Acteur Tom Sizemore veroordeeld

Beetle had ons via de newssubmit het volgende geheel vertaald te melden:

Acteur Tom Sizemore (41) is veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden voor het slaan van zijn voormalige vriendin Heidi Fleiss. De acteur, bekend uit de film 'Saving Private Ryan' en 'Black Hawk Down', werd opgedragen een afkick cursus te voltooien voordat hij aan zijn gevangenisstraf begint die in zal gaan begin januari. Ook werd er een voorwaardelijke straf aan vastgeplakt van drie jaar voor zijn drugsgebruik. Ook zal hij een cursus moeten volgen om zijn driftbuien in bedwang te houden.

Sizemore is in het verleden al eens veroordeeld: in augustus voor geweld, bedreiging en lastig vallen van Fleiss; ook is hij een keer veroordeeld voor het slaan van Fleiss in een duur Beverly Hills hotel.

Hij heeft een één-jarige verhouding gehad met voormalig bordeelhoudster Fleiss, die in die hoedanigheid een call-girl service onderhield voor de rijken van Hollywood in de jaren '90.

Fleiss verklaarde voor de rechtbank dat hij ook een sigaret uitdrukte op haar huid en dat ze ook tegen de grond werd geslagen voor zijn huis. Later viel hij haar lastig met meer dan 79 obscene telefoontjes.
Sizemore ontkende die aantijgingen en getuigde niet voor de rechtbank. "In de laatste maanden heb ik mijn demonen de meerdere laten worden over mij", aldus een geschreven verklaring van Sizemore. "Ik wil geen excuses maken voor mijn daden maar ik denk dat als ik niet onder de invloed van drugs was ik mijn gedrag had kunnen beheersen."

Sizemore gaf een verslaving aan de syntetische drugs methamphetamine toe.

Fleiss vertelde in een verklaring dat ze van hem hield, dat ze goed was voor hem en dat wat hij haar had aangedaan verkeerd was. Ze wou dat ze hem nooit ontmoet had.