Vijf flutfilms van Adam Sandler

6. Jack & Jill

Jack & Jill staat hoog in de regionen van de slechtste films ooit. Het werd genomineerd voor 12 Razzies, waarvan het er 10 mee naar huis mocht nemen. En daar is een reden voor.

Kijk Jack & Jill niet. Het is een verschrikking en het kan haast geen film genoemd worden. Het ademt Adam Sandler die trouwe kijkers van zijn films geld uit de zak wil kloppen. Het enige wat hij daarvoor hoeft te doen is iets wat hij misschien wel elk weekend doet: zich verkleden als vrouw en zijn nichtje Jill spelen. 

Om de een of andere reden zijn er toch mensen naar de bioscoop voor gegaan, want de film wist haast het dubbele van zijn budget op te halen. Dat is toch best wel een prestatie voor een film die een RottenTomatoes-score kreeg van een historisch lage 3%.

Vijf films hebben de revue gepasseerd en daaruit valt maar één conclusie te trekken: Adam Sandler maakt hele, hele slechte films. Click, dat niet door hem geschreven of geregisseerd werd, is misschien zijn beste film. Daarin laat hij nog eens zien dat hij toch wel een grijnsje menselijkheid in zich heeft. De laatste paar jaren terroriseert hij echter mensen met zijn slechte plots, klunzig acteerwerk en rare keuzes. Pixels, een Sandler-film die aankomende donderdag uitkomt, is een film die niet geregisseerd en niet geschreven is door Sandler; misschien is er nog hoop?