FOK! op het spoor van De Mol 2013 - Aflevering 6

Dit jaar doen naast René en Martijn ook wederom andere FOK!kers mee. Zo hebben we onder andere moderators, een FOK!sporter en een FOK!filmer. Wie heeft aan het eind van het seizoen De Mol het meeste goed gehad? Of zijn jullie degene die gelijk hebben? Stem onderaan de pagina op jouw Mol en versla ons!

Username: debuurvrouw
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Kees Tol
Want: 
Ja, ik hou het nog maar een rondje vol. Dat Tania de Mol niet was had ik al bedacht nadat ze echt helemaal kapot was van die pot verliezen en de streek die de mannen haar leveren. Omdat ik denk dat Kees leuk aan het zooien is geweest met de pot als je weet dat je met een helicopter mag vliegen.... We weten natuurlijk niet wat er nog in die andere enveloppen zat. En feitelijk is er maar 1250 binnen gehaald door het kopen van een minuut puzzeltijd. Het enige wat ik nog vond, was dat Kees bezweet uit de 'spreek met de mol' opdracht kwam. Geen idee waar die opdracht toe leidde want mij is in ieder geval níets duidelijk geworden daarvan.
Opvallend vond ik wel dat Carolien veel verdenking op zich heeft van de andere kandidaten en Kees helemaal niet. Nou ja, ik zit shocking klem in mijn tunnel. Ik ga gewoon álles of niets. Al twijfel ik steeds harder. En weet ik het steeds minder zeker.

Username: Borizzz
Functie: Eindredactie Film
Verdenkt nu: Paulien Cornelisse
Want: Dat Tania de Mol niet was, wist ik al zes afleveringen lang. Hoewel het formaat van de Mol in de kerk toch enigzins aan haar deed denken... Kees valt voor mij ook af, omdat hij vandaag met 1500 euro voor de pot aan kwam zetten. Oke, hij kan als hij de Mol is geld weggegooid hebben, maar toch blijft het een flink bedrag. Ook niet dus. Paulien en Zarayda hebben beiden het minst verdiend voor de pot. Van deze twee is Paulien het minst opvallend wat haar voor mij verdacht maakt. De aflevering vond ik vandaag wat saai; maar de aflevering van volgende week belooft veel goeds. Op naar de aflevering voor de finale. Wat gaat zo'n molreeks toch snel...

Voornaam: Annelies (liesje1979)
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Zarayda Groenhart
Want: Beetje een saaie aflevering wel, weinig spektakel. Tania eruit vind ik wel fijn, zeker omdat ik haar nog steeds een beetje verdacht en helemaal toen ze in deze aflevering de pot is kwijtgeraakt. Maar gelukkig hoef ik me daar niet meer druk om te maken. Deze aflevering heeft me geen reden te geven om te switchen. Nog steeds vind ik ook Carolien en Paulien erg verdacht, maar ik blijf gewoon bij Zarayda. Bij de vliegtuigopdracht was het opvallend dat zij maar één kaartje lijkt te hebben, terwijl de rest van de kandidaten er twee hadden. Ze deelt wel haar vraag maar waarom zou een Mol dat ook niet doen?  Met de kerkopdracht kon ik niet zoveel, ik vond het leuk dat Carolien dacht dat het aan de hand van de antwoorden dacht dat Zarayda de Mol was, maar ik kan niet controleren of ze alle vragen goed had. Tijdens het puzzelen was ze wat stuntelig maar dat waren ze allemaal wel. Opvallend was dat Zarayda bij de test invulde dat de Mol altijd een iPhone bij zich heeft, ze hadden hun telefoon ingeleverd toch?

Naam: Martin (DaMart)
Functie: Moderator en PR
Verdenkt nu: Paulien Cornelisse
Want: Tania eruit, dat is goed nieuws, want ik begon toch een beetje te twijfelen of zij stiekem niet de Mol was. Daniël, Kees en Carolien zijn te serieus met het spel bezig en hebben ook al aardig wat geld verdiend voor de pot. Die zullen de Mol dus niet zijn. Blijven Zarayda en Paulien over. Zarayda is gewoon bang voor alles, maar dat kan ook mollengedrag zijn natuurlijk. Maar toch verdenk ik Paulien nog meer. Een opmerkelijke uitspraak van haar deze aflevering was namelijk dat ze een taak moet uitvoeren en dat ze dat zo goed mogelijk wil doen. Tja, de Mol heeft een taak en Paulien wil dat blijkbaar erg goed doen… dus blijf ik maar even bij haar als Mol.

Naam: Tha_Erik
Functie: Moderator / Redactie FP
Verdenkt nu: Carolien Borgers
Want: Weer terug in mijn originele tunnel. Met hulp van Kees, die overigens zelf ook niet zonder verdenking is. Maar een Mol neemt geen 1500 euro mee, niet als er ongecontroleerd door andere kandidaten gewoon een briefje "kwijt" zou kunnen raken. Niemand zou beter weten als hij met een lager bedrag terug zou komen, aangezien hij dan gewoon een verkeerde persoon gekozen zou kunnen hebben. Maar hij volgde zijn intuïtie (in eigen woorden: "ik laat mijn intuïtie niet in de steek") en later bij de test zei hij volledig voor Carolien te gaan. 1500 euro is een groot bedrag voor een opdracht. Een aardige indicatie dat hij op het juiste spoor zit. En hield Carolien ook niet als enige een vraag achter in het vliegtuig? Wil ze voorkomen dat men die informatie over haarzelf te weten komt en zo dus de test beter maakt?  "Horen, zien en zwijgen" was de titel. Nou ja, Carolien hoorde de vraag in het stukje van Paulien, zag in haar eigen pilotenmoment (met zonnebril) haar eigen vraag en zweeg toen. Als enige.

Username: Faux.
Functie: Developer
Verdenkt nu: Paulien Cornelisse
Want: Retesaaie aflevering weer. Wat een ongelofelijk teleurstellend seizoen. Een vliegtuigopdracht waarin niets gebeurt, het jaarlijks terugkerende Stel je vraag aan de Mol en tot slot een paardenopdracht met 0,0 uitdaging. Oh ja, en de pot die kwijt was geraakt. Maar niet heus. Net wanneer er iets leuks leek te zijn gebeurd, was er niets aan de hand. Dit hele seizoen is niet normaal saai. Zelfs in Expeditie Poolcirkel zat meer uitdaging. Paulien is nog steeds mijn Mol. Enige onderbouwing die ik daarvoor heb is dat ze nog geen cent in de pot heeft gebracht (net als alle anderen trouwens, omdat elke opdracht in groepsverband wordt gedaan) en dat Tania niet op haar zat. Voor de rest is het "dom veel raden". En je ergeren aan Daniël. Echt dat irritante snotjoch van de basisschool met een chronisch tekort aan aandacht. Dat hij er snel uit mag bliegen.

Poll: Wie is de Mol? 2013 - Aflevering 6

poll image
* Klik op het antwoord op het plaatje om te stemmen op jouw keuze!

Stemmen kan tot het begin van de volgende aflevering.

OVERZICHT MOLVERDENKINGEN

Voor het eerst is er een gelijkspel wat betreft de keuze van de Mol door de FOK!kers. Paulien Cornelisse en Kees Tol worden allebei door ruim een kwart van de stemmers verdacht. Tania volgt met 13 procent, maar we weten inmiddels dat zij het niet is.

WINNEN?


Dit jaar geven we een hele speciale prijs weg, deze unieke must-have kom je niet vaak tegen. Namelijk een op foamboard afgedrukte groepsfoto van dit jaar. Maar dat is nog niet alles, want de handtekeningen van presentator Art Rooijakkers en een aantal andere kandidaten zitten er gewoon bij! De eerste geven we weg aan degene die de Mol het meeste goed had. Stem dus in de poll op jouw Mol en wie weet wint één van de FOK!kers de prijs in plaats van een crewlid. De tweede geven we bij de laatste special weg onder de reageerders. Moge de beste speurder winnen!

Lees op pagina drie de hints en theoriëen van René.