Vijf filmtips voor de maand juli

Filmtip 4: Mission: Impossible - Rogue Nation

Releasedatum: 30 juli.

Genre: actie, avontuur.

Regisseur: Christopher McQuarrie.

Cast: Tom Cruise, Simon Pegg, Jeremy Renner.

In dit alweer vijfde deel van de Mission: Impossible-reeks moet Ethan Hunt het opnemen tegen het Syndicaat, de criminele tegenhanger van het IMF.

Verwachtingen

Mission: Impossible zijn echt typische avonturenfilms die ook eigenlijk nooit gaan vervelen. Ze doen het goed op het grote scherm, maar ook thuis op de bank op een wat kleiner schermpje. Jong en oud kunnen genieten van de onmogelijke missies van Ethan Hunt en de daarbij behorende fouten, trucs en capriolen. Ook dit vijfde deel lijkt de lijn door te zetten van de eerder films. De actiescènes zijn weer erg groot opgezet en de typische oneliners zijn ook weer terug van weggeweest. Een prima optie voor op de valreep in juli.

Filmtip 5: Terminator: Genisys

Releasedatum: 9 juli.

Genre: actie.

Regisseur: Alan Taylor.

Cast: Emilia Clarke, Jason Clarke, Arnold Schwarzenegger.

De Terminator-reeks krijgt een update, in de vorm van Genisys. Hierin wordt in een nabije toekomst Kyle Reese (Jai Courtney) teruggestuurd naar 1984 om Sarah Connor te beschermen. Als hij echter aankomt in dit jaar, is het iets anders dan hij verwacht had.

Verwachtingen

Dit gaat waarschijnlijk een typische 'brein uit en genieten'-film worden, want de eerste recensies zijn niet al te best. Dat een franchise als Terminator een reboot/vervolg krijgt is uiteraard logisch, want de eerste twee films zijn uitgegroeid tot klassiekers. Emilia Clarke neemt dit keer de rol van Sarah Connor op zich, en dat lijkt in de eerste beelden een goede keus. Dat Arnie zijn oude rol weer oppakt, is natuurlijk alleen maar bonus. En er schijnen weer een aantal pareltjes van oneliners in te zitten, die misschien boven 'Hasta la vista, baby' uitstevenen.