FOK!games kerstprijsvraag 2007 - De antwoorden

<\/center>
1. Hoe heet de geestelijk vader van Jochem?
MrBelvedere (bron)
De vader van Jochem heet inderdaad Papa of Vader, helaas was dit niet de geestelijk vader van Jochem. Ook Pieter, Shigeru Miyamoto, Jan en Geert Wilders hebben geen mentale bloedlijn met onze Jochem.

2. Welke game werd door SD beloond met een score van 14%?
Torrente 3: El Protector (bron)
Hier kwamen redelijk wat slechte spellen voorbij, helaas voor Playboy The Mansion, Wii Sports, Barbie, Crazy Frog Racer II, Pro Evolution Soccer 2008 en Hour of Victory hadden zij niet het voorrecht om dit jaar aan de 14% te komen.

3. Wanneer plaatste SpankmasterC zijn eerste nieuwsbericht?
30 januari 2007 (bron).
Erg veel verschillende data zijn binnengekomen voor deze enige opzoekvraag, alles tussen 19 oktober 2004 en 24 december 2007 zat er wel tussen. Jammer voor die ene deelnemer waren we niet op zoek naar GrandfatherD

4. Welk crewlid is (bijna) altijd op de hoogte van het aantal verkochte consoles in Japan?
Notorious_Roy(bron)
Roy is goed bekend bij iedereen, het overgrote meerendeel van de inzendingen was dan ook goed! De meeste andere inzendingen betroffen andere crewleden.

5. Welke fanboy in de crew praat het hypen van games goed?
Kepler (bron)
Bij deze vraag is meer dan de helft van de crew voorbij gekomen, net als mensen die nog nooit bij de crew van FOK!games gezeten hebben of deze alweer geruime tijd hebben verlaten.

6. Welk retro gamespersonage liet onze hoofdredacteur op zijn huid branden?
Een Space Invader (bron)
Uit de inzendingen voor deze vraag hopen we dat onze kersverse HR komende zomer inspiratie gaat halen, wie wil er nou niet Mario, Pac-Man, Guybrush Threepwood, Q-bert of Kirby zien op een rood verbrand perzikkenhuidje?

7. Wie was er te laat voor de launch van de PlayStation 3 in Europa?
koei (bron)
Bij deze instinker kwamen zowel crew-leden als bedrijven langs, jammer voor Torbal the Sufficient was hij niet de persoon die we zochten, evenmin als de Bart Smit.

8. Wie mocht zich in een legerpakje hijsen en oorlogje spelen?
Fliepke (bron)
Was het maar zo\\\'n feest dat elke crewlid oorlogje mocht spelen! Helaas was het alleen Fliepke, en niet Homer Simpson, Bill Gates of de Amerikaanse soldaten in Irak.

Logo J

Bullfrog

Erg weinig foute inzendingen bij dit oude bedrijfje, helaas konden we Frogwares en Black Frog Games niet goedkeuren.

Logo K

Viva Pinata

Ook dit logo kwam veruit de meesten bekend voor, slechts Atari konden we niet goed rekenen, net als \\\"Wie dit leest is gek\\\".

Logo L

Amiga

Om de makkelijke logo\\\'s goed te maken zat deze moeilijke ertussen, slechts weinig mensen hadden door dat deze van Amiga was. Activision, Acclaim, Rainbow Games/Studios, Vink Nukem en GameLab konden we allen niet goed rekenen.

Opdracht:
Vandaag ging het erom wie de leukste poll bedacht. Opvallend veel kerstprijsvraag polls zijn er bedacht, terwijl polls over allerlei soorten onderwerpen prima waren. De poll van magical_reflex hebben jullie ondertussen al (in ietwat aangepaste vorm) op FOK!games kunnen vinden. Dit was de poll \\\'Met welke game zou je jouw 2007 het best kunnen omschrijven?\\\' Andere leuke polls zul je de komende tijd nog wel tegen komen.