[update] Grote brand bij autodealer Hengelo

Diverse users hadden ons via de submit te melden:

Een grote brand in het Twentse Hengelo heeft een autobedrijf vrijwel verwoest. De dealer op het industrieterrein Twentekanaal handelt in exclusieve merken als Ferrari en Maserati. De rookwolken zijn tot in een wijde omtrek zichtbaar.

Op de snelweg A35 zorgt de brand voor opstoppingen. Automobilisten staan langs de kant van de snelweg te kijken naar de brand. De brandweer is op het moment nog volop bezig met blussen. De politie probeert het massaal toegestroomde publiek op afstand te houden.

Om 15.15 werd het sein brandmeester gegeven. De brand is ontstaan in de showroom waar onder meer de Ferrari's stonden. De oorzaak is onduidelijk, men gaat echter niet uit van brandstichting. De boekhouding, de computers en enkele auto's zijn gered van de vlammenzee. Ook het kantoorgedeelte is ongeschonden gebleven. De behoorlijke rookontwikkeling heeft geen schade opgeleverd voor de volksgezondheid, zo bleek uit metingen van de brandweer. De directeur van het autobedrijf was onbereikbaar voor commentaar.


Veel auto's gingen bij de brand verloren (foto: weegink.nl)


Update 21.36
De schade van de brand loopt waarschijnlijk in de tientallen miljoenen euro's. Er zijn ongeveer 56 zeer dure auto's verloren gegaan, waaronder Ferrari's en oude racewagens met een waarde tussen 500.000 en 900.000 euro. "We konden de wagens niet naar buiten rijden of duwen, omdat ze op slot stonden. Dat moest van de verzekering. Bovendien zijn niet alle auto's verzekerd vanwege hun waarde", aldus een woordvoerder van de brandweer. De brand zou in de showroom zijn ontstaan. De brandweer gaat vooralsnog niet uit van brandstichting.

Foto's van de brand zijn ondere andere hier en hier te zien.