17-jarige scholier bedreigde Geert Wilders

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De 17-jarige Marokkaanse Atheneum-scholier van het Zeldenrust-Steelantcollege in Terneuzen, die eind september werd opgepakt vanwege het bedreigen van een Kamerlid, had het op Geert Wilders gemunt, zo meldt de Telegraaf vandaag. Yeyha K. uitte zijn bedreigingen via internet. Bij een huiszoeking in zijn ouderlijke woning in Sas van Gent vond de politie indertijd stoffen die gebruikt kunnen worden om een bom mee te fabriceren. Het OM verdenkt de tiener verder van het voorbereiden van brandstichting.

Wilders zegt in de Telegraaf opgelucht te zijn dat de tiener opgepakt is, maar tegelijkertijd geschokt door het aantal bedreigingen dat zijn persoon ten deel valt. Hij staat de laatste tijd onder permanente bewaking van bodyguards en verblijft op een geheim adres.

'Islam preekt facistisch gedachtegoed'
In de zondagseditie van de krant neemt hij vadaag ondanks de dreigementen wederom geen blad voor de mond inzake de islam. Zijn kritiek op de godsdienst is zelfs ongekend hard. Volgens hem predikt de islam fascistisch gedachtegoed en dreigt het de democratie om zeep te helpen. Iets soortgelijks liet hij vorige week ook al in het Parool optekenen.

Wilders zegt in de Telegraaf dat een halt moet worden toegeroepen aan ''de import van de islam door migratie en gezinshereniging''. Volgens de politicus zou hij 'geen knip voor de neus waard zijn' als hij nu opeens zoetsappige verhaaltjes zou gaan ophangen. In het stuk beschuldigt hij de Amsterdamse burgemeester Job Cohen van slappe knieŽn en roept hem op om af te treden.

Het onafhankelijke Kamerlid zegt zich zorgen te maken over de politieke correctheid van politici in Nederland. ''De elektrische deken staat op acht en men slaapt rustig verder. Terwijl in omliggende landen gewoon wel maatregelen worden genomen. De dreiging groeit met de dag als we geen halt toeroepen.''

Eind dit jaar of uiterlijk begin volgend jaar wil Wilders een brede politieke beweging oprichten. Die moet bestaan uit Fortuynisten, liberalen en conservatieven. Hij zegt blij te zijn als hij op zo'n 6 zetels zou kunnen uitkomen. Dat zou volgens hem een goede basis zijn om de nieuwe vorm van politiek die hij voorstaat te gaan bedrijven.