FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 28 oktober 2003

Strafschoppen redden Stevens

Huub Stevens kan voorlopig aanblijven als trainer van Hertha BSC. Zijn team won vanavond het bekerduel bij Hansa Rostock na het nemen van strafschoppen.

Het duel in Rostock was na de reguliere speeltijd onbeslist (1-1). In de verlenging scoorde Hansa vervolgens eerst 2-1. Vlak voor het verstrijken van de speeltijd scoorde ex-Ajacied Nando Rafael echter de 2-2. Die treffer was mogelijk een te zware klap voor de club uit Mecklenburg-Vorpommern. De penalty-reeks was een prooi voor Hertha (eindstand 5-6).

Doelman Gabor Kiraly (Hertha BSC) stopte onder meer schoten van Martin Max en Gernot Plassnegger. Joakim Persson schoot over. Marcelinho had de beslissing daarop voor Hertha op de schoen, maar hij schoof de bal naast. Na een treffer van Artur Wichniarek en de tweede save van Kiraly was het gedaan.

Met de tweede zege op Hansa Rostock binnen de week voldeed Stevens aan de door de voorzitter gestelde opdracht. De club verwacht wel te stijgen in de Bundesliga stand.

Bayern München had grote moeite met FC Nürnberg (1-1). Het had eveneens penalties nodig om de volgende ronde te halen (8-7). Roy Makaay tekende voor de Beierse treffer.

Beroepsmusici hebben meer hersenen

Beroepsmusici hebben meer hersenen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Duitse universiteit van Jena. Waarschijnlijk hebben de professionals meer grijze cellen omdat ze gecompliceerde bewegingen maken met hun mond of vingers.

De Duitse universiteit deed het onderzoek samen met een de Harvard Medical School in het Amerikaanse Boston. De extra hersencellen zijn vooral te vinden in de regio van het gehoor en bij de delen die het zien en het bewegen sturen. De wetenschappers benadrukken dat het grotere aantal cellen bij professionele muzikanten niet per se betekent dat zij ook intelligenter zijn.

Man neemt bad na inbraak

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na het stelen een bad nemen in het huis waar je aan het inbreken bent. Wel zo schoon, maar niet handig van een 34-jarige man uit Breda. De politie heeft hem aanghouden op verdenking van inbraak in een woonboot in het centrum van Breda.

De man heeft volgens de eigenaar van de boot niet alleen veel spullen meegenomen, maar heeft ook nog uitgebreid in bad gezeten voor hij vertrok.

De verdachte is een bekende van de politie.

RTV Rijnmond en RTV West in de problemen

Het gaat zo slecht bij de Rotterdamse regionale omroep RTV Rijnmond dat er de kans bestaat dat een kwart van het personeel ontslagen gaat worden. Dat bleek maandag tijdens een omroepdebat in Rotterdam over de toekomst van de twee regionale zenders van Zuid-Holland: RTV Rijnmond en RTV West.

Ook bij RTV West is het personeel de baan niet zeker.
Afgelopen week kregen 42 mensen van RTV West al de wacht aangezegd. Ook in de programmering is te horen dat het niet goed gaat. Op de radio is bij beide omroepen tussen twaalf uur 's nachts en zes uur 's ochtends geen nieuws meer te horen. Op tv zijn de nieuwsuitzendingen met drie tot vijf minuten ingekort.

Eerder al schrapte RTV Rijnmond haar hele bestand van freelancers en werden tijdelijke contracten niet verlengd. Afgelopen maandag wilden beide omroepen de provincie Zuid-Holland ervan overtuigen dat het behoud van de zenders van groot belang is en dat er meer geld moet komen. "Het brengt grote schade aan de sociale infrastructuur als we zouden verdwijnen", vond programmamaker E. Post van RTV Rijnmond. De regionale zenders kregen maandag geen toezeggingen van Statenleden van de provincie Zuid-Holland. Zij willen eerst de resultaten afwachten van een onafhankelijk onderzoek naar de oorzaak van de financiële problemen.

Beide zenders hebben een grote schare luisteraars en kijkers. Met de actie 'niet te missen' proberen de zenders deze nu te mobiliseren. Dat leverde de afgelopen weken 6000 adhesiebetuigingen op.

Sommige scholen rekenen nog in guldens

djoudman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nog niet alle Nederlandse scholen zijn omgeschakeld naar de euro. Dat blijkt uit een onderzoek onder 150 basisscholen. Meer dan vijftien procent van de scholen blijkt nog met guldens te werken.

Het gaat vooral om lesmateriaal dat nog gewoon in guldens staat. De onderzoekers vroegen aan de basisscholen welke rekenmethode zij hanteerden.

Kamervragen over moskee in Rotterdam

Kinnikuman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Tweede-Kamerfracties van VVD, CDA en LPF hebben het kabinet om opheldering gevraagd over de financiering van de Essalam-moskee in Rotterdam-Zuid. Ze willen weten of het klopt dat een belangrijke financier van wat de grootste moskee van Europa moet worden, minister Hamdan bin Rashid al-Makhtoum van de Verenigde Arabische Emiraten is.

Rashid al-Makhtoum zou op zijn website gedichten publiceren waarin terroristische daden worden verheerlijkt. Er zijn óók aanwijzingen dat hij miljoenen dollars in de Taliban en in fundamentalistische organisaties in Pakistan heeft gepompt.

Mocht er sprake zijn van dubieuze schenkingen, dan moet het kabinet ingrijpen menen de drie partijen.

'Terreuraanslag-verdachten' morgen vrij

De vier moslims die vastzaten op verdenking van het beramen van een grote terroristische aanslag, komen morgen op vrije voeten. Er is volgens het OM onvoldoende bewijs om ze vast te houden, maar ze blijven wel verdacht. Eén van de vier komt overigens niet vrij, omdat hij illegaal in Nederland is.

Het landelijk parket van het OM meldt vandaag ook nog dat niet zeker is of met de arrestaties daadwerkelijk een aanslag is verijdeld. Justitie zei eerder dat er mogelijk wel een aanslag voorkomen was.

De mannen werden aangehouden na een onderzoek van de AIVD. Wat het beoogde doelwit van de bomaanslag was is niet bekend.

'Duits/Tsjechische grens groot bordeel'

In een rapport van Unicef-Duitsland, over kinderprostitutie, staat dat elk jaar bijna 100.000 Duitse sekstoeristen de grens met Tsjechië oversteken. Zo'n 50% van hen is pedofiel. Volgens Unicef is het grensgebied een groot bordeel geworden.

Unicef heeft 8 jaar lang de gegevens over kinderprostitutie in het grensgebied verzameld. Steeds meer kinderen bieden zich aan, voor wat snoep of geld, aan vooral Duitse, maar ook Oostenrijkse en Italiaanse sekstoeristen.

Volgens Unicef is vooral de extreme armoede de oorzaak van de kinderprostitutie.

Stichting ontvangt een bijzondere gift

Janssen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De stichting Alzheimer heeft onlangs op de "50+ beurs" een zeer bijzondere anonieme gift ontvangen. Een gulle gever doneerde op een onbewaakt ogenblik een envelop met daarin twaalf briefjes van duizend gulden in de collectebus.

De stichting had de hele dag al op de beurs gestaan en slechts enkele honderden euro's verzameld. "Deze gift heeft de dag zeer de moeite waard gemaakt", aldus de directeur van de stichting Wortmann. "Misschien is het geld teruggevonden bij het opruimen van het huis. Een mogelijkheid is ook dat het mee is teruggekomen na een lang verblijf in het buitenland. Het blijft gissen omdat we de gulle gever niet kennen. Desalniettemin zijn we er natuurlijk erg blij mee ", aldus een stralende directeur.

De briefjes zijn inmiddels ingewisseld bij de Nederlandse Bank en het bedrag is bijgeschreven op rekening van de stichting, die volgende week een huis-aan-huis collecte zal houden.

Minardi bijna rond met Bruni

Gianmaria Bruni zal naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar zijn debuut maken in de F1 voor Minardi.

Gianmaria Bruni testte dit seizoen al een aantal keren in de Minardi en bewees een snelle coureur te zijn.

We verwachten een rijder in november aan te kondigen", zegt Stoddart. "We zijn kort bij een overeenkomst met Bruni."

De stoeltjes in de Formule 1 raken zo langzaam aan op. Bruni wordt dan de Italiaan van het Italiaanse team dat eerder landgenoten als Jarno Trulli en Giancarlo Fisichella voortbracht. Bruni, met de bijnaam "Gimmy" wordt gezien als een groot talent.

Vliegende schotel boven Westerbork

Scrummie, PROTAGONIST en Toine Trust hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:


Vliegende schotel boven Westerbork (Foto: Bernhard de V.)

Zondagmiddag is er een vreemd vliegend object boven radiosterrenwacht Westerbork gefotografeerd. Het object werd gefotografeerd door Bernhard de V. en zijn vaste vriendin bij de eerste radiotelescoop die men tegenkomt als men het melkwegpad oploopt.

Tijdens het fotograferen hebben Bernhard en zijn vriendin niets vreemd waargenomen. "Het kan er mee te maken hebben dat ik nogal gefixeerd was om de telescoop goed in beeld te krijgen, want deze Medion is een lastige camera wat betreft het focussen," zegt Bernhard. "Pas toen ik gisteravond de foto bekeek, zag ik dat er 'iets vreemds' op stond".

De camera, die gebruikt werd, is een Medion SX 410z, een digitale camera van 4,1 megapixel. Bernhard maakte de betreffende foto met de maximale resolutie 2272x1704. Volgens de bron hebben ruimtewezens in het verleden vaker interesse getoond in dergelijke installaties. In dit artikel zijn er meer foto's te zien.

Montoya wacht af

Montoya wil wachten met beslissen over zijn toekomst tot aan het einde van 2004.

Juan Pablo Montoya begint aan het laatste jaar van zijn contract bij BMW Williams en werd al in verband gebracht met McLaren Mercedes.

Montoya zegt hierover:"Volgend jaar blijf ik bij Williams. Ik heb daar een contract tot eind 2004, maar in 2005 bij ik een vrij rijder. Ik zal dan alle mogelijkheden bestuderen, en beslissen wat het beste is voor mijn toekomst: bij Williams blijven of naar een ander team overstappen".

Montoya moest afhaken voor het kampioenschap in Indianapolis. In 2004 wil hij weer vechten voor het WK, maar dan zal hij wat meer met zijn hoofd erbij moeten gaan rijden. Dit seizoen werd Juan op een aantal onnodige fouten betrapt.

Bouw holocaustmonument gaat gewoon door

Janssen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren is de bouw van het holocaustmonument in Berlijn hervat. De bouw is hervat ondanks de onenigheid die is ontstaan met betrekking tot de leverancier van het anti-graffiti materiaal Degussa.

De commotie omtrent de bouw ontstond toen bekend werd dat de dochteronderneming van Degussa, Degesch, in de tweede wereldoorlog het gas Zyklon B leverde aan de nazi. Dit gas werd gebruikt om mensen in strafkampen om het leven te brengen.

Alhoewel de bouw momenteel wordt voortgezet is men op zoek naar een andere firma die de zuilen zal impregneren. Dit op dringend verzoek van de joden in de stichting die het niet konden bevatten dat de naam van een firma die verantwoordelijk was voor het ombrengen van miljoenen joden op een bordje bij het monument zou komen te staan.

Alonso volgt ontwikkeling R24

Voor Fernando Alonso kan de winter niet snel genoeg om zijn. Hij is nu al zeer benieuwd naar de nieuwe ontwikkelingen van de nieuwe Renault R24,

Zelfs in zijn vakantie is de Renault rijder Fernando Alonso nog met de F1 bezig. Waar andere rijders de drukte ontvluchten bezoekt Alonso de fabriek in Enstone om te kijken naar de vooruitgang in de ontwikkeling van de nieuwe R24.

Alonso zegt hierover: "Veel kan ik er natuurlijk nog niet over zeggen, maar de gegegens die ik te zien kreeg waren heel bemoedigend. Iedereen in de fabriek werkt heel hard om de deadlines voor de nieuwe wagen te halen. De eerste wagen zal heel binnenkort klaar zijn".

Het debuut van de R24 zal pas na 31 december zijn. Ondertussen mag Fernando nog even genieten van zijn welverdiende vakantie, want eind november wacht weer een grote test waar bijna alle teams aanwezig zullen zijn.

BAR in 2004 bij top 3

Dave Richards, teambaas van BAR, denkt dat BAR in 2004 met de top 3 kan meestrijden.

Volgens Richards moet het lukken als ze gedurende de winter aan de auto werken zoals ze op dit moment bezig zijn. Hij blijft wel realistisch en weet dat 2003 een zwaar seizoen was en dat dit ook kan gelden voor 2004.

Richards zegt:"Niemand zou moeten zeggen dat er aankomend seizoen geen gat ligt tussen hen en degene voor en achter hen, aldus Richards. "Maar als we in de winter werken zoals we nu werken, dan kunnen we in 2004 de strijd aangaan met de teams uit de top drie. Als je terug kijkt naar het seizoen, dan zoek je vooral naar de races waar punten zijn gehaald, maar als je kijkt naar het gehele jaar in het algemeen, moet ik me toch richten tot onze tekortkoming met de rest van het veld door problemen met de wagen. Er zijn door dit seizoen zowel bij ons team als bij Honda problemen ontstaan die we hebben opgelost, zodat het team vooruit gaat".

BAR eindigde het 2003 seizoen op een prima 5e plaats achter Ferrari, Williams, McLaren en Renault. Jenson Button en Jacques Villeneuve konden weliswaar geen overwinning of podiumplaats behalen, maar met de nieuwe regels van 2004 denkt Richards toch anders over.

Hierover zegt Richards:"Honda werkt aan de motor en met de nieuwe reglementen denk ik dat het voordeel bij ons ligt, dus ik kijk uit naar aankomend seizoen waar ik veel enthousiasme rondom het team verwacht", ging Richards verder. "We hebben nooit verwacht dat dit een makkelijk uitdaging zou worden en ik denk dat dit jaar ons gewoon vooruit helpt".

Wallage (PvdA): 'Geef vreemdelingenhaat geen kans'

ZozoVII en nyrem hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voormalig PvdA-fractievoorzitter Jacques Wallage, tegenwoordig burgemeester van Groningen, waarschuwt voor vreemdelingenhaat in Nederland. Volgens het AD zou Wallage tegen de Commissie Integratie gezegd hebben dat er niet gedacht moet worden in een ''monocultuur''. Lieden als Dyab Abou Jahjah krijgen volgen hem juist een kans als andere culturen weggeduwd worden en groepen als geheel in een negatief daglicht worden gesteld.

Wallage maakt zich zorgen over het toenemende klimaat van onverdraagzaamheid in Nederland. Hij roept op tot een scherper optreden tegen racisme, maar pleit óók voor het aanpakken van mensen die voor problemen zorgen. '''Daar zijn we in het verleden te tolerant tegen geweest''.

''De gemiddelde Marokkaan in Nederland is geen crimineel en de gemiddelde moslim geen fundamentalist. Maar als je mensen dwingt hun identiteit op te geven, creëer je onvrede. Mensen moeten trots op zichzelf kunnen zijn. Dat gaat niet als je steeds in een hoekje wordt gezet en beschimpt. Je weet pas waar je naartoe moet als je niet vergeet waar je vandaan komt. Die dubbele identiteit moet je ook kunnen uiten", aldus de PvdA'er.

Juventus gaat stadion verkleinen

Juventus gaat in tegenstelling tot zo ongeveer alle andere grote clubs haar stadion juist verkleinen tijdens een renovatie.

De club heeft ervoor gekozen om van 70.000 plaatsen naar 41.000 terug te gaan omdat het geen nut heeft zo'n groot stadion te behouden. Dit seizoen zijn er maar 28.500 seizoenskaarten verkocht en is het aantal kijker dat via betaal-tv kijkt sterk toegenomen. Om te voorkomen dat deze kijkers dus tegen lege vakken aan moeten kijken word het stadion verkleind.

Sonkaya langer geschorst

Fatih Sonkaya heeft van zijn trainer Wiljan Vloet naast de schorsing door de KNVB van één wedstrijd, twee extra wedstrijden schorsing gekregen en 1000 euro boete.

De Roda JC verdediger krijgt deze schorsing na een onnodige rode kaart tegen FC Volendam. Verzwaring van de straf heeft er ook mee te maken dat de speler na afloop van de wedstrijd een conflict had met teamgenoot Kevin van Dessel.

Na de wedstrijd kondigde Vloet al aan dat er maatregelen zouden volgen tegen Sonkaya maar de KNVB was hem voor en schorste de speler voor één wedstrijd, Vloet verhoogt dit dus met twee wedstrijden en 1000 euro boete.

Ook Roel Brouwers kreeg in dezelfde wedstrijd een rode kaart na het stoppen van een doorgebroken speler op niet geoorloofde wijze. Brouwers kreeg van de KNVB ook één wedstrijd schorsing opgelegd.

Grote inval bij extreem-rechts in Duitsland

lovinho, Irakees en nyrem hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein zijn vandaag op 50 plekken invallen gedaan bij leden van de neonazistische groepering Combat 18. Daarbij werden onder meer wapens in beslag genomen. Een onbekend aantal mensen werd gearresteerd. Zij zijn vastgezet op verdenking van het smeden van een politiek gemotiveerde criminele samenzwering.

Combat 18 (waarbij 18 staat voor A.H) is volgens de Duitse politie de gewapende tak van de internationale skinheadgroepering 'Blood and Honour'. Die laatste heeft ook een Nederlandse afdeling; de website daarvan staat vol met neo-nazistische propaganda. De Duitse afdeling van 'Blood and Honour' werd drie jaar terug al verboden. Combat 18 zelf zou een harde kern van tien leden hebben.

Ricksen boycot pers

Fernando Ricksen zal voorlopig op aandringen van Glasgow Rangers trainer Alex McLeish niet meer met de pers praten.

Dit komt doordat de speler de laatste tijd een aantal keer negatief in het nieuws is geweest, hij stond meerdere keren op de voorpagina van Schotse roddelbladen.

De boycot word zelfs zover doorgevoerd dat mocht hij geselecteerd worden voor het Nederlands Elftal hij zelfs dan de media niet te woord zal staan. Vermoedelijk zal de boycot twee maanden duren.

Ricksen kwam de laatste tijd negatief in het nieuws doordat hij een kamerdeur van het hotel waar hij verbleef met het Nederlands Elftal intrapte, ook duwde hij de voorzitter van de Rangers John McLelland in het water van een zwembad en ruïneerde daarbij een horloge, fototoestel en een telefoon.

Ook de rechtbank heeft Ricksen al meerdere keren van binnen gezien na verkeersovertredingen. Nog maar een paar weken geleden werd de speler betrapt met een jonge dame aan zijn zijde, hiermee haalde hij opnieuw de voorpagina's van de roddelbladen.

Laatste 13 mijnwerkers nog niet gevonden

Reddingswerkers hebben nog steeds de laatste 13 vermiste mijnwerkers in de mijn in het het Russische Novoshakhtinsk niet weten te vinden. Vandaag aan het begin van de middag leek er plotseling schot in de zaak te komen, nadat reddingswerkers meldden een tunnel te hebben gegraven tot enkele meters van de schacht waar de nog vermiste mijnwerkers zouden zitten. Toen men echter na 57 meter in de ruimte terecht kwam bleek het slechts te gaan om een loze ruimte, in plaats van de tunnel waar de mijnwerkers zich bevinden.

De mijnwerkers zijn vorige week donderdag op 800 meter diepte vast komen te zitten, nadat in de schacht waarin zij aan het werk waren onder druk van water van een ondergronds meer een deel van de schachtwand instortte en er plotseling een grote hoeveelheid water de schacht in stroomde, met een geschatte snelheid van rond de 15 miljoen liter per uur. Vijftien van de in totaal 61 mijnwerkers die op dat moment in de schacht aan het werk waren wisten op het moment dat de mijn onder liep te ontsnappen.

Diezelfde donderdag werd gestart met het boren van tunnels naar de mijn, vanaf nabijgelegen mijnen. Op zaterdagmiddag, twee dagen na de ramp, werd een eerste groep van 33 mijnwerkers gelokaliseerd in een luchtbel en lukte het om de 33 met een reddingslift naar boven te halen.

Van de dertien nog vermiste mijnwerkers is al sinds donderdag geen teken van leven meer vernomen.

Politieman schietpartij Mercatorplein vrijuit

Ceniuz, macCrom en Damion667 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie-agent die 6 augustus de 33-jarige Marokkaan Driss Arbib doodschoot op het Mercatorplein, wordt niet vervolgd. Volgens het OM heeft de agent een "specifiek noodweerschot" gelost, en is hij daarom gevrijwaard van vervolging. De dood van Arbib zorgde voor veel commotie binnen de Amsterdamse Marokkaanse gemeenschap.

Het OM noemt het omstreden geweld dat de agent gebruikte 'proportioneel'. Hij schoot 'ter noodzakelijke verdediging van zijn eigen dan wel andermans lijf'. Het slachtoffer ging de agent in een smalle gang van een afhaalrestaurant met een mes te lijf.

De advocaat van de familie Arbib heeft al aangekondigd in hoger beroep te gaan tegen de beslissing van het OM.

Verzet in VS tegen Irak-beleid groeit

Levitation stuurde ons via de newssubmit dit geheel herschreven bericht:

Het verzet tegen het Irak-beleid van de regering Bush groeit in de Verenigde Staten. Het Amerikaanse leger heeft het zwaar in Irak, dagelijks sterven er Amerikaanse militairen en Irakese burgers door aanslagen. Ook werd al eerder bekend dat relatief veel soldaten zelfmoord plegen.

Volgens president Bush komen de gepleegde aanslagen voort uit het succes dat de Amerikanen in Irak boeken. "Hoe meer vooruitgang wij boeken, hoe meer vrijheid de Irakezen hebben, hoe meer stroom er is, hoe meer werk er is, hoe meer kinderen naar school gaan, des te wanhopiger deze moordenaars worden", zei Bush tegen verslaggevers. Het verzet in Irak "kan de gedachte aan een vrije maatschappij niet verdragen", aldus de president. "Zij haten vrijheid. Zij houden van terreur. Zij houden ervan om angst en chaos te veroorzaken."

De uitspraken van de president stuiten op veel kritiek bij de Democraten. Senator en presidentskandidaat John Kerry reageert hierop met hoon: "Denkt de president soms dat mensen bereid zijn explosieven op hun lijf te binden en te laten ontploffen omdat wij de elektriciteit herstellen en Irakezen aan werk helpen? Zegt de president dat hoe beter het gaat in Irak, hoe gevaarlijker het voor Amerikaanse soldaten wordt?"

Afgelopen maandag werden in Bagdad nog meerdere zelfmoordaanslagen gepleegd, waarbij 34 mensen de dood vonden en meer dan 200 gewond raakten. De aanslagen botsen met het beeld dat het Witte Huis van Irak wil geven, namelijk een land waar na de bevrijding door de Amerikanen het leven weer normaliseert. Sinds de Amerikaanse president verklaarde dat de oorlog was afgelopen, nu een half jaar geleden, hebben de troepen gemiddeld zo'n 26 aanslagen per dag te verduren gehad. In de periode zijn 113 Amerikaanse militairen door vijandelijk vuur omgekomen er vielen bijna 1.700 gewonden onder de manschappen.

Howard Dean, de Gouverneur van Vermont, zegt de redenering van de president niet te begrijpen dat "omdat er meer geweld is en meer doden zijn, de zaken goed gaan. In mijn boek betekent dat, dat het slechter gaat." John Kerry, die zelf een Vietnam-veteraan is, zegt dat de uitspraken van Bush hem herinnerden aan "het licht aan het einde van de tunnel" uit de Vietnam-tijd. Senator Joe Lieberman zei dat de woorden van Bush geen hout snijden: "Wat zich vandaag heeft afgespeeld is een tragedie, te midden van toenemende tekenen van gevaarlijke wanorde in Irak."

Amerikaanse kinderarts bezit kinderporno

Irakees en syl68 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen zaterdag is een kinderarts uit de Amerikaanse stad Chicago aangehouden. De reden daarvoor is dat er op zijn computer duizenden pornografische afbeeldingen van kinderen waren gevonden. Daarnaast bleek de arts, de 37-jarige Marc Watzman, morfine en bedwelmingsmiddelen te bewaren op een verborgen plek in zijn auto. De autoriteiten melden dat Watzman in verschillende ziekenhuizen in de VS heeft gewerkt.

Leiden: draadloos internet in de lucht

Hans had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag is het Leidse WiFi-netwerk na maanden proefdraaien officieel de lucht in gegaan. Volgens de beheerder, stichting Wireless Leiden, maakt het netwerk gratis, snel en draadloos internet mogelijk voor enkele duizenden gebruikers.

De verbinding tussen de nu al enkele honderden computers in het Leidse netwerk komt tot stand via radiogolven. Deze techniek is bekend als Wireless Fidelity, oftewel WiFi. Met deze techniek kunnen grote hoeveelheden dataverkeer als foto's en muziekbestanden snel verzonden en ontvangen worden. De verbinding is natuurlijk ook te gebruiken voor internet, e-mail, computerspelletjes en telefonie.

Verbinding minstens net zo snel als kabel en ADSL

Om verbinding te kunnen maken met het netwerk, zijn een computer met een WiFi-kaartje, een antenne en bekabeling nodig. Binnenkort komt er een kastje op de markt onder de naam Wandy, dat de antenne en ontvangstelektronica bevat. "Het kastje is via een kabel op de computer aan te sluiten, waardoor de installatie een stuk simpeler wordt," legde een woordvoerder van Wireless Leiden uit.

De WiFi-verbinding is, afhankelijk van de verblijfplaats van de gebruiker, net zo snel of zelfs sneller dan ADSL- of kabelinternet. "Drukte op het netwerk of een hoog gebouw in de buurt kan de snelheid verminderen, maar het blijft snel," aldus de woordvoerder. Hij vertelde verder dat ontvangst bijna overal in Leiden mogelijk is. Het netwerk is inmiddels zelfs vertakt naar de omliggende gemeenten Jacobswoude, Katwijk aan Zee en Leiderdorp.

Veiligheid van het systeem

Wireless Leiden is een groep van vrijwilligers die zonder winstdoel zoveel mogelijk mensen toegang tot het internet willen verschaffen. "Naast de gebruikers die al actief zijn, hebben zich nog eens ruim duizend belangstellenden gemeld," zo meldt de woordvoerder. De vrijwilligers kijken allemaal uit naar het moment dat al die mensen ook van het netwerk gebruik kunnen maken. "Het blijft toch de vraag wat er gebeurt als zoveel mensen tegelijk bezig zijn."

WiFi is een open netwerk, dus er rijzen regelmatig vragen over hoe veilig het systeem nou eigenlijk is. Wireless Leiden laat weten er alles aan gedaan te hebben om misbruik van het systeem te voorkomen. Er is onder andere een filter op de toegangspoorten gezet om te zorgen dat er geen ongevraagde e-mail (spam) verzonden kan worden. Onder de gebruikers van het systeem is ook een aantal Leidse scholen. "Daar wordt de informatie standaard gecodeerd bij de verzender en gedecodeerd bij de ontvanger. Andere gebruikers kunnen hetzelfde doen."

WiFi-techniek in de rest van Nederland

Ook in steden als Amsterdam en in congrescentra en hotels in Nederland verschijnen zogenaamde Hotspots, basisstations voor een draadloos netwerk. In de omgeving van die basisstations kunnen mensen met hun draagbare computer internetten en e-mailen. Die basisstations zijn meestal niet met elkaar verbonden. Bij het Leidse WiFi-netwerk is dat anders, de knooppunten van dat netwerk staan wel met elkaar in contact. Het netwerk draait op diverse snelle ADSL-verbindingen die dienen als toegangspoort tot het internet, ter beschikking gesteld door bedrijven en particulieren.

'File A28 wegens verwijdering van kippenvet'

Maandagochtend stond op de A28 ter hoogte van Zwolle een lange file, die uiteindelijk zelfs een lengte van 16 kilometer bereikte. Tot diep in de ochtend stonden er files, de oorzaak: kippenvet op de weg.

Een vrachtwagen met zesduizend kippen ramde 's ochtends vroeg rond 4.30 uur de vangrail. Als gevolg belandden er 2000 kippen op het wegdek van beide rijbanen van de A28 ter hoogte van afslag Zwolle-Zuid. Veel van de andere kippen overleefden het ongeluk eveneens niet. Daar er veel vet in het poreuze zoab terecht kwam, had de brandweer nog uren nodig om de weg schoon te krijgen met als gevolg lange files.

Margarita wil Bernhard laten ondervragen

Reya, simmu en Ceniuz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De advocaten van prinses Margarita en haar man, B. Böhler en V. Koppe, willen dat prins Bernhard onder ede gehoord wordt. Daarvoor is vorige week een verzoek ingediend bij de rechtbank in Den Haag. Naast de prins, willen ze dat ook Margarita's vader, Carel Hugo de Bourbon de Parma, en NOS-verslaggeefster Maartje van Weegen verhoord worden.

Margarita en haar man, Edwin de Roy van Zuydewijn, zijn van mening dat hun privacy ten onrechte geschonden is door de staat en dat het koninklijk huis het bedrijf van De Roy van Zuydewijn zakelijk heeft tegengewerkt. Dat willen ze bewijzen door middel van deze getuigenverhoren. Advocate Britta Böhler legt uit: "Onze cliënten gaat het er met name om, dat dit aan het licht komt. Ze willen graag duidelijkheid hoe alles is gegaan en ze willen aantonen dat de staat niet op deze manier mocht handelen." In eerste instantie zou het paar niet uit zijn op een schadeclaim.

Eerder deed het paar ook al aangifte tegen ex-premier Wim Kok en ex-ministers Zalm en De Vries wegens valsheid in geschrifte, schending van het ambtsgeheim, oplichting en ambtsdwang. Die bewindslieden zouden ten onrechte hebben verzuimd te onderzoeken of hun privacy inderdaad geschend werd door het koninklijk huis. Het OM en minister Donner van Justitie besloten uiteindelijk om hier geen strafrechtelijk onderzoek naar te doen.

Tenslotte willen de advocaten van het paar ook F. Rhodius, de directeur van het Kabinet der Koningin, S. van Hulst, het hoofd van de AIVD en A. Rade, voormalig particulier secretaris van Margarita ondervragen. Rhodius was de opdrachtgever voor een omstreden BVD-onderzoek naar De Roy van Zuydewijn. Van Weegen zou rond het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima verkeerde informatie over het paar hebben verspreid.

Eén op de zes BOB's drinkt toch

biertapper, Roel's Weblog en Dia-Ray hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een steekproef van de jongerenorganisatie TeamAlert is gebleken dat één op de zes BOB's toch te veel alcohol drinkt. "Schokkend", noemt TeamAlert deze resultaten.

De BOB (Bewust Onbeschonken Bestuurder) is degene die tijdens het stappen ervoor kiest niet te drinken en zo zijn vrienden veilig thuis kan brengen. Uit de blaastest van TeamAlert bleken 218 van de 1267 BOB's teveel alcohol genuttigd te hebben. TeamAlert denkt dat het percentage mogelijk nog hoger ligt omdat sommige mensen de stand van de organisatie bewust meden.

152 van de 218 dronken bestuurders lieten uiteindelijk hun auto staan. De andere 66 stapten toch in.

Acteur Tom Sizemore veroordeeld

Beetle had ons via de newssubmit het volgende geheel vertaald te melden:

Acteur Tom Sizemore (41) is veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden voor het slaan van zijn voormalige vriendin Heidi Fleiss. De acteur, bekend uit de film 'Saving Private Ryan' en 'Black Hawk Down', werd opgedragen een afkick cursus te voltooien voordat hij aan zijn gevangenisstraf begint die in zal gaan begin januari. Ook werd er een voorwaardelijke straf aan vastgeplakt van drie jaar voor zijn drugsgebruik. Ook zal hij een cursus moeten volgen om zijn driftbuien in bedwang te houden.

Sizemore is in het verleden al eens veroordeeld: in augustus voor geweld, bedreiging en lastig vallen van Fleiss; ook is hij een keer veroordeeld voor het slaan van Fleiss in een duur Beverly Hills hotel.

Hij heeft een één-jarige verhouding gehad met voormalig bordeelhoudster Fleiss, die in die hoedanigheid een call-girl service onderhield voor de rijken van Hollywood in de jaren '90.

Fleiss verklaarde voor de rechtbank dat hij ook een sigaret uitdrukte op haar huid en dat ze ook tegen de grond werd geslagen voor zijn huis. Later viel hij haar lastig met meer dan 79 obscene telefoontjes.
Sizemore ontkende die aantijgingen en getuigde niet voor de rechtbank. "In de laatste maanden heb ik mijn demonen de meerdere laten worden over mij", aldus een geschreven verklaring van Sizemore. "Ik wil geen excuses maken voor mijn daden maar ik denk dat als ik niet onder de invloed van drugs was ik mijn gedrag had kunnen beheersen."

Sizemore gaf een verslaving aan de syntetische drugs methamphetamine toe.

Fleiss vertelde in een verklaring dat ze van hem hield, dat ze goed was voor hem en dat wat hij haar had aangedaan verkeerd was. Ze wou dat ze hem nooit ontmoet had.

Doorrijder gepakt na volgen van oliespoor

Een 41-jarige man uit Swalmen (Limburg) is door de politie opgepakt nadat hij was doorgereden na een aanrijding. Het kostte de politie relatief weinig moeite de man te vinden.

De politie trof eerst de uitgebrande auto van de man aan op de Graeterweg in Swalmen. Vanaf die plek leidde een oliespoor van twee kilometer lengte de politie naar de plek van de aanrijding. Daar was de man tegen enkele bomen en door struiken gereden.

De precieze toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht.

Treinreiziger dreigt met bom

datwilwel (herschreven), biertapper, Roel's Weblog en Irakees hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Treinreizigers hebben maandagavond tegen half zes op station Gilze-Rijen enige tijd vertraging opgelopen nadat een 21-jarige dronken passagier dreigde een bom te laten ontploffen. De man vertelde in het Engels dat de bom in een koffer zou zitten.

Conducteurs hebben de man uit Breda uiteindelijk uit de trein gewerkt, op het station vastgehouden en overgedragen aan de spoorwegpolitie. De 400 passagiers moesten de trein verlaten en zijn met een stoptrein vervoerd naar Tilburg. De trein is vervolgens op explosieven onderzocht door bomverkenners van de politie, hierbij werd niets verdachts aangetroffen.

De Bredanaar wordt valse bommelding, bedreiging van NS personeel en openbare dronkenschap ten laste gelegd.

Paniek door schietende amateur-filmers

biertapper had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee amateur-filmers hebben zondag in Zaandam voor grote opschudding gezorgd door elkaar in auto's op een industrieterrein met nepvuurwapens achterna te zitten. De Zaandammers (29 en 30) werden vervolgens na een tip aangehouden.

Een beveiligingsbeambte van het industriegebied bij de Sluispolderweg in Zaandam waarschuwde de politie, omdat hij een man had gezien, die uit een rijdende auto hing met een vuurwapen in zijn hand. Voorts had hij in één van de auto's een man met bebloed hoofd zien zitten.

Toen de politie gehuld in kogelwerende vesten ter plaatse kwam, trof zij daar de twee auto's met zeven mensen aan. Zij kregen het bevel de handen in de lucht te steken, waarna de politie hen fouilleerde, echter zonder resultaat. Doorzoeking van de auto's leverde echter de twee realistisch uitziende nepvuurwapens op, alsmede een koffer met schminkattributen en verschillende videocamera's.

De 'verdachten' verklaarden met filmopnamen bezig te zijn. Het bloed op het hoofd van één van de mannen bleek uit verf te bestaan. Op het politiebureau werd het verhaal van twee mannen nog eens nageplozen. Vervolgens kregen ze een proces-verbaal en konden ze vertrekken.

China: veel daklozen door zware regenval

CeniuZ_Baba had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De zwaarste regenval in twintig jaar heeft in China honderdduizenden mensen dakloos gemaakt. De behuizing op en in de berghellingen van de provincie Shaanxi vielen gemakkelijk ten prooi aan de sinds september aanhoudende regenval.

Volgens de autoriteiten zijn er meer dan 200.000 hutten en huisjes verwoest. Daar bovenop komt nog eens een aantal van 530.000 onderkomens die door de regen onbewoonbaar zouden zijn geworden. Ook rivieren als de Weihe zorgen met overstromingen voor grote problemen.

Het ministerie van Civiele Zaken heeft voor 6,2 miljoen euro aan tenten, dekens en warme kleding aangeschaft om de naar schatting 2,5 miljoen mensen die zijn getroffen iets te kunnen helpen.

Tot nu toe zijn 123 mensen als vermist opgegeven.

Ivoriaanse politieagent neemt order te letterlijk

Wessie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Naar nu blijkt heeft een politieman in Abidjan (Ivoorkust) verleden week zijn orders verkeerd begrepen. Het gaat hierbij om de dood van een Franse journalist. Zijn chef had hem gezegd de journalist weg te werken. De agent voerde de opdracht letterlijk uit en schoot de journalist dood.

Radioreporter Jean Helene (48) van de Franse wereldomroep (Radio France Internationale) stond buiten het politiehoofdkwartier van Abidjan te wachten om wat activisten te interviewen. Zo ver kwam het spijtig niet voor hem. Hij was op slag dood.

Een diplomaat van de Franse ambassade verklaarde: "Hij had een agent verzocht om zijn baas mee te delen, dat hij wat mensen van de oppositie wilde interviewen als die vrij zouden komen. Een meerdere zei de agent daarop de journalist weg te werken. De agent nam hem echter letterlijk en schoot Helene neer. De politieagent werd ontwapend en door collega's gearresteerd. Hij is ondervraagd."

De Franse president Jacques Chirac beschreef het incident als een 'sluipmoord' en riep de Ivoriaanse autoriteiten op tot het doen van een volledig onderzoek.

In de voormalige Franse kolonie is het sinds een jaar onrustig na een mislukte staatsgreep tegen de regering van President Laurent Gbagbo. Er is in het land een Franse vredesmacht van 3800 man aanwezig ter stabilisatie. Franse journalisten zijn er niet geliefd, zij zouden 'pro-rebellen' zijn.

Drent disciplinair gestraft om wintertijd

Aanvaller Martin Drent van FC Groningen is voor drie dagen teruggezet naar het tweede elftal, ook kreeg hij een boete van 250 euro. Drent trainde zondag niet mee.

Drent verscheen zondag een uur te vroeg op het trainingsveld. De lange spits had goed geslapen na zijn vlak voor tijd gescoorde winnende treffer (2-1) tegen Vitesse. Daarbij was hij geheel vergeten dat de klok een uur kon worden teruggezet. Drent trof een geheel leeg veld aan en keerde huiswaarts in de veronderstelling dat er geen training was. Ten onrechte zo bleek later.

Robin van Persie vergat dit voorjaar al eens de zomertijd. Hij kwam er af met een plaats op de bank.

Massa voor twee jaar bij Sauber

Tito wist ons vandaag het volgende te melden:

Peter Sauber had het al gemeld tijdens het laatste Grand Prix-weekeinde, maar het contract schijnt nu pas getekend te zijn. Vandaag bevestigt Sauber Felipe Massa officieel als Grand Prix-coureur voor 2004. De 22-jarige Braziliaan heeft zich voor twee seizoenen aan Sauber verbonden.

Ook Fok! berichtte er al eerder over maar sinds vandaag is het officieel, Massa gaat rijden voor Sauber.

De Braziliaan, die dit seizoen testrijder bij Ferrari was,tekende voor twee jaar en is de opvolger van de Duitser Nick Heidfeld.

Peter Sauber is vol lof over Massa: "Ik heb Giancarlo altijd gezien als één van de beste rijders in de Formule 1 en na zijn jaar bij Ferrari verwacht ik ook veel van Felipe."

Ook zegt hij: "In 2002 gaf Felipe al blijk van zijn exceptionele snelheid. Aan het eind van het seizoen heb ik hem aangeraden om een testcontract bij Ferrari te tekenen in plaats van te gaan racen voor een ander team. Daar kon hij vertrouwd raken met de technische aspecten van de Formule 1. Uit eerste hand ervaren hoe Ferrari en Michael Schumacher werken is een perfecte training voor een jonge coureur. Ik ben er zeker van dat Felipe nu optimaal gebruik zal maken van zijn potentieel."

Zelf zegt Felipe er hetvolgende over: "Mijn jaar als testrijder bij Ferrari heeft grote waarde voor mij en ik heb veel geleerd. Desondanks was mijn doel weer races te gaan rijden. Ik ben erg blij weer terug te zijn bij Sauber. Ik heb toen een fijne tijd bij hen gehad en ik twijfel er niet aan dat het team alles in huis heeft om succesvol te zijn."

In 2002 maakte Massa voor Sauber zijn debuut in de Formule 1. Massa wordt bij Sauber de stalgenoot van Giancarlo Fisichella.

Villeneuve niet naar McLaren?

In tegenstelling tot eerdere berichten gaat Villeneuve volgens McLaren voorlopig nergens heen

De berichten dat Jaques' manager Craig Pollock McLaren zou hebben benaderd zijn bevestigd door het team, maar, zo verklaarde de persvoorlichtster tevens: "Er hebben nog geen betekenisvolle discussies plaatsgevonden." Villeneuve zal dus nog hard op zoek moeten gaan, als hij nog een stoeltje in de F1 wil veroveren voor 2004.

Overigens zullen Alexander Wurz en Pedro de la Rosa in 2004 blijven testen voor McLaren.

[UPDATE] Ferrari - Minardi

Underwater wist ons vandaag het volgende te melden:

Ferrari neemt tijdelijk Minardi over, wat de tweezitters betreft

Ferrari zal deze week 3 in de Ferrarikleuren gespoten Minardi Two Seaters laten rondrijden op Mugello. Deze nep-Ferrari's zullen worden bestuurd door Matteo Bobbi, Tonio Liuzzi en Jimmy Bruni.

Volgens de geruchten is Jimmy Bruni nog altijd in de running voor een zitje bij Minardi, alleen is de Italiaan klaarblijkelijk nog niet met voldoende sponsorgeld over de brug gekomen. De site grandprix.com meldt daarbij ook dat Minardi op dit moment in gesprek zou zijn met Red Bull.

[UPDATE]

Volgens F1world.be heeft Ferrari niets te maken met het evenement, het zou om een evenement van 1 van de sponsors gaan, en de Minardi's zullen niet in Ferrari rood rijden.

�Het artikel dat op RTL Grand Prix vermeld wordt, wordt tot stand gebracht door één van onze sponsors. Bovendien zullen de wagens niet in onze kleuren op de baan verschijnen. Ferrari is er in geen geval bij betrokken�, aldus Luca Colajanni

Wie is Ho-Pin Tung?

De Nederlandse Chinees Ho Pin Tung staat ineens vol in de schijnwerpers, hier wat meer info over hem.

Na wat research op zijn website zijn we de volgende dingen tegengekomen:

Over hemzelf

Voornaam: Ho-Pin
Naam: Tung
Geboren op: 4 december 1982
Gurgelijke stand: vrijgezel
Lengte: 175 cmFirst name : Ho-Pin
Gewicht: 60 kilogram

Verder Heeft hij een Chinees en een Nederlands paspoort. En heeft hij gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, hij heeft Economie en Rechten allebei 1 jaar volgehouden. Hij spreekt aardig wat talen, Nederlands, Engels, Chinees, Duits, Frans, Grieks en Latijn.

In zijn race cariere heeft hij ook al wat dingen laten zien:

Karts:

van 1997 tot 1998 Club races.
Hij werd 2e in het Kampioenschap Club races in 1997, en in 1998 Won hij 7 van de 8 races, en werd daarmee kampioen.

Van 1998 tot 2000 Nationale en internationale races.

Hij werd 2e in het ICA van 1999. Waar hij 4 van de 8 races won, in 2000 werd hij 3e, met 2 overwinningen

Formule Ford:

In 2001 en 2002 reed hij in het Nederlandse en het Beneluxe Kampioenschap

Hij werd 4e in het kampioenschap met 1 overwining, en 1 pole. Hij werd verkozen tot Rookie van het jaar, tijdens het Brand Hatch Formula Ford Festival. En werd
KNAF talent eerste winnaar.

En in 2003 reed hij mee in de Aziatische Formule BMW, waar hij kampioen werd, dat levert hem een Formule 1 test op.

Grote brand in binnenstad Delft

Hardstyle Sage, Dia-Ray, -Eddow-, Roel's Weblog, Walter Sobchak, snabbi, Marnvin, biertapper, ricki77, Suus9, CeniuZ_Baba, simmu, SiNz, HPoi, Neggal, Damm en Animal hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen nacht is er rond 4:00 uur een brand uitgebroken in het centrum van Delft. Het gaat om een sportzaak (Maltha Sport) aan de Oude Langendijk, die door nog onbekende redenen in de brand is gegaan. Een naastliggend chinees restaurant vatte samen met een mode zaak eveneens vlam.

Het gerucht gaat dat een kachel, die op de derde verdieping van de sportzaak stond, gezorgd heeft voor de brand, de brandweer heeft echter nog geen verklaring afgelegd.

Er werd onder meer een speciale helikopter met infrarood camera ingezet om eventuele brandhaarden te lokaliseren. Ongeveer twintig omwonenden werden geëvacueerd en omliggende straten zijn nog afgesloten.

De brand wordt bestreden door brandweerkorpsen uit Delft, Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker en Schipluiden. Een woordvoerder van de brandweer verwachtte vanmorgen, dat de brand rond deze tijd geblust zal zijn. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

Update 14:55 uur
Enkele foto's met dank aan Menno
http://www.van-der-horst.nl/fotos/brand

Webber wil Schumi niet kwijt

Mark Webber over Michael Schumacher "de sport kan niet zonder hem".

Mark Webber zou graag zien dat Michael Schumacher voorlopig nog geen afscheid neemt van de Formule1. Hij heeft zeer veel respect voor de Duitser en heeft aan hem een uitstekende referentie om zijn eigen resultaten aan te kunnen spiegelen.

"Die jongen geeft nooit op, en geeft de anderen het nakijken omdat hij nooit betrapt wordt op fouten. Hij is een echte professional. Ik vind het belangrijk dat hij nog actief blijft in de Formule 1, want ik denk dat de sport niet zonder hem kan. Er zijn maar enkele anderen die iets kunnen bereiken, zodat het te vroeg is voor ons dat hij de sport verlaat.", aldus Mark Webber.

Tot slot is de titel volgens de Australiër volkomen terecht naar Schumi gegaan en geeft twee voorbeelden van goede en slechte tijden: "Het is fenomenaal wat hij presteerde. Hij kende heel veel geluk toen hij op de Nurburgring weer de baan werd opgeduwd en Kimi zijn motor opblies. Maar hij kende ook heel wat pech in Hockenheim en Boedapest waar hij vast zat achter Jarno."

"Hij verdient de titel ten volste."

Voorstel Van der Vaart drie wedstrijden

De openbare aanklager van de KNVB heeft Ajax-speler Rafael van der Vaart een voorstel gedaan van drie wedstrijden schorsing plus één duel voorwaardelijk. De Ajacied kreeg afgelopen zondag in de topper tegen PSV de rode kaart.

Van der Vaart trapte vlak voor rust John de Jong van PSV in de rug. De actie was mede het gevolg van eerdere provocaties door tegenstanders. Scheidsrechter Eric Braamhaar trok daarop de rode kaart. Een armbeweging van Mark van Bommel naar Van der Vaart vlak daarvoor in de wedstrijd was hem echter ontgaan.

Andere spelers die zich in het duel misdroegen zijn nog niet gedaagd. Van der Vaart heeft nu tot morgenochtend de tijd om akkoord te gaan met schikkingsvoorstel.

Polen populair qua scouting

Waar Ajax tot de winterstop moet wachten voor het verder kan gaan met de onderhandelingen over Uche Kalu van Wisla Kraków, meldt het TV-programma Voetbal Insite dat PSV belangstelling heeft voor aanvaller Andrzej Niedzielan van Groclin Grodzisk.


Wisla Kraków heeft Ajax laten weten dat een eventueel vertrek van Kalu pas in de winterstop aan de orde is. De speler is echter tot die tijd geschorst, omdat hij in staking ging.

Andrzej Niedzielan (24) zou bij PSV de vervanger moeten worden van Mateja Kezman, als die zoals de geruchten doen vermoeden naar Barcelona vertrekt aan het einde van het huidig seizoen. De Poolse competitie is daarmee steeds nadrukkelijker spelerleverancier voor de Nederlandse clubs.

Stevens tegen Hansa present

Huub Stevens zal vanavond bij het bekerduel van Hansa Rostock tegen Hertha BSC op de bank zitten. De DFB bevestigde gister in hoger beroep de straf van de trainer, maar duidelijk is nu dat de straf van twee wedstrijden voor het slaan van Ulf Kirsten (assistent-trainer Leverkusen) enkel voor Bundesliga-wedstrijden geldt.

Voor Stevens is de wedstrijd van vanavond bij verlies zijn laatste voor de Berlijnse club. Afgelopen weekend pakte Hertha pas haar eerste zege, weliswaar tegen Hansa Rostock (0-1), maar de positie op de ranglijst is nog altijd teleurstellend. De spelersgroep staat nog wel achter de trainer.

De beroepscommissie van de DFB halveerde wel de boete die Stevens aanvankelijk was opgelegd. Nu bedraagt die verrekening nog slechts 7.500 Euro.

Column: Ik lig aan gort...

Misschien ben ik negatief - en als dat zo is dan zij het zo - maar na drie maal genaaid te zijn bij verschillende bazen vraag ik me af of er nog fatsoenlijke bazen bestaan. Bazen die begaan zijn met hun medewerkers. Bazen die zich het leed van de mensen die HUN belegde boterham verdienen ook daadwerkelijk aantrekken en die waardering tonen voor mensen die zich bovenmaats inspannen, ondanks de kritische noot die ze zo nu en dan ten gehore brengen.

UEFA vervolgt Turkije en Engeland

De UEFA gaat de bonden van Engeland en Turkije vervolgen voor het gedrag van hun internationals tijdens het laatste onderlinge treffen.

In de allesbeslissende wedstrijd voor de EK kwalificatie in Istanbul brak er onder meer een opstootje in de spelerstunnel uit. De UEFA beschuldigt beide landen van 'onsportief gedrag'.

"De beschuldigingen zijn het resultaat van het bestuderen van de videobeelden, de rapporten van de scheidsrechter en de rapporteur en verklaringen van de bonden", aldus de UEFA. De zaak dient donderdag bij de tuchtcommissie.

De betrokken spelers worden individueel niet vervolgd.

Juventus is klaar met Davids

Voorzitter Luciano Moggi van Juventus heeft gezegd dat hij er van uit gaat dat Edgar Davids komende zomer een andere club op zoekt.

De middenvelder ligt slecht in de groep en heeft enkel nog krediet bij trainer Marcello Lippi. AS Roma
zou interesse hebben, maar de Romeinen hebben nog onvoldoende geld om hem van te betalen. Eerder schermde Davids met Engelse interesse.

Moggi zei het zo: "Aan het einde van het seizoen loopt het contract van Davids af en dan zal hij beslissen wat hij met zijn leven wil. Hij heeft al aangegeven dat hij op zoek gaat naar een andere club. Juventus zal niet proberen om hem op andere gedachten te brengen."

FOK! zoekt boekenwurmen

FOK! bestaat uit een club vrijwilligers die altijd weer bezig zijn nieuws te verzamelen voor haar lezers. Daarnaast schrijven we regelmatig reviews en columns en we zoeken nu dan ook een enthousiaste boekenwurm die deel wil uitmaken van FOK!

Hoe herken ik een boekenwurm?
Je verslindt boeken! Of het nou gaat om een kookboek of een roman, een stuk literatuur of een reisboek... geen boek is veilig wanneer jij in de buurt bent. Je hebt een brede interesse in boeken en je leest graag, veel en snel. Uiteraard vertel je graag je mening over boeken aan anderen. De boekenwurm die wij zoeken beschikt daarnaast over goede kennis van de Nederlandse taal.

Wat wordt van jou verwacht?
Minimaal twee keer per maand schrijf je een review van een boek. Je schrijft voornamelijk reviews van boeken die je van uitgevers krijgt toegestuurd, dus het aanbod is erg divers. Soms schrijf je dus over een kookboek, en soms over een thriller. Uiteraard kun je ook reviews schrijven van boeken uit eigen collectie wanneer er een keer geen boek van een uitgever beschikbaar is.

Wat schuift dat?
Helemaal niets; FOK! bestaat namelijk uit een club vrijwilligers. Je geniet wel alle respect en faam van het gehele team (inmiddels al heel wat elftallen groot) en je krijgt de kans mee te werken aan de verdere ontwikkeling van de FrontPage. Wel krijg je regelmatig boeken toegestuurd die je mag reviewen en deze worden jouw eigendom. En Last but not least, jouw stukjes kunnen worden gelezen door ruim 30.000 unieke bezoekers per dag.

Solliciteren?
Dat kan! Stuur een mailtje naar MrSubtle met je naam, usernaam en een argumentatie waarom we jou als boekenreviewer zouden moeten aannemen. Schrijf in je mail bovendien je persoonlijke top 5 van favoriete boeken met maximaal één regel argumentatie per boek.

En dan?
Nadat de sollicitatiemails zijn verzameld zul je worden gevraagd binnen redelijk korte termijn een proefreview te schrijven. De FOK!Crew zal alle sollicitatiemailtjes gezamelijk doornemen en alle ingezonden stukken doorlezen en daaruit een reviewer kiezen die per mail worden op de hoogte gesteld. Afgewezen kandidaten krijgen uiteraard ook een mailtje.

Moet ik al een actief poster zijn op FOK! om te solliciteren?
Nee, dat is zeker geen vereiste. Elke sollicitatie wordt bekeken en een usernaam kun je altijd nog registreren.

Wat is de inzendtermijn?
De inschrijfdatum is tot en met dinsdag 28 oktober t/m 23.59 uur (Let op, de uiterste inschrijfdatum is gewijzigd!). Tot die tijd krijg je dus geen antwoord op je eerste e-mail.

Succes!

Dit bericht werd oorspronkelijk geplaatst op zondag 26 oktober om 8:39 uur

CD Review: John Mayer - Heavier Things




De nieuwste cd van John Mayer heet Heavier Things en kwam ruim twee weken geleden uit in Nederland. Met dit album wil de in Amerika zeer bekende artiest Europa gaan veroveren. Helaas moest hij omwille van zijn gezondheid zijn Europese optredens deze maand alweer afzeggen, maar de cd is er. Of hij Europa zal veroveren, is moeilijk te voorspellen. Maar wat ik van het album vind, lees je op de volgende pagina's.



Onderzoek naar weren Antillianen

Antillianen die op de Antillen zich hebben begeven aan criminele feiten, zullen daar hun gevangenisstraf moeten uitzitten. Dat is de mening van de burgemeesters van de achttien steden in Nederland met de grootste leefgemeenschappen Antillianen. De burgemeester hebben minister Donner van Justitie verzocht de mogelijkheden te onderzoeken of criminele immigranten uit de Antillen geweerd kunnen worden.

Momenteel is het nog zo dat een Antilliaan met een strafblad naar Nederland kan komen, terwijl hij/zij nog een gevangenisstraf moet uitzitten. De burgemeester zouden dan ook graag een reisverbod zien en vragen dit aan de regering om uit te zoeken. Daarnaast moet het eenvoudiger worden voor gemeentes om strafdossiers met de antillen uit te wisselen.

Burgemeester Opstelten van Rotterdam, voorzitter van het burgemeestersoverleg, verwacht dat de Antillen wel bereid zijn mee te werken. Opstelten vind het de normaalste zaak van de wereld dat criminelen hun straf uitzitten in het land waar ze hun misdaad hebben begaan.

Rotterdam heeft de grootste Antilliaanse bevolking, met 22.000 mensen. Onder meer Amsterdam, Den Haag, Tilburg, Groningen en Eindhoven waren bij het overleg in de Maasstad betrokken.

Kinderen uitgehongerd door adoptieouders

Beetle had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een echtpaar uit New Jersey, Vanessa en Raymond Jackson, is aangeklaagd voor moedwillige nalatigheid en het in gevaar brengen van kinderen nadat hun adoptieve zoons, in de leeftijd van negen tot negentien, gevonden waren in erbarmelijke omstandigheden en zwaar ondervoed.

Onderzoekers zeiden dat de jongens zo zwaar ondervoed waren, dat het bijna onmogelijk was te zien hoe oud ze waren. Ze werden pas ontdekt nadat buren de oudste van de vier jongens midden in de nacht door het vuilnis zagen spitten op zoek naar voedsel.

De welzijnsdienst van New Jersey ligt onder zware kritiek aangezien ze de jongens niet eerder hebben gevonden. Een medewerker is minstens veertig keer op bezoek geweest in de laatste twee jaar. Maar hij heeft in die tijd geen alarm geslagen. De jongens hadden allemaal groeistoornissen, opgezwollen buiken en rottende tanden. De oudste van de vier was niet langer dan 1 meter 20 en woog net iets meer dan 18 kilo.

Volgens de onderzoekers kregen de kinderen niets anders dan ongekookt pannenkoeken meel, cornflakes en pindakaas. De kinderen zeiden dat ze hun maal aanvulden met verfsnippers en isolatiemateriaal om maar te overleven. "Dit breekt je hart en om eerlijk te zijn is het volslagen onvoorstelbaar", zei de aanklager van Camden County Vincent Sarubbi.

De ouders verklaarden dan de kinderen tussen 1995 en 1997 waren geadopteerd en dat ze allemaal leden aan eetstoornissen, maar volgens dokters was er geen bewijs voor aangeboren gebreken. De Jacksons hadden ook twee adoptieve dochters, vijf en twaalf jaar oud, en ze waren bezig om nog een dochter in het gezin op te nemen. De dochters leken wel in goede gezondheid te verkeren. Daar bovenop hadden de ouders ook nog twee biologische kinderen, beide achttien jaar. Ook deze twee leken in goede gezondheid te verkeren.

Bruce, de oudste van de vier, is de enige die met naam genoemd is aangezien hij de enige meerderjarige is. Hij heeft het postuur van een kind van negen en wordt nu in een ziekenhuis verpleegd. Zijn drie broers zijn inmiddels bij nieuwe adoptieouders terecht gekomen.
Zij zijn niet bij naam genoemd. Het enige dat bekend is gemaakt zijn de initialen van de voornamen en de leeftijd. M is 14, K is 10 and T is 9 jaar oud.

De welzijnsmedewerker die de kinderen onder zijn hoede had heeft ontslag genomen en tien managers uit de organisatie zijn op non-actief gezet met behoud van loon.

Het departement ligt al langer onder vuur vanwege een ander geval van ondervoeding. Pas geleden werd in Newark in een kelder een in staat van ontbinding verkerend lijk van een zeven-jarige jongen gevonden terwijl twee adoptieve broers in een kamer lagen te verhongeren.

De reden van handelen van de ouders lijkt financieel gewin te zijn. Voordat de oudste van de vier 18 werd kregen ze 28000 dollar per jaar aan kinderbijslag.

Eerwraak in Iran kost 45 jonge vrouwen het leven

Wisp had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Iran zijn in twee maanden tijd 45 vrouwen vermoord uit eerwraak. Dat gebeurde in provincie Khusistan. Volgens een medewerkster van de provinciale gouverneur betreft het de periode maart tot mei; geen van de misdaden is uiteindelijk voor de rechter beland. In de provincie zouden de pre-islamitische tradities weer ingevoerd zijn.

De 45 vermoorde meisjes waren alle jonger dan twintig jaar en behoorden allemaal tot één stam. De moorden werden uitgevoerd door hun vader, oom, broer of neef. Er is geen hoorzitting van een rechter geweest of iets anders. Ze vermoordden de meisjes en verbrandden de identiteitskaarten. Aangezien er geen concrete wetten zijn om dit te bestrijden, gaan de daders meestal vrijuit, aldus de medewerkster van de gouverneur.

De redenen voor eerwraak kunnen verschillend zijn: een meisje kan vermoord worden omdat ze niet akkoord gaat met een gearrangeerd huwelijk. Een andere reden is de overtreding van de strenge islamitische kledingvoorschriften of het hebben van contacten met mannen die niet tot de familie behoren.

Een ander groot probleem in Khusistan is verkrachting binnen de familie. Het bureau van de gouverneur heeft recent 18 klachten van verkrachting van meisjes van 12 tot 14 jaar ontvangen.

Finland diende asielgezin verdovende stoffen toe

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Finland is gisteren opschudding ontstaan toen duidelijk werd dat Finse politieagenten asielzoekers hebben gedrogeerd om hen te kunnen uitzetten. Aan diverse leden van een gezin hebben politieagenten zonder medische begeleiding verdovende middelen toegediend. Het zou gaan om een echtpaar met twee kinderen, van 11 en 12 jaar oud. De vader van het gezin zou door zelfdestructief gedrag, eerdere uitzetpogingen hebben tegengewerkt.

Volgens de Comissie ter Voorkoming van Foltering van de Raad van Europa, die in een rapport melding maakte van het incident, heeft Finland met deze zaak de mensenrechten geschonden.

Een woordvoerder van de Finse regering zegt dat de politie inderdaad verdovende middelen heeft toegediend, maar dat zou zijn gebeurd in aanwezigheid van medisch personeel. Het ministerie van binnenlandse zaken, waar de politie onder valt, heeft een onderzoek ingesteld.

Finland heeft met 2% het laagste aantal allochtonen in West-Europa. Zo'n 500 vluchtelingen per jaar krijgen asiel.

Verkrachter minderjarigen in de cel

calvobbes had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft begin deze maand een 27-jarige man aangehouden op verdenking van de verkrachting van een 14-jarig meisje in Velp op 4 augustus en een poging daartoe van een 11-jarig meisje in de gemeente Zeeland (Noord-Brabant) op 11 september.

De politie kwam de verkrachter op het spoor dankzij video-opnamen bij een tankstation in de buurt van Velp. De motor waarop hij reed, kon worden geïdentificeerd en werd bij zijn woning aangetroffen.

Inmiddels heeft de man, een inwoner van Sint-Michielsgestel, bekend dat hij de afgelopen jaren drie meisjes heeft verkracht en gepoogd heeft een vierde meisje te verkrachten. In 2000 verkrachtte hij een 15-jarig meisje in Den Bosch, en in 2002 een 14-jarig meisje in Liempde. Alle slachtoffers van de man waren tussen de 11 en 15 jaar oud.

Column: Eén met de demoon

De engel Rikash vloog hoog boven de stad, zijn enorme vleugels spreidden zich uit en in een grote cirkel liet hij zich gestaag op de wind dalen naar het oranje huis onder hem. Het dak werd groter, van een postzegel naar een oogvullend stuk beton totdat zijn voeten in het beton leken te smelten. De mensen buiten konden niet zien hoe hij met ingetrokken vleugels langzaam door het dak heen zakte, zijn verblindende verschijning in heftigheid afnam, zijn enorme zwaard verstopt tussen zijn schouderbladen, beschermd door de opgevouwen wieken der gerechtigheid.

F1 sterren tijdelijk terug naar de karts

Aantal Formule 1 sterren keren tijdelijk terug naar de basis; het karten. Een aardig off-season tijdverdrijf zo lijkt het.

Onder meer Rubens Barrichello en Juan Pablo Montoya zullen wederom de karts opzoeken. Samen met enkele andere grote namen uit de F1 zullen zij de komende maanden weer gaan karten.

Barrichello zal deelnemen aan de Granja Viano 500 Mile race in Brazilie en Montoya zal zijn opwachting maken in een liefdadigheidsrace in Colombia.

Dit jaar is het zevende jaar van het jaarlijkse Granja Viano team endurance evenement dat zal plaatsvinden in Sao Paulo op 8 en 9 November. Barrichello zal samen gaan rijden met Ferrari rijder Felipe Massa en IRL topcoureur Tony Kanaan, met wie hij de race in 2002 op zijn naam wist te schrijven. Dit trio zal worden vergezeld door de 16-jarige Marco Andretti, zoon van Mario Andretti, wereldkampioen F1 in 1978.

Barrichello is vaste klant bij het evenement. Het is zoals gezegd gestart in 1997 als wat "end-of-season" vermaak maar inmiddels trekt het de grootste namen in de braziliaanse motorsport aan. Barrichello won de race al viermaal, in 1998 en 2000 tot 2002. Massa, toen nog een lokale held in de Formula Chevrolet, won de eerste editie in '97.

Ook in Zuid Amerika, de Colombiaanse stad Cartegena om precies te zijn, zal gereden worden. Op 15 November gaan hier de de Formula Smiles charity kart race van start. Dit om geld in te zamelen voor de onbevoorrechte kinderen in het land.

Onder meer Montoya, die eerder dit jaar in Bogota het programma voor het evenement aankondigde, zal hier gaan rijden. Ook zijn Williams collega Marc Gene, Toyota's Cristiano da Matta en voormalig-Jaguar coureur Antonio Pizzonia zullen deelnemen.

Deel viaduct over A15 ingestort

Irakees en Roel's Weblog hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een viaduct over de snelweg A15 bij Sliedrecht is even voor 23.00 uur afgelopen avond gedeeltelijk ingestort. Een medewerker van Rijkswaterstaat raakte daarbij gewond en liep rugletsel op.

Aan het viaduct werden werkzaamheden verricht en volgens een woordvoerster van de politie was de rijksweg daardoor afgesloten. Nadere bijzonderheden ontbreken nog.

Hells Angels slaags met politie

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Amsterdam ontstond afgelopen vrijdagnacht op de Wallen een vechtpartij tussen de politie en zo'n dertig tot veertig leden van motorclub de Hells Angels. De kloppartij onstond toen een klein groepje van de Hells Angels volgens de politie liepen te provoceren. Op de Lange Niezel werd een passant 'zonder enige reden totaal in elkaar geslagen'. Agenten hielden hierop zeven Hells Angels aan.

Toen de politiemensen met de zeven verdachten op een arrestantenbus stonden te wachten, verzamelde zich een groep van tussen de dertig en veertig andere Hells Angels die hun maten probeerden te ontzetten. De honden- en vliegende brigade van de politie voerde daarna onder meer charges uit bij de Stormsteeg en Oudezijds Voorburgwal. Uiteindelijk werden tien Hell's Angels gearresteerd.

Dit weekend was het druk met Hells Angels in Amsterdam. Uit de hele wereld waren leden van de motorclub namelijk naar de hoofdstad gekomen omdat te vieren dat het brommerclubje 'Kreidler Ploeg Oost' 25 jaar geleden officieel werd erkend als Nederlandse afdeling van de Hells Angels.

De marechaussee op Schiphol stuurde een aantal buitenlandse Hells Angels, die een strafblad hebben, al direct na aankomst terug.

BNN behaalt 150.000 benodigde leden

Beetle, Viperdesign, haste, Roel's Weblog en Pinguin20 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jongerenomroep BNN is vanavond de grens van de 150.000 leden gepasseerd, en mag daardoor in principe ook na 2005 blijven uitzenden. BNN zond vanavond van 21.00 uur tot 22:25 uur en van 23:20 uur tot 0:00 uur BNN's Grote Ledenwerfshow uit, waarmee het de laatste 21.000 benodigde nieuwe leden over de streep trok. In totaal zijn nu 153.980 mensen lid van BNN.

Overigens is 1 maart 2004 de datum waarop de leden geteld gaan worden, en kan het zo zijn dat sommige mensen zich niet goed geregistreerd hebben. BNN gaat daarom ook nog door met de ledenwerfactie, om zo een veilige buffer te creëren.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.