FOK!games kerstprijsvraag 2007 - De antwoorden

<\/center>
1. Met welke film vergelijkt Uwe zijn laatste film, waarbij zijn eigen film natuurlijk als winnaar uit de bus komt?
Titanic (bron)
Postal is dan wel Uwe\\\'s recentste film, maar je gaat je film natuurlijk niet met je eigen film vergelijken, dan is de uitkomst altijd 0. James Bond, Saw III en Syriana legden allemaal de lat te hoog voor Uwe.

2. Hoewel iedereen langzaam aan overstapt op Vista, maakt een handheld nu pas de overstap naar de vorige versie van Windows. Over welke handheld gaat dit?
De GameBoy (bron)
Ja, je kunt Windows XP op de een of andere manier draaien op je PSP, maar daar hebben we nooit een bericht over gepost. Over een ouderwetse grijze gameBoy die gemod werd daarintegen wel. Of het besturingssysteem ook op de OQO Model 01 werkt of op de PlayStation telefoon hebben we niet kunnen checken.

3. Wat voor plaatjes waren er kort te zien op Konami\\\'s machines?
Jackpot plaatjes (bron).
Sommige mensen moeten nodig eens een bezoekje brengen aan het casino, zij denken namelijk dat Konami plaatjes van Dance Dance Revolution of Metal Gear Solid laten zien.

4. Wie is het echte slachtoffer van de discussie rondom Manhunt 2?
Jack Thompson) (bron)
Wie het slachtoffer is van een bepaalde affaire is altijd moeilijk, uiteindelijk is iedereen slachtoffer natuurlijk want wij hebben Jack Thompsons geklaag steeds maar weer moeten aanhoren. Maar gelukkig voor Jack Thompson zijn er slachtoffers die er erger aan toe zijn volgens sommige mensen zoals Ben Kuchera, Daniel Lamb, James Earl Cash, Stefan Pakeerah en verscheidene werknemers van Sony.

5. Wat voor taart kun je samen met Martha maken?
Een Wii-taart (bron)
Veel mensen denken toch dat je voor het maken van een doodgewone slagroom of appeltaart al Martha in kunt schakelen. Als je gaat trouwen dan maakt ze zelfs een speciale Zeldataart voor je

6. Wat speelt de bling bling man uit de A-Team in zijn vrije tijd?
World of Warcraft (bron)
Sommige mensen zijn in de veronderstelling dat de bling bling man zo in zijn rol is opgegaan dat hij ook in zijn vrije tijd BA of mr. T speelt. Of misschien toch liever presentator of leider?

7. Welke teamkleur heeft de FOK!-alliantie?
Oranje (bron)
Alleen al door logisch nadenken zou iedereen op oranje uit moeten komen, maar dat heeft duidelijk niet iedereen gedaan. Bruin, groen, rood... noem het maar op en het is een keer gezegd.

8. Welk spreekwoord is van toepassing op tennisgames?
Stilstaan is achteruitgaan (bron)
Deze vraag leverde een aantal mooie spreekwoorden op die nog beter bij tennisgames passen als het gebruikte spreekwoord. Wat denk je bijvoorbeeld van het gras is altijd groener aan de andere kant van het net en wie de bal kaatst kan hem terug verwachten.

Logo S

Star Wars: The Force Unleashed
Simpel denken is soms goed, maar soms ook niet. Denken dat de dit logo van de game RCE is, is daar een goed voorbeeld van. Brute Force en gewoon Force zijn andere antwoorden die gegeven zijn, dus mensen dachten wel in de goede richting, maar niet goed genoeg.

Logo T

Resident Evil: The Umbrella Chronicles
Heel veel mensen zaten in de richting met Resident Evil. Alleen heeft Resident Evil een heel ander logo dan the Umbrella Chronicles. Dankzij de letters dachten ook veel mensen dat het om een Sid Meier game ging of gewoon SID.

Logo U

Rockband
Een game gewoon B noemen doe je alleen als je erg krap bij kas zit en op alles moet gaan bezuinigen, maar toch dachten een aantal mensen dat.

Opdracht:
De opdracht voor vandaag was nogal breed. Fotografeer iets waarbij je aan games denkt. Dit mocht alles zijn wat je je maar kon bedenken zolang jij erbij maar aan games dacht. Natuurlijk kwamen er een aantal auto foto\\\'s langs waarbij mensen direct aan racegames dachten, maar origineler was bijvoorbeeld iemand die aan Cooking Mama dacht als zn moeder aan het koken was, of een foto van een verwarming omdat je dan lekker warm bij de kachel kunt gamen.

<\/center>