De sterren voorspellen: Kerry wint

Icoon US verkiezingen 2De befaamde en minder befaamde peilingbureaus die dagelijks via de Amerikaanse media hun cijfertjes met betrekking tot de Amerikaanse presidentsverkiezingen uitstrooien kunnen net zo goed stoppen. De uitkomst van de gang naar de stembus van aanstaande dinsdag ligt namelijk al vast. Volgens astrologen uit India wint John Kerry.

"Het ligt vast in de sterren dat George W. Bush niet herkozen kan worden als president van de Verenigde Staten", zegt Lachhman Das Madan, bijgenaamd 'de keizer van de astrologen' en redacteur van een populair astrologietijdschrift. "Saturnus, voor president Bush de heer van de gezondheid en het geluk, staat achter de zon, wat duidt op ongeluk. Bush zal duidelijk verslagen worden", aldus Madan.

Collega-astroloog Ajai Bhambi bevestigt Madans voorspelling. "Kerry zal hoogstwaarschijnlijk Bush verslaan", liet hij weten aan de krant New Indian Express. Een derde astroloog was minder zeker over de uitkomst van de verkiezingen. Maar volgens Bejan Daruwalla zal Bush, indien hij toch wint, zeker zijn nieuwe termijn niet kunnen afmaken.

Peiling: Bush en Kerry nek-aan-nek
De dagelijkse peiling van Reuters/Zogby laat ondertussen een gelijke stand zien, beide kandidaten zouden 48 procent halen. Gisteren was er nog een minieme voorsprong voor John Kerry, 47 om 46 procent. De driedaagse peiling liep van 28 tot 30 oktober, het effect van de videoboodschap van terroristenleider Osama Bin Laden is dus deels erin verwerkt.

Ed Rendell, gouverneur van Pennsylvania, betoogde vandaag op FOX TV dat Bin Laden met zijn videoboodschap Bush aan een overwinning probeert te helpen. "Bush is de beste recruiter die Al-Qaeda zich kan wensen. Hij wordt zo gehaat in de Arabische wereld dat we elke dag meer terroristen kweken dan dat we er kunnen doden", meende de Democraat Rendell. Het Republikeinse campagneteam deed de uitspraken van Rendell af als 'walgelijk'.

-
Meer info over de verkiezingen in de VS vind je in het topic Wegwijs bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2004 in het politieke subforum van FOK!