Wallage (PvdA): 'Geef vreemdelingenhaat geen kans'

ZozoVII en nyrem hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voormalig PvdA-fractievoorzitter Jacques Wallage, tegenwoordig burgemeester van Groningen, waarschuwt voor vreemdelingenhaat in Nederland. Volgens het AD zou Wallage tegen de Commissie Integratie gezegd hebben dat er niet gedacht moet worden in een ''monocultuur''. Lieden als Dyab Abou Jahjah krijgen volgen hem juist een kans als andere culturen weggeduwd worden en groepen als geheel in een negatief daglicht worden gesteld.

Wallage maakt zich zorgen over het toenemende klimaat van onverdraagzaamheid in Nederland. Hij roept op tot een scherper optreden tegen racisme, maar pleit óók voor het aanpakken van mensen die voor problemen zorgen. '''Daar zijn we in het verleden te tolerant tegen geweest''.

''De gemiddelde Marokkaan in Nederland is geen crimineel en de gemiddelde moslim geen fundamentalist. Maar als je mensen dwingt hun identiteit op te geven, creëer je onvrede. Mensen moeten trots op zichzelf kunnen zijn. Dat gaat niet als je steeds in een hoekje wordt gezet en beschimpt. Je weet pas waar je naartoe moet als je niet vergeet waar je vandaan komt. Die dubbele identiteit moet je ook kunnen uiten", aldus de PvdA'er.