Vijf flutfilms van Adam Sandler

2. You Don't Mess With The Zohan

De aftrap is ook gelijk een afknapper eerste klas. In deze film speelt Sandler een Israelische geheim agent die zijn dood verzint, zodat hij hair-stylist kan worden in Amerika.

Buitenlanders die het willen gaan maken in Amerika, en de bijbehorende stuntelingen, kunnen grappig zijn. Borat en The Dictator zijn twee goede voorbeelden van de hand van Sacha Baron Cohen. Zohan is echter een personage dat direct gaat irriteren, de eerste minuut dat het figuur op het scherm verschijnt. En dan heeft de kijker zich zelfs al door de begincredits geworsteld en zich misschien nog geen eens afgevraagd waarom ze nou weer naar een Sandler-film aan het kijken zijn.

Maar goed, is dan echt alles slecht aan deze film? Nee, een pluspuntje is John Turturro, doorgewinterd topacteur en regisseur, die zich elke rol eigen kan maken. Echter, zijn rol als Phantom doet af aan het talent dat hij bezit. Aan de andere kant, dat doet een film van Adam Sandler met zo ongeveer elke goede acteur. Gevalletje 'makkelijk geld verdienen' misschien?

De film was matig succesvol in de bioscopen en wist het dubbele van het budget op te halen, ongeveer 200 miljoen dollar. Scenarioschrijver Judd Apatow is na dit project gelukkig andere (betere) dingen gaan maken. Van Sandler valt jammer genoeg niet hetzelfde te zeggen.