Grote brand in binnenstad Delft

Hardstyle Sage, Dia-Ray, -Eddow-, Roel's Weblog, Walter Sobchak, snabbi, Marnvin, biertapper, ricki77, Suus9, CeniuZ_Baba, simmu, SiNz, HPoi, Neggal, Damm en Animal hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen nacht is er rond 4:00 uur een brand uitgebroken in het centrum van Delft. Het gaat om een sportzaak (Maltha Sport) aan de Oude Langendijk, die door nog onbekende redenen in de brand is gegaan. Een naastliggend chinees restaurant vatte samen met een mode zaak eveneens vlam.

Het gerucht gaat dat een kachel, die op de derde verdieping van de sportzaak stond, gezorgd heeft voor de brand, de brandweer heeft echter nog geen verklaring afgelegd.

Er werd onder meer een speciale helikopter met infrarood camera ingezet om eventuele brandhaarden te lokaliseren. Ongeveer twintig omwonenden werden geëvacueerd en omliggende straten zijn nog afgesloten.

De brand wordt bestreden door brandweerkorpsen uit Delft, Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker en Schipluiden. Een woordvoerder van de brandweer verwachtte vanmorgen, dat de brand rond deze tijd geblust zal zijn. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

Update 14:55 uur
Enkele foto's met dank aan Menno
http://www.van-der-horst.nl/fotos/brand