FOK!games kerstprijsvraag 2007 - De antwoorden

<\/center>

Dag 8 was een andere dag dan de voorgaande dagen, de vragen van deze dag zijn namelijk door jullie zelf bedacht. Een andere manier van denken was bij enkele van deze vragen dan ook belangrijk, waar niet iedereen blij mee was.

1. Welke developer riep op zijn spel niet te kopen?
Eric Williams (bron)
Harvey Smith was een veel genoemd fout antwoord, maar ook EA en Ubisoft werden verrassend veel genoemd.

2. [Volgens een crew-lid] Voetballen staat tot sporten als gamen staat tot ...
werken (bron)
Dit was de moeilijkste vraag uit de hele kerstprijsvraag. Tenminste, als we kijken naar het aantal goede antwoorden. Slechts dertien mensen hadden deze vraag goed. Chapeau voor deze mensen! Mensen die het fout hadden antwoorden onder meer \\\"het hebben van een uitermate kleine penis\\\", \\\"Voetballen kan niet zonder FIFA en ijshockey zonder NHL is als taart zonder slagroom\\\" en ook Laniboekje, Koei en Disjfa werden als antwoorden genoemd.

3. Er zijn dit jaar (helaas) twee personen overleden terwijl zij probeerden een Wii te winnen. Eén overleed aan watervergiftiging, waar overleed de ander aan?
Hij viel van de tribune (bron)
Howel het overgrote deel deze vraag goed had, was er ook nog een redelijk grote groep die dacht dat de jongen aan een hartaanval was gestorven. Helaas was dit antwoord niet op FOK!games te vinden (en gaat het hartaanval bericht en de val van de tribune waarschijnlijk om dezelfde jongen, waarbij het ene bericht niet helemaal klopt)

4. Bij welke game moeten spelers hun geslacht bewijzen met een webcam?
King of the World (bron)
Vreemde antwoorden hier waren onder andere strippoker (als je iemand toch al naakt hebt gezien dan is dat toch ook geen uitdaging meer?), Second Life, Eye Toy en Cooking Mama

5. Hoe heet de peuter die twee weken niet meer mocht wii\\\'en omdat hij niet tegen zijn verlies kon?
John McEnroe (bron).
De echte naam van de jongen, Adam McConnell, is ook goedgekeurd natuurlijk. Volgens Lakitu was de peuter de jonge versie van G.I. Joe. Verder wist Woessie ons te melden dat het om zijn neefje Bas moest gaan.

6. Waarvoor belde een inbreker naar de klantendienst van Microsoft?
Een nieuwe stroomkabel (bron)
Nee, dit was niet vanwege de bekende red ring of death of omdat hij zichzelf had opgeloten. Ook had zijn hond de stroomkabel niet doorgebeten, hij was gewoon vergeten om de stroomkabel mee te pikken.

7. Ook vrouwelijke gamers hebben seks. Hoe vaak doen ze “het” gemiddeld per week?
4.3 keer per week (bron)
De meeste mensen waren goed op de hoogte van het sexleven van de gamechicks. In hoeverre dit ook op gaat voor gamerchicks op FOK!games is natuurlijk de vraag.

8. Welk kledingstuk konden nerds op 1 april aanschaffen en werd werkelijkheid?
een 8-bit stropdas (bron)
Een masterchief pak is best leuk om in je kast te hebben hangen natuurlijk, maar het was toch niet het goede antwoord. Zo\\\'n hippe 8-bit stropdas verkoopt waarschijnlijk beter.

Logo V

Commodore
CK interactive was mooi bedacht, en ook Gran Turismo werd meerdere keren gezegd.

Logo W

Westwood Studios
Deze was wel redelijk duidelijk, weinig rare antwoorden.

Logo X

3DO
Dit was een van de moeilijkste logo\\\'s. Circle Triangle Square Entertainment zou een mooie naam zijn, maar is toch een beetje lang. Het is maar goed dat 3DO gewoon 3DO heet.

Opdracht:
De opdracht van vandaag was om een rebus te maken van een bekend gamesgezegde of uitspraak. Er zijn zelf getekende en gephotoshopte rebussen binnen gekomen. Sommigen in het Nederlands, andere weer in het Engels. De gezegdes op onderstaande rebussen zijn allemaal meerdere keren ingezonden.



<\/center>