Vijf flutfilms van Adam Sandler

3. Grown Ups

Zet een groep comedy-helden bij elkaar (Chris Rock, David Spade) laat ze wat gekke kunstjes doen en het wordt geweldig. Zou dat de gedachtegang zijn geweest toen het concept van Grown Ups werd bedacht?

In de film wordt een groep oude schoolvrienden weer bij elkaar gebracht door de dood van hun oude footballcoach. Ze besluiten een Independence Weekend-reünie te doen, zodat alles weer kon zijn zoals het was voor een weekend. Dit brengt natuurlijk de nodige comedyclichés met zich mee, die dan ook vaak niet al te best worden uitgevoerd.

De scenes waarin Chris Rock het woord heeft of in het centrum van de aandacht zijn wel buitengewoon grappig. David Spade weet met zijn idiote personage makkelijk het publiek voor zich te winnen, maar niet op de Adam Sandler-manier; gewoon op de eigen David Spade-manier. Kevin James lijkt een kopie van Paul Blart op het scherm te willen brengen, maar faal daar enigszins in. 

Sandler is weer uiterst irritant door zijn slechte acteerwerk. Aan alles is weer te merken dat het scenario van zijn kant is, want zijn personage krijgt meer te doen dan eigenlijk zou mogen. De grappen werken gewoon niet door de mond van Sandler. Het is een schande dat deze film zo succesvol (bijna 275 miljoen dollar), want dit zette Sandler aan tot een tweede deel van deze draak van een film.