R. Kelly uit tournee met Jay-Z gezet

R&B-zanger R. Kelly is uit zijn gezamenlijke tournee met Jay-Z gezet. Kelly heeft nu een aanklacht ingediend tegen iemand uit het team van de rapper. De zanger zou namelijk zijn bespoten met pepperspray. Ook overweegt hij juridische stappen te ondernemen tegen Jay-Z en de promotor van de tournee.

De twee zaten midden in hun Best of Both Worlds Tour, die langs veertig steden in de Verenigde Staten zou gaan en nog tot 28 november zou duren. De show in Madison Square Garden in New York werd zaterdag echter alleen door Jay-Z, samen met enkele "special guests", gedaan, na een opmerkelijke gebeurtenis op vrijdagavond, ook in New York.

Toen Kelly die vrijdag het podium opkwam zei hij namelijk dat hij twee mannen in het publiek met pistolen zag zwaaien. De show werd abrupt stopgezet en door beveiligingsmensen werd de zaak onderzocht. Toen er geen wapens werden gevonden zou de show verder kunnen gaan, maar op het moment dat Kelly terugkeerde op het podium zou hij door iemand uit het team van Jay-Z bespoten zijn met pepperspray. Hij zou hebben gedacht dat de zanger de show probeerde te verstoren. Ook twee bodyguards van Kelly zouden zijn bespoten. De drie gingen naar een ziekenhuis voor een behandeling. Jay-Z deed de show verder alleen.

Jay-Z zei in een radio-interview niet te begrijpen waarom Kelly het podium verliet. ”Het is onmogelijk om een pistool in Madison Square Garden te krijgen”, zo zei hij. "Als mensen mij liefde geven, kan hij het niet afpakken”, aldus de rapper, die zegt niets van het peperspray-incident te hebben meegekregen. Hij kon het echter niet verteren dat Kelly hem “in de steek liet” en wou niet met hem verder gaan. Kelly dacht daar anders over: ”Ik zou graag doorgaan met de shows. Het is zeer teleurstellend dat Jay-Z en de promotor dat niet willen. De fans verdienen beter dan dit.”

Overigens was het niet het eerste incident in de tour. Eerder was Kelly twee uur te laat bij een show in Chicago en liep hij tijdens een optreden in St. Louis ook al eens zomaar van het podium af. ”Drie shows zijn geannuleerd door “technische moeilijkheden” van Kelly”, aldus Jana Fleisham, woordvoerster van Jay-Z. Het is vooralsnog niet bekend of de rapper nu alleen verder gaat of dat de tour helemaal wordt afgebroken.


Jay-Z (links) en R. Kelly in betere tijden