Massa voor twee jaar bij Sauber

Tito wist ons vandaag het volgende te melden:

Peter Sauber had het al gemeld tijdens het laatste Grand Prix-weekeinde, maar het contract schijnt nu pas getekend te zijn. Vandaag bevestigt Sauber Felipe Massa officieel als Grand Prix-coureur voor 2004. De 22-jarige Braziliaan heeft zich voor twee seizoenen aan Sauber verbonden.

Ook Fok! berichtte er al eerder over maar sinds vandaag is het officieel, Massa gaat rijden voor Sauber.

De Braziliaan, die dit seizoen testrijder bij Ferrari was,tekende voor twee jaar en is de opvolger van de Duitser Nick Heidfeld.

Peter Sauber is vol lof over Massa: "Ik heb Giancarlo altijd gezien als één van de beste rijders in de Formule 1 en na zijn jaar bij Ferrari verwacht ik ook veel van Felipe."

Ook zegt hij: "In 2002 gaf Felipe al blijk van zijn exceptionele snelheid. Aan het eind van het seizoen heb ik hem aangeraden om een testcontract bij Ferrari te tekenen in plaats van te gaan racen voor een ander team. Daar kon hij vertrouwd raken met de technische aspecten van de Formule 1. Uit eerste hand ervaren hoe Ferrari en Michael Schumacher werken is een perfecte training voor een jonge coureur. Ik ben er zeker van dat Felipe nu optimaal gebruik zal maken van zijn potentieel."

Zelf zegt Felipe er hetvolgende over: "Mijn jaar als testrijder bij Ferrari heeft grote waarde voor mij en ik heb veel geleerd. Desondanks was mijn doel weer races te gaan rijden. Ik ben erg blij weer terug te zijn bij Sauber. Ik heb toen een fijne tijd bij hen gehad en ik twijfel er niet aan dat het team alles in huis heeft om succesvol te zijn."

In 2002 maakte Massa voor Sauber zijn debuut in de Formule 1. Massa wordt bij Sauber de stalgenoot van Giancarlo Fisichella.