzzi Red Bull 1:15.351 89
6 Giancarlo Fisichella Renault 1:15.405 85
7 Antonio Pizzonia Williams 1:15.546 49
8 Juan Pablo Montoya McLaren 1:15.820 57
9 Alexander Wurz McLaren 1:15.871 106
10 Luca Badoer Ferrari 1:16.095 46
11 Christian Klien Red Bull 1:16.256 98
12 Marc Gené Ferrari 1:16.859 106
13 Enrique Bernoldi BAR 1:16.864 114
14 Jenson Button BAR 1:16.916 44
15 Franck Montagny Renault 1:17.504 31

Uitslag Club Brugge - FC Utrecht

FC Utrecht speelde vanavond in Brugge zijn derde UEFA Cup wedstrijd tegen Club Brugge. De wedstrijd moest gewonnen worden om nog kans te hebben om door te gaan, maar Club ging uiteindelijk met de overwinning aan de haal, 1-0.

De eerste helft begon langzaam. Het eerste wapenfeit vond plaats na acht minuten, toen Dave van den Bergh geel kreeg na commentaar op de leiding, of, daar leek het op. Dat was voor een hele tijd het meest enerverende feit in het duel; beide ploegen speelden degelijk voetbal zonder de ander echt een kans te geven. De eerste echte kans was na een minuut of 35 voor Club Brugge, maar Englebert kon niet worden bereikt.

Na 40 minuten stond nog altijd 0 – 0 op het scorebord, en Foeke Booy besloot om Di Tomasso eruit te halen, Sander Keller kwam er voor hem in. In de extra tijd van de eerste helft, gaf de scheidsrechter Ceh van Club Brugge rood vanwege een overtreding op Somers. Dit was het teken voor bijna de gehele ploeg van Brugge om te gaan klagen, iets dat eindigde met een gele kaart voor Simons.

In de tweede helft wist Utrecht het numerieke overwicht niet uit te buiten. Club Brugge begon sterk aan de tweede helft, en had het overwicht. Dit resulteerde na 62 minuten in een doelpunt voor Club Brugge, Simons zond Lange weg, die de bal vervolgens over doelman Ponk heen stiftte. Ook in de rest van de tweede helft was het Brugge dat beter was. Utrecht had nog wel wat kansen, maar het waren er niet veel, en de keeper van Club Brugge, Butina, moest zelden in actie komen.

Vlak voor het einde van de officiële speeltijd werd het nog erger voor Utrecht, nadat Cornelisse een doorgebroken speler neerhaalde. Volgens het boekje is dat rood, en daar werd het ook mee bestraft door de scheids. Daarna floot de scheidsrechter af, en is het dus over en uit voor Utrecht in de UEFA Cup dit jaar.

Club Brugge - FC Utrecht 1-0
62' Lange 1-0

Club Brugge: Butina, De Cock ,Simons, Rozehnal,Van der Heyden, Clément, Ceh, Englebert, Lange, Van Tornhout (90), Verheyen (Roelandts/90), Balaban (Gvozdenovic/46)

FC Utrecht: Ponk, Cornelisse, Di Tommaso,(Keller/40), Shew-Atjon (Broerse/68), Schut, De Jong, Somers, Tanghe, Douglas, v.d.Bergh, v.d.Haar (Rajcomar/66)

Amsterdam: binnen vijf jaar rekeningrijden

Icoon Binnenlands nieuws Amsterdam wil binnen vijf jaar het rekeningrijden gaan invoeren. De gemeenteraad ging donderdag met het voorstel akkoord. Volgens wethouder Van der Horst is de heffing nodig omdat de situatie op de wegen in en om Amsterdam in 2010 af dreigt te gaan op een 'verkeersinfarct'. Het college van burgemeesters en wethouders hoopt dat de drukte in de spits zal afnemen door de maatregelen.

De raad vond een vaste heffing, die de VVD had voorgesteld, onvoldoende effect hebben om de problemen op te lossen. In plaats daarvan is gekozen voor een voorstel uit het Regionaal Verkeers- en Vervoerplan met een dynamische heffing. Hoeveel de weggebruiker betaalt hangt in dat voorstel af van het moment en de plaats waarop hij rijdt.

Volgens de wethouder is het niet zo dat Amsterdam door de maatregelen een slechtere concurrentiepositie zal krijgen, maar zorgt het dichtslibben van de wegen nu juist voor een slechtere positie.

Verladersorganisatie EVO denkt dat de gemeenteraad ver buiten zijn boekje is getreden. "Op dit moment bestaat er geen enkele wet in Nederland die gemeenten de bevoegdheid geeft om tol te heffen. In dit geval betreft het ook nog eens een rijksweg, waarover Amsterdam geen enkele zeggenschap heeft".

Annus vrijgesproken van dopinggebruik

De Hongaarse atletiekbond heeft de schorsing van discuswerper Robert Fazekas tot een jaar teruggebracht en Adrian Annus vrijgesproken van het gebruik van doping.

Annus, die evenals Fazekas aanvankelijk voor twee jaar was geschorst, werd er tijdens de Olympisce Spelen in Athene van verdacht urine te hebben ingeleverd die afkomstig was van twee verschillende personen.

Annus kwam voor een nieuwe dopingcontrole niet opdagen, won goud in Athene,en leverde die medaille pas na lang aandringen weer in. Bij de Hongaarse atletiekbond tekende de kogelslingeraar beroep aan, en donderdag kwamen die tot de conclusie dat Annus geen blaam trof.

Fazekas leverde bij de Spelen een te kleine plas in bij de dopingcontrole, en zou er mee hebben gesjemeld. Hij besloot zijn carrière prompt te beëindigen, maar heeft dat besluit nu in heroverweging. Beide atleten willen bij het international hof van arbitrage voor de sport in Lausanne proberen hun olympische titel terug te krijgen.

Blessure van Persie valt mee

De blessure van Arsenal-speler Robin van Persie lijkt mee te vallen.

In de Champions League wedstrijd van Arsenal tegen PSV werd de Nederlander, na een invalbeurt van 20 minuten, van het veld af gedragen. Maar volgens coach Arsene Wenger heeft van Persie een goede kans om weer fit te zijn voor de komende wedstrijd, zondag tegen Liverpool. "De knie van Van Persie is weliswaar licht gekwetst, maar niet verdraaid," aldus Wenger.

Thierry Henry is de wedstrijd minder goed doorgekomen. Er zitten wat bloeduitstortingen in zijn kuit. Op de website van Arsenal geeft Wenger aan dat de kans dat Henry zondag kan spelen 50% is. Daarentegen kan Wenger wel weer een beroep doen op Antonio Reyes. Reyes viel, net als van Persie, ook uit tegen PSV.

Denise Mulder wereldkampioene strippen

Dymphy had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Showbiz nieuws Denise Mulder heeft tijdens de Miss Nude World verkiezing in het Amerikaanse DeSoto de hoogste titel in het paaldansen en striptease behaald. De verkiezingen worden ook wel de 'Superbowl of Stripping' genoemd. Om 2 uur 's nachts werd de Nederlandse officieel Miss Nude World 2005.

De verwachte winnares van de kampioenschappen, Savanna Starr, kwam met een truck vol met special effects, een aantal roadies en een managementteam aanzetten. Denise Mulder zelf stapte tien uur van tevoren met twee koffers uit het vliegtuig, maar wist toch een betere indruk achter te laten.

Denise Mulder werd in 2003 al wereldkampioene paaldansen in het Amerikaanse Des Moines. In 2002 mocht ze zich ook al Miss Striptease Nederland noemen.

Denise Mulder

Meisje (3) overreden door tractor

jeffreysnf had ons via de nieuws-submit te melden:

Een driejarig meisje uit Hengelo is vanmiddag in haar woonplaats omgekomen bij een ongeluk met een tractor. Terwijl ze over een groenstrook fietste kwam ze onder de laadbak van het voertuig terecht.

Het kind speelde met haar fietsje op een stuk gras tussen de rijbaan en woningen aan de Wethouder Kampstraat, terwijl een gemeenteploeg bezig was met het verwijderden van bladeren. Dit gebeurde met behulp van een tractor met laadbak. Door nog onbekende oorzaak kwam het meisje onder de tractor terecht. Ze overleed ter plekke aan haar verwondingen.

Naar de toedracht van het ongeluk heeft de politie een onderzoek ingesteld.

Eerste ijsdag van najaar 2004 een feit

Icoon Algemeen nieuws De eerste ijsdag van het jaar is een feit. Althans, met nog een kleine slag* om de arm. In De Bilt kwam bij het meetstation van het KNMI de temperatuur niet boven -0,5 graad, waarmee de eerste ijsdag van het nieuwe winterseizoen (deze is officieel nog niet eens begonnen) een feit is.

De diverse weerstations hadden de lage temperaturen in een groot deel van het land niet voorspeld. Een groot deel van het land ging verscholen onder een dikke laag mist, waardoor de zon het aardopppervlak niet kon opwarmen. Op plaatsen waar de zon wel doorkwam werd het dan ook makkelijk vijf graden.

De vroeg ijsdag van het nieuwe winterseizoen zorgt ervoor dat het aantal ijsdagen van de vorige winter al is benaderd. Toen was er in De Bilt slechts één ijsdag, op sommige plaatsen een paar meer. Wel was er de nodige sneeuwpret.

_
*Van een ijsdag is officieel sprake als bij het KNMI-meetstation in De Bilt de temperatuur van 0 tot 24 uur niet boven het vriespunt komt. Hoewel de temperatuur al zakkende is, een kleine slag om de arm dus.

'Socialisten dwingen mij in Franse auto'

Een inwoner van Ede is er van overtuigd dat rooms-katholieken en socialisten tegen hem samenspannen. Doel van het complot zou zijn om de man te dwingen in een auto van Franse makelij te rijden. De Nederlandse 'Mulder' verklaarde dit tegenover de Raad van State, waar hij vergeefs de beslissing van het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR) om hem geen nieuw rijbewijs te geven aanvocht.

Het CBR had de man ongeschikt geacht om achter het stuur te zitten, nadat hij een Renault en een Citroën van de weg had gedrukt. Beide auto's en de inzittenden hielden niets aan de incidenten over, maar het bureau vond dat de Edenaar 'ernstig gestoord inzicht of gedrag' vertoonde.

De man erkende dat het niet slim was om de wagens van de weg te drukken, maar voegde daar aan toe dat hij al sinds 1999 achtervolgd wordt door Franse automerken. Zo bood een uitzendbureau hem een baan aan bij een vrachtwagenbedrijf van Renault. Daarna viel het de man op dat er steeds meer 'Franse' auto's aan de bumper van zijn Mercedes kleefden. "Ik ging mij steeds meer irriteren aan het gedrag van weggebruikers met Franse automerken. Op een gegeven moment werd het me allemaal te veel", verklaarde de Edenaar, die zeker weet dat Rooms-Katholieken en socialisten hem in een Frans automerk willen dwingen.

'Logger Ertan zit achter Jihad-weblog'

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Weblog GeenStijl heeft digitaal de oorlog verklaard aan de beruchte weblogger Ertan. Volgens GeenStijl is hij namelijk degene die de weblog cyberdjihad.blogspot.com heeft opgezet. Deze radicale weblog viel de laatste tijd ook al meerdere bezoekers van FOK! op, want er werd geregeld vol walging naar gelinkt in reacties. Op de voornoemde Jihad-weblog wordt onder meer Mohammed B. een held genoemd en worden dreigementen aan politici als Wilders en Hirsi Ali van harte toegejuicht. De site presenteert zich onder de noemer: 'De virtuele strijd tegen de vijanden van de islam'.

Vanochtend ontdekte GeenStijl dat een foto van Mohammed B. op Cyberdjihad.blogspot rechtstreeks van GeenStijl werd overgenomen. Daarop verving GeenStijl de foto door eentje van een moslim die door een geit werd besprongen. Deze foto verscheen daardoor ineens op de jihad-weblog in plaats van de afbeelding van Mohammed B. De maker van Cyberdjihad, ene 'Rahmetullah', reageerde hierop door wat persoonlijke gegevens van GeenStijl medewerkers te publiceren.

GeenStijl zegt er nu zeker van te zijn dat 'Rahmetullah' van Cyberdjihad dezelfde persoon is als Ertan van Ertan.nl. En omdat Ertan het zo 'grappig' vindt om gegevens te publiceren, meldt GeenStijl nu dat Ertan voluit Ertan Kiliç heet: een 33-jarige in Turkije geboren man die nu woonachtig is in Amsterdam. GeenStijl publiceert tevens mans telefoonnummer en woonadres. Ze zeggen zelfs al met zijn vrouw te hebben gesproken, die volgens de makers van GeenStijl slecht Nederlands verstaat.


Afbeelding van Ertan, verspreid door hemzelf.

Uitslag Amica Wronki - AZ

AZ speelde vanavond haar tweede wedstrijd in de poule-ronde van de UEFA Cup. In Polen werd het tegen Amica Wronki 1-3 voor AZ.

Na de goede prestaties van de afgelopen weken van AZ werd verwacht dat de club makkelijk van Amica Wronki zou gaan winnen. Wel werden het koude weer en het harde hobbelige veld gevreesd. Co Adriaanse koos desondanks voor zijn gebruikelijke opstelling.

In de eerste helft was het tempo laag, maar het was duidelijk te zien dat AZ een paar klasses beter was dan de Polen. Huysegems miste na een verkeerde terugspeelbal nog de eerste kans, maar na een voorzet van De Cler kon Van Galen in de 13de minuut de 0-1 binnenkoppen. Na een periode waarin AZ de controle had, maar weinig gevaar kon stichten, was het in de aanloop naar de rust nog tweemaal raak voor AZ. Meerdink wist een vrije trap van Perez in te koppen en Huysegems wist na een misverstand tussen keeper en verdediging de 0-3 binnen te tikken.

AZ begon een stuk slapper aan de tweede helft, terwijl de Polen juist meer naar voren gingen voetballen. Dat leverde zowaar gevaar op voor het doel van Timmer. Een goal voor Wronki kwam er echter pas nadat de scheidsrechter, onterecht, een penalty gaf. Na de 1-3 probeerde AZ weer een tandje hoger te schakelen. Adriaanse bracht meteen drie wissels in, Alkhattabi, Lindenbergh en Nelisse.

AZ werd daarna weer wat gevaarlijker en Nelisse kreeg nog een goede kans, maar de Poolse keeper hield de bal tegen. Hoewel AZ op het eind nog een paar keer dicht bij een treffer was, bleef het uiteindelijk 1-3.

Amica Wronki - AZ (1-3)
13' Van Galen 0-1
37' Meerdink 0-2
39' Huysegems 0-3
58' Dembinski 1-3 (Pen)

Opstellingen:
Amica Wronki: Mielcarz, Bieniuk, Dudka, Dziewicki, Kucharski, Kikut (F.Burkhardt/66), Bartczak, Kowalczyk (M.Burkhardt/46), Grzybowski (Gregorek/77), Kryszalowicz, Dembinski

AZ: Timmer, Kromkamp, Mathijsen, Opdam, De Cler, Landzaat, v.Galen (Elkhattabi/68), Buskermolen (Lindenbergh/68), Meerdink, Huysegems (Nelisse/68), Perez

Directeur moslimomroep met dood bedreigd

Frank William, de directeur van de Nederlandse Moslim Omroep (NMO), is vandaag via de telefoon met de dood bedreigd. De beller zei dat William binnen één week zal worden vermoord. De dreiger stelde zich voor als Mullah Omar uit Tilburg en hekelde de ''te liberale koers'' van de NMO.

William krijgt al geruime tijd 'waarschuwingsbrieven' van mensen die ontevreden zijn met de kritische houding die de NMO inneemt tegenover de radicale islam. Vorige week werd hij al gebeld door dezelfde woedende man, maar William wist hem toen tot bedaren te brengen.

De NMO heeft bij de politie van het korps Gooi en Vechtstreek aangifte gedaan van de doodsbedreiging. Een woordvoerster zei dat er inmiddels een onderzoek is begonnen.

Verstappen even terug in de F1

Waar zijn vele fans al bijna een jaar op zitten te wachten gaat morgen dan toch gebeuren, Jos Verstappen maakt zijn eerste kilometers sinds een jaar in een Formule 1 wagen.

Voordat iedereen van zijn stoel valt van verbazing, Jos rijdt morgen in een twee-zitter Minardi op Misano in het kader van de Minardi tweezitterdag. Dit heeft Huub Rothengatter vandaag laten weten. Op uitnodiging van sponsor Harrie Muermans vliegen Verstappen en Rothengatter vrijdag naar het circuit.

Jos vindt het leuk om deze dag, voor sponsors en genodigden, een extra impuls te geven met zijn aanwezigheid. "Ik heb met Harrie Muermans zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak een uitstekende relatie. Toen hij mij vroeg of ik zin had om in de tweezitter enkele genodigden rond te rijden twijfelde ik natuurlijk geen moment." Meer moet er niet worden gezocht achter de aanwezigheid van Jos, aldus Huub Rothengatter: "Jos doet het om Harrie Muermans een dienst te bewijzen, we gaan er een leuke dag van maken."

Uitgever Playboy wil Georgina-foto's van weblogs

Uitgeverij Sanoma heeft verschillende weblogs waaronder Volkomenkut.com en Zeikerdje.com een brief gestuurd met daarin het verzoek om alle afbeeldingen betreffende de Playboy editie waar Georgina Verbaan in heeft gestaan van de website te verwijderen.

Zeikerdje stelt echter dat het betreffende materiaal niet op haar server staat en dat deeplinken niet verboden is. Wat de volgende stap van Sanoma zal worden is nog niet geheel duidelijk.

Meisje (10) uit Haarlem vermist

Colsto had ons via de nieuws-submit te melden:

Sinds maandag wordt de 10-jarige Viviane Melick Marquise uit Haarlem vermist. Het meisje kwam, nadat ze 's middags met vriendinnen had gewinkeld in de Cronjéstraat in Haarlem, niet meer thuis. Ze had rond 16.15 uur moeten aankomen.

Vanavond wordt in een politiebericht op de televisie aandacht besteed aan de vermissing van het meisje.

Signalement:
- Bruin/blond haar tot halverwege haar rug dat zij zowel los als in een staart draagt.
- Lengte: 1.50 m.
- Een normaal postuur
- Bruine ogen.
- Viviane heeft een slecht gebit met grijskleurige voortanden.


Bij haar verdwijning droeg ze een wit met lichtblauw gekleurd gebreid vest van Cool Cat, met op de rugzijde de geborduurde tekst 'Wondergirls'. Onder het vest droeg zij een hemd waarop het cijfer '5' was gedrukt. Daaroverheen had ze een in blokjesmotief gestikte zwarte jas met kraag aan.Viviane droeg een blauwe spijkerbroek en had hoge suede veterschoenen aan, maat 38. Ze reed op een geel/oranje Batavus-fiets.

-
Mensen die info hebben kunnen bellen met de politie in Haarlem: 023-5122236. Informatie is ook te vinden op Vermistepersonen.nl.

Bosnische man opereert zichzelf

Chanty herschreef en submitte het volgende bericht:

De 29-jarige Bosniër Emir Javoras uit Javor heeft eigenhandig zijn nierstenen verwijderd. De man is werkeloos en had te weinig geld voor de operatie, dus besloot hij het zelf te doen.

Javoras werd midden in de nacht wakker door verschrikkelijke krampen. Wegens gebrek aan geld en een ziektenkostenverzekering wilde de man niet naar de dokter. Hij pakte daarom een scheermesje en wist de nierstenen met een naald te verwijderen.

De artsen uit het stadje Zenica een stuk verderop reageerden geschokt en verwonderd dat iemand zo'n operatie bij zichzelf kon uitvoeren. Ze hebben de wond vervolgens gratis dichtgenaaid.

Pedosite moet quote Van Gogh weghalen

marthijn had ons via de nieuws-submit te melden:

Column producties, de productie-maatschappij van Theo van Gogh, heeft pedofielensite Martijn onder dreiging van juridische acties opdracht gegegeven om een quote uit een interview met Theo van Gogh en Prem Radhakishun van hun site te verwijderen. Volgens Natasja Mohrs van Column producties, die nu de belangen van Van Gogh behartigt, wordt de quote door 'Martijn' volledig uit zijn verband getrokken en wekt mogelijk een suggestie zoals die niet is bedoeld.

Op de site van de pedofielenvereniging stond de volgende quote van Van Gogh: ''Toen wij opgroeiden waren er nog serieuze discussies op televisie of seks met minderjarigen kón. Kortom, het onderwerp was niet taboe. Nu is er een roekeloze heksenjacht op pedoseksuelen. En zijn we bereid daar met z'n allen onze eigen burgerrechten voor in te leveren. Tijden veranderen.''

De pedofielensite is verbolgen dat ze de quote moet weghalen. ''Men probeert nu zelfs Theo, die zo voor het vrije woord was, na zijn dood nog de mond te snoeren'', menen de pleitbezorgers van de pedofilie.

SUM
De quote komt uit het interview dat onder de kop 'In een anarchistische maatschappij worden wij als eerste opgeknoopt' in augustus 2004 werd gepubliceerd in studentenblad SUM. In dat interview hakken Prem en Van Gogh er hier en daar lustig op los. Studenten krijgen het te verduren '''Studenten van nu werken enkel om te kunnen vreten en zuipen op skivakanties'', maar ook de hypocrisie van de maatschappij: '''Seks met kleine kinderen is goed. We roepen alle studenten op seks met dertienjarigen te hebben''.
Natuurlijk zijn de heren geen pleitbezorgers van de pedofilie, maar, zegt Radhakishun, het is wel goed 'om het volk op de hypocriete dubbele moraal te wijzen. ''Ga maar eens naar Mexico, Suriname, de Filipijnen, Thailand. Dan zie je daar allemaal grote, dikke, vadsige West-Europeanen die dertienjarigen kapót neuken! Maar dat is ver van ons bed.'' En zo zit achter alle provocaties van Radhakishun en Van Gogh één boodschap: álles moet bespreekbaar zijn, want hoe minder taboes, hoe gezonder de democratie.

Deze laatste quotes werden niet door Martijn op de website geplaatst. Wel linkte men naar het interview.

-
Het complete interview met Van Gogh en Radhakishun.

Nintendo goes hollywood

Nintendo heeft aangekondigd dat ze zich ook op de filmmarkt willen gaan wagen. Ze zijn van plan om in 2006 ermee te beginnen. Of dat betekent of dan hun eerste film uitkomt, of dat men dan begint met het maken van de eerste film is niet bekend. De films die ze gaan maken zijn vooral anime-films, die gekoppeld worden aan games die in dezelfde periode uitkomen.

Eerder vermeldde de voormalige chief van Nintendo, Hiroshi Yamauchi al dat er plannen waren om richting filmindustrie te gaan, nu is het dus officieel bevestigd.



Oude tijden herleven, laten we hopen
dat de kwaliteit wel wat opgeschroefd wordt.

SC Freiburg tevreden met Cairo

De Duitse club SC Freiburg is tot nu te erg tevreden over de Nederlandse voetballer Ellery Cairo.

"Ik ben tevreden met zijn ontwikkeling. Het was goed om hem te halen",zegt trainer Volker Finke op de Duitse site kicker.de. Volgens de website "rust de hoop van Freiburg vooral op de schouders van de Nederlander en is hij al weken de gevaarlijkste man van Freiburg".

Naar de mening van de website kleeft er nog wel een minpunt aan het spel van Cairo. Met zijn aanvallende collega's Aleksandr Iashvili (2 goals), Soumaila Coulibaly (3 goals) en Ibrahim Tanko (0 goals) deelt Cairo het gebrek aan doelgerichtheid.

De oud-speler van Feyenoord, Excelsior en FC Twente maakte tot nu toe, dit seizoen, twee doelpunten in tien wedstrijden, vorig seizoen scoorde hij maar één maal in 30 wedstrijden. Met drie assists is Cairo, die medio 2003 overkwam van FC Twente, dit seizoen wel de beste aangever bij de nummer zeventien in de Bundesliga.

Verdachten brand moslimschool 14 en 15 jaar

Justitie in Brabant heeft vandaag op een persconferentie bekendgemaakt dat de brand die twee weken geleden in het Brabantse Uden een islamitische basisschool verwoestte, vermoedelijk is aangestoken door drie pubers van 14 en 15 jaar. Het trio maakt deel uit van een groep van zes verdachten (van 14 t/m 17 jaar) die de afgelopen dagen zijn aangehouden. Alle zes worden verdacht van een poging tot brandstichting in een moskee te Uden.

Volgens justitie is uit het onderzoek tot nu toe niet gebleken dat de verdachten banden onderhouden met extreemrechtse groeperingen. De zes worden ook niet verdacht van betrokkenheid bij andere incidenten.

Over het motief van de verdachten en hun achtergrond wilde justitie niets zeggen. De zes worden morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Crisis Oekraïne duurt voort

© BelgaDe crisis die in Oekraïne is ontstaan naar aanleiding van de tweede ronde van de presidentsverkiezingen duurt nog altijd voort. Oppositiekandidaat Viktor Joesjtsjenko heeft de Poolse oud-president Lech Walesa naar Kiev gehaald om te bemiddelen. Vlak voor zijn vertrek uit Warschau liet Walesa weten: "Ik hoop dat Oekraïne de fouten kan vermijden die indertijd in Polen zijn gemaakt, zoals de invoering van het oorlogsrecht." Ook president Koetsjma heeft twee bemiddelaars aangesteld, de presidenten Kwasniewski van Polen en Adamkus van Litouwen.

De Russische president Poetin en de Europese Unie hebben in een gezamenlijke verklaring opgeroepen de crisis vooral vreedzaam op te lossen. Poetin, die vandaag in Nederland was voor een Russisch-Europese top, vindt het belangrijk dat volgens de Oekraïnse grondwet wordt gehandeld. "Alle klachten moeten aan de rechter voorgelegd worden. We hebben moreel niet het recht om een grote Europese staat in de richting van totale wanorde te duwen." Wel heeft Poetin de pro-Russische kandidaat Janoekovitsj opnieuw zijn felicitaties aangeboden nadat de kiescommissie hem gisteren officieel als winnaar uitriep. Afgelopen zondag trok Poetin zijn felicitaties nog in omdat hij ze te voorbarig vond.

De oppositie heeft de bevolking van Oekraïne intussen opgeroepen tot een massale staking. Vele tienduizenden aanhangers van Joesjtsjenko hebben zich verzameld voor het presidentieel paleis. Vanuit het oosten van het land zijn ook duizenden aanhangers van Janoekovitsj in Kiev gearriveerd. Tussen beide groepen is het tot nu toe enkel tot scheldpartijen gekomen.

© AFP
Betogers op het plein voor het presidentieel paleis

-
De NOS heeft een overzicht gemaakt van alle gebeurtenissen tot nu toe. Dat vind je hier

Ook Van Gogh wenste politicus dood

revizo en JosephRoosenbaum had ons via de nieuws-submit te melden:

De doodswens die moslimprediker Abdul Jabbar van de Ven uitte tegen Kamerlid Geert Wilders blijkt op het eerste oog van hetzelfde kaliber als een tekst die de vermoorde columnist Theo van Gogh in augustus 2001 schreef. In een column over de dood van Sylvia Millecam wenste Van Gogh toenmalig GroenLinks-leider Paul Rosenmöller dood. Het stuk werd gepubliceerd via Van Goghs internetsite.

Van Gogh haalde in de column uit naar Rosenmöllers politiek en het gekrakeel na de nep-kanker van oud-GroenLinks-Kamerlid Tara Singh Varma.: ''Waar 't om gaat is dat niet Tara kanker krijgt maar Sylvia, dat niet Rosenmöller en Van Boxtel worden afgebrand en met hoon overladen weggestuurd ... ... Als iemand kanker verdient is 't Paul Rosenmöller, de hopman van politiekcorrect Nederland; mogen de cellen in zijn hoofd zich tot een juichende tumor vormen, en laat ons dan beluisteren of er enig verschil is in meneers gekwebbel vergeleken met wat er uit kwam voor die Blijde Boodschap. Laat ons pissen op zijn graf. Oplichter.''

De vraag is waarom toen niet één van de politici reageerde op Van Gogh, en er nu wel bij minister Donner van Justitie wordt gevraagd om een streng optreden tegen Abdul-Jabbar Van de Ven. Uiteraard zijn er verschillen, zo stond Rosenmöller niet op een dodenlijst en Geert Wilders wel, maar toch.

D66-voorman Boris Dittrich wijst ten eerste op het veranderde klimaat. Maar volgens hem is ook de context van beide uitlatingen anders, alsmede het medium waarop het is gedaan: ''We spreken nu over een tijd waarin een moord is gepleegd, bedreigingen zijn geuit. En er is ook een groot verschil tussen een column op internet van Van Gogh en de honderdduizenden mensen die de boodschap van Van de Ven deze week rauw op televisie krijgen voorgeschoteld.''

Wouter Bos (PvdA) zegt dat we in het verleden misschien te laks zijn geweest. ''Maar ik heb een streep getrokken bij de moord op Van Gogh. Dit type uitlatingen kan niet meer. Of het nu gaat om moslims tegen autochtonen, of andersom. De tijd is anders. Er is een intensivering.''

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen vindt dat de tekst van Van Gogh achteraf gezien ook niet door de beugel kan. ''Maar we zitten nu in een situatie na de moord op Theo van Gogh, brandende kerken, brandende moskeeën en bedreigingen van collega-politici, die de context veranderen.''

Femke Halsema van GroenLinks ziet het als volgt: ''Dat was een andere tijd, een ander klimaat. Ik vind Van Gogh geen held van het vrije woord, maar hij is wel vanwege zijn mening vermoord.''

Overigens was geen van de politici op de hoogte van de tekst van Van Gogh. De column waarin de uitlatingen werden gedaan is later ook opgenomen in Van Goghs boek: 'Allah weet het beter'



'Vergiftigen van het debat tegengaan'
Gisteren liet minister Donner van Justitie weten dat hij het Openbaar Ministerie gaat vragen uit te zoeken of de uitlatingen van Van de Ven strafbaar zijn. ''Als dat niet het geval is, moeten er maatregelen worden genomen om het verder vergiftigen van het debat te voorkomen'', zei de CDA-bewindsman. De fractievoorzitters van alle partijen in de Tweede Kamer hadden Donner kort daarvoor in een brief om een dergelijk onderzoek gevraagd.

Donner vindt openbare doodsverwensingen jegens politici niet onder de vrijheid van meningsuiting vallen. ''Als dat wel zo is, hoor ik dat graag. Maar ik wil weten of het strafrecht dit verbiedt en of het anders strafbaar kan worden gesteld.''

Eerder liet hoogleraar strafrecht T. de Roos weten dat de uitlatingen van de moslimprediker beneden alle peil waren, maar in juridische zin niet strafbaar.

'Atlético en Valencia azen op Van der Meyde'

Volgens de Spaanse krant Marca heeft Atlético Madrid interesse in Andy van der Meyde, die nu bij het Italiaanse Internazionale speelt.

De Spaanse club zou de Nederlander willen huren vanaf januari, met een optie tot koop. Valencia zou ook interesse hebben en zou van der Meyde naar verluidt willen ruilen met Stefano Fiore. Eerder meldden we ook al dat de Engelse club Middlesbrough interesse had in de Nederlander.

Medio 2003 verhuisde de buitenspeler van Ajax naar Inter. Afgelopen seizoen speelde hij slechts 14 wedstrijden in de Serie A, en dit seizoen wam hij pas zeven maal in actie. In de UEFA Champions League wedstrijd tegen Werder Bremen, afgelopen woensdag, speelde hij de volle 90 minuten mee.

Centrum Delft krijgt toch spoortunnel

Snarf had ons via de nieuws-submit te melden:

Het centrum van Delft krijgt uiteindelijk zijn spoortunnel. Al enige jaren pleit de gemeente voor de tunnel om de overlast van het huidige spoorviaduct, dat dwars door de oude binnenstad loopt, weg te nemen. Minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat zag tot nog toe echter niet het nut in van de tunnel. Volgens haar was er geen verkeerstechnische noodzaak en bovendien geen geld beschikbaar.

Gisteren maakte de minister geheel onverwacht bekend toch geld gevonden te hebben om de bouw van de tunnel na 2010 mee te financieren. Het gaat om een investering van 334 miljoen euro, die wordt betaald uit meevallers van grote infrastructurele projecten. Ook het ministerie van VROM betaalt mee, omdat het project het stedelijk leefklimaat in Delft moet verbeteren. Eerder zegde zij al 35 miljoen toe, maar dit bedrag zal waarschijnlijk hoger uitvallen.

World of Warcraft Record

Van de MMORPG World of Warcraft zijn in de eerste 24 uur 250.000 exemplaren verkocht. Op de eerste dag waren 200.000 accounts al aangemaakt en waren er al 100.000 mensen aan het spelen. Voor een MMORPG is dit een record, waardoor het spel in één klap de snelst groeiende online game is.

Veel van de Amerikaanse servers zitten ook al helemaal vol, waardoor Blizzard genoodzaakt is om snel nieuwe servers er bij te gaan zetten om deze groei aan te kunnen.

"[...]
"We had a lot of confidence in World of Warcraft, but the success on day one far exceeded our expectations," said Mike Morhaime, president of Blizzard Entertainment. "We are extremely happy that players are enjoying our game, and we are doing everything we can to meet the demand and maintain a fun and smooth game experience for everyone playing."
[...]"


Ook de winkeliers zijn blij met de hoge verkopen, want in veel winkelketens is het spel compleet uitverkocht. Consumenten worden dan ook aangeraden om eerst te bellen, voordat ze naar de winkel gaan.
"[...]
"World of Warcraft has once again shown that Blizzard consistently delivers the best games in the industry," said Robert McKenzie, vice president of merchandising at GameStop. "It sold better than any other PC game this year – in fact, World of Warcraft enjoyed the best day-one sell-through GameStop has ever seen on a PC title!"
[...]"


Jim sluit deal met Story over coke-artikel

ReadMe herschreef voor ons via de nieuws-submit het volgende bericht:

Jim BakkumZanger Jim, die tweede werd bij het televisieprogramma Idols, heeft een schikking getroffen met het weekblad Story. Het kort geding over een artikel waarin wordt beweerd dat Jim aan de cocaïne zou hebben gezeten, gaat niet door. Jim zou volgens Story de harddrug hebben gebruikt na de première van de film 'Snow Fever'.

Jim en Story hebben nog geen details bekend gemaakt over de schikking. De zanger eiste een rectificatie en een schadevergoeding van 100.000 euro. Het kort geding zou vrijdag voor de rechter komen.

CDA'er: 'Islam en SGP beide fout'

Icoon politiek binnenland nieuws Een prominent lid van het CDA heeft tijdens een debat in Utrecht de islam en de SGP op de korrel genomen. Oud-fractievoorzitter Willem Aantjes zei dat moslimfundamentalisme én SGP kritiek verdienen omdat ze de scheiding van kerk en staat niet erkennen. Toch moet de Nederlandse samenleving geduld tonen met het vrouwenstandpunt van behoudende gelovigen, zo zei hij.

"De scheiding tussen kerk en staat is een van de basisprincipes van de Nederlandse samenleving. Dat moeten we iedereen voorhouden, ook moslims. We mogen daarin niet selectief zijn. Er is een partij in ons land die haar bestaansrecht ontleent aan het feit dat ze de scheiding tussen kerk en staat principieel verwerpt", aldus Aantjes, daarmee ook naar de SGP verwijzende.

Volgens Aantjes is deelname aan een regeringscoalitie door de SGP fundamenteel onjuist. Vorig jaar leek bij de coalitievorming even sprake te zijn van een CDA/VVD/CU/SGP kabinet. Dit werd, zoals bekend, uiteindelijk toch D66. Aantjes vindt dat de SGP’ers en andere personen die een beroep doen op het geweten, zichzelf buiten het politieke debat plaatsen. Zo vindt hij ook dat gereformeerden een verkeerd beeld hebben van de positie van een vrouw.

In het debat pleitte Aantjes verder voor het aangaan van de dialoog met vertegenwoordigers van de islam: "Christenen en moslims hebben dezelfde wortels, Abraham en Ismaël. Op bijbelse gronden zijn er goede aanknopingspunten om tot elkaar te komen."

BAR en Williams botsen opnieuw

BAR en Williams zijn opnieuw gebotst. Waar eerder een overgang van Jenson Button centraal stond, staat nu die van Anthony Davidson centraal.

Na een geheel seizoen goed te hebben gereden tijdens de vrijdagtrainingen bij BAR, zou Davidson volgende week bij Williams de kans krijgen om tijdens een test het begeerde race-stoeltje bij Williams te veroveren. BAR, dat Davidson nog onder contract heeft, trok echter de toestemming in om Davidson voor Williams te laten testen. Volgens het team, omdat Williams onredelijke eisen stelde.

Eerder waren de teams tot een overeenstemming gekomen dat Davidson zou testen en mocht hij bij Williams kunnen gaan rijden, dat hij dan in 2006 door BAR zou kunnen worden teruggehaald. Volgens BAR zou Williams daarop zijn teruggekomen en hebben gezegd alleen een contract zonder verdere condities te willen sluiten over de overgang. Williams claimt echter dat ze alleen als extra de toezegging wilden hebben dat als BAR Davidson in 2006 niet als racecoureur wil hebben, ze Davidson kunnen behouden.

Voorlopig heeft deze controverse ertoe geleid dat Davidson niet meer voor Williams zal gaan testen. Vandaag komen de teams echter opnieuw bij elkaar om alsnog proberen de problemen uit de wereld te ruimen.

Brein: geen afname illegaal muziekaanbod

Icoon Digital nieuws Stichting Bescherming Rechten en Entertainment Industrie Nederland (Brein) heeft donderdag uit een analyse kunnen concluderen dat het aanbod van illegale muziek niet is afgenomen. Dit ondanks een intensieve campagne, waarbij aanbieders van illegale muziekbestanden via het uitwisselingsprogramma dat ze gebruiken een waarschuwing toegestuurd krijgen.

Tussen augustus en half november verstuurde Brein in totaal 162.428 waarschuwingen naar overtreders. Slechts eenderde van de verstuurde waarschuwingen komt ook daadwerkelijk aan bij de overtreders. Volgens directeur T. Kuik komt dit omdat de harde kern van aanbieders de waarschuwingen wegfiltert.

Overtreders worden nu door Brein opgespoord aan de hand van hun ip-adres. Omdat dit niet voldoende informatie is voor strafvervolging zit Brein nog met een probleem. Internetproviders weigeren namelijk persoonsgegevens van overtreders vrij te geven. Om de providers daar toe te dwingen volgt waarschijnlijk binnenkort een kortgeding.

Cunego reageert op Simoni

Damiano Cunego heeft gereageerd op de afspraken van Gilberto Simoni. Die beschuldigde zijn ploeggenoot van een messteek in de rug tijdens de Giro van afgelopen jaar.

Bij de prijsuitreking van de Giglio d'oro nam Cunego na de bekroning de tijd om in te gaan op de opmerkingen van Simoni dat Cunego hem bedrogen had. Cunego bleef netjes over zijn teamgenoot en wist duidelijk te maken dat hij geen ruzie wil.

Cunego vertelde: "Het is niet waar dat ik hem bedrogen heb, omdat er helemaal geen afspraken waren. Misschien ging de wedstrijd niet helemaal zoals hij gewild had, simpelweg omdat Gilberto niet dezelfde was als bij de Giro van 2003."

"Ik heb niets verkeerd gedaan in Bormio, en ik heb niemand bedrogen. Het is niet leuk om het seizoen te starten met deze woordenwisselingen. In ieder geval moeten we volgend seizoen de handen in elkaar slaan, want er zijn veel rivalen en iedereen wil winnen. Het heeft geen zin om oorlog te voeren. Dat zou de verstandhoudingen in de ploeg niet ten goede komen."

Boze studenten veilen universiteit

Chanty had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen groep woedende studenten heeft op een veilingsite de universiteit van het Britse Exeter te koop aangeboden. Met deze actie protesteren de studenten tegen de voorgenomen opheffing van drie vakgroepen.

Wegens bezuinigingen wil het bestuur van de universiteit de opleidingen muziek, scheikunde en Italiaans schrappen. Dit zou de school zo'n 2,2 miljoen euro (1,5 miljoen pond) besparen. Het hoogste bod op de school is stond gisteravond op 10 pond, omgerekend ongeveer 15 euro.

Hooligans krijgen in Belgie zware straffen

Eénentwintig supporters van RSC Anderlecht, en drie Nederlanders van Ajax zijn door de correctionele rechtbank van Brugge veroordeeld voor vechtpartijen tijdens een wedstrijd tussen Club Brugge en Anderlecht.


De straffen varieerden van celstraffen tussen drie jaar en acht maanden of een werkstraf. Vierentwintig "supporters", waarvan drie Nederlanders, raakten op 29 januari 1999 met elkaar en de ordediensten in gevecht tijdens een voetbalwedstrijd tussen Club Brugge en Anderlecht in het pas vernieuwde Jan Breydelstation in Brugge.

De hooligans braken ruim 400 zitjes af, twintig personen raakten gewond. De supporters zouden met elkaar via het internet hebben afgesproken om een confrontatie met de politie aan te gaan. "Ze hadden geenszins de bedoeling om van een partij hoogstaand voetbal te genieten", motiveerde de rechter.

De rechtbank wees drie personen aan als aanstokers van de rellen. Zij kregen elk drie jaar cel. De eerste, R.V., een Nederlander was niet aanwezig bij zijn veroordeling. Zijn straf is voor de helft voorwaardelijk. De rechtbank beval ook zijn onmiddellijke aanhouding. De tweede D. V., kreeg drie jaar waarvan twee jaar voorwaardelijk en de derde R.M. kreeg drie jaar voorwaardelijk maar 2.479 euro boete.

Drie beschuldigden die ook verstek gaven, kregen acht maanden cel. De overige achttien beschuldigden kregen werkstraffen tussen 100 en 46 uren of vervangende gevangenisstraffen tussen 8 en 4 maanden.

De Graafschap twijfelt over Snoeckx

De Graafschap heeft nog twijfels over het aantrekken van de Belgische voetballer Karel Snoeckx, die deze week stage loopt bij de club uit Doetinchem.

Na een overleg tussen trainer Gert Kruys, adviseur Leo Beenhakker en technisch manager Ron Olyslager besloot de club uit de Vijverberg om wat meer tijd te nemen om de speler te beoordelen.

"Over Snoeckx hebben we momenteel nog geen besluit genomen. We hoeven ook niet nú te beslissen omdat Snoeckx niet per direct inzetbaar is voor ons. Hij heeft immers nog een contract bij Germinal Beerschot Antwerpen tot het eind van het seizoen. Op zijn vroegst zouden we wat hem betreft iets kunnen doen in de volgende transferperiode," aldus Olyslager.

De 31-jarige middenvelder ziet een overgang naar de Graafschap wel zitten. "Het niveau van de spelers is best hoog", aldus de éénmalig international tegenover Omroep Gelderland. "Met een paar versterkingen moet de club zich kunnen handhaven in de eredivisie."

Patrick Huisman test Minardi

Patrick Huisman zal vrijdag aanstaande testen voor het team van Minardi op het circuit van Misano. Dit meldt hij op zijn site.

Deze onverwachte career-move van Huisman is te danken aan een samenwerking tussen het teammanagement van Minardi en Muermans, die Patrick dit jaar sponsorde in de Porsche-Supercup.

"Ik had nooit verwacht dat dit ooit zou gebeuren en ik weet zeker dat ook niemand anders dit verwacht had. Maar nu ik een test mag doen voor Minardi F1, ben ik erg opgetogen," aldus Patrick die de afgelopen twee dagen en vandaag een stoeltje aan het passen is voor zijn testdebuut.

Vertragingen door mist op Schiphol

Reizigers op Schiphol hebben vanochtend met aanzienlijke vertragingen te maken gekregen door de dichte mist. Normaal landen er 's ochtends ongeveer 64 vliegtuigen per uur, vandaag waren dat er slechts twintig tot 25, aldus een woordvoerster van de luchthaven. Er was ook een landingsbaan minder in gebruik.

Door de mist en de vorst, die zorgt voor ijskristallen in de lucht, kregen piloten te maken met zeer slecht zicht. In de middag kon de derde baan opnieuw in gebruik worden genomen. Per uur vertrekken ongeveer vijftig vliegtuigen, maar binnenkomend verkeer blijft nog beperkt tot twintig vluchten per uur. De luchthaven verwacht dat de vertragingen, die kunnen oplopen tot twee uur, nog even aanhouden.

Heije en Ebbinge langer aan de kant

Waarschijnlijk kan NEC pas na de winterstop weer beschikken over Pascal Heije en Arjan Ebbinge, de blessures van beide spelers herstellen minder voorspedig dan men had gedacht.

Middenvelder Heije zal nog zeker 3 tot 4 weken uit de roulatie zijn en verdediger Ebbinge kampt nog altijd met een buikspierblessure.

Ondanks de tegenvallers, is er ook goed nieuws voor trainer Johan Neeskens. Jeffrey Leiwakabessy herstelt goed van zijn hamstringblessure. De linksback trainde afgelopen week voor het eerst weer mee. Alleen met lange sprints is hij nog voorzichtig. "Hopelijk kan ik daar vrijdag of zaterdag mee beginnen. Hopelijk kan ik volgende week weer bij de groep komen en misschien kan ik Feyenoord (5 december) wel halen. Bij De Graafschap (12 december,) wil ik er zeker bij zijn," aldus Leiwakabessy in De Gelderlander.

Frank Demouge is op de goede weg terug. De aanvaller raakte eind augustus geblesseerd aan zijn knie, maar mogelijk komt hij nog voor de winterstop weer in actie.

Argentijnse kapper wil alleen homo's in dienst

Chanty herscheef, waarvoor dank, onderstaand bericht en gooide het in de nieuws-submit:

Icoon opmerkelijk nieuws Een kapsalon in het Argentijnse Cordoba is op zoek naar nieuw personeel. Voorwaarde is wel dat men homo moet zijn. Dit stond deze week in de advertentie in een plaatselijke krant.

"Ik heb niets tegen heteroseksuele mannen, integendeel. Vrouwen voelen zich nu eenmaal meer op hun gemak als een homo hun haar onder handen neemt", legt de eigenaar van het kapsalon uit. Hij is niet van mening dat hij met de advertentie heteroseksuele mannen discrimineert.

"In het verleden hebben we hier al veel problemen gehad met heteroseksuele haarkappers. Ze proberen altijd vrouwen te versieren tijdens de knipbeurt", zo licht de eigenaar zijn opmerkelijke voorwaarde toe. Inmiddels hebben zich al twee kandidaten gemeld.

Minder vroegtijdige schoolverlaters

Icoon Binnenlands nieuws Het aantal jongeren dat zonder diploma van school gaat, is voor het eerst in jaren gedaald. In het schooljaar 2002-2003 ging het in totaal om 64.000 jongeren, waar dat er een jaar eerder nog 71.000 waren. Die cijfers zijn vandaag door staatssecretaris Rutte van Onderwijs naar de Tweede Kamer gestuurd.

Uit de gepubliceerde cijfers blijkt ook dat jongens hun school vaker vroegtijdig verlaten dan meisjes, en dat de meeste schoolverlaters van het vmbo of het middelbaar beroepsonderwijs afkomen.

WHO vreest 'grieppandemie'

Chanty had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsKlaus Stohr, griepdeskundige van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), heeft vandaag voor een wereldwijde grieppandemie gewaarschuwd die maar liefst twee tot zeven miljoen mensen het leven kan kosten.

Een pandemie is een verzameling van over een groot gedeelte van de aarde verspreide epidemieën. Een grieppandemie komt normaal gesproken eens in de twintig tot dertig jaar voor. Het griepvirus heeft deze tijd nodig om dusdanig te veranderen dat het menselijke afweersysteem dit niet aankan. Stohr: "De afgelopen 36 jaar is er geen pandemie geweest en de conclusie luidt nu dat we dichterbij de volgende pandemie zijn dan ooit." Ook verklaarde Stohr in de wandelgangen van een congres over vogelgriep in de Thaise hoofdstad Bangkok, dat 'er is geen reden om te denken dat we gespaard zullen worden.'

Het vogelgriepvirus in Thailand en Vietnam heeft tot dusver 32 mensen het leven gekost en is daarmee, volgens de griepdeskundige, de meest waarschijnlijke veroorzaker van de volgende pandemie. Als dit klopt, zal de pandemie beginnen in Azië en zich daarna snel over de aarde verspreiden.

In de afgelopen eeuw werd de wereldbevolking blootgesteld aan drie grieppandemieën, die zich alledrie binnen een jaar over de wereld verspreidden. De ergste pandemie was in 1918-1919. De pandemie staat ook wel bekend als de Spaanse griep en kostte ongeveer vijftig miljoen mensen het leven. In de helft van de gevallen ging het om jonge, gezonde mensen.

Ondertussen wordt hard gewerkt aan een vaccin tegen de vogelgriep en andere virussen. Twee Amerikaanse bedrijven beginnen in januari met het testen van vogelgriepvaccins. Op het congres werd gezegd dat er in 2007 waarschijnlijk een vaccin beschikbaar is tegen de vogelgriep. Stohr is dan ook van mening dat landen hun voorraden virusremmers moeten vergroten.

Nieuwe screenshots adventure Nibiru

De Duitse publisher Dtp heeft vandaag nieuwe screenshots vrijgegeven van het adventure-spel Nibiru. Tot nu toe lieten alle beschikbare screenshots alleen de omgevingen zien, zonder personages. Op de vijf screenshots die vandaag gepubliceerd zijn zien we voor het eerst de hoofdpersoon, Martin Holan. Volgens Dtp is hij op deze plaatjes nog niet helemaal goed met de achtergrond verweven, dit wordt nog verbeterd.

Martin Holan is een jonge archeoloog die een geheimzinnige tunnel in Praag moet onderzoeken. Al snel wordt hij gevolgd door donkere gestalten. Tijdens zijn reis zal Martin ook oude Maya-tempels bezoeken en ontdekken wat de Nazi's wisten over de mysterieuze planeet X (Nibiru).

Het spel zal in het eerste kwartaal van 2005 verschijnen.





Reclame Vietcong: Purple Haze verboden

De Britse Advertising Standards Authority (ASA) heeft een advertentie voor de game Vietcong: Purple Haze verboden. De advertentie stelde dat "Napalm never smelt this good" en is verboden vanwege de referentie naar het dodelijke chemische product.

Er waren zeven mensen die geklaagd hebben en de ASA heeft de klacht overgenomen, daarbij stellend dat aan de uitspraak in de advertentie "waarschijnlijk serieus of wijdverbreid aanstoot genomen zal worden." In de Vietnamoorlog zijn namelijk veel burgers gestorven door napalmbombardementen.

De advertentie van de PS2-game toonde een soldaat in uitrusting in een jungle-omgeving, met onder meer bovengenoemd citaat uit een tijdschriftreview van het Official Playstation 2 magazine. Take 2 stelt dat het citaat gepubliceerd is omdat het tijdschrift gerespecteerd wordt in de gamesindustrie. Het bedrijf stelt daarnaast dat het geloofde dat het citaat refereert naar een scene uit de film Apocalypse Now. In de bewuste scene spreekt de lichtelijk gestoorde Colonel Kilgore de beroemde woorden: "I love the smell of napalm in the morning." Take 2 heeft voorts haar excuses aangeboden en heeft beloofd het citaat uit toekomstige advertenties te schrappen. Het tweede deel van de klacht, waarin gesteld werd dat de game "geweld en oorlog verheerlijkte" werd door de ASA afgewezen.

'Het Parool' en 'De Morgen' mooiste kranten Europa

De dagbladen Het Parool en De Morgen zijn uitgeroepen tot de mooiste Europese kranten. Beide wonnen The European Newspaper Award in de categorie Design. Het Parool won in de categorie regionale kranten, De Morgen won de prijs voor landelijke dagbladen. Aan de wedstrijd deden meer dan 300 kranten mee uit zesentwintig verschillende landen.

Vooral de prijs voor het Parool is opmerkelijk te noemen, aangezien de krant pas een half jaar geleden overging op de huidige vormgeving. De krant komt sindsdien uit op tabloidformaat. Chef opmaak van Het Parool Lucy Prijs liet weten: "Het is prachtig, zo'n veer, zeker als je nog maar net begonnen bent met zo'n nieuwe krant." Ook hoofdredacteur Erik van Gruijthuijsen is zeer tevreden. "Maar ik kijk ook naar de Prijs voor de Dagbladjournalistiek die we dit jaar hebben gewonnen. Dat een redactie die op leven en dood heeft gehangen, zo veel veerkracht kan opbrengen, daar ben ik ongelooflijk trots op", aldus de hoofdredacteur.

Over De Morgen liet de jury weten "dat ze de durf heeft inhoudelijk en grafisch een eigen koers te varen. Daardoor krijgt de krant onmiskenbaar een eigen gezicht."

De Frontpage zoekt Metal/rock en HipHop reviewers

WHELP! We zoeken weer mensen, en misschien is het dit keer wél wat voor jou. FOK is namelijk voor de Frontpage opzoek naar twee muziekreviewers. We zoeken 1 Metal / Rock review(st)er en één Metal/Rock-review(st)er en één HipHop/Rap-review(st)er. Is dit wat voor jou? Lees dan het onderstaande goed door en solliciteer meteen.

Wat wordt er van een muziekreviewer verwacht?
Zoals hierboven al staat vermeld zijn we specifiek op zoek naar muziekreviewers in een bepaalde muzieksoort. Zo zoeken we een reviewer voor HipHop / Rap en Metal / Rock. Er wordt van je verwacht dat je natuurlijk van dat genre houdt anders wordt reviewen ook erg lastig. Verder wordt er van je verwacht dat je minimaal twee reviews per maand maakt en online zet. Dit alles gebeurt door middel van een speciale reviewtool waar je op in moet loggen. Natuurlijk is het ook heel belangrijk dat je regelmatig je neus laat zien in crewfora om daar mee te denken over planning van de reviews, spellingcheck van reviews en columns en en om mee te denken over de andere lopende zaken aangaande de Frontpage. Je zal dus af en toe behoorlijk flexibel moeten zijn.

Wat kun je als reviewer verdienen?
Helaas kunnen we je geen geld bieden, en ook een computer of auto van de zaak zit er niet in. Je werkt als reviewer op vrijwillige basis mee aan de site, maar gaat wel akkoord met de verplichtingen die er aan gesteld worden zoals hierboven genoemd.

Wat we je wel kunnen bieden is een leuk en enthousiast team van mensen om mee samen te werken, en dat is natuurlijk ook heel veel waard. Je krijgt tevens een @fok.nl-mailforwarder na je proeftijd en een tagje FP-Crew bij je naam. Uiteraard krijg je de CD's door ons aangeleverd en mag je deze na review behouden. De portokosten (vaak slechts 1,56 per CD) zijn echter wel voor jouw rekening.

Hoe kun je solliciteren?
Heb je interesse? Stuur dan een uitgebreide mail naar frontpage@fok.nl met als titel [sollicitatie (genre)]. Vermeld in deze mail (in ieder geval) het volgende:
Je username
Woonplaats
Leeftijd
Een (uitgebreide) beschrijving van jezelf
Je interesses op muziekgebied
De reden dat je ons team wilt komen versterken
De uren van de dag dat je denkt online te kunnen zijn om fora/ planning te checken en te kunnen reviewen.
Of je al vaker reviews hebt geschreven.

Je kunt naar deze functie solliciteren t/m vrijdag 3 December 23.59 uur.

Namens de FOK! FP-crew,

De eindredactie

Noord-Italië getroffen door aardbeving

neoMagic had ons via de nieuws-submit te melden:

© Affari ItalianiHet noorden van Italië is vlak voor middernacht getroffen door een aardbeving. Het epicentrum van de beving, die een kracht had van 5,2 op de schaal van Richter, lag vlakbij het Gardameer, zo'n honderd kilometer ten oosten van Milaan.

Het aantal slachtoffers lijkt vooralsnog mee te vallen. Er zouden zo'n 125 mensen lichtgewond zijn geraakt. Over eventuele doden is nog niets bekend. Wel brak direct na de aardbeving grote paniek uit. Vele mensen gingen de straat op uit angst dat hun huizen zouden instorten. In Salo konden mensen de nacht doorbrengen in het stadion, waar door de autoriteiten slaapplaatsen waren ingericht.

Italië wordt wel vaker getroffen door aardbevingen. Twee jaar geleden kwamen in Midden-Italië dertig mensen om het leven toen bij een beving een school instortte. De grootste beving uit de recente Italiaanse geschiedenis is die bij Napels, 24 jaar geleden. Toen kwamen ruim drieduizend mensen om.

© Felice Calabrò (Ap)
De slachtoffers in Salo werden opgevangen in tenten in het stadion

Pornosite klaagt Google aan

QuietGuy en dazzlestan hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Perfect 10, een Amerikaanse pornosite, gaat een rechtszaak beginnen tegen zoekmachine Google. Perfect 10 meent namelijk dat de zoekmachine zich schuldig maakt aan copyright-schending. Via de zoekmachine van Google kan er namelijk ook gezocht worden op afbeeldingen. Via dat deel van Google kan iedereen gratis de foto's die gepubliceerd zijn op de pornosite bekijken.

Daarbij is de site boos op Google omdat er via de zoekmachine ook gezocht kan worden naar sites waar de wachtwoorden voor de site illegaal staan gepubliceerd.

Volgens Perfect 10 krijgen ze door Google minder inkomsten, en zijn ze bang om failliet te gaan als Google hier niet mee stopt.

Frankrijk naar finale Fed Cup

De Franse dames hebben de finale van de Fed Cup bereikt. Natalie Decy haalde donderdag het derde en beslissende punt tegen Spanje binnen, nadat Frankrijk woensdag al op een 2-0 voorsprong was gekomen.

Decy won vrij eenvoudig met 6-3 en 6-1 van de Spaanse Anabel Medina Garrigues. Tatiana Golovin won even later ook het vierde enkelspel.

In de finale spelen de Franse dames tegen de winnaar van Rusland-Oostenrijk. De Russische vrouwen leiden na de eerste dag met 2-0 en zijn dus nog één zege verwijderd van een finaleplaats.

Fans breken in bij George Michael

De afgelopen tijd breken fans steeds in bij de Britse popster George Michael. In de afgelopen tijd hebben tot drie vrouwen zich toegang verschaft tot zijn huis.

De laatste keer dat iemand inbrak was op 4 november. Een vrouw was het huis binnengedrongen, maar reeds verdwenen toen de politie arriveerde. De Londense politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar de vrouw.

Vlak daarvoor had ook al een vrouw ingebroken in het huis van Michael. Toen zij eenmaal binnen was wilde ze een boek meenemen. De ex-zanger van Wham wilde geen aanklacht indienen tegen de vrouw, dus de politie liet haar vrij. Dezelfde avond probeerde ze opnieuw in de woning te komen.

George Michael, inmiddels 41 jaar oud, maakte kort geleden bekend dat een vrouw zich vorig jaar vier dagen lang had verstopt onder de vloerplanken van zijn huis.

Het Nederland van nu

Kijk je naar het Nederland van nu, kan het bijna niet op: voor het behoud van de eigen cultuur hebben bijna alle allochtone groepen hun eigen landelijke omroep, kranten en tijdschriften. We zien moskeeën in Nederland, talloze koffiehuizen en ontmoetingscentra voor allochtonen. Dit alles is voor een goede integratie niet genoeg gebleken. De moord op Theo van Gogh maakte dat wel heel duidelijk. Daarom moeten er nu ook gesprekken plaatsvinden. Let wel, ik doel hierbij op de communicatie tussen autochtonen én allochtonen.
Mijn Indische grootmoeder zou van haar schommelstoel gevallen zijn. Haar werd immers het zwijgen opgelegd. Haar zwijgen was echter niet exemplarisch, maar Indisch gemeengoed. Toentertijd was er geen aandacht voor Indische Nederlanders, de oorlog in Nederlands-Indië of de politionele acties erna, sterker nog, er werd niet eens met hen gesproken, laat staan dat naar hen geluisterd werd.

AZ richt blik al op volgend seizoen

De winterstop is nog niet eens begonnen, maar AZ heeft zijn blik al op het seizoen 2005/2006 gericht. Twee selectiespelers, Miel Mans en Reinier Robbemond, kregen al te horen dat ze per direct mogen vertrekken. "We denken dat ze niet de stap kunnen maken naar het niveau dat AZ nastreeft. Daarom zien we voor hen geen toekomst meer bij onze club", aldus Martin van Geel.

Zo eist de opmars van AZ zijn eerste 'slachtoffers'. De Alkmaarse club groeit, de prestaties zijn als die van een topclub en dat betekent dat spelers die twee jaar geleden ng prima krachten waren, nu zomaar kunnen afvallen. "Ons basiselftal heeft nu een bepaald niveau. Dat willen we vasthouden, ook als iemand van die kern wegvalt. Dus zijn we op zoek naar spelers van datzelfde niveau. Mans en Robbemond zijn dat in onze ogen niet. Daarom hebben we hen nu duidelijkheid gegeven."

In januari zal de club met de spelers om de tafel gaan zitten wiens contract aflopend is: Fortes Rodriguez, Buskermolen, Van Galen en Nelisse. "Maar we gaan eerst praten met de trainer, want over zijn positie moet niet te lang onduidelijkheid blijven bestaan. Wij moeten weten waar we aan toe zijn, en ook voor spelers kan het belangrijk zijn welke trainer er volgend seizoen is. Dat kan meespelen in hun afweging om al dan niet bij de club te blijven", aldus van Geel.

Over de toekomst van trainer Co Adriaanse wil van Geel niet speculeren. "Het zal duidelijk zijn dat wij zeer tevreden zijn met hoe het nu gaat. Dat hebben we steeds gezegd, en dat blijven we zeggen. Adriaanse is wat dat betreft minder eenduidig over zijn toekomstplannen. Hij heeft daar nogal uiteenlopende uitspraken over gedaan. Ik geef daar geen waardeoordeel over, ik constateer het alleen."

De vraag is natuurlijk hoe ver AZ, en dus Scheringa, kan gaan om spelers te behouden. "Ik denk dat hij dit elftal heel graag bij elkaar wil houden", zegt Adriaanse. "Zo doet hij het ook met zijn museum. Als hij zijn mooiste schilderij wil houden, dan houdt hij het, ook al biedt iemand er nog zo veel voor. Maar ik moet wel zeggen dat een schilderij iets anders is dan een speler. Een schilderij heeft geen eigen mening, een speler wel. En als een speler van AZ een aanbieding van een Europese topclub krijgt, kun je hem waarschijnlijk moeilijk tegenhouden."

Operationele winst Nintendo omhoog met 39%

Nintendo Japan heeft vandaag over de eerste helft van het financiële jaar (1 april tot en met 30 september) een stijging gemeld van de operationele winst van 39,1%. Door de stijging is de operationele winst uitgekomen op 40,01 miljard Yen (318,6 miljoen Euro), tegenover een winst van 28,77 miljard Yen (229,9 miljoen Euro) een jaar eerder.

Met de winststijging heeft Nintendo in afwachting van de release van de Nintendo DS haar jaarlijkse verkoopdoelen opgeschroefd van 110 miljard Yen (875,92 miljoen Euro) naar 150 miljard Yen (1194,44 miljoen Euro). Het verwacht daarbij 5 miljoen draagbare Nintendo DS consoles te verkopen in plaats van de geraamde 3,5 miljoen.

Ontspanning op de werkvloer

Het was weer zo'n typische maandagochtend: vroeg wakker worden, uit bed rollen en naar de keuken voor een ontbijtje. De afgelopen dagen waren redelijk druk voor mijn doen, dus ik had me gisteren al voorgenomen om vandaag extra rustig aan te doen. Helaas kon ik de drang om achter de pc te kruipen weer eens niet weerstaan. Op de één of andere manier heeft 'dat ding' -zoals er hier thuis naar gerefereerd wordt- een onweerstaanbare aantrekkingskracht op mij, en dus moest hij aan. Waarom is me soms een raadsel, want vaak zit ik erbij en doe ik eigenlijk niets. Of hij staat aan en ben ik in de kamer ernaast aan het strijken, maar dan ben ik weer erg blij met Winamp voor de nodige muziek.
Ook de beste ingevingen krijg ik tijdens het werken met mijn computertje. Wie weet dat ik me er daarom zo moeilijk bij weg kan sleuren: het is ontspanning voor me. En dat dit niet alleen voor mij zo is werd nog eens bevestigd toen ik vervolgens over de Frontpage bladerde.

Tijdens het lezen van een bericht aldaar realiseerde ik me dat de waarde van het nemen van voldoende rust best vaak onderschat wordt, zéker op de werkvloer. In de reacties op een bericht over het al-dan-niet doorbetalen van de rookpauzes van werknemers viel me op dat een aantal mensen benadrukt dat ze vooral de beste ideeën krijgen tijdens een kwartiertje ontspannen aan de paf. Dit kan ik volkomen begrijpen, al rook ik niet. Het gaat om de ontspanning.

Naar mijn mening functioneert de werkende mens het beste als hij tijdens het uitoefenen van zijn functie de vrijheid krijgt om te ontspannen wanneer dit nodig is. Dit kan inhouden: even koffie halen of praten met wat collega's op de gang. Maar ook surfen over het wereldwijde web kan een vorm van ontspanning zijn. Je focust je op iets anders of maakt je gedachten leeg en staat vervolgens meer open voor 'de wereld voorbij je eigen bureau'. Dit heeft soms verrassende resultaten.
Het schijnt zelfs zo te zijn dat werknemers die meer vrije tijd tijdens het werk krijgen beter presteren. En dat is in deze prestatie-gerichte tijd natuurlijk iets wat werkgevers gaan zien. Het lijkt er echter op dat veel van de werkgevers die dit land rijk is er niet zo in geloven. Iets wat ik me kan voorstellen, want hoe kan iemand nu bijvoorbeeld formulieren verwerken als hij of zij niet eens bij de computer zit? Zolang er niets wordt ingetypt, wordt er immers ook niets in gang gezet. Dus dan maar liever dat kopje koffie bij de pc opdrinken, want dan kun je tussendoor nog het één en ander invoeren.

Hoewel ik soms aan twijfel, zijn we nog steeds mensen. En een mens heeft ook tijd nodig voor zichzelf.
Zo zou je ook kunnen zeggen dat slapen niet erg nuttig lijkt te zijn. Je ligt wat in je bed met je ogen dicht te dromen en dat was het wel. Toch is het iets wat ieder mens nodig heeft. Als we niet voldoende slapen, dan gaat het op een gegeven moment simpelweg mis. Net als dat we door tè hard te werken in de stress schieten.

Zelf functioneer ik het allerbeste als ik mijn eigen gang kan gaan. Dit zal ongetwijfeld voor veel meer mensen gelden.
Zodra er druk op me wordt gelegd, schiet ik vast. Dit heeft tot gevolg dat mijn prestaties alleen maar achteruit gaan. 'Dan leer je er maar mee omgaan', wordt me dan vaak verteld. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Niet ieder mens zit hetzelfde in elkaar en iedereen reageert anders op gebeurtenissen.

We bereiken waarschijnlijk het meeste als we de unieke eigenschappen van de personen waarmee we omgaan accepteren en respecteren. Proberen om iedereen op dezelfde manier te behandelen is vrijwel onmogelijk.
Maar als ik zo eens om me heen kijk... dan bekruipt me het gevoel dat dit wel de richting is waarin we heen gaan. We gaan steeds meer op robotten lijken...

Mogelijk stappen tegen v/d Ven door Radboud Universiteit

Snarf had ons via de nieuws-submit te melden:

De Radboud Universiteit denkt erover na om stappen te ondernemen tegen Abdul-Jabbar van de Ven, de man die dinsdagavond bij Andries Knevel zei dat hij het niet erg zou vinden als Geert Wilders zou komen te overlijden. Dat maakte Willem Hooglugt, woordvoerder van de universiteit woensdag gezegd. De Radboud Universiteit noemt de uitspraken onacceptabel. Van de Ven studeert Midden-Oostenstudies aan de Nijmeegse universiteit.

"Van de Ven heeft zich met deze uitspraken buiten de universitaire gemeenschap geplaatst," vindt Hooglugt. "Daarom gaan we kijken wat voor mogelijkheden er zijn om stappen tegen Van de Ven te nemen. In ieder geval sturen we hem een brief waarin we vertellen dat zijn uitspraken onacceptabel zijn."

Hooglugt geeft wel aan dat de uitspraken van Van de Ven wettelijk gezien niet strafbaar zijn. "Maar er bestaat ook nog een universiteitsreglement. Dit past niet in de normen en waarden van de universiteit."

De universiteit zal zorgvuldig te werk gaan in het nemen van stappen tegen Van de Ven. "Ik weet nog niet wat er precies mogelijk is, dat gaan we nu uitzoeken. We moeten in ieder geval heel voorzichtig zijn en niet ook gaan escaleren. Het is namelijk ook onacceptabel dat Van de Ven nu met de dood bedreigd wordt," aldus Hooglugt.

Record voor Crespo

Gisteren was Hernan Crespo twee keer doeltreffend voor AC Milan in het Champions League duel tegen Shakthar Donetsk. Dit betekent dat de Argentijnse spits tot scoren is gekomen voor vijf verschillende clubs in de Champions League.

Er is geen enkele speler die eerder tot scoren kwam voor vijf verschillende clubs in de Champions League. Eerder kwam Crespo tot scoren in de Champions League voor Chelsea, Lazio, Parma en Internazionale.

Grootschalige fraude met huursubsidie

Icoon Binnenlands nieuwsUit onderzoek van het ministerie van VROM blijkt dat de afgelopen twee jaar ruim 86.000 huurders gefraudeerd hebben bij de aanvraag van huursubsidie. Mensen geven vaak te weinig inkomsten op.

Van de 1200 ondervraagden zegt ruim tien procent dat ze te weinig inkomsten opgeven, iets wat voor een deel de hoogte van de huursubsidie bepaalt. Ook andere vergrijpen komen vaak voor. Zo gaven de afgelopen twee jaar ongeveer 44.000 mensen hun bezittingen in het buitenland niet op, ruim 30.000 aanvragers voor huursubsidie logen over het aantal personen dat op het adres woont. Minister Dekker van VROM heeft de resultaten van het onderzoek vandaag naar de Tweede Kamer gestuurd.

"Een prachtige avond voor PSV"

PSV en trainer Guus Hiddink konden hun geluk niet op na de historische plaatsing van de Eindhovense club voor de tweede ronde van de UEFA Champions League.

"Ik voel me net zo blij als tijdens het WK toen ik met Zuid-Korea succes behaalde", aldus Hiddink. "Uiteindelijk was 1-1 voldoende. Ik ben blij voor iedereen in Eindhoven. Een prachtige avond voor PSV."

"Het team kan trots zijn op de manier waarop ze deze wedstrijden benaderd hebben. Doorslaggevend was dat deze ploeg een zeer sterke drive heeft om succes te halen",aldus de trainer na de 1-1 tegen Arsenal.

Mark van Bommel was meer dan blij. "Alles loopt door elkaar en in de kleedkamer worden af en toe handen en voeten gebruikt, maar het is wel een eenheid. En dat is de grote kracht van dit elftal", aldus de aanvoerder in De Telegraaf.

Met nog een wedstrijd te gaan, staat Arsenal tweede in Groep E, maar trainer Arsène Wenger blijft positief. "We waren het betere team en creëerden de betere kansen. Ik heb er vertrouwen in dat we de groep nog steeds kunnen winnen en dat willen we bereiken."

Wenger had kritiek op arbiter Herbert Fandel, die Lauren en Patrick Vieira na hun tweede gele kaart van het veld stuurde. "Mijn spelers wilden de bal spelen, maar we moeten accepteren dat de arbiter zijn besluit neemt en ons bestraft. Ik vind echter wel dat de scheidsrechter vanavond Mark van Bommel behoorlijk heeft ontzien. Hij maakte veel overtredingen, maar kreeg in tegenstelling tot mijn spelers geen straf."

Verkiezingen in het FOK! Feestdagenforum

Wie dacht dat men na de Amerikaanse verkiezingen klaar was met de verkiezingen heeft het mooi mis! De verkiezingskoorts heeft ook op FOK! heftig toegeslagen. Overal duiken usericoontjes met een feestmuts op. Zoals ieder jaar in het Feestdagenforum vindt er dan ook weer een verkiezing van het mooiste feestdagen-usericon plaats. Dus schroom niet om je mooiste feesthoed op te zetten en jezelf in de kijker te spelen in dit topic.

Mocht je zelf niet zo creatief zijn of wil je juist iemand aan een mooi usericoon helpen, kijk dan even in dit topic (of een vervolg daarop).

Verder is er in het Feestdagenforum een feestversieringverkiezing, voor het opleuken van het forum. Je kunt het door jouw gemaakte logo in dit topic plaatsen.

Dus laat je creativiteit stromen en poets je usericoontje op!

Veldkamp wil nog een keer vlammen

Bart Veldkamp is momenteel hard in training om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2006 in Turijn. De Schaats-Belg wil op zijn vijfde Spelen afscheid nemen van de topsport.

De 37-jarige Veldkamp, olympisch kampioen van 1992 op de 10 km en bronzenmedaillewinnaar van 1994 (10 km) en 1998 (5 km), traint sinds afgelopen juni mee met de Nederlandse TVM-schaatsploeg.

Deze trainingen lijken zijn vruchten af te werpen, afgelopen weekeinde schaatste Veldkamp tijdens de wereldbekerwedstrijden in Berlijn zijn snelste tijd op de vijf kilometer sinds de Olympische Spelen van Salt Lake City in 2002.

Financieel is het echter een ander verhaal, omdat Veldkamp de afgelopen twee jaar geen noemenswaardige prestaties heeft neergezet, krijgt hij geen geld meer van het Belgische Olympische Comite. Bart Veldkamp heeft nog wel een geldschieter in zijn sponsor Avantage, maar voor betaling van oefenkampen en wedstrijdverplaatsingen is Veldkamp aangewezen op eigen geld.

Om zich voor de winterspelen te plaatsen moet Bart Veldkamp dit seizoen twee maal in de top-zes eindigen in een wereldbekerwedstrijd, of zich in de top-zestien rijden op het wereldkampioenschap in maart 2005 in Inzell. Zelf schat Veldkamp zijn kansen om zich te plaatsen in op 80%.

Wat is dit - seizoen 3 - Deel 2

Suc6 allemaal met de 2e ronde van Wat is dit!!
Scores: http://weblog.fok.nl/widdps

Plaatje 1 (maandag)

Plaatje 2 (dinsdag)

Uitslag

--- Hieronder staan de regels ---

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

Mexicaanse agenten levend in brand gestoken

Joost-mag-het-weten had ons via de nieuws-submit te melden:

In de Mexicaanse hoofdstad Mexico City zijn twee politieagenten levend in brand gestoken. Ze kwamen beiden om het leven, een andere agent kon ternauwernood worden gered.

De agenten waren undercover bezig met een drugsonderzoek bij een school in een achterbuurt. Toen ze rond zes uur 's avonds foto's namen van de school en van enkele leerlingen die het gebouw verlieten, vertrouwden buurtbewoners de zaak niet. Ze dachten dat de drie kinderen wilden ontvoeren en namen het recht in eigen hand. Door een grote menigte werden de agenten vervolgens geschopt, geslagen en werden twee van hen in brand gestoken.

Tijdens het gebeuren stroomde de pers toe en werden de schokkende beelden op film vastgelegd. De mannen werden letterlijk voor de camera geduwd en geïnterviewd. Eén agent vertelde dat hij een agent was en bezig was met een drugsonderzoek. De omstanders geloofden hem echter niet en staken hem in brand.

Pas na vier uur arriveerde de politie en kon worden voorkomen dat ook de derde agent het niet zou overleven. Er zijn vooralsnog geen mensen aangehouden.

Niet lang geleden zijn twee leerlingen van de school ontvoerd en daarna nooit meer teruggezien. Sindsdien zijn veel mensen bang voor meerdere kidnappingen.

-
In het Vlaamse tv-journaal zijn woensdagavond beelden getoond van het gebeuren. Het verslag begint vanaf minuut 18. Wij waarschuwen voor schokkende beelden.

Stop playing or we'll shoot

Een 14-jarige scholier uit North Carolina (USA) die in de klas zat te spelen met zijn GameBoy werd naar de conrector gestuurd toen hij niet wilde stoppen met spelen.

De jongen wilde zijn GameBoy niet afgeven en was zo vastberaden dat de beveiliging eraan te pas moest komen. Op het moment dat hij gefouilleerd werd begon hij op de desbetreffende beveiligingsbeamte in te slaan en de politie moest erbij geroepen worden.

De politie kon de jongen ook niet zomaar onder controle krijgen en de taser gun moest eraan te pas komen. Volgens het politie rapport had de taser gun het volgende effect:

"[...]
(the taser gun) stopped him for a moment and then he started fighting again
[...]"


Skinkie heeft vleugels gekregen

Het kan niet beter met Skinkie, na een week van succes met suiker, de liefde, lichaamsgewicht en Erlang lijkt het er op of onze Skinkie ze ziet vliegen. Een hoger niveau van reptielen bestaan.

Vanmiddag werd er gebeld of ik zin had te gaan vliegen. Deze vraag zou ooit komen wist ik, zou ik het geluk willen tarten dat ik deze twee weken heb ervaren? Het geluk dat me het meisje bracht waar ik zolang op had gehoopt. "Natuurlijk", antwoordde ik aan de telefoon. "Ok, dan zie ik je om half twee, tot dan." Op zo'n moment gaan allerlei vreemde dingen door je hoofd, de geruststellende gedachte van 'vliegen is minder risicovol dan autorijden' en de nog optimistischere 'kleine vliegtuigen crashen vaker'.

Ik sprong door het huis... en belde m'n lieve moeder even op haar werk met de mededeling: "Ik ga vanmiddag vliegen", of ik niet te laat thuis kwam en "Veel plezier vanmiddag". Ik kon toch geen rust vinden... de afgelopen nacht had ik liggen piekeren over de toekomst en in elk rust moment kon ik het lieve meisje terug zien, ze was bij me en haar uit m'n hoofd zetten leek even moeilijk als Osama Bin Laden eerlijk te berechten. Dus belde ik haar even na twaalven op, eigenlijk om misschien wel voor de laatste keer haar stem te horen, gelukkig nuanceerde ze de boel een beetje.

In afwachting van half twee wisselde ik van joystick om met een Chesna vanaf een vliegveld in Amerika op te stijgen, een kleine touch-and-go en een mooie landing deed de tijd versnellen en ik rende richting de piloot die opperhoofd is van ons plaatselijke WiFi initiatief, en was weer eens bijna te laat.

Zo reden we richting Rotterdam Airport, alias Zestienhoven, om plannen te maken het luchtruim boven ons geliefde dorp te verkennen op uitstekende gebouwen hoge bomen en een mooi uitzicht. Na twee rondjes herrie schoppen zijn we richting de kust gevlogen langs Valkenburg. En toen mocht ik zo waar even vliegen

Tijdens het taxiën mocht ik de voet pedalen al bedienen, omdat ik zei dat de piloot niet echt recht over de taxi baan ging, na wat proberen lukte het mij overigens ook niet kaarsrecht te gaan, maarja ik heb natuurlijk geen brevet en het is natuurlijk ook heel anders dan steeds Insert en Enter aan te slaan op je keyboard. Zo vlogen we boven de Noordzee, langs Scheveningen en ik mocht met m'n duimen en vier vingers aan 'het roer' een rondje vliegen. Mijn ervaring in Flightgear bracht me al zo ver dat ik de voetpedalen op de juiste manier toepaste nu alleen nog dezelfde hoogte zien te houden. Na wat piloot-correcties wat ons drieen met een geweldig achtbaan gevoel achterliet 'viel de motor uit'. Natuurlijk niet echt, dat zag ik ook wel. De bedoeling was dan ook boven het strand te vliegen... en de motor weer aan de praat zien te krijgen. De man achterin, VUT'er 50+, had het helemaal niet meer... en ik had de tijd van m'n leven

A28 bezaaid met kazen

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Op de A28 is ter hoogte van Wezep (Gelderland) woensdagavond een aanhanger van een vrachtwagen gekanteld. De aanhanger was geladen met 2500 kilo kaas, waardoor zowel de rijbaan als de berm bezaaid raakte met kazen. De politie was genoodzaakt een weghelft af te sluiten.

Het gebeuren vond plaats even na negen uur 's avonds, toen de chauffeur van de vrachwagencombinatie de macht over het stuur verloor. De politie Noord- en Oost-Gelderland meldde dat de ravage "aanzienlijk" was, de chauffeur is ongedeerd.

Amerikaanse tiener steekt 5 klasgenoten neer

Op een highschool in Valparaiso (Indiana) heeft een vijftienjarige jongen woensdag vijf klasgenoten met twee messen, één machete en één met een getand lemmet, neergestoken. Dit gebeurde terwijl de klas naar een Spaanse lesvideo keek. Er zijn geen zwaargewonden gevallen.

Na het gebeuren, dat iets na 8 uur 's ochtends plaatsvond, wilde de jongen het klaslokaal uitrennen. Hij kon echter door leraren worden tegengehouden en werd tegen de grond gewerkt. In totaal moesten acht leerlingen, onder wie de jongen zelf, naar het ziekenhuis gebracht worden. Vijf met snijwonden, de rest met blauwe plekken en andere verwondingen door de worsteling die volgde. Op één na zijn ze inmiddels weer naar huis.

De politie heeft de jongen gearresteerd en wil geen informatie geven over een mogelijk motief. Hij zit in zijn eerste jaar op de school en haalde goede cijfers, aldus een woordvoerder. Op de school van tweeduizend leerlingen zijn geen metaaldetectors, wel wordt de deur waardoor de jongeren binnenkomen in de gaten gehouden, aldus de directeur Michael Benway.

Miyamoto over Mario 128

In een interview met het Japanse magazine Famitsu vertelde Miyamoto dat Mario 128 nog steeds in development is voor de GameCube. Meer wilde hij er echter niet over zeggen en dus blijven details als een release datum onbekend.

Naast deze kleine, maar toch interessante, mededeling had Shigsy ook nog te vertellen dat er een nieuwe Pokémon game voor de Cube aankomt en dat Mario Baseball samen met Namco gemaakt wordt.

Over de Nintendo DS werd verteld dat het systeem online-ondersteuning zal krijgen, Nintendo heeft nu door dat online gamen een grote markt is/gaat worden. Met betrekking tot de online-mogelijkheden is er een samenwerking tussen Nintendo en Square-Enix.

Als laatste was er een klein nieuwtje voor Ninty's meest succesvolle apparaat, de GBA. Mother 3 (Earthbound 2 voor ons westerlingen) zal binnenkort releasen.

"IJskou voor gelukshormonen"

De spelers van de Duitse club Dynamo Dresden weten sinds kort goed wat ijskou is. Clubarts Sigurd Hegner beval de trainer een koude training aan. Het elftal werd daarbij blootgesteld aan diepvriestemperaturen om gelukshormonen aan te maken.

Dynamo Dresden draait niet best, het verloor in de competitie tot dusver al haar zeven uitwedstrijden. Om het komende duel met Erzgebirge Aue wel in winst om te zetten werd nu de koude training ingezet.

De spelers moeten daarbij eerst een minuut in een vriescel onder -60º doorstaan. Vervolgens moet de groep nog eens voor drie minuten bij -110º overleven. "Het centrale zenuwenstelsel wordt geprikkeld door de extreme kou, waardoor er in het lichaam een schokreactie optreedt en er gelukshormonen vrij komen. De patiënten voelen zich verfrist en worden gehard", aldus luidt de aangehangen theorie.

Aanvaller Klemen Lavric na afloop: "Het was angstaanjagend koud." Assistent-coach Meinhard Hemp zegt op een zege tegen Aue te hopen: "In dat geval blijven ons verdere sessies bespaard. Of werkt het juist andersom?"

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Parlementariërs willen Blair afzetten

Tony BlairEen groep leden van het Britse parlement (Lagerhuis) wil gaan proberen om premier Tony Blair via een impeachment-procedure af te zetten. Ze zijn de eersten in 150 jaar tijd die de stap nemen. Gesteund door onder meer schrijver Frederick Forsyth en muzikant Brian Eno hebben ze woensdag een motie ingediend waarin wordt gevraagd om de afzetting van premier Tony Blair. De parlementariërs hekelen het beleid rondom Irak van Blair. In de motie staat onder andere dat hij schuldig is aan een ernstige breuk met constitutionele principes.

"We moeten stelling nemen of toezien hoe de democratie waarvoor we hebben gevochten tegen buitenlandse vijanden, van binnenuit om zeep wordt geholpen", zei Adam Pryce van de partij Plaid Cymru. "De regels van grondwettelijk gedrag zijn opzij gezet. Mensen zeggen dat politici niets doen en allemaal hetzelfde zijn, maar vandaag staan we op voor de parlementaire democratie."

Overigens heeft de actie niet echt een kans van slagen. Er zijn 325 parlementsleden nodig om Blair af te zetten, maar slechts 23 van hen hebben de motie ondertekend. Daarbij zijn er teveel parlementariërs van de partij van Blair om ooit de 325 te halen. De 23 willen met de actie meer proberen het debat rond het Irak-beleid weer aan te zwengelen.

"IJskou voor gelukshormonen"

De spelers van de Duitse club Dynamo Dresden weten sinds kort goed wat ijskou is. Clubarts Sigurd Hegner bevool de trainer een koude training aan. Het elftal werd daarbij blootgesteld aan diepvriestemperaturen om gelukshormonen aan te maken.

Dynamo Dresden draait niet best, het verloor in de competitie tot dusver al haar zeven uitwedstrijden. Om het komende duel met Erzgebirge Aue wel in winst om te zetten werd nu de koude training ingezet.

De spelers moeten daarbij eerst een minuut in een vriescel onder -60º doorstaan. Vervolgens moet de groep nog eens voor drie minuten bij -110º overleven. "Het centrale zenuwenstelsel wordt geprikkeld door de extreme kou, waardoor er in het lichaam een schokreactie optreedt en er gelukshormonen vrij komen. De patiënten voelen zich verfrist en worden gehard", aldus luidt de aangehangen theorie.

Aanvaller Klemen Lavric na afloop: "Het was angstaanjagend koud." Assistent-coach Meinhard Hemp zegt op een zege tegen Aue te hopen: "In dat geval blijven ons verdere sessies bespaard. Of werkt het juist andersom?"

Supporter moet vijf jaar uit stadion blijven

Een stadionverbod voor vijf jaar en een boete van 1500 euro. Dat is de straf die een voetbalsupporter van de Blackburn Rovers vandaag tegen zich hoorde worden uitgesproken door een rechter in Blackburn. De supporter had bekend schuldig te zijn aan het beledigen van Dwight Yorke van Birmingham tijdens de thuiswedstrijd van de Rovers zondag tegen Birmingham (3-3).

Een tweede supporter ontkende schuldig te zijn. Hij werd op borgtocht vrijgelaten. Zijn zaak komt op 22 december voor. De politie had de twee dinsdag gearresteerd. Ze hadden zich vrijwillig gemeld bij de politie nadat de televisie en kranten hun foto's hadden getoond.

KLM profiteert van fusie met Air France

De KLM profiteert voorlopig meer van de fusie met Air France dan andersom. Dat zegt KLM-topman Leo van Wijk in een toelichting op de halfjaarcijfers van de nieuwe luchtvaartcombinatie. Air France-KLM zag de winst met ruim vijftig procent stijgen tot 296 miljoen euro. Ook de omzet ging fors van 8,8 miljard euro tot 9,6 miljard euro.

KLM heeft er na de fusie veel passagiers bijgekregen. Vooral bestemmingen waarop de Fransen zelf niet vliegen, zoals Jakarta en Taipeh, is het aantal passagiers toegenomen. Die passagiers worden nu automatisch door Air France doorgestuurd, terwijl de KLM voorheen met andere maatschappijen moest concurreren. "Dat land is een grotere visvijver dan Nederland", zo zegt Van Wijk over Frankrijk.

Van Wijk gaat ervan uit dat dat voordeel de komende jaren blijft bestaan. Door het succes van de fusie hoeven er bij KLM ook minder banen te verdwijnen dan eerder werd gedacht.

'Meer meisjes verslaafd aan MSN'

Uit een onderzoek van het Instituut voor onderzoek naar leefwijzen en verslaving (kortweg IVO) blijkt dat meisjes vaker verslaafd zijn aan het chatten via het populaire MSN Messenger dan jongens.

Het onderzoek stelt dat 6,1 procent van de tienermeisjes chatten als een verslaving voelt. Van de jongens daarentegen zegt 3,3 procent dat te merken. Verder blijkt uit het onderzoek dat bijna 90 procent van de jongeren tussen de 13 en 15 jaar Messenger gebruikt om contact te zoeken met anderen.

10.000e bericht op de FOK! sportsite !

Icoon Sitenews nieuws Al vele jaren zijn we als crew bezig om jullie constant te voorzien van reviews, columns, nieuws, maar ook sportnieuws. En bij dat laatste is vandaag een klein feestje gevierd! Wat dat is, lees je hieronder met een kleine geschiedschrijving in de ontwikkeling van enkele subsites van FOK!

Zojuist is op de centrale sportsite van FOK! een illustere grens gepasseerd! Daar werd namelijk de 10.000e nieuwspost geplaatst, 33 maanden na de opening van de eerste manager. Dit was de FOK! Formule 1-manager, die tot op de dag van vandaag nog altijd bestaat en een grote groep enthousiaste deelnemers kent.

Al snel volgde op FOK! een Tourmanager, welke een jaar later met succes werd vervolgd. Helaas kon deze het afgelopen jaar niet doorgaan. Dit werd gelukkig wel gecompenseerd door de opening van de Wereldbekermanager.

De eerste voetbalgerelateerde manager was de WK Manager. Anderhalf jaar na de opening van de eerste manager werd de FOK! Competitiemanager, tegenwoordig beter bekend als de Voetbalmanager geopend. Deze is al een tijdje in volle gang en de strijd tussen de users onderling is spannend! Wie daar dit jaar gaat winnen is nog even wachten.

Alle managers zijn sinds 27 februari van dit jaar ondergebracht in een overkoepelende sportsite, Sport.fok. Niet alleen vind je het nieuws van de lopende managers, maar wordt er regelmatig ook nieuws van andere sporten geplaatst, zoals bijvoorbeeld tennis, basketbal en hockey!

10.000 posts, een mooie mijlpaal, waarvoor we iedereen bedanken. De trouwe bezoekers, de mensen die nieuws submitten, ontwikkelaars, (ex)crew-leden, sponsors en anderen die op enige wijze inspanningen hebben geleverd. Zonder jullie allen was dit niet mogelijk. Voor de toekomst heeft de sportcrew nog een aantal mooie plannen in petto. Wat die zijn, blijft nog even geheim.

Bedankt allemaal en op naar de volgende mijlpaal!

De gehele sportcrew en ex-crewleden:

okee6, mbn, Nuongirl, Dagobert, Ali Salami, Tackleberry, Magneet, Ella, denieuweburen, placebeau, Light, mitt, Dubbeldrank, Ferrari412T2, Da_Sandman, Morpheus2002, Veerboot, Lortnoc, De.Das, rickmans, Jelminho, Machiel, Chiedje, Mister_T, Showtime, Flem, zalm, FreddyJr, keeper, wauspaus, Legolas_Greenleaf, Bartoli, eSSe, Fulton, HPoi, Leatherface, nodisch18, Joene, MavRick, JPM01, Paladijn, _BoSS_, Achterhoekers_eerst, LWaS, Rieuwert, veekeend, LoekB, elite, PostManBart, Gunner, Chillmeister, Bazyx, apelsientje, Theoden, ToBe, Rotterdam1908, Kleihe, shinji_united, DeCloWn, RichyRich, DiscoVolante, Cecilio, r0l4n, _CyNiC_, CAZZO, Caesarion, Ared, Wanco, Niox, Kozzmic, tommetje55, goalkeeper, Fathom, fokgekkie, I.R.Baboon, PostKoets, Vork, BernieEcclestone, _Fulton_, ROEN, Enemyforce, Exile.

Klein fortuin gestolen uit achtertuin

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 65-jarige man uit Hilvarenbeek is bestolen van een geldbedrag van 62.000 euro. Het geld verborg de man sinds 1 oktober in zes glazen potten in zijn tuin. Afgelopen week wilde de man zijn geld gaan tellen, en toen bleek het verdwenen.

De oude man wilde het geld gaan gebruiken voor het opknappen van zijn huis. Die verbouwing wilde hij contant afrekenen, en hij verklaarde het daarom te bewaren in zijn tuin. Voor het geld had hij een gat in zijn tuin gegraven, en daarop een luikje gemaakt. Dat lag dan weer verborgen onder een aantal bladeren. De politie heeft een onderzoek naar de verdwijning van het geld ingesteld.

NL Caps

Sinds ik mijn liefie ken, ben ik net als haar verslaafd geraakt aan Charmed. Dat komt niet alleen doordat ik het leuk vind, maar natuurlijk ook door haar. Alyssa Milano is de mooiste tussen de Charmed ones. Voor diegene die Charmed nog niet kennen.... Rond een uur of half 7 worden de oude afleveringen herhaald (elke werkdag) en rond een uur of half 9 zijn de nieuwe episodes op tv (alleen vrijdag).

Verder kan je in de dir filmpjes vinden van Georgina 'mijn harries zijn echt maar maak dat de poes wijs' Verbaan, Katja Schuurman, Lindsey Lohan en natuurlijk Paris Hilton (Iemand die weet welke codec je moet hebben?)

De Dir

Party: Supernatural

Supernatural goes Deja Nu Seventies Cruise, een danstrip terug in de tijd, op een ware loveboat! Denk aan de sfeer van films als Fear And Loathing In Las Vegas, Studio 54, The Big Lebowski, ach, eigenlijk alles waar tegenwoordig Funky, Retro of Soulfull aan vastgeplakt kan worden. Het feest zou eerst in het NH hotel te Noordwijkerhout plaatsvinden, maar is vrij laat verplaatst naar de Ocean Diva. Dat is in elk geval niet ten koste gegaan van de sfeer!

Supernatural

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.