Harry Potter in Concert-reeks succesvol van start in Rotterdam

Het is deze week weer tijd voor Harry Potter in Concert! De terugkomende concertreeks van het Rotterdam Philharmonisch Concert waagt zich ditmaal aan The Goblet of Fire en FOK! nam een kijkje.

De Doelen is opnieuw prachtig aangekleed in Harry Potter-stijl, waarbij de verschillende afdelingen niet zijn vergeten. Er is ook de mogelijkheid om een sjaal te kopen van je eigen afdeling en uiteraard de Smekkies in Alle Smaken, die een belangrijke rol spelen in de boeken als het gevaarlijke snoep dat de Hogwarts-leerlingen eten, al is het soms tegen hun wil.

Harry Potter in Concert: een succesvolle formule (Foto: Daan de Witte)
Harry Potter in Concert: een succesvolle formule (Foto: Daan de Witte)

Het orkest is ditmaal weer op dreef en de meest magische moment uit de film worden terugvertaald naar het publiek in de vorm van 'Harry in Winter', 'Neville's Waltz' en vele andere prachtige composities, geschreven door Patrick Doyle. Overigens zijn alle componisten aan het woord in een video die wordt getoond voordat het concert begint. Hierin vertelt John Williams over het moment dat hij dat onvergetelijke toontje in 'Hedwig's Theme' bedacht, maar ook komt Alexandre Desplat aan het woord om zijn terugblik te geven hoe het was om de laatste films in de reeks te mogen voorzien van de muzikale omlijsting. 

Dirigent Justin Freer geniet zichtbaar en geeft alles gedurende de show, maar wanneer het laatste applaus gebaart hij dat een beetje slaap geen kwaad zou doen. En dat is uiteraard meer dan verdiend!

Harry Potter in Concert: een succesvolle formule (Foto: Daan de Witte)
Harry Potter in Concert: een succesvolle formule (Foto: Daan de Witte)

Harry Potter blijft een wereldwijd publiek trekken, zeker als de film op een immens groot doek wordt vertoond en een orkest de prachtige muziek live speelt. De volgende film staat al gepland en het Rotterdam Philharmonisch Orkest zal de score van The Order of the Phoenix van 16-19 januari 2020 ten gehore brengen. 

Voor deze film zijn gedurende de hele week nog uitvoeringen. Tickets hiervoor zijn nog verkrijgbaar via dit adres.