Boek: Armand Gimbrere - De Belofte van Laban

Iedereen met een beetje fantasie heeft misschien wel het idee een boek te kunnen schrijven. Zo ook Armand Grimbrère, zijn debuut het fantasy boek De Belofte van Laban ligt sinds kort in de winkels.

De Belofte van Laban gaat over de vijftienjarige Florian Bennett. Hij is een kind van rijke ouders in het Engelse Bury St. Mary in Suffolk County. Als kort na zijn vijftiende verjaardag zijn vader overlijdt, komt hij achter een geheim waar verder helemaal niemand van weet. Dit geheim betrekt hem al snel in een heel spannend avontuur. Dit avontuur speelt niet in de normale wereld maar in een andere dimensie. Uiteindelijk zal het Florians taak worden om de belofte van Laban in te lossen.

Onderweg van en naar het kasteel van de tegenstander van Laban komt Florian natuurlijk allerhande wezens tegen die hij nog niet kent. Met hulp van wat vrienden weet hij deze wezens te overleven en bereikt hij zijn bestemming. Ook daar wordt hij weer geholpen door mensen die in de gaten hebben dat hij er niet zonder reden is.

Het is van begin tot eind duidelijk dat dit een Young-Adult boek is. Het leest vlot door en wordt nergens te ingewikkeld. De hoofdrolspelers krijgen net genoeg diepte mee om niet over te komen als bordkarton, maar je bent ook nergens bezig twintig pagina’s door te lezen over hoe iemand in zijn of haar jeugd iets doorgemaakt heeft. Qua opbouw is dit boek ook helemaal in orde. Slecht een paar kleine extra verhaallijnen die toch zeer dicht bij de rode draad blijven. Ook de opbouw naar de climax van het boek zit prima in elkaar, hier en daar lijkt er wel iets te makkelijk gedacht te zijn, maar irritant wordt dat nergens.

De Belofte van Laban is misschien geen Harry Potter of Lord of the Rings, maar het is zeker wel een heel vermakelijk boek. Ook de herleeswaarde zal vrij groot zijn terwijl ook een eventueel nieuw boek van Grimbrère zeker niet genegeerd mag worden.