Zes Decemberfilms Die Je Moet Zien



Releasedatum: 2 december 2010
Genre: Documentaire
Regisseur: Henry Joost en Ariel Schulman. Beide regisseurs hebben nog geen flinke kaskrakers op hun naam staan. Afgezien van een paar rolletjes van Schulman in een paar korte films hebben beide mannen nog niet vaak in de regisseursstoel gezeten. Ook heeft Ariel Schulman zelf nog een rolletje in de film als Rel Schulman.
Acteurs: Megan Faccio, Melody C. Roscher (Food Party) en Yaniv Schulman (Puberty: the Movie)

Plot: Een 24-jarige fotograaf uit New York, genaamd Nev, weet niet in wat voor avontuur hij terechtkomt als hij in contact komt met de 8-jarige Abby. Zij vraagt hem namelijk of zij één van zijn foto's mag schilderen. Wanneer Nev het schilderij krijgt, begint hij een internetvriendschap en heeft regelmatig contact met de familie van Abby. Maar als Nev een internetrelatie begint met Abby's zus Megan, dan begint het avontuur pas echt. Gestimuleerd door een aantal verrassende ontdekkingen over Megan, gaat Nev samen met zijn vrienden op zoek naar Megan en op zoek naar niets minder dan de waarheid.

Extra info: 'Actrice' Aimee Gonzales staat dan wel als actrice bij de aftiteling, maar eigenlijk hoort ze daar niet thuis. Ze speelt namelijk niet in de film, want alleen haar foto's komen voor in de documentaire. Als compensatie werd haar foto tevens gebruikt voor de promotie van de film.
Waarom moet je deze zien?: Deze documentaire klinkt als gegoten voor FOK!kers. De film laat de gevaren van het internet en vooral de sociale netwerken zien. Tevens is de film een grote hit geworden op het Sundance Film Festival, maar won het geen prijs.