Wisselende resultaten Europese tegenstanders

De komende tegenstanders van de Nederlandse clubs in de twee Europese toernooien hebben zaterdag wisselende resultaten behaald.

De tegenstander van PSV, Rosenborg, won zaterdag voor eigen publiek met 4-1 van FC Lyn Oslo, en met die zege veroverde ze de Noorse titel.

Aj Auxerre, dat donderdag in de Alkmaarder Hout tegen AZ speelt in de strijd om de UEFA cup, speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Paris St. Germain. Pauletta opende in de 35e minuut de score voor de bezoekers en ex-Feyenoorder Bonaventure Kalou maakte in de 58e minuut de gelijkmaker. Auxerre staat na twaalf wedstrijden derde in de Franse competitie. De ploeg van trainer Guy Roux heeft vijf punten minder dan koploper Olympique Lyon.

De komende tegenstander van FC Utrecht, Dnipro Dnipropetrovsk, kwam niet verder dan 0-0 tegen Vorskla Poltava. In de Oekraïense competitie bezet de club nu de achtste plaats. In de Israëlische Ligat ha-Al ging de komende tegenstander van Ajax, Maccabi Tel Aviv met 2-0 onderuit bij Beitar Jerusalem. Ondanks het verlies bleef de club derde in de stand.

De tegenstander van Feyenoord, de Hongaarse koploper Ferencváros, speelt zondag uit tegen ELöre FC. SC Heerenveen hoeft aankomende week niet in Europees voetbal te spelen.