Drie Nederlanders actief voor Minardi

Maurice (mbn)
Vandaag was het de dag van sponsor Harry Muermans bij Minardi. Terwijl Patrick Huisman wat rondjes in de normale F1-auto reed, werden de gasten van Muermans rondgereden in de tweezitters.

Bij de Nederlandse sponsor hoorde ook een grote inbreng van Nederlandse coureurs. Jos Verstappen en Robert Doornbos reden samen met Zsolt Baumgartner en Nicolas Kiesa de gasten in de tweezitters rond. Patrick Huisman mocht in de gewone F1-auto zes rondjes rijden en de Belg mocht er Jeffrey van Hooydonk vijf rondjes in rijden.

Jos Verstappen vond het rondrijden in de tweezitter wel leuk: "Na een jaar afwezigheid in het racen heb ik me erg vermaakt met het rijden in de Minardi F1x2 auto. Zeker omdat Harry Muermans hier is met zijn gasten. Het is altijd opwindend voor de passagiers achter je in de tweezitter. Het is een goede dag geweest en een erg goed evenement voor de sponsors en Minardi."

Patrick Huisman reed een weinig indrukwekkende tijd in de Minardi. Hij kwam slechts tot een 1:20.420. Toch was hij tevreden: "Het was een fantastische ervaring. Normaal race je voordat je in de Formule 1 komt alle klasses van eenzitters eerst. Voor mij was dit pas de eerste keer dat ik in een open-wiel auto reed, dus het was erg speciaal. Het was aanvankelijk zowel raar als een beetje eng. Het was makkelijk om aan de motor gewend te raken, maar de remmen zijn zeer, zeer indrukwekkend, evenals de wind die op je helm beukt"

"Ik deed het rustig aan en wilde van de ervaring genieten. Waarschijnlijk is het niet zo moeilijk om vier of vijf seconden sneller te rijden, maar daarna de laatste paar seconden vinden is altijd het moeilijkste in de autosport. Ik genoot hier enorm van; het was de beste dag uit mijn leven en misschien kan ik het ooit nog een keer ervaren. Je weet nooit."