FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 31 oktober 2004

R. Kelly uit tournee met Jay-Z gezet

R&B-zanger R. Kelly is uit zijn gezamenlijke tournee met Jay-Z gezet. Kelly heeft nu een aanklacht ingediend tegen iemand uit het team van de rapper. De zanger zou namelijk zijn bespoten met pepperspray. Ook overweegt hij juridische stappen te ondernemen tegen Jay-Z en de promotor van de tournee.

De twee zaten midden in hun Best of Both Worlds Tour, die langs veertig steden in de Verenigde Staten zou gaan en nog tot 28 november zou duren. De show in Madison Square Garden in New York werd zaterdag echter alleen door Jay-Z, samen met enkele "special guests", gedaan, na een opmerkelijke gebeurtenis op vrijdagavond, ook in New York.

Toen Kelly die vrijdag het podium opkwam zei hij namelijk dat hij twee mannen in het publiek met pistolen zag zwaaien. De show werd abrupt stopgezet en door beveiligingsmensen werd de zaak onderzocht. Toen er geen wapens werden gevonden zou de show verder kunnen gaan, maar op het moment dat Kelly terugkeerde op het podium zou hij door iemand uit het team van Jay-Z bespoten zijn met pepperspray. Hij zou hebben gedacht dat de zanger de show probeerde te verstoren. Ook twee bodyguards van Kelly zouden zijn bespoten. De drie gingen naar een ziekenhuis voor een behandeling. Jay-Z deed de show verder alleen.

Jay-Z zei in een radio-interview niet te begrijpen waarom Kelly het podium verliet. ”Het is onmogelijk om een pistool in Madison Square Garden te krijgen”, zo zei hij. "Als mensen mij liefde geven, kan hij het niet afpakken”, aldus de rapper, die zegt niets van het peperspray-incident te hebben meegekregen. Hij kon het echter niet verteren dat Kelly hem “in de steek liet” en wou niet met hem verder gaan. Kelly dacht daar anders over: ”Ik zou graag doorgaan met de shows. Het is zeer teleurstellend dat Jay-Z en de promotor dat niet willen. De fans verdienen beter dan dit.”

Overigens was het niet het eerste incident in de tour. Eerder was Kelly twee uur te laat bij een show in Chicago en liep hij tijdens een optreden in St. Louis ook al eens zomaar van het podium af. ”Drie shows zijn geannuleerd door “technische moeilijkheden” van Kelly”, aldus Jana Fleisham, woordvoerster van Jay-Z. Het is vooralsnog niet bekend of de rapper nu alleen verder gaat of dat de tour helemaal wordt afgebroken.


Jay-Z (links) en R. Kelly in betere tijden

Opstandelingen doden 15 Iraakse burgers

De Verenigde Staten melden dat Iraakse opstandelingen vanavond zeker vijftien Iraakse burgers hebben gedood. De aanslag zou zijn gebeurd met een raket, die insloeg nabij een moskee in de stad Tikrit. Het zou zijn gebeurd vlak na het einde van het avondgebed.

Ook in de stad Ramadi is vandaag hevig gevochten. Zeker tien Iraakse verzetsstrijders kwamen om bij een treffen met Amerikaanse soldaten. Vijftien anderen raakten gewond, onder wie drie Amerikaanse militairen. Gisteren kwamen bij gevechten in Ramadi al acht Amerikaanse mariniers om het leven, daarbij raakten negen anderen gewond.

De sterren voorspellen: Kerry wint

Icoon US verkiezingen 2De befaamde en minder befaamde peilingbureaus die dagelijks via de Amerikaanse media hun cijfertjes met betrekking tot de Amerikaanse presidentsverkiezingen uitstrooien kunnen net zo goed stoppen. De uitkomst van de gang naar de stembus van aanstaande dinsdag ligt namelijk al vast. Volgens astrologen uit India wint John Kerry.

"Het ligt vast in de sterren dat George W. Bush niet herkozen kan worden als president van de Verenigde Staten", zegt Lachhman Das Madan, bijgenaamd 'de keizer van de astrologen' en redacteur van een populair astrologietijdschrift. "Saturnus, voor president Bush de heer van de gezondheid en het geluk, staat achter de zon, wat duidt op ongeluk. Bush zal duidelijk verslagen worden", aldus Madan.

Collega-astroloog Ajai Bhambi bevestigt Madans voorspelling. "Kerry zal hoogstwaarschijnlijk Bush verslaan", liet hij weten aan de krant New Indian Express. Een derde astroloog was minder zeker over de uitkomst van de verkiezingen. Maar volgens Bejan Daruwalla zal Bush, indien hij toch wint, zeker zijn nieuwe termijn niet kunnen afmaken.

Peiling: Bush en Kerry nek-aan-nek
De dagelijkse peiling van Reuters/Zogby laat ondertussen een gelijke stand zien, beide kandidaten zouden 48 procent halen. Gisteren was er nog een minieme voorsprong voor John Kerry, 47 om 46 procent. De driedaagse peiling liep van 28 tot 30 oktober, het effect van de videoboodschap van terroristenleider Osama Bin Laden is dus deels erin verwerkt.

Ed Rendell, gouverneur van Pennsylvania, betoogde vandaag op FOX TV dat Bin Laden met zijn videoboodschap Bush aan een overwinning probeert te helpen. "Bush is de beste recruiter die Al-Qaeda zich kan wensen. Hij wordt zo gehaat in de Arabische wereld dat we elke dag meer terroristen kweken dan dat we er kunnen doden", meende de Democraat Rendell. Het Republikeinse campagneteam deed de uitspraken van Rendell af als 'walgelijk'.

-
Meer info over de verkiezingen in de VS vind je in het topic Wegwijs bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2004 in het politieke subforum van FOK!

[update] Grote brand bij autodealer Hengelo

Diverse users hadden ons via de submit te melden:

Een grote brand in het Twentse Hengelo heeft een autobedrijf vrijwel verwoest. De dealer op het industrieterrein Twentekanaal handelt in exclusieve merken als Ferrari en Maserati. De rookwolken zijn tot in een wijde omtrek zichtbaar.

Op de snelweg A35 zorgt de brand voor opstoppingen. Automobilisten staan langs de kant van de snelweg te kijken naar de brand. De brandweer is op het moment nog volop bezig met blussen. De politie probeert het massaal toegestroomde publiek op afstand te houden.

Om 15.15 werd het sein brandmeester gegeven. De brand is ontstaan in de showroom waar onder meer de Ferrari's stonden. De oorzaak is onduidelijk, men gaat echter niet uit van brandstichting. De boekhouding, de computers en enkele auto's zijn gered van de vlammenzee. Ook het kantoorgedeelte is ongeschonden gebleven. De behoorlijke rookontwikkeling heeft geen schade opgeleverd voor de volksgezondheid, zo bleek uit metingen van de brandweer. De directeur van het autobedrijf was onbereikbaar voor commentaar.


Veel auto's gingen bij de brand verloren (foto: weegink.nl)


Update 21.36
De schade van de brand loopt waarschijnlijk in de tientallen miljoenen euro's. Er zijn ongeveer 56 zeer dure auto's verloren gegaan, waaronder Ferrari's en oude racewagens met een waarde tussen 500.000 en 900.000 euro. "We konden de wagens niet naar buiten rijden of duwen, omdat ze op slot stonden. Dat moest van de verzekering. Bovendien zijn niet alle auto's verzekerd vanwege hun waarde", aldus een woordvoerder van de brandweer. De brand zou in de showroom zijn ontstaan. De brandweer gaat vooralsnog niet uit van brandstichting.

Foto's van de brand zijn ondere andere hier en hier te zien.

Michiel Smit boos op A'damse politie

Michiel Smit van de politieke partij Nieuw Rechts is zeer ontstemd over het politieoptreden in Amsterdam gisteren, toen hij belaagd werd door zo'n 150 betogers die hem de toegang tot de Diamantbuurt ontzegden. De actie om Smit te weren was georganiseerd door de Internationale Socialisten, een antikapitalistische communistische beweging, die onder meer de leer van Lenin en Trotski omarmt.

Volgens Smit wilde hij in de Diamantbuurt praten met bewoners naar aanleiding van de daar ontstane problemen. ''Voor Nieuw Rechts is het belangrijk niet alleen uit de media kennis te nemen van problemen die er zijn, maar ook te praten met bewoners die de problemen meemaken.'' Zijn bezoek werd naar eigen zeggen ''wreed verstoord'' door een groep mensen die zich de 'Internationale socialisten' noemt. De politie vervoerde Smit vervolgens, voor zijn eigen veiligheid, naar een 'willekeurige plek'. Zelf zegt Smit dat hij naar het politiebureau wilde worden overgebracht, maar dat de politie daar niets voor voelde. Smit: ''De politie zette me bij de Febo neer. Daar kwamen IS'ers op me af. Ik vluchtte naar een Chinees restaurant en daar kwamen ze weer. Tenslotte werd ik naar station RAI vervoerd. Daar werd ik geslagen, geschopt en bespuugd. Ik kon gelukkig nog wel de trein instappen. Ze hadden me wel het ziekenhuis in kunnen schoppen.''

Op zijn website zegt Smit het treurig te vinden dat de burgemeester van Amsterdam ''deze anti-democratische elementen'' ongestoord hun gang liet gaan. ''De in de grondwet vastgelegde vrijheid van meningsuiting wordt niet door hem verdedigd. Net als bij de verdreven buurtbewoners wint het tuig van de sociale mensen.''

Smit zal aangifte gaan doen van wat hem is overkomen. Hij overweegt eventueel een juridische procedure te starten om het optreden van de politie aan de kaak te stellen. Smit: ''Ik verwijt de politie nalatigheid. Ze hebben me bewust in gevaar gebracht.''

De organisatoren van de actie tegen Smit lieten gisteren weten ''op vreedzame maar krachtige manier'' aan Smit duidelijk te hebben gemaakt dat hij de buurt moest verlaten. Medeorganisator Peyman Jafari noemde het verjagen van Smit ''een belangrijke overwinning voor het antiracisme''.


Meer foto's op Indymedia

-
Op de site van AT5 is een video-verslag van de wegjaag-actie terug te zien. (Zie onder: Extreem rechts en links botsen in Diamantbuurt)

DVD: Out of time

Out of time, één van de nieuwste thrillers met Denzel Washington, is sinds kort verkrijgbaar op DVD. Volgens de hoes is de film een gegarandeerde hit, maar in de bioscopen in de Verenigde Staten heeft de film te weinig geld opgeleverd om de kosten te dekken. In Nederland is de film bijna nergens te zien geweest. Tijd om te kijken of de film op DVD wel de moeite waard is en of Dutch Film Works een mooie DVD-uitgave heeft verzorgd.


Zeeuwse politie moet nog 75000 boetes geven

Icoon opmerkelijk nieuwsIn Zeeland moet de politie de laatste maanden van dit jaar nog 75.000 boetes voor snelheidsovertredingen uitdelen. Dit meldt Omroep Zeeland.

Niet dat de Zeeuwse politie eerder stil heeft gezeten. Tot nu toe staan er 175.000 snelheidsovertredingen genoteerd. Maar dat is onvoldoende. Het aantal snelheidsbekeuringen dat het Openbaar Ministerie voor de Zeeuwen voor het jaar 2004 heeft vastgesteld ligt op 250.000. Het niet halen van dit aantal kan consequenties hebben voor de politie, behalve wanneer kan worden aangetoond dat voldoende tijd aan toezicht en controle is besteed.

De Zeeuwse politie lijkt het zekere voor het onzekere te nemen en gaat, volgens Omroep Zeeland, de komende tijd actiever op snelheid controleren.

Rossi sluit af in stijl

Geen cadeautjes voor zijn aartsrivaal Max Biaggi in de laatste MotoGP race van dit jaar op het Circuito de la Comunitat Valenciana te Valencia in Spanje.

De Italiaanse wereldkampioen Valentino Rossi won vandaag zijn derde race op rij, waarmee hij het seizoen afsluit met negen overwinningen. Max Biaggi eindigde ondanks een eindsprint als tweede, de Australiër Troy Bayliss nam de derde plaats in.

Eindstand MotoGP klasse
1 Valentino Rossi (Ita/Yamaha) 304 pnt
2 Sete Gibernau (Spa/Honda) 257 pnt
3 Max Biaggi (Ita/Honda) 217 pnt
4 Alex Barros (Bra/Honda) 165 pnt
5 Colin Edwards (VS/Honda) 157 pnt
6 Makoto Tamada (Jap/Honda) 150 pnt

250cc
Bij de 250cc klasse won wereldkampioen Daniel Pedrosa de laatste race van het seizoen en eindigde daarmee op 317 punten, bijna een nieuw wereldrecord – het huidige staat nog op naam van de Japanner Daijiro Kato met 322 punten. Een andere Spanjaard, Toni Elias eindigde deze race als tweede na een fel duel met de Japanner Hiroshi Aoyama die aan het eind van de race werd gediskwalificeerd.

125cc
Ook bij de 125cc overwonnen de Spanjaarden, Hector Barbera werd eerste voor de Italiaanse wereldkampioen Andrea Dovizioso. De twee Spanjaarden Alvaro Bautista en Pablo Nieto eindigden respectievelijk als derde en vierde.

Tweede rijder Williams voor kerst bekend

Binnenkort zal worden beslist wie er het tweede stoeltje naast Mark Webber in de Williams zal zitten, zo maakte Frank Williams bekend. Hij vindt dat een beslissing vóór kerst moet worden gemaakt, omdat anders de rijder niet genoeg tijd heeft om te wennen aan alles.

"Het seizoen van 2004 is tot een einde gekomen en de voorbereidingen voor de wagen van volgend jaar zijn bezig.", zei Williams. "De ontwikkeling van de auto vordert steeds verder, en die ontwikkeling zal alleen maar verdergaan in de wintermaanden."

"In de tussentijd zullen we samen met Mark Webber gaan testen op 23 november in Barcelona, alwaar wij hem ook welkom zullen heten in het team. En nu Jenson Button niet naast hem kan zitten, zijn we op zoek naar een tweede rijder, en we hopen dat we die rijder kunnen presenteren in de komende weken.", aldus Frank Williams.

Juventus blijft ongeslagen

Na de negende speeldag in de Serie A gaat Juventus nog altijd aan de leiding.

Zondag werd er thuis met 3-0 eenvoudig gewonnen van Chievo Verona. De doelpunten in het Stadio delle Alpi werden gescoord door Marcelo Zalayeta, Pavel Nedved en Zlatan Ibrahimovic.

Juventus heeft dit seizoen nog geen wedstrijd verloren en heeft nu 25 punten uit negen wedstrijden. De voorsprong op de nummer twee, AC Milan, bedraagt vijf punten. AC Milan verloor geen terrein, doordat ze zondag met 1-0 wist te winnen van Sampdoria.

Lecce lijkt de aansluiting met Juventus en AC Milan voorlopig kwijt te zijn. De ploeg verloor uit bij Fiorentina met 4-0. Ondanks het verlies staat de club nog wel derde in de Serie A, maar de achterstand op Juventus is opgelopen naar tien punten.

Piquet jr. volgend seizoen in GP2

Winnaar van het Brits F3 kampioenschap van afgelopen jaar, Nelson Piquet jr. rijdt volgend jaar mee in het GP2 (FIA F3000) Kampioenschap met zijn eigen team, Piquet Sports.

Na zijn zegetocht in de Britse F3 is de zoon van de oud-wereldkampioen nu hard op weg richting de formule 1. Zo hoopt hij voor de start van het volgende seizoen als testcoureur aan de slag te kunnen bij Williams, waar hij al eerder testte, en BAR. Met de laatste is hij momenteel in contractbesprekingen.

Ongetwijfeld is hij een van de vele coureurs die op een testzitje in de Formule 1 hopen, maar Piquet jr. heeft het voordeel van sterk track record (hij heeft vanaf zijn achtste in elke raceklasse waarin hij reed vooraan het veld gereden) en voldoende financiële ondersteuning van zowel zijn familie als sponsoren.

Busongeluk eist 28 levens in Peru

Jiyar had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een busongeluk in de Andes in Peru zijn zeker 28 mensen om het leven gekomen. De bus stortte in een tweehonderd meter diep ravijn. Ook raakten 28 andere passagiers ernstig gewond. Dit is zaterdag bekendgemaakt.

Het ongeluk vond vrijdag iets na zonsondergang plaats bij het dorpje Chuquibambilla. De politie denkt dat de mist ertoe bijdroeg dat de bus van de weg raakte en naar beneden stortte. In de bus bevonden zich geen buitenlanders.

Johansson klopt Agassi in Stockholm

Andre Agassi is er zondag niet in geslaagd om zijn zestigste toernooi te winnen.

De Amerikaan verloor in de finale van het ATP-toernooi in het Zweedse Stockholm van de Zweed Thomas Johansson in drie sets.

Nadat beide tennissers een set met 6-3 hadden gewonnen, moest de derde set de beslissing brengen. De Zweed wist de Amerikaan tweemaal te breken en wist daardoor uit te lopen naar 5-3. In de beslissende game wist de Amerikaan het eerste matchpoint nog weg te poetsen met een mooie passeerslag, maar Johansson verzilverde het tweede matchpoint door de wedstrijd met een ace te beëindigen.

"Vogts vertrekt bij Schotland"

Eerder werd bericht dat de SFA, de Schotse bond, nog niet had beslist over het lot van Berti Vogts. Nu schijnen ze er wel uit te zijn, en het resultaat is negatief voor Vogts; hij wordt ontslagen.

Na weken van speculatie ljkt er nu dan toch een einde gekomen aan de geruchtenstroom rond Vogts. Na een thuisnederlaag tegen Noorwegen en een gelijkspel tegen Macedonië en Slovenië, lijkt het over en uit voor Vogts.

De voormalige trainer van Everton en de Glasgow Rangers, Walter Smith wordt genoemd als een mogelijke opvolger, evenals Gordon Strachan die in februari wegging bij Southhampton.

Plan 'kattenleger tegen rattenplaag' mislukt

Icoon Buitenlands nieuws Een plan om een rattenplaag in het Mexicaanse bergdorpje Atascaderos te lijf te gaan met een leger van 700 katten is mislukt. De advertentiecampagne in Chihuahua-stad waarin werd gevraagd katten voor deze missie aan te melden leverde slechts vijftig kandidaten op.

De katten vormden niet alleen een kansloze minderheid, maar ook het effect van hun aanwezigheid was minder dan verwacht. Wanneer een kat één rat had gedood en opgegeten, duurde het twee dagen voordat hij weer in actie kwam. Op dit moment verblijven zo'n kwart miljoen ratten in het afgelegen dorpje, waar ongeveer drieduizend mensen wonen. "De ratten zijn gekomen om te blijven", aldus Alberto Lafont, hoofd van de zoologische faculteit van de universiteit van Chihuahua.

Pogingen om de ratten met gif uit te schakelen zijn tot nu toe mislukt. Ze liepen er met een grote boog omheen."We hebben te maken met dieren die extreem slim zijn. Ik heb dit nog nooit meegemaakt", zegt Lafont die tevens voorzitter is van de commissie die zich met het probleem bezighoudt. Een voorstel om elke dode rat met vijf pesos (34 eurocent) te belonen viel niet in goede aarde. Het zou ertoe kunnen leiden dat kinderen de ratten gaan vangen en gebeten worden, zo meenden deskundigen.

De commissie gaat nu een nieuw gif uitproberen dat, in tegenstelling tot de eerder gebruikte soorten, pas na drie tot twaalf dagen werkt. Ze hoopt de ratten zo te misleiden. Daarnaast wordt de bevolking opgeroepen afval direct te verbranden en etenswaren beter op te bergen. Mocht dit niet helpen dan overwegen de autoriteiten omliggende landbouwvelden te vernietigen en de dieren zo uit te hongeren.

Overzicht HCE (week 44)

De tiende speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van deze week en de tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 44)

DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
wo20.00NAC Breda Roda JC 4 - 0
wo20.00De Graafschap Willem II2 - 2
wo20.00ADO den Haag FC Twente 0 - 1
.
vr20.00FC Utrecht PSV 0 - 0
.
za19.30Willem II RBC Roosendaal3 - 0
za19.30Roda JC RKC Waalwijk1 - 1
za20.00FC Twente Vitesse1 - 4
.
zo12.30AZFeyenoord4 - 1
zo14.30Ajax NEC1 - 0
zo14.30FC GroningenADO Den Haag4 - 3
zo14.30FC Den Boschsc Heerenveen 2 - 4

NaamGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenVoorTegen
1PSV972023255
2Feyenoord10712222912
3AZ10631212311
4SC Heerenveen10613192017
5AFC Ajax10532182113
6FC Utrecht10523171812
7Willem II10523171817
8NAC Breda10523172225
9Vitesse10424141716
10Roda JC11425141921
11NEC10334121313
12RKC Waalwijk10334121314
13FC Twente10325111215
14FC Groningen10244101518
15FC Den Bosch102268927
16ADO Den Haag1021771220
17De Graafschap1004641123
18RBC Roosendaal1011841028

Rosenborg toch Noors kampioen

SK Rosenborg is er toch in geslaagd om voor de dertiende opeenvolgende keer kampioen van Noorwegen te worden. De laatste weken verloor de ploeg wedstrijd na wedstrijd, maar in de laatste match kwam het toch nog goed.

Dit ging aan de hand van spits Frode Johnsen. Hij scoorde maar liefst drie keer in het met 4-1 gewonnen duel tegen Lyn. Zijn laatste treffer, in de voorlaatste minuut, was beslissend voor de Noorse titelstrijd.

Valerenga, de grote concurrent van Rosenborg, won namelijk met 3-0 van Stabaek en kwam daardoor op evenveel punten. Ook het doelsaldo was met plus achttien precies hetzelfde. Hierdoor moest het aantal gemaakte treffers de doorslag geven. Aangezien Rosenborg 52 doelpunten gemaakt heeft (in 26 duels) en Valerenga maar 40 is Rosenborg dus kampioen.

Rosenborg was de laatste weken erg slecht bezig. In de competitie werd een grote voorsprong verspeeld en in de Champions League haalde het maar één punt uit drie wedstrijden. Een ware crisis was het gevolg en half Noorwegen vreesde dat Rosenborg de titel niet zou winnen dit jaar. Uiteindelijk haalden de fans opgelucht adem en was een groot feest het gevolg.

Aanstaande dinsdag neemt PSV het thuis op tegen Rosenborg. De vorige wedstrijd won de ploeg uit Eindhoven met 2-1, hierna kreeg trainer Ola By Rise van Rosenborg te horen dat hij aan het einde van het jaar mag vertrekken.

Armies of Exigo multiplayerdemo

De werelden komen in botsing in Armies of Exigo, een fantasie RTS waarin de grenzen van het slagveld worden doorbroken en waar oorlog wordt uitgevochten, zowel boven als onder de grond. Dit spel brengt strategie naar een ander niveau, waarin elven, beesten, ridders en 'creatures of the darkness' epische gevechten voeren om te overleven.

De multiplayer demo van dit spel is nu te downloaden (449mb).

Klik hier om van Gamershell te downloaden.
Klik hier om van EA Games te downloaden.

Belangrijkste features:

quote
- Control any of three different armies: The Empire (knights, wizards, elves), The Beast (ogres, trolls, lizardmen), and The Fallen (dark elves, fallen knights and creatures of the deep).
- Wage war on two fronts simultaneously – above and below the surface – with a unique dual layered map system.
- Stunning 3D visuals bring the characters and environments to life.
- Immerse yourself in a fully interactive world: Blow up bridges, create avalanches to take out your enemies, cause subterranean lava flows to erupt aboveground, and dig tunnels from the surface into the caverns below.
- Engage the enemy with an army of up to 200 units for massive real time battles.
- Change the landscape of both the surface and underground by deploying units, such as Miners, and casting spells, such as Earthquake and Volcano.
- Single-player includes a three part campaign and skirmish mode to battle computer-controlled players.
- Go online and play in one of four multiplayer modes: Melee, King of the Hill, Mission, and Free-for-all.


Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 44)

SubheaderDe tiende speelronde van de Holland Casino Eredivisie zit er op. Hieronder vind je de uitslagen van de afgelopen week en de nieuwe tussenstand.




Uitslagen
Woensdag 27 oktober
NAC Breda - Roda JC (4-0)
De Graafschap - Willem II (2-2)
ADO Den Haag - FC Twente (0-1)

Vrijdag 29 oktober
FC Utrecht - PSV (0-0)

Zaterdag 30 oktober
Roda JC - RKC Waalwijk (1-1)
FC Twente - Vitesse (1-4)
Willem II - RBC Roosendaal (3-0)

Zondag 31 oktober
AZ - Feyenoord (4-1)
Ajax - NEC (1-0)
FC Den Bosch - sc Heerenveen (2-4)
FC Groningen - ADO Den Haag (4-3)


Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2004/2005)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 97202325-5
2. Feyenoord 107122229-12
3. AZ106312123-11
4. sc Heerenveen106131920-17
5. Ajax 105321821-13
6. FC Utrecht 105231718-12
7. Willem II105231718-17
8. NAC Breda 105231722-25
9. Vitesse104241417-16
10. Roda JC 114251419-21
11. NEC 103341213-13
12. RKC Waalwijk103341213-14
13.FC Twente103251112-15
14. FC Groningen102441015-18
15. FC Den Bosch1022689-27
16. ADO Den Haag10217712-20
17. De Graafschap 10046411-23
18. RBC Roosendaal 10118410-28

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Ferguson wil straf voor Henry

De manager van Manchester United, Sir Alex Ferguson, heeft de Engelse voetbalbond gevraagd om de Fransman Thierry Henry te straffen.

Henry maakte in de topper tussen Manchester United en Arsenal (2-0) een overtreding op zijn tegenstander Gabriel Heinze. Volgens de manager van United raakte de Fransman de Argentijn bewust met zijn knie op het hoofd. Scheidsrechter Mike Riley zag de overtreding wel, maar bestrafte het niet.

Volgens Ferguson was de overtreding een stuk erger dan de schop die Ruud van Nistelrooy aan Ashley Cole gaf. De Nederlander kreeg daar een schorsing van drie wedstrijden voor. "We zullen het voorleggen aan de FA en afwachten wat ze gaan doen. De overtreding op Heinze was verschrikkelijk" aldus Ferguson

Uitslagen HCE (31/10/04)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanmiddag.

AZ - Feyenoord (4-1)
4' Mathijsen 1-0
42' Kromkamp 1-1 (ed)
63' Perez 2-1
76' Perez 3-1
88' Nelisse 4-1

Rood: Bosschaart (Fey/78', neerhalen tegenstander), Song (Fey/86', slaan)
Geel: Ono (Fey)

Ajax - NEC (1-0)
24' Van der Vaart 1-0

Geel: Heije (NEC)

FC Den Bosch - sc Heerenveen (2-4)
27' Van der Laak 1-0
44' Huntelaar 1-1
64' Schulp 2-1
79' Huntelaar 2-2
87' Rose 2-3
90' Samaras 2-4

Geel: Haarala (Hee), Hansson (Hee)

FC Groningen - ADO Den Haag (4-3)
18' Den Ouden 0-1
22' Salmon 1-1
45' Seedorf 2-1
50' Elshot 3-1 (pen)
59' Salmon 4-1
87' Van der Gun 4-2
90'+2 Polak 4-3

Rood: De Vries (ADO/48', neerhalen doorgebroken speler)
Geel: Salmon (Gro), Den Ouden (ADO)
Bijzonderheid: Trainer Adelaar (ADO/45') naar tribune gestuurd

Bekijk de huidige stand

Al-Jazeera toont beelden VN-gijzelaars

Icoon Buitenlands nieuwsEen groep die zichzelf 'Jaish-e-Muslimin' noemt (het 'Leger van Moslims'), heeft in Kabul (Afghanistan) drie VN-medewerkers ontvoerd. Dat blijkt uit een video die de Arabische nieuwszender Al-Jazeera vandaag heeft uitgezonden. Het gaat om één Filippijn en twee vrouwen uit Ierland en Kosovo. Ze werden afgelopen donderdag in Kabul door gewapende mannen uit hun auto gehaald en meegenomen.

Subheader
De VN-medewerkers werden uit hun auto
gehaald en meegenomen


De Verenigde Naties eisen dat de gijzelaars onmiddellijk worden vrijgelaten. De drie waren verkiezingsmedewerkers en zagen toe op een eerlijk verloop van de Afghaanse verkiezingen. De ontvoerders eisen dat gevangenen van de Amerikaanse basis Guantanamo Bay en gevangenen uit Afghaanse gevangenissen, worden vrijgelaten. Verder willen zij dat alle VN-organisaties zich terugtrekken uit Afghanistan.

Subheader
De ontvoerde VN-medewerkers

Zakenman schenkt Peking miljoenen

Li Ka-shing, een zakenman uit Hong Kong heeft de organisatoren van de Olympische Spelen van 2008 een bedrag van bijna 11 miljoen euro geschonken.

Een woordvoerder van de Chinese regering heeft de schenking zondag bevestigd. Het geld moet worden gebruikt voor de bouw van een zwemstadion, waar zo`n 17.000 mensen kunnen kijken naar de zwemwedstrijden.

Li-Ka shing is de rijkste man van Azië. Op de ranglijst van het Amerikaanse blad Forbes staat hij op de 19e plaats van de rijksten der aarde.

Het is niet de eerste keer dat de organisatoren van Peking een miljoenenbedrag uit Hong Kong ontvangen. Al eerder gaf Henry Fok maar liefst 21 miljoen aan de organisatoren van de Spelen in Peking.

Mega-testdagen voor Minardi

Op 22, 23, 25 en 26 november gaat het Minardi-F1team maar liefts 13 coureurs testen. Het testen zal gebeuren in Misano, met twee Minardi PS04's.

Aan het einde van deze vier testdagen heeft Minardi een goed beeld van deze 13 coureurs en komen de besten in aanmerking voor een zitje in 2005. De coureurs die op de genoemde dagen de PS04 gaan testen zijn: Zsolt Baumgartner , Gianmaria Bruni, Sergey Zlobin, Ronnie Quintarelli, Tiago Monteiro, Will Power, Will Davison, Olivier Maximin, Enzo Pastor, Christian Montanari, Giorgio Mondini, Damine Pasini en Robert Kubica.

Bruni en Baumgartner zijn nog steeds op zoek naar geldschieters en het ziet er dan ook niet naar uit dat we deze rijders volgend seizoen terugzien bij Minardi. Wie daar geen problemen mee hebben zijn Ronnie Quintarelli, kampioen F3 en Tiago Monteiro van de Nissan World Series.

Interessante namen zijn ook Enzo Pastor en Robert Kubica, het wordt de eerste keer dat een Filipijn en een Pool een Formule-1 wagen zullen testen.

Voetbal: Uitslag AZ - Feyenoord

In Alkmaar heeft AZ Feyenoord met 4-1 aan de kant gezet. Het is voor het eerst sinds 1986 dat de Alkmaarders thuis van de Rotterdammers weten te winnen.

Na een furieus begin van AZ, binnen vier minuten stond het via Joris Mathijsen al 1-0, trok Feyenoord het initiatief naar zich toe, maar het miste de scherpte en had ook het geluk niet aan zijn zijde. De Rotterdammers kwamen in de 42e minuut toch langszij dankzij een eigen doelpunt van Kromkamp.

In de tweede helft, toen volgens de Rotterdamse aanhang Kuyt in de 63e minuut een strafschop onthouden werd, scoorde AZ middels Perez 2-1. In de 76e minuut maakte hij er zelfs 3-1 van. De Rotterdammers kregen vervolgens twee rode kaarten om de oren: Bosschaart en Song. Met nog negen tegenstanders in het veld wist Nelisse in de 88e minuut 4-1 aan te tekenen.

AZ is met 21 punten Feyenoord nu tot op één punt genaderd. PSV blijft eerste, met 23 punten, maar één wedstrijd minder gespeeld (de gestaakte partij tegen ADO Den Haag).

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Resident Evil: Outbreak

Wanneer is een online multiplayerspel geen online multiplayerspel meer? Als hetzelfde spel in Europa wordt uitgebracht maar dan zonder multiplayeroptie. Velen zullen erg teleurgesteld zijn vanwege de weglating van de onlinemodus. Bij het spelen van het spel is het erg duidelijk dat het is gericht op multiplayer en hierdoor is de singleplayermodus er zeker niet beter op. Als je een beetje bekend bent met de Resident Evil-serie is het geen echte verassing dat de gameplay snel irritaties opwekt. Rare camerahoeken, vervelende controls en beperkte inventaris zijn nog steeds aanwezig in het spel. Resident Evil: Outbreak houdt deze irritaties in stand en voegt er nog een paar toe. Het orginele concept van Outbreak was vrij goed en zou een redelijk aanwinst zijn voor de online games voor de PS2. Het spel was oorspronkelijk ontworpen als onlineversie, waarbij je het, met drie anderen, op kon nemen tegen hordes zombies. Je kon informatie en verschillende items uit wisselen tussen jou en je maatjes. Capcom bedacht zich en liet dit voorrecht aan de Japanners en Amerikanen.

België wil einde aan stemplicht

Verschillende Vlaamse politieke partijen hebben zich uitgesproken tegen de in het land geldende stemplicht. Kiezers zijn volgens een wet uit 1893 in België verplicht om naar het stemlokaal te komen. In het Vlaamse tv-programma De Zevende Dag meenden echter verschillende partijleiders dat burgers zelf moeten kunnen uitmaken of ze wel of niet een stem uitbrengen bij politieke verkiezingen.

Zowel de VLD, het Vlaams Blok als Groen! blijken voor afschaffing. Ze refereerden aan het feit dat enkel landen als Albanië, Libië en Cuba een opkomstplicht kennen. "elk geval niet in de meeste moderne democratiën", merkte Filip Dewinter van het Vlaams Blok op. Steve Stevaert van de sociaal-democratische SP.a sprak zich uit voor de plicht. "Hoe meer mensen meedoen met een democratie, hoe beter een democratie", meent Stevaert. Hij wees op de Verenigde Staten, waar relatief maar een klein deel van het volk de president kiest. Volgens Stevaert zouden meerdere landen een opkomstplicht willen invoeren.

Een onderzoek van krant De Morgen toonde onlangs aan dat vooral het Vlaams Blok verliezer zou worden van afschaffing van de stemplicht. De socialistische, christendemocratische en groene partijen zouden naar verhouding winnen. Zonder plicht tot stemmen zou de opkomst 30 tot 40 procent lager zijn. Dewinter is weinig bevreesd voor een mogelijk verlies. "Wij winnen erdoor, want onze aanhang is overtuigender", aldus de leider van het Vlaams Blok.

Minardi met motor uit 1998 aan de start?

Doordat Ford-Cosworth zich heeft teruggetrokken uit de Formule-1 is Minardi genoodzaakt uit te kijken naar een andere motorleverancier. Tot een nieuwe motorendeal is het echter nog steeds niet gekomenen.

Als Minardi geen nieuwe motorenleverancier aan zich kan binden zou het terug moeten vallen op de European V10 motor. Deze gebruikte het team in het seizoen 2001, maar komt oorspronkelijk uit 1998. De European V10 is namelijk niets anders dan de motor die Steward-Ford in 1998 gebruikte, de VJ Zetec R.

Teambaas Paul Stoddart hoopt dat hij toch nog een deal kan sluiten en anders zal Minardi terugvallen op deze European V10. Stoddart: "Het is voor ons geen verrassing als we in een race op een ronde worden gezet, het is de laatste jaren altijd zo gegaan met Minardi, we gaan netjes aan de kant en laten de wagens voorbij. Het is echter van de gekke als we volgend seizoen in één race zes á acht keer op een ronde worden gezet. Het is te gek."

Helaas zal dit wel het scenario zijn als Minardi volgend seizoen de VJ Zetec R uit 1998 gaat gebruiken.

Dating

Vroeger had FOK! een apart dating onderdeel, helaas was dat niet zo'n succes, maar volgens mij is er nu wel een markt voor:

Zo zoekt Jan een behaarde vrouw of zelfs een behaard model . Waarom zoeken als je hairy divas bij de hand hebt? Wibome daarentegen zoekt een erotisch model alhoewel hij ook een geile date zonder moeilijke vragen zoekt (als aandachtstrekker verwerkt hij het volgende in zijn advertentie: zodat jouw sappige spleetje lekker word gestreeld door mijn harde paal. ) kortom Wibome weet wel van wanten.

Wisselende resultaten Europese tegenstanders

De komende tegenstanders van de Nederlandse clubs in de twee Europese toernooien hebben zaterdag wisselende resultaten behaald.

De tegenstander van PSV, Rosenborg, won zaterdag voor eigen publiek met 4-1 van FC Lyn Oslo, en met die zege veroverde ze de Noorse titel.

Aj Auxerre, dat donderdag in de Alkmaarder Hout tegen AZ speelt in de strijd om de UEFA cup, speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Paris St. Germain. Pauletta opende in de 35e minuut de score voor de bezoekers en ex-Feyenoorder Bonaventure Kalou maakte in de 58e minuut de gelijkmaker. Auxerre staat na twaalf wedstrijden derde in de Franse competitie. De ploeg van trainer Guy Roux heeft vijf punten minder dan koploper Olympique Lyon.

De komende tegenstander van FC Utrecht, Dnipro Dnipropetrovsk, kwam niet verder dan 0-0 tegen Vorskla Poltava. In de Oekraïense competitie bezet de club nu de achtste plaats. In de Israëlische Ligat ha-Al ging de komende tegenstander van Ajax, Maccabi Tel Aviv met 2-0 onderuit bij Beitar Jerusalem. Ondanks het verlies bleef de club derde in de stand.

De tegenstander van Feyenoord, de Hongaarse koploper Ferencváros, speelt zondag uit tegen ELöre FC. SC Heerenveen hoeft aankomende week niet in Europees voetbal te spelen.

Texaanse snijdt penis vriend af

Een 48-jarige Texaanse heeft de penis van haar 33-jarige vriend afgesneden. De man zou haar ontrouw zijn geweest en haar mishandeld hebben. De 33-jarige is met ernstige verwondingen in het ziekenhuis opgenomen, maar is niet in levensgevaar. De daadster is op de vlucht geslagen.

Het gebeuren vertoont gelijkenis met de zogenoemde Bobbitt-zaak uit 1993. Lorena en John Bobbitt kregen nationale beroemdheid, nadat Lorena het geslacht van haar man afsneed. Eén belangrijk verschil, de penis van John Bobbitt werd teruggevonden en kon operatief weer worden aangehecht. De 33-jarige man uit Harris County, Texas is zijn zaakje waarschijnlijk voorgoed kwijt.

De man was door zijn vriendin gevraagd om na een nachtdienst bij haar te slapen, omdat zij de volgende dag zijn auto wilde lenen. Vrijwel direct nadat hij arriveerde is hij naar bed gegaan. Hij werd later wakker door een enorme pijn. "Hij ziet het bed vol met bloed, kijkt naar beneden, en realiseert wat er aan de hand is. De vrouw stond op dat moment nog steeds in de kamer, starend naar hem", aldus een politiewoordvoerder.

Grand Theftendo

Ja, je leest het goed, Grand Theftendo. Grand Theftendo is een amateursproject van Brian Provinciano. Brian heeft van GTA III een NES-game gemaakt.
"[...]
Grand Theftendo is a remake of Grand Theft Auto III for the original Nintendo Entertainment System (NES). It is Grand Theft Auto III running on an 8 bit, 256x240 resolution, 2 bit colour x 2 bit palette, 1.79 Mhz system, written entirely in 6502 Assembly Language! It includes the entire Portland city!
[...]"


Voor een complete geschiedenis van het project ga je naar de officiële site. Een aantal screens vind je hieronder:

Een releasedatum is nog niet bekend.

Man verbergt blok hout in haar om aangenomen te worden

In India is een man gearresteerd omdat hij een blok hout in zijn haar verborgen had. Dit had hij gedaan omdat er een minimum lengte vereist is om in dienst te kunnen treden bij de politie van Mumbai, en hij graag aangenomen wilde worden.

Bij de meting was Gajendra Kharatmal precies de vereiste 1,60 meter lang. Een examinator van de Maharashtra Public Service Commission in Mumbai zegt: "We vroegen hem nog een keer bij de meter te staan. De tweede keer voelden we iets hards verborgen in zijn haar en ontdekten een stuk hout". Kharatmal is daarna gearresteerd wegens fraude en is onder borgtocht gesteld.


Politiewoordvoerder Aka Kaiser verklaart: "Hij heeft vorig jaar de examens afgenomen, en is zelfs door de schriftelijke testen gekomen. Functionarissen van de MPSC hebben de sollicitatie desondanks afgewezen omdat hij vijf centimeter korter was dan wat vereist was".

"Bij zijn tweede poging was Kharatmal zich er van bewust dat hij voor dezelfde reden afgewezen zou worden. Om toch geselecteerd te worden had hij deze truuk bedacht".

Man dood aangetroffen op straat in Doetinchem

Icoon Binnenlands nieuwsVanochtend is in Doetinchem het stoffelijk overschot van een man op straat aangetroffen. De man is volgens politiewoordvoerder Anton de Ronde met geweld om het leven gebracht. De omgeving is inmiddels afgezet voor een groots onderzoek.

Rond half acht vanochtend werd er melding gemaakt van de vondst. Voorbijgangers vonden het slachtoffer in de Kapoeniestraat in Doetinchem, net buiten het centrum. Volgens de politiewoordvoerder was de man zijn hond aan het uitlaten, aangezien er naast het lichaam een hondje werd aangetroffen. Wat voor verwondingen het slachtoffer heeft is nog niet bekend, ook over de identiteit kan woordvoerder De Ronde nog niets zeggen. Op het lichaam zal sectie worden verricht, de technische recherche heeft een groot onderzoek ingesteld naar de toedracht van zijn dood.

Prince of Persia: Warrior Within vijanden filmpje

Vandaag is er een nieuw filmpje van Prince of Persia: Warrior Within vrijgegeven. In dit filmpje zie je de vijanden die de prins zal tegenkomen en een aantal van hun moves.

In deze Prince of Persia zal je je eigen dood zien en de prins moet koste wat kost voorkomen dat hij zal sterven. Om dit te doen moet hij door de donkere wereld der duisternis gaan om de dood zelf te verslaan.

Ook zal je nieuwe wapens en moves tot je beschikking hebben én zal het vechtsysteem verschillen van het vorige deel.

Klik hier voor het filmpje

Seizoen voorbij voor Djibril Cissé

Liverpool kan de rest van het seizoen niet meer beschikken over de Franse aanvaller Djibril Cissé.

Cissé werd in de competitiewedstrijd tegen de Blackburn Rovers per brancard van het veld gedragen, na een botsing met Blackburn-verdediger James McEvely. In het ziekenhuis bleek dat de spits een gecompliceerde beenbreuk heeft opgelopen.

Vorig jaar tijdens diezelfde wedstrijd draaide de wedstrijd voor Liverpool ook al op een drama uit. Toen brak Jamie Carragher zijn been, en liep Milan Baros eeen enkelbreuk op.

Nobuo Uematsu verlaat Square Enix

Dé muziekman van Square-Enix, Nobuo Uematsu, verlaat de grote RPG developer om zelf een bedrijf op te zetten.

Uematsu vindt dat hij beter free-lance composer kan worden aangezien hij het druk heeft met de Final Fantasy concerten en zijn Black Mages rock-band. Dit vertrek betekent volgens Uematsu overigens niet dat hij nooit meer voor Square-Enix zal componeren, hij vond het werken aan de muziek van Final Fantasy VI, VII en VIII geweldig. Zijn persoonlijke favoriet is de main theme van deel VIII; Eyes on Me.

Uematsu is niet de enige grote naam die Square-Enix de afgelopen jaren heeft verlaten. Shinichi Kameoka, designer van de Seiken Densetsu serie en huidig directeur van Brownie Brown, en Tetsuya Takahashi, creator van de Xeno-serie gingen hem al voor.

Schreuder zwemt twee nationale records

Zwemster Hinkelien Schreuder heeft zaterdag bij het zwemfestival in het Duitse Aken twee Nederlandse records op de kortebaan gezwommen.

Schreuder zwom op de 100 meter wisselslag een tijd van 1:02.10 en verbeterde met 12/1000 het oude record dat op naam stond van Mildred Muis en uit 1992 stamde. Op de 50 meter rug tikte ze aan na 28.32 en verbeterde daarmee de oude toptijd van 38.38 die op naam stond van Suze Valen.

Vrijdag zwom Maarten van der Weijden al naar een Nederlands record op de 1500 meter vrije slag. Met een tijd van 15:05.30 verbeterde hij de oude toptijd, die op naam stond van Marcel Wouda. (15:09.02)

Arrestaties na foto's aanslagen Madrid op website

Icoon Buitenlands nieuws De Spaanse politie heeft de afgelopen dagen drie mensen gearresteerd vanwege de publicatie van 34 gruwelijke foto's van de aanslagen op 11 maart in Madrid. Alledrie de arrestanten zijn medewerkers van de reddingsdiensten van Madrid. Het gaat om een ambulancebestuurder en twee werknemers van een particuliere dienst. Door de aanslagen op treinen kwamen bijna tweehonderd mensen om het leven.

De arrestanten maakten gruwelijke foto's en videobeelden van slachtoffers, en stuurden die eerder deze maand naar de gruwelsite Ogrish.com. Volgens Dany Klinker, de Nederlandse beheerder van de site, is degene die hem de foto's geleverd heeft één van de arrestanten.

Een Spaanse onderzoeksrechter probeerde vorige week tevergeefs de website te laten sluiten. Wel werd de toegang vanuit Spanje geblokkeerd. Volgens de rechter zijn de beelden op de website namelijk een inbreuk op de privacy, de goede eer en de rechten van de slachtoffers.

Ogrish.com werd bij het grote publiek bekend na het plaatsen van een video van de onthoofding van een Amerikaan in Irak.

Mutu denkt aan einde loopbaan

De Roemeense voetballer Adrian Mutu is gebroken. De 25-jarige Mutu die werd ontslagen door zijn club Chelsea nadat hij was betrapt op het gebruik van doping, zei dit in een interview met The Sunday Mirror.


"Mijn carrière is kapot. Ik kan net zo goed stoppen met voetballen. Wat is er nog van me over?",aldus Mutu. "Ik weet niet wat ik nu moet doen", zegt de Roemeense international in de Engelse krant. "Ik ben geschokt en verbaasd over het besluit. Ik had niet verwacht dat ze me tijdens mijn schorsing zouden doorbetalen, maar ik had nooit verwacht dat ze me zouden ontslaan."

Mutu krijgt steun uit onverwachte hoek. De coach van Arsenal, de Fransman Arsène Wenger zette namelijk de deur open voor de Roemeen. "Mutu heeft als ieder ander het recht om weer van nul te beginnen als hij is gestraft en een schorsing heeft uitgezeten", zegt de Fransman. "Als dat voorbij is, is hij weer beschikbaar en in die omstandigheden moet je een speler ontmoeten en kijken of hij iets voor je kan betekenen."

Nieuwe S.T.A.L.K.E.R. screens

Een paar dagen geleden hadden we het nog over de vertraging van S.T.A.L.K.E.R., dat nu pas op zijn vroegst in mei 2005 zal verschijnen. Om ons zoet te houden hebben de makers weer wat screens online gezet.





Bij de vrijgegeven screenshots zat ook nog een verklaring waarom de game is uitgesteld. Een stukje hieruit wil ik jullie niet onthouden:

"[...]
As it is well documented, one of the key game features is its ambitious 'life simulation' system, which controls the entire populous of the open game world. Due to its complexity, this appears to be the most time-consuming feature to implement and perfect as well as being time intensive to test, taking into account that the game monsters not only have full life-cycles working (including hunting, feeding, resting, sleeping, combat etc), but also migrate from level to level, all independently of the player's actions. With NPCs it all goes on at an even more complex level, by which they not only live in the game, but also accomplish quests, communicate, trade and fight, in the same way as the player.
[...]"


Men wil blijkbaar geen enkele compromis doen wat betreft de beloofde features, maar ze moeten natuurlijk wel met de hevige concurrentie van onder andere Half-life 2. Daarnaast is dit de eerste game die gebruikt maakt van de X-ray engine en deze willen ze tot in de puntjes perfectioneren voordat de games in de schappen ligt.

'Ziekte Arafat niet levensbedreigend'

Icoon Buitenlands nieuws Volgens de artsen van de Palestijnse leider Yasser Arafat is het uitgesloten dat hij aan een levensbedreigende ziekte lijdt. Dat heeft Nabil Abu Rdainah, een hooggeplaatste medewerker van Arafat, verklaard. Volgens hem hebben de laatste onderzoeken namelijk uitgewezen dat de ziekte van Arafat behandelbaar is. Zaterdag maakten de artsen al bekend dat Arafat niet aan leukemie lijdt.

Arafat ligt sinds vrijdag in een Frans militair ziekenhuis in de buurt van Parijs. Dit ziekenhuis is gespecialiseerd in bloedziekten. Daar wordt nu onder meer onderzocht of Arafat een virale infectie heeft opgelopen of vergiftigd is. De resultaten van dat onderzoek worden pas woensdag verwacht.

Arafat op weg naar Frankrijk
Arafat vrijdag, op weg naar het Franse ziekenhuis

17-jarige scholier bedreigde Geert Wilders

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De 17-jarige Marokkaanse Atheneum-scholier van het Zeldenrust-Steelantcollege in Terneuzen, die eind september werd opgepakt vanwege het bedreigen van een Kamerlid, had het op Geert Wilders gemunt, zo meldt de Telegraaf vandaag. Yeyha K. uitte zijn bedreigingen via internet. Bij een huiszoeking in zijn ouderlijke woning in Sas van Gent vond de politie indertijd stoffen die gebruikt kunnen worden om een bom mee te fabriceren. Het OM verdenkt de tiener verder van het voorbereiden van brandstichting.

Wilders zegt in de Telegraaf opgelucht te zijn dat de tiener opgepakt is, maar tegelijkertijd geschokt door het aantal bedreigingen dat zijn persoon ten deel valt. Hij staat de laatste tijd onder permanente bewaking van bodyguards en verblijft op een geheim adres.

'Islam preekt facistisch gedachtegoed'
In de zondagseditie van de krant neemt hij vadaag ondanks de dreigementen wederom geen blad voor de mond inzake de islam. Zijn kritiek op de godsdienst is zelfs ongekend hard. Volgens hem predikt de islam fascistisch gedachtegoed en dreigt het de democratie om zeep te helpen. Iets soortgelijks liet hij vorige week ook al in het Parool optekenen.

Wilders zegt in de Telegraaf dat een halt moet worden toegeroepen aan ''de import van de islam door migratie en gezinshereniging''. Volgens de politicus zou hij 'geen knip voor de neus waard zijn' als hij nu opeens zoetsappige verhaaltjes zou gaan ophangen. In het stuk beschuldigt hij de Amsterdamse burgemeester Job Cohen van slappe knieën en roept hem op om af te treden.

Het onafhankelijke Kamerlid zegt zich zorgen te maken over de politieke correctheid van politici in Nederland. ''De elektrische deken staat op acht en men slaapt rustig verder. Terwijl in omliggende landen gewoon wel maatregelen worden genomen. De dreiging groeit met de dag als we geen halt toeroepen.''

Eind dit jaar of uiterlijk begin volgend jaar wil Wilders een brede politieke beweging oprichten. Die moet bestaan uit Fortuynisten, liberalen en conservatieven. Hij zegt blij te zijn als hij op zo'n 6 zetels zou kunnen uitkomen. Dat zou volgens hem een goede basis zijn om de nieuwe vorm van politiek die hij voorstaat te gaan bedrijven.

Groot-Brittannië werkt mee in zaak-Vaatstra

yohan.nl had ons via de nieuws-submit het volgende herschreven bericht te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe Britse autoriteiten hebben het Nederlandse Openbaar Ministerie alsnog toestemming gegeven tot een verhoor van de Afghaan M.A. die als getuige in de zaak van de moord op 16-jarige Marianne Vaatstra uit Zwaagwesteinde wordt gezien. Vaatstra werd in in de nacht na Koninginnedag 1999 in een weiland bij Veenklooster verkracht en om het leven gebracht.

In september vorig jaar al diende Nederland een verzoek tot verhoor als getuige in bij de Engelse Justitie, maar dit werd keer op keer afgewezen. Hoewel DNA-onderzoek uitwees dat A. waarschijnlijk niet de dader is geweest, wil de politie hem horen als getuige. A. verdween kort na de moord uit het plaatselijk Asielzoekerscentrum (AZC). A. zou Vaatstra op de laatste avond van haar leven met een snijbeweging langs haar keel hebben bedreigd. Ondanks uitvoerig onderzoek is in deze zaak nooit iemand veroordeeld.

Japanse gijzelaar nu toch onthoofd

macromarkt.nl en Scootmobiel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Irak nieuws Een onthoofde man, die zaterdag in Bagdad werd gevonden, blijkt de Japanse gijzelaar Shosei Koda te zijn. Dat heeft de Japanse regering zondag bevestigd. Koda is hiermee de vijfde Japanner die in Irak is omgekomen. Vrijdag werd ook al een onthoofd lichaam van een Aziaat gevonden waarvan vermoed werd dat het om Koda ging. Dit bleek toen een andere Aziatische man met een onbekende identiteit te zijn.

De Japanse minister van Buitenlandse Zaken Nobutaka Machimura noemde de daad "extreem wreed" en "totaal onvergeeflijk". Koda was op eigen initiatief naar Irak afgereisd als toerist. Hij werd eerder deze week door aanhangers van al-Zarqawi ontvoerd. Zijn ontvoerders eisten dat Japan binnen 48 uur al zijn troepen uit Irak moest terugtrekken, maar de regering weigerde dat.

Koda was de zesde Japanner die dit jaar in Irak is ontvoerd. Steeds werd de volledige terugtrekking van Japan uit Irak geëist, maar ondanks dat dit niet gebeurde kwamen de vijf eerdere gijzelaars toch vrij. De Japanse militairen zijn gestationeerd in hetzelfde gebied als de Nederlandse militairen.


Shosei Koda met zijn ontvoerders

Van Hooydonk verliest met Fenerbahçe

Fenerbahçe , de club van Pierre van Hooydonk, heeft zaterdag zijn eerste nederlaag van dit seizoen geleden.

De topper tegen Besiktas werd met 2-1 verloren. De doelpunten voor de ploeg van trainer Vicente del Bosque werden gescoord door John Carew en Mustapha Dogan. Van Hooydonk benutte in de zeventigste minuut nog wel een penalty.

Ondanks het verlies blijft Fenerbahçe wel aan de leiding in de Turkse competitie. Ze hebben nog twee punten voorsprong op Rabzonspor, dat vrijdag Diyarbakirspor versloeg met 4-1.

Nawijn ziet niets in vragen Inburgeringstoets

Gisteravond vond in de Amsterdamse poptempel Paradiso het eerste 'Nationale Inburgeringsexamen' plaats. Een aantal bekende en onbekende Nederlanders nam deel aan de test. Het eerste deel van de test bestond uit meerkeuzevragen die inburgeraars in het echt ook krijgen bij de Maatschappij Oriëntatie Toets. Deel twee was een alternatieve test opgesteld door onder meer Femke Halsema en historicus Maarten van Rossem.

Het eerste deel, wat dus uit echte vragen bestond die inburgeraars ook voor hun kiezen krijgen, wekten onbehagen op bij onder meer LPF-Kamerlid Hilbrand Nawijn. Vragen als ''Met welke munt moet je betalen als een kopje koffie 1 euro 85 kost'', ''Kun je zomaar een schotelantenne plaatsen'' en ''Wat neem je mee als je bij je buren op bezoek gaat'', werden door Nawijn als ''onnozel'' bestempeld. Hij gaat minister Verdonk van Integratie Kamervragen stellen over de test, die hij ver onder de maat vond.

Buiten Nawijn namen onder meer ook voormalig Kamerlid en wethouder Rob Oudkerk en oud-moslimvoorman Abdullah Haselhoef deel aan de test. Ook Haselhoef vond de vragen van de officiële test van een bedenkelijk niveau.

Hoogleraar krijgt haatmails na publicatie

Hoogleraar sociale psychologie Buunk van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) heeft onder druk van haatmails een webartikel ingetrokken waarin hij schreef dat whiplash en ME niet gelijkgesteld kunnen worden aan een 'echte' ziekte als reuma. In de wetenschappelijke beschouwing stelde hij dat patiënten die lijden aan ziekten als whiplash, fibromyalgie en ME ten onrechte de neiging hebben zich gelijk te stellen met écht zieke mensen als reumapatiënten.

Na de publicatie kreeg Buunk tientallen haatmailtjes binnen. Hierop besloot hij het artikel te verwijderen.

Drie tieners gedood bij auto-ongeluk

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 18-jarige man uit Ede, een 19-jarige man en een 19-jarige vrouw uit Lunteren zijn gisteravond om het leven gekomen bij een auto-ongeluk op de Meulunterseweg in het Gelderse Lunteren. Twee 17-jarige jongens die ook in de auto zaten, raakten zwaargewond. De auto raakte rond 21:15 uur de rechterberm waardoor de bestuurder de macht over het stuur verloor. De wagen raakte vervolgens in de linkerberm enkele bomen en sloeg over de kop.

Vier inzittenden werden uit de auto geslingerd, een vijfde raakte in de wagen bekneld. De twee overlevenden zijn naar het Academisch Ziekenhuis in Utrecht gebracht. De politie onderzoekt de zaak nu.

Oude alcohol-reclame taboe op verzamelbeurs

Kenner en klukkluk hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De verzamelaars die deze week op de hobbybeurs in het FEC stonden met hun bierviltjes en sigarenbandjes kregen onverwacht bezoek van de inspecteurs van de Voedsel en Warenautoriteit. Inpakken en wegwezen, zo sommeerden de inspecteurs. Alles wat reclame maakt voor bestaande merken alcohol en tabak, is volgens de wet verboden.

Secretaris van verzamelkring SAM-ZAM Henk Kok: "Bij de controle kregen wij te horen dat je geen enkel voorwerp waarop een alcohol- of tabaksmerk staat afgebeeld dat nog in de handel is, mag meenemen." Merken die niet meer in de winkel te koop zijn, mogen wel worden uitgestald.

De verzamelaars in het FEC zijn er deze keer met een waarschuwing vanaf gekomen. De controleurs zien de overtreding dit jaar nog door de vingers maar zullen volgend jaar streng optreden tegen de overtreders van deze wet.

De voorlichtster van de VWA kon gisteren nog geen reactie op de regeling geven: "Ik ben zelf niet op de hoogte van de regels." Op vrijdagmiddag kon zij geen collega's meer bereiken.


Oude reclame single Amstel bier, voortaan ook verboden op verzamelbeurzen?

Nieuwe screens Viewtiful Joe 2

Na de nieuwe movies die onlangs vrijgegeven zijn, zijn er nu vier nieuwe screenshots vrijgegeven van Viewtiful Joe 2. De screens laten Sylvia - de vriendin van Joe - in aktie zien.


Nadat Capcom deze maand de game al voor de PlayStation 2 uitgebracht heeft, zal het vervolg nu meteen uitkomen op beide consoles. Dit betekent dat vanaf 23 november Viewtiful Joe op de PS2 en GameCube uit zal komen in de VS. In Europa staat een release gepland voor 28 maart 2005.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
©FOK.nl e.a.