Zes Decemberfilms Die Je Moet Zien


Releasedatum: 15 december 2010
Genre: Animatie / Komedie
Regisseur: Tom McGrath. Tom is bekend geworden door de twee Madagascar-films die hij geregisseerd heeft. In de films sprak Tom de stem in van Skipper, de pinguïn. In 1995 heeft Tom ook nog even de tv-serie The Ren & Stimpy Show geregisseerd.
Acteurs: Met de stemmen van Will Ferrell, Tina Fey, Jonah Hill en Brad Pitt.

Plot: Megamind is een beruchte schurk, die samen met zijn aartsvijand Metro Man tijdens een crisis de thuisplaneet moet verlaten. Megamind probeert op allerlei manieren de stad Metro City over te nemen, maar wordt hierbij dwarsgezeten door Metro Man. Laatstgenoemde wordt hierna benoemd tot volksheld. Maar als Megamind zijn vijand plotseling vermoord, komt er een einde aan de strijd en heeft hij de macht over Metro City. Langzamerhand beseft Megamind dat hij zonder vijand geen levensdoel meer heeft. Daarom besluit hij om een nieuwe vijand te creëren.

Extra info: De film zou eerst Master Mind gaan heten en dit is later nog veranderd naar Oobermind. Maar uiteindelijk is toch besloten om de huidige titel, Megamind, te gebruiken. Voor de rol van Will Ferrell als Megamind is eerst Ben Stiller gecast (die wel aan de film meewerkt) en daarna Robert Downey Jr. Uiteindelijk is het toch Ferrell geworden door een te drukke agenda van Downey Jr.
Waarom moet je deze zien?: De karakters worden ingesproken door de komische Will Ferrell en Jonah Hill. Daarnaast heeft Brad Pitt ook zijn stem bijgedragen aan de film. Daarnaast heeft de film in Amerika ruim 130 miljoen dollar opgebracht en staat daarmee op de vierde plek wat animatiefilms betreft. Alleen Toy Story 3, Shrek Forever After en Despicable Me verdienden dit jaar beter.