Voetbal: Uitslag AZ - Feyenoord

In Alkmaar heeft AZ Feyenoord met 4-1 aan de kant gezet. Het is voor het eerst sinds 1986 dat de Alkmaarders thuis van de Rotterdammers weten te winnen.

Na een furieus begin van AZ, binnen vier minuten stond het via Joris Mathijsen al 1-0, trok Feyenoord het initiatief naar zich toe, maar het miste de scherpte en had ook het geluk niet aan zijn zijde. De Rotterdammers kwamen in de 42e minuut toch langszij dankzij een eigen doelpunt van Kromkamp.

In de tweede helft, toen volgens de Rotterdamse aanhang Kuyt in de 63e minuut een strafschop onthouden werd, scoorde AZ middels Perez 2-1. In de 76e minuut maakte hij er zelfs 3-1 van. De Rotterdammers kregen vervolgens twee rode kaarten om de oren: Bosschaart en Song. Met nog negen tegenstanders in het veld wist Nelisse in de 88e minuut 4-1 aan te tekenen.

AZ is met 21 punten Feyenoord nu tot op één punt genaderd. PSV blijft eerste, met 23 punten, maar één wedstrijd minder gespeeld (de gestaakte partij tegen ADO Den Haag).