BAR in 2004 bij top 3

Redactie FOK!frontpage
Dave Richards, teambaas van BAR, denkt dat BAR in 2004 met de top 3 kan meestrijden.

Volgens Richards moet het lukken als ze gedurende de winter aan de auto werken zoals ze op dit moment bezig zijn. Hij blijft wel realistisch en weet dat 2003 een zwaar seizoen was en dat dit ook kan gelden voor 2004.

Richards zegt:"Niemand zou moeten zeggen dat er aankomend seizoen geen gat ligt tussen hen en degene voor en achter hen, aldus Richards. "Maar als we in de winter werken zoals we nu werken, dan kunnen we in 2004 de strijd aangaan met de teams uit de top drie. Als je terug kijkt naar het seizoen, dan zoek je vooral naar de races waar punten zijn gehaald, maar als je kijkt naar het gehele jaar in het algemeen, moet ik me toch richten tot onze tekortkoming met de rest van het veld door problemen met de wagen. Er zijn door dit seizoen zowel bij ons team als bij Honda problemen ontstaan die we hebben opgelost, zodat het team vooruit gaat".

BAR eindigde het 2003 seizoen op een prima 5e plaats achter Ferrari, Williams, McLaren en Renault. Jenson Button en Jacques Villeneuve konden weliswaar geen overwinning of podiumplaats behalen, maar met de nieuwe regels van 2004 denkt Richards toch anders over.

Hierover zegt Richards:"Honda werkt aan de motor en met de nieuwe reglementen denk ik dat het voordeel bij ons ligt, dus ik kijk uit naar aankomend seizoen waar ik veel enthousiasme rondom het team verwacht", ging Richards verder. "We hebben nooit verwacht dat dit een makkelijk uitdaging zou worden en ik denk dat dit jaar ons gewoon vooruit helpt".