Rossi sluit af in stijl

Paladijn
Geen cadeautjes voor zijn aartsrivaal Max Biaggi in de laatste MotoGP race van dit jaar op het Circuito de la Comunitat Valenciana te Valencia in Spanje.

De Italiaanse wereldkampioen Valentino Rossi won vandaag zijn derde race op rij, waarmee hij het seizoen afsluit met negen overwinningen. Max Biaggi eindigde ondanks een eindsprint als tweede, de Australiër Troy Bayliss nam de derde plaats in.

Eindstand MotoGP klasse
1 Valentino Rossi (Ita/Yamaha) 304 pnt
2 Sete Gibernau (Spa/Honda) 257 pnt
3 Max Biaggi (Ita/Honda) 217 pnt
4 Alex Barros (Bra/Honda) 165 pnt
5 Colin Edwards (VS/Honda) 157 pnt
6 Makoto Tamada (Jap/Honda) 150 pnt

250cc
Bij de 250cc klasse won wereldkampioen Daniel Pedrosa de laatste race van het seizoen en eindigde daarmee op 317 punten, bijna een nieuw wereldrecord – het huidige staat nog op naam van de Japanner Daijiro Kato met 322 punten. Een andere Spanjaard, Toni Elias eindigde deze race als tweede na een fel duel met de Japanner Hiroshi Aoyama die aan het eind van de race werd gediskwalificeerd.

125cc
Ook bij de 125cc overwonnen de Spanjaarden, Hector Barbera werd eerste voor de Italiaanse wereldkampioen Andrea Dovizioso. De twee Spanjaarden Alvaro Bautista en Pablo Nieto eindigden respectievelijk als derde en vierde.