The Legend of Zelda: Twilight Princess

Wie herinnert zich nog die nerds die op de E3 kreten als \'Whoo\' en \'Yeah!\' slaakten toen de allereerste trailer van The Legend of Zelda: Twilight Princess werd getoond? Realistische graphics, een duistere uitstraling, spannende trailermuziek; een soort van Ocarina of Time on crack zou dit gaan worden. Na de lichte teleurstelling van The Wind Waker kon niemand meer wachten, maar Nintendo heeft ons lang gepest en geplaagd met het uitstellen van de game. Tijdens het wachten verschenen er plots geruchten dat de game alleen op de Wii en dus niet op de GameCube zou verschijnen. Gelukkig bleken deze geruchten niet waar en de allang doodverklaarde kubus zou nog eenmalig een topgame mogen afspelen. En dat is maar goed ook, want gezien de verkoopcijfers doet de Cube-versie niet onder voor de Wii-versie.

Rustig aan
Zoals gewoonlijk start de game in een klein dorpje. De inwoners hebben zulke rare hoofden dat het dorp een beetje incest-achtig aan doet. Link, Steven of hoe je je character ook genoemd mag hebben is hier woonachtig. Je bent populair onder de kinderen en ze spelen dagelijks graag met je. In dit prille begin leer je de game dan ook kennen en je verzamelt vast een paar items zoals een vishengel en een slingshot. Ook leer je vast paardrijden op het felbegeerde en aanbeden paard Epona. Er lijkt een relaxt en prachtig leven voor Link weggelegd te zijn in dit gehucht. Helemaal als je ziet op wie hij een oogje heeft (Ilia). Ja, dit dorp is het helemaal.

Er komt verandering in deze gang van zaken zodra de burgemeester van het dorp besluit dat Link iets moet afleveren bij prinses Zelda. Op zich is Link er klaar voor, maar Ilia wil nog even dat Epona goed verzorgd wordt voor hij met zijn paard de grote wereld in gaat. Juist op dit moment slaat het noodlot toe: Ilia wordt gekidnapt door monsters op zwijnen. Link wordt bewusteloos geslagen en op den duur meegenomen door een monster naar de Twilight Realm. De Twilight Realm is het tegenovergestelde van de wereld waarin Link normaal leeft. Hoe dit precies in elkaar steekt zal ik niet verklappen, hoewel je kunt raden dat Zelda en Ganon op den duur zullen verschijnen (meer verklap ik niet). Feit is wel dat Link in deze wereld verandert in een wolf, zoals hij in een konijn veranderde in A Link to the Past. In de Twilight Realm ontmoet je Midna, het wezen dat je op Link zijn rug ziet op sommige screenshots.

Link krijgt als wolf zowel een nieuwe wereld als vaardigheden voor zijn kiezen. De Twilight Realm is een kloonwereld van Hyrule, maar dan met andere wezens en een ander uiterlijk. De wereld doet erg TRON-achtig aan, met idem muziek en geluiden. Als wolf kan Link zijn verscherpte zintuigen gebruiken om geheimen te zoeken. Zo is er bijvoorbeeld spul in de grond verstopt dat hij kan opgraven. Ook kan hij met Midna op zijn rug speciale aanvallen uitvoeren. Eerlijk gezegd is het Wolf-zijn niet zo heel tof uitgewerkt (geef Link een schop en een Lens of Truth en je hebt hetzelfde), maar het overgrote deel van de game zul je dan ook doormaken in Link zijn normale vorm, dus dat maakt niet zoveel uit.