F1 sterren tijdelijk terug naar de karts

Aantal Formule 1 sterren keren tijdelijk terug naar de basis; het karten. Een aardig off-season tijdverdrijf zo lijkt het.

Onder meer Rubens Barrichello en Juan Pablo Montoya zullen wederom de karts opzoeken. Samen met enkele andere grote namen uit de F1 zullen zij de komende maanden weer gaan karten.

Barrichello zal deelnemen aan de Granja Viano 500 Mile race in Brazilie en Montoya zal zijn opwachting maken in een liefdadigheidsrace in Colombia.

Dit jaar is het zevende jaar van het jaarlijkse Granja Viano team endurance evenement dat zal plaatsvinden in Sao Paulo op 8 en 9 November. Barrichello zal samen gaan rijden met Ferrari rijder Felipe Massa en IRL topcoureur Tony Kanaan, met wie hij de race in 2002 op zijn naam wist te schrijven. Dit trio zal worden vergezeld door de 16-jarige Marco Andretti, zoon van Mario Andretti, wereldkampioen F1 in 1978.

Barrichello is vaste klant bij het evenement. Het is zoals gezegd gestart in 1997 als wat "end-of-season" vermaak maar inmiddels trekt het de grootste namen in de braziliaanse motorsport aan. Barrichello won de race al viermaal, in 1998 en 2000 tot 2002. Massa, toen nog een lokale held in de Formula Chevrolet, won de eerste editie in '97.

Ook in Zuid Amerika, de Colombiaanse stad Cartegena om precies te zijn, zal gereden worden. Op 15 November gaan hier de de Formula Smiles charity kart race van start. Dit om geld in te zamelen voor de onbevoorrechte kinderen in het land.

Onder meer Montoya, die eerder dit jaar in Bogota het programma voor het evenement aankondigde, zal hier gaan rijden. Ook zijn Williams collega Marc Gene, Toyota's Cristiano da Matta en voormalig-Jaguar coureur Antonio Pizzonia zullen deelnemen.