Strafschoppen redden Stevens

Otto (okee6)
Huub Stevens kan voorlopig aanblijven als trainer van Hertha BSC. Zijn team won vanavond het bekerduel bij Hansa Rostock na het nemen van strafschoppen.

Het duel in Rostock was na de reguliere speeltijd onbeslist (1-1). In de verlenging scoorde Hansa vervolgens eerst 2-1. Vlak voor het verstrijken van de speeltijd scoorde ex-Ajacied Nando Rafael echter de 2-2. Die treffer was mogelijk een te zware klap voor de club uit Mecklenburg-Vorpommern. De penalty-reeks was een prooi voor Hertha (eindstand 5-6).

Doelman Gabor Kiraly (Hertha BSC) stopte onder meer schoten van Martin Max en Gernot Plassnegger. Joakim Persson schoot over. Marcelinho had de beslissing daarop voor Hertha op de schoen, maar hij schoof de bal naast. Na een treffer van Artur Wichniarek en de tweede save van Kiraly was het gedaan.

Met de tweede zege op Hansa Rostock binnen de week voldeed Stevens aan de door de voorzitter gestelde opdracht. De club verwacht wel te stijgen in de Bundesliga stand.

Bayern München had grote moeite met FC Nürnberg (1-1). Het had eveneens penalties nodig om de volgende ronde te halen (8-7). Roy Makaay tekende voor de Beierse treffer.