Oude alcohol-reclame taboe op verzamelbeurs

Kenner en klukkluk hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De verzamelaars die deze week op de hobbybeurs in het FEC stonden met hun bierviltjes en sigarenbandjes kregen onverwacht bezoek van de inspecteurs van de Voedsel en Warenautoriteit. Inpakken en wegwezen, zo sommeerden de inspecteurs. Alles wat reclame maakt voor bestaande merken alcohol en tabak, is volgens de wet verboden.

Secretaris van verzamelkring SAM-ZAM Henk Kok: "Bij de controle kregen wij te horen dat je geen enkel voorwerp waarop een alcohol- of tabaksmerk staat afgebeeld dat nog in de handel is, mag meenemen." Merken die niet meer in de winkel te koop zijn, mogen wel worden uitgestald.

De verzamelaars in het FEC zijn er deze keer met een waarschuwing vanaf gekomen. De controleurs zien de overtreding dit jaar nog door de vingers maar zullen volgend jaar streng optreden tegen de overtreders van deze wet.

De voorlichtster van de VWA kon gisteren nog geen reactie op de regeling geven: "Ik ben zelf niet op de hoogte van de regels." Op vrijdagmiddag kon zij geen collega's meer bereiken.


Oude reclame single Amstel bier, voortaan ook verboden op verzamelbeurzen?