FOK! zoekt boekenwurmen

FOK! bestaat uit een club vrijwilligers die altijd weer bezig zijn nieuws te verzamelen voor haar lezers. Daarnaast schrijven we regelmatig reviews en columns en we zoeken nu dan ook een enthousiaste boekenwurm die deel wil uitmaken van FOK!

Hoe herken ik een boekenwurm?
Je verslindt boeken! Of het nou gaat om een kookboek of een roman, een stuk literatuur of een reisboek... geen boek is veilig wanneer jij in de buurt bent. Je hebt een brede interesse in boeken en je leest graag, veel en snel. Uiteraard vertel je graag je mening over boeken aan anderen. De boekenwurm die wij zoeken beschikt daarnaast over goede kennis van de Nederlandse taal.

Wat wordt van jou verwacht?
Minimaal twee keer per maand schrijf je een review van een boek. Je schrijft voornamelijk reviews van boeken die je van uitgevers krijgt toegestuurd, dus het aanbod is erg divers. Soms schrijf je dus over een kookboek, en soms over een thriller. Uiteraard kun je ook reviews schrijven van boeken uit eigen collectie wanneer er een keer geen boek van een uitgever beschikbaar is.

Wat schuift dat?
Helemaal niets; FOK! bestaat namelijk uit een club vrijwilligers. Je geniet wel alle respect en faam van het gehele team (inmiddels al heel wat elftallen groot) en je krijgt de kans mee te werken aan de verdere ontwikkeling van de FrontPage. Wel krijg je regelmatig boeken toegestuurd die je mag reviewen en deze worden jouw eigendom. En Last but not least, jouw stukjes kunnen worden gelezen door ruim 30.000 unieke bezoekers per dag.

Solliciteren?
Dat kan! Stuur een mailtje naar MrSubtle met je naam, usernaam en een argumentatie waarom we jou als boekenreviewer zouden moeten aannemen. Schrijf in je mail bovendien je persoonlijke top 5 van favoriete boeken met maximaal ťťn regel argumentatie per boek.

En dan?
Nadat de sollicitatiemails zijn verzameld zul je worden gevraagd binnen redelijk korte termijn een proefreview te schrijven. De FOK!Crew zal alle sollicitatiemailtjes gezamelijk doornemen en alle ingezonden stukken doorlezen en daaruit een reviewer kiezen die per mail worden op de hoogte gesteld. Afgewezen kandidaten krijgen uiteraard ook een mailtje.

Moet ik al een actief poster zijn op FOK! om te solliciteren?
Nee, dat is zeker geen vereiste. Elke sollicitatie wordt bekeken en een usernaam kun je altijd nog registreren.

Wat is de inzendtermijn?
De inschrijfdatum is tot en met dinsdag 28 oktober t/m 23.59 uur (Let op, de uiterste inschrijfdatum is gewijzigd!). Tot die tijd krijg je dus geen antwoord op je eerste e-mail.

Succes!

Dit bericht werd oorspronkelijk geplaatst op zondag 26 oktober om 8:39 uur