Zes Decemberfilms Die Je Moet Zien


Releasedatum:
1 december 2010
Genre: Animatie / Fantasy
Regisseur: Nathan Greno en Byron Howard. Beide zijn geen groentjes in de animatiefilms. Zo heeft Nathan ervaring met films als Bolt en Brother Bear en heeft Byron meegewerkt aan onder andere Chicken Little en Lilo & Stitch.
Acteurs: Met de stemmen van Mandy Moore, Zachary Levi en Donna Murphy.

Plot: Het draait allemaal om prinses Rapunzel. Ze is als baby gestolen uit het paleis van haar ouders door de heks Mother Gothel. Ze wordt opgesloten in de hoge toren en haar wordt wijsgemaakt dat de buitenwereld gevaarlijk is. Maar tegen haar achttiende verjaardag snakt ze naar avontuur. Ook vraagt ze zich af waar de vreemde lichten vandaan komen, die ze ieder jaar op haar verjaardag ziet. Het avontuur kan eindelijk beginnen als de knapste, maar beruchtste crimineel van het koninkrijk, Flynn Rider, naar haar toren komt om zich daar te verstoppen. Ze spreken af om samen naar buiten te gaan om op zoek te gaan naar de lichten. Onderweg stuiten ze op aparte personages en beleven ze een magisch avontuur.

Extra info: De film draait in Amerika onder de naam Tangled, omdat men daar bang is dat de jongens niet naar de film willen door de meisjesachtige titel. Zo is bijvoorbeeld Princess & The Frog vooral bezocht door meisjes, omdat er 'prinses' in de titel staat. Het gerucht ging dat dit puur een marketingtruc was, maar onlangs hebben de regisseurs losgelaten dat de titel juist veranderd is, omdat de film niet alleen om Rapunzel draait.
Waarom moet je deze zien?: Het is alweer de 50e speelfilm van Disney en dit keer is de film een topper geworden. FOK! heeft de film al gezien en gaf 4,5 ster. Lees hier de recensie.