Hells Angels slaags met politie

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Amsterdam ontstond afgelopen vrijdagnacht op de Wallen een vechtpartij tussen de politie en zo'n dertig tot veertig leden van motorclub de Hells Angels. De kloppartij onstond toen een klein groepje van de Hells Angels volgens de politie liepen te provoceren. Op de Lange Niezel werd een passant 'zonder enige reden totaal in elkaar geslagen'. Agenten hielden hierop zeven Hells Angels aan.

Toen de politiemensen met de zeven verdachten op een arrestantenbus stonden te wachten, verzamelde zich een groep van tussen de dertig en veertig andere Hells Angels die hun maten probeerden te ontzetten. De honden- en vliegende brigade van de politie voerde daarna onder meer charges uit bij de Stormsteeg en Oudezijds Voorburgwal. Uiteindelijk werden tien Hell's Angels gearresteerd.

Dit weekend was het druk met Hells Angels in Amsterdam. Uit de hele wereld waren leden van de motorclub namelijk naar de hoofdstad gekomen omdat te vieren dat het brommerclubje 'Kreidler Ploeg Oost' 25 jaar geleden officieel werd erkend als Nederlandse afdeling van de Hells Angels.

De marechaussee op Schiphol stuurde een aantal buitenlandse Hells Angels, die een strafblad hebben, al direct na aankomst terug.