Kinderen uitgehongerd door adoptieouders

Beetle had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een echtpaar uit New Jersey, Vanessa en Raymond Jackson, is aangeklaagd voor moedwillige nalatigheid en het in gevaar brengen van kinderen nadat hun adoptieve zoons, in de leeftijd van negen tot negentien, gevonden waren in erbarmelijke omstandigheden en zwaar ondervoed.

Onderzoekers zeiden dat de jongens zo zwaar ondervoed waren, dat het bijna onmogelijk was te zien hoe oud ze waren. Ze werden pas ontdekt nadat buren de oudste van de vier jongens midden in de nacht door het vuilnis zagen spitten op zoek naar voedsel.

De welzijnsdienst van New Jersey ligt onder zware kritiek aangezien ze de jongens niet eerder hebben gevonden. Een medewerker is minstens veertig keer op bezoek geweest in de laatste twee jaar. Maar hij heeft in die tijd geen alarm geslagen. De jongens hadden allemaal groeistoornissen, opgezwollen buiken en rottende tanden. De oudste van de vier was niet langer dan 1 meter 20 en woog net iets meer dan 18 kilo.

Volgens de onderzoekers kregen de kinderen niets anders dan ongekookt pannenkoeken meel, cornflakes en pindakaas. De kinderen zeiden dat ze hun maal aanvulden met verfsnippers en isolatiemateriaal om maar te overleven. "Dit breekt je hart en om eerlijk te zijn is het volslagen onvoorstelbaar", zei de aanklager van Camden County Vincent Sarubbi.

De ouders verklaarden dan de kinderen tussen 1995 en 1997 waren geadopteerd en dat ze allemaal leden aan eetstoornissen, maar volgens dokters was er geen bewijs voor aangeboren gebreken. De Jacksons hadden ook twee adoptieve dochters, vijf en twaalf jaar oud, en ze waren bezig om nog een dochter in het gezin op te nemen. De dochters leken wel in goede gezondheid te verkeren. Daar bovenop hadden de ouders ook nog twee biologische kinderen, beide achttien jaar. Ook deze twee leken in goede gezondheid te verkeren.

Bruce, de oudste van de vier, is de enige die met naam genoemd is aangezien hij de enige meerderjarige is. Hij heeft het postuur van een kind van negen en wordt nu in een ziekenhuis verpleegd. Zijn drie broers zijn inmiddels bij nieuwe adoptieouders terecht gekomen.
Zij zijn niet bij naam genoemd. Het enige dat bekend is gemaakt zijn de initialen van de voornamen en de leeftijd. M is 14, K is 10 and T is 9 jaar oud.

De welzijnsmedewerker die de kinderen onder zijn hoede had heeft ontslag genomen en tien managers uit de organisatie zijn op non-actief gezet met behoud van loon.

Het departement ligt al langer onder vuur vanwege een ander geval van ondervoeding. Pas geleden werd in Newark in een kelder een in staat van ontbinding verkerend lijk van een zeven-jarige jongen gevonden terwijl twee adoptieve broers in een kamer lagen te verhongeren.

De reden van handelen van de ouders lijkt financieel gewin te zijn. Voordat de oudste van de vier 18 werd kregen ze 28000 dollar per jaar aan kinderbijslag.