Zes Decemberfilms Die Je Moet Zien



Releasedatum: 16 december 2010
Genre: Thriller
Regisseur: Antoinette Beumer. Ze regisseerde eerder De Gelukkige Huisvrouw met Carice van Houten. Tevens heeft ze afleveringen van Goede Tijden, Slechte Tijden en Spangen. Samen met Heleen Dankbaar richtte ze het productiemaatschappij Het Kantoor op.
Acteurs: Barry Atsma, Fedja van Huêt, Jeroen van Koningsbrugge, Gijs Naber, Anna Drijver en Kim van Kooten.

Plot: Vijf getrouwde mannen delen in het geheim een loft, waar ze stijlvol en in het geheim hun minnaressen kunnen ontvangen. Alles gaat goed, totdat er op een dag een lijk van een jonge vrouw in de loft gevonden wordt. Niemand weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze daar terecht is gekomen. Alleen zij bezitten een sleutel, dus al snel beginnen ze elkaar te wantrouwen en zal blijken dat ze veel minder van elkaar afweten dan ze oorspronkelijk dachten.

Extra info: Tijdens de opnames vielen Antoinette en een cameraman van een steiger. Antoinette houdt er twee gebroken armen aan over en de cameraman had een verbrijzelde hiel. Erik van Looy nam de productie een paar dagen over. Daarnaast is de Nederlandse versie een remake van de Vlaamse versie, die in 2008 in de Vlaamse bioscopen verscheen.
Waarom moet je deze zien?: De Vlaamse versie is de best bekeken Vlaamse film in de bioscopen in België. De film nam de koppositie over van Koko Flanel met Urbanus. Het verhaal klinkt interessant en ook de trailer belooft veel. Daarnaast speelt één van Nederlands beste acteurs Barry Atsma erin mee, zodat het acteerwerk bijna niet slecht kan zijn.