Zes Decemberfilms Die Je Moet Zien



Releasedatum: 9 december 2010
Genre: Komedie
Regisseur: Steffen Haars en Flip van der Kuil. Beide spelen ook een rol in de film als respectievelijk Robbie Schuurmans en Barrie Butsers. Het tv-debuut was in De Pulp Show, waar Steffen en Flip aan meededen. Het was een sketchprogramma en werd uitgezonden op Veronica. Ook deden ze beide mee aan het MTV-programma The Trip, waarin ze met een laag budget ver moesten reizen.
Acteurs: Tim Haars (6pack), Nicole van Nierop (Paradiso) en Huub Smit (New Kids).

Plot: Ook in het Brabantse dorpje Maaskantje heerst de economische crisis. Hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie zijn door misverstanden hun banen kwijtgeraakt. Daarnaast zijn ook hun uitkeringen stopgezet, waardoor ze nog maar één ding kunnen doen: nergens meer voor betalen. Alleen dan loopt het uit de hand en moeten ze vechten voor hun dorp.

Extra info: Naast de reguliere New Kids-typetjes uit de tv-serie spelen ook een aantal Bekende Nederlanders een rolletje in de film. Zo spelen onder andere Hans Teeuwen, Theo Maassen, Jody Bernal, Frank Lammers, Henry van Loon en Peter Aerts een rol in New Kids Turbo. De soundtrack van de film wordt verzorgd door onder andere DJ Paul Elstak en Junkie XL.
Waarom moet je deze zien?: Als je de serie gevolgd hebt, dan kun je deze niet overslaan. In de film gaan de makers nog een stukje verder en halen alles uit de kast. Met de hulp van Reinout Oerlemans' EyeWorks werd het mogelijk om het iets professioneler aan te pakken. Daarbij opgeteld, dat Hans Teeuwen en Theo Maassen in één film zitten, wordt het hoogstwaarschijnlijk een Nederlandse filmtopper.