Booij niet geheel ontevreden

Trainer Foeke Booij zei na de 1-0 nederlaag van FC Utrecht tegen Club Brugge, in de UEFA cup, dat het een "zeer leerzame ervaring was".

"We hebben dan drie keer verlorenin de UEFA cup, maar toch kan ik mijn jonge ploeg een compliment geven", zegt Booy op telegraaf.nl. "In Europees voetbal gaat het om hèt moment. Dat heeft Brugge vanavond weer aangetoond door hun ene kans te benutten. Wij sprongen er te slordig mee om. Helaas".

Booy ergerde zich in Brugge erg aan de oerwoudgeluiden die een deel van de Belgische aanhangers maakte bij de balcontacten van de donkere FC Utrecht-aanvaller Darl Douglas. "De vierde official heeft er een aantekening van gemaakt", aldus Booy. "Gelukkig duurde het niet te lang. Anders had ik de scheidsrechter gevraagd de wedstrijd stil te leggen."

Middenvelder Timmy Simons van Brugge was ontevreden over het spel van zijn ploeg, maar wist dat er een kans zou omen om te scoren. "Dat we in de eerste helft vastzaten, dat kennen we van bij ons: de tegenstander kan een uur goed mee, maar dan valt de organisatie weg", zegt Simons op sporza.be. "Onze goal was misschien buitenspel, maar er is niet gevlagd. Dat gebeurt ook."