FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 3 januari 2007

[upd] Jongen doodgeschoten op school VS

Icoon MisdaadEen leerling van de middelbare school Foss High School in de Amerikaanse staat Washington, is in zijn school doodgeschoten. De dader zou een medeleerling zijn, die na de moord is weggevlucht. De politie is nog steeds op zoek naar de dader.

De schietpartij vond woensdag rond 07.30 uur plaats, toen de lessen op het punt stonden te beginnen. Dit was tevens de eerste dag na de kerstvakantie. Na de moord heeft het schoolbestuur alle lessen afgezegd, en zijn de leerlingen met bussen weer naar huis gebracht.

Update 23.48 uur
Inmiddels is de schutter aangehouden. Enkele uren na de schietpartij troffen agenten hem dwalend aan in een woonwijk in de buurt van de school. Zonder zich te verzetten liet de knaap zich inrekenen.

Een scholier, Jacki Phongsavath, verklaarde tegenover een plaatselijk tv-station drie schoten te hebben gehoord. Toen hij daarop de hoek omkeek zag hij een lichaam liggen en bloedspetters op de kluisdeurtjes zitten. De dader zou toen al weggevlucht zijn. Over het motief is nog niets bekend.

[upd] Containerschip ramt spoorbrug

Icoon OngelukEen containerschip heeft vanavond de spoorbrug tussen Dordrecht en Zwijndrecht geramd. Het schip heeft een aantal containers verloren, aldus de politie. Waarschijnlijk is er niemand gewond geraakt.

Het ongeluk gebeurde rond 20.30 uur. Wat de precieze oorzaak is, is nog onduidelijk. Volgens een ooggetuige was het schip te hoog beladen en voer het met de bovenkant tegen de brug.

Treinverkeer tussen Rotterdam en Dordrecht is voorlopig niet mogelijk. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van meer dan een uur.

Update 23.23 uur
Inmiddels is bekend dat het binnenvaartschip inclusief lading 11 meter hoog was. De ruimte onder de brug bedroeg slechts 10,88 meter. Hierdoor schoven er twee tot vier containers van het schip af, aldus een woordvoerder van de politie. De lege containers zijn in de Oude Maas gezonken.

Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan en de schade aan de brug viel ook mee. Hierdoor kon rond 22.30 uur het treinverkeer weer op gang komen. Alleen het scheepvaartverkeer ondervindt vermoedelijk de rest van de nacht nog hinder van het ongeluk.

Containerschip ramt spoorbrug (foto: renz0r)
Containerschip ramt spoorbrug (foto: renz0r)

Bodde ontwerpt nieuw tenue ADO Den Haag

ADO Den Haag vroeg enige tijd geleden hun seizoenkaarthouders een keuze te maken tussen drie uitteneus die door spelers ontworpen waren. Santi Kolk, Mark de Vries en Ferrie Bodde namen ieder een uittenue voor hun rekening.

De door Bodde ontworpen outfit won de verkiezing met maar liefst 61% van de stemmen. Het voorstel van Bodde is duidelijk op het tricot van Juventus geinspireerd. "Juventus is een absolute topclub met een schitterend thuistenue. Daarnaast bestaat er een vriendschapsrelatie tussen de supporters van Juventus en ADO Den Haag", aldus Bodde.


Het door Ferrie Bodde ontworpen uittenue

Räikkönen: "Sfeer bij Ferrari is beter"

Sinds 1 januari hoort Kimi Räikkönen officieel bij Scuderia Ferrari. Daarvoor was de Fin vijf seizoen werkzaam voor McLaren. De coureur heeft laten weten dat hij zich prima op zijn plek voelt bij zijn nieuwe werkgever. Ook de sfeer binnen deze ploeg zou beter zijn.

"Ik voel me al helemaal op mijn gemak bij Ferrari", aldus Räikkönen. "Ik heb binnen een paar dagen al ontdekt dat de sfeer bij dit team veel beter is dan bij McLaren. Hier maken ze zich niet druk om wat de kranten over mij schrijven."

Räikkönen is ook erg positief over Jean Todt, zijn nieuwe baas bij Ferrari. "Jean is een heel normaal persoon. En hij heeft voldoende ervaring met Finse coureurs (Mika Salo, red.). Ik denk dat ik mij hierover geen zorgen hoef te maken."

Eerste Canadees met drie ouders

Icoon OpmerkelijkEen kleuter van vijf wordt de eerste Canadees met drie ouders: een lesbisch stel en zijn spermadonor. De rechter heeft beslist dat in dit geval drie personen in de ouderlijke macht mogen delen, omdat de lesbiennes al sinds 1990 een stabiel stel vormen.

Bovendien hebben zij besloten dat de biologische vader een rol moet blijven spelen in het leven van het kind.

Organisaties ter verdediging van de familie als instituut hebben de beslissing woensdag veroordeeld. Volgens de organisatie Campagne voor het Leven zullen de "aanvallen op het gezin uiteindelijk onze samenleving vernietigen".

Mourinho: "Zes punten is overbrugbaar"

De trainer van Chelsea, José Mourinho, maakt zich niet druk om het feit dat de ploeg uit Londen zes punten achter staat op de huidige nummer één, Manchester United. Sterker nog, de oefenmeester denkt dat zijn ploeg voor de derde keer kampioen van Engeland kan worden.

"Met de problemen die wij hebben gehad, zou Manchester United al tien, twaalf of veertien punten moeten voorliggen. Zij hebben niet geprofiteerd van onze slechte momenten", was de toelichting van Mourinho.

Bovendien is de Portugees van mening dat het mogelijk is om de achterstand op Manchester United nog goed te maken. "Zes punten is niets. Wij stonden de afgelopen jaren met Kerst al elf of twaalf punten voor en vermoordden daarmee de concurrentie. We hebben zin in de tweede seizoenshelft, als flink wat spelers terugkeren van blessures"

Groenendaal wint in Surhuisterveen

Richard Groenendaal is er in geslaagd om de Centrumcross van Surhuisterveen voor de derde keer op rij te winnen. De tweede plaats ging naar Gerben de Knegt, welke in de slotfase werd afgetroefd door de veldrijder. De Belg Erwin Vervecken, wereldkampioen veldrijden, werd derde.

"Natuurlijk kijk ik met een schuin oog naar het Nederlands kampioenschap van zondag", was de reactie van Groenendaal na afloop van de wedstrijd in het Friese dorp. "Voor mijn gevoel zal ik niet als favoriet van start gaan. Ik denk dat Lars Boom de te kloppen man is; hij richt zich volledig op dat kampioenschap en op het WK. Ik denk dat we een zware dobber aan hem krijgen."

Willem II laat drie spelers thuis

Komende donderdag reist de selectie van Willem II af naar Portugal voor een zesdaags trainingskamp. Tristan Peersman, Zsombor Kerekes en Mathieu Assou-Ekotto zullen hier niet bij aanwezig zijn.

De redenen waarom het drietal thuis blijft zijn heel simpel. Peersman en Kerekes zijn door Willem II op de transferlijst gezet en zullen binnen niet al te lange tijd vertrekken. Bovendien geniet Assou-Ekotto interesse van een aantal clubs. Dit wijst er dus op dat ook hij de club binnenkort zal verlaten. De Tilburgse club vind het zinloos om dit trio daarom alsnog mee naar Portugal te nemen.

Saïd Boutahar, de nieuwste aankoop van Willem II, zal donderdag wel mee afreizen naar Portugal. Eerder vandaag werd bekend gemaakt dat de speler van NEC verhuurd zal worden aan de Tilburgers. Na de zomer zal de middenvelder de overstap definitief maken.

Salcido: "Ik wil naar Engeland"

Afgelopen zomer kreeg PSV het voor elkaar om Carlos Salcido over te nemen van Chivas Guadalajara. De Mexicaan is erg tevreden bij de Eindhovense ploeg, maar heeft door laten schemeren graag in het Premiership te willen voetballen.

"Ik wil naar Engeland", verklaarde Salcido tegenover Notiver, een Mexicaanse krant. "Dat is mijn droom. Ik hoop dat in een jaar of anderhalf jaar te realiseren. De uitdaging om me te meten met de beste spelers ter wereld wil en kan ik aan. Maar eerst wil ik kampioen worden met PSV. Met Chivas is dat me niet gelukt."

Verder weet de krant ook te melden dat Chelsea een optie tot koop heeft bedongen op Salcido. Deze zou op dezelfde manier tot stand zijn gekomen als die van een andere speler van PSV, namelijk Alex. De Mexicaanse verdediger heeft in Eindhoven nog een contract tot medio 2011.

Man zakt door dak en maakt val van 8 meter

Icoon OngelukEen 27-jarige man uit het Limburgse Swalmen is zwaar gewond geraakt toen hij door een golfplatendak zakte. Hij viel acht meter naar beneden en kwam terecht op een betonnen vloer. Het ongeluk gebeurde in Haelen.

Het slachtoffer was bezig de dakgoten te schrobben. Een traumahelikopter bracht de man naar het ziekenhuis in Maastricht. De Arbeidsinspectie onderzoekt het drama.

Werkstraf voor jagers die jogger neerschoten

Icoon MisdaadVier schutters zijn door de Assense rechtbank veroordeeld tot werkstraffen tot 120 uur, omdat zij een ander zwaar lichamelijk letsel hebben toegebracht en in strijd met de wapenwet hebben gehandeld. De vier, de 27-jarige A. van D. en de 56-jarige J. van D. uit Vledder, de 71- jarige S. ter H. uit Giethoorn en de 64-jarige J.G. uit het Limburgse Elsloo, waren op 2 juli 2005 betrokken bij een schietincident.

De heren namen die dag deel aan een 'schietfeestje' van een jagersclub in Vledder. Er werd een schietschijf geplaatst, waarop om en om werd geschoten. Na een gegeven moment hoorde het viertal iemand "Idioten" schreeuwen. De vier mannen gingen op het geluid af, en zagen dat dat van een jogger afkomstig was, wiens hardloopmaat in het hoofd was geschoten. Achteraf bleek dat de schietschijf van een ondeugdelijke kogelvanger was voorzien. Daardoor schoten de kogels door de schietschijf heen, naar een achtergelegen fiets- en wandelpad.

Het slachtoffer had nog 'geluk'; de kogel kon operatief worden verwijderd. Hij is wel enkele weken uit de arbeidsroulatie geweest. De man is inmiddels overleden aan een hartstilstand. De daders moeten als straf tussen de 100 en 120 uur onbetaald arbeid verrichten.

Met dank aan moniek2006 voor de submit.

Davidenko, Ljubicic naar kwartfinales Doha

De Rus Nikolaj Davidenko en de Kroaat Ivan Ljubicic, de nummers één en twee van de plaatsingslijst bij het Qatar Open in Doha, hebben vandaag zonder problemen de kwartfinales bereikt.

Davidenko was met 6-4 en 6-3 te sterk voor de Zweed Jonas Björkman en Ljubicic versloeg de Marokkaan Younes El Aynaoui met 6-4 en 6-3. De als derde geplaatste Marcos Baghdatis wist zich eveneens voor de volgende ronde te plaatsen. De Cyprioot gunde de Spanjaard Rubén Ramírez Hidalgo slechts twee games: 6-2, 6-0.

Lampard gelooft er nog steeds in

Nadat eerder de coach van Chelsea, José Mourinho, zei dat hij er nog steeds in geloofde, heeft speler Frank Lampard nu ook gezegd dat Chelsea nog steeds kampioen van Engeland kan worden.

"Ik denk dat de terugkeer van John Terry en Petr Cech het team een enorme boost zal geven. We staan nu zes punten achter Manchester United, maar we kunnen dat gat nog dichten", zegt de Engelse middenvelder. Gisteren, in de competitiewedstrijd tegen Aston Villa, scoorde Chelsea voor het eerst niet dit seizoen. Het duel eindigde in een 0-0 gelijkspel.

"We hebben nog veel wedstrijden te gaan en ik weet dat Sir Alex Ferguson en José Mourinho slim genoeg zijn om dat ook te weten. Daarom kunnen we de titel nog steeds winnen", aldus Lampard.

EA: 'Nieuwe franchises noodzakelijk voor succes'

Alain Tascan van EA Montreal heeft in een interview met Gamasutra.com laten weten dat het bedrijf meer nieuwe franchises wil ontwikkelen in plaats van te vertrouwen op vervolgen van succesvolle franchises. Hij geeft aan dat EA nummer één in gamesland wil blijven en dat gaat volgens hem alleen door met nieuwe dingen te komen:
"[...]
"We think this is something that people are going to react well to, because EA is not known for this. I mean, if you look at the comments of people on some of the things I've said and they say 'how can you dare talk about innovation?' And that's what we want to prove that as a company we can do it."
[...]"


Op dit moment heeft EA Montreal drie titels in ontwikkeling: SSX Blur voor de Wii en twee nieuwe franchises, waaronder de mogelijke hit Army of Two.

Tot slot wil Tascan nog iets zeggen over EA en Ubisoft:

"[...]
"The interesting thing that I notice is that now Ubisoft sounds like it's trying to be more like EA, to be more aware of the market, while EA is trying to do more original things, like Ubisoft."
[...]"


Massale 'adoptie' van nonnen in de VS

Icoon Opmerkelijk'Een non die het hele jaar door, dagelijks, speciaal voor jou, bidt! Met het fenomenale 'adopt-a-sister' programma van de zusters Salesianen uit New Jersey, wordt jouw droom werkelijkheid. Voor het schamele bedrag van 160 tot 500 $ kan ook jij in genade vallen bij de Allerheiligste. Betalingen kunnen per creditcard, in termijnen. Bel nu, 1-877-OUR-NUNS, 1-877-OUR-NUNS!'

Kijk niet raar op, wanneer je tussen alle Telsellreclames door, ook deze boodschap op de tv voorbij ziet komen. Niet alleen bestaat het adopt-a-sister programma, het is tevens een groot succes. De bedenkers zijn inmiddels miljoenen dollars rijker. Is de aflaat, gehuld in een modern jasje, teruggekeerd?

De zusters Salesianen zeggen dat hun congregatie geld nodig had om voor de oudste leden te kunnen zorgen. Daarop ontstond het idee om in ruil voor geld te gaan bidden. Klanten, voornamelijk christenen en joden, zijn er in ieder geval blij mee. "Het is een directe lijn met God en het is goedkoper dan elk telefoontje", aldus een enthousiaste klant.

Jack Thompson: 'Bill Gates moet GTA IV verbieden'

Hij is terug! Jack Thompson, de man die games overal de schuld van geeft. Dit keer maakt hij zichzelf belachelijk door aan Bill Gates te vragen of hij GTA IV niet wil releasen op de Xbox 360.

Hij heeft een mail aan diverse uitgevers gestuurd getiteld 'Bill Gates in the Crosshairs'. In deze mail vraagt hij of Bill Gates z'n juridische afdeling wil vragen om contact op te nemen met hem om de game uit de schappen te houden. Thompson is bang dat de game aan minderjarigen verkocht gaat worden, wat weer zal leiden tot bijvoorbeeld buitensporig geweld. Want iedereen weet het: wie GTA speelt heeft gewoon zin om mensen uit auto's te slepen, mensen dood te slaan en te schieten en de politie uit te dagen.



Jack: Bla

'Buitenstaanders hingen Saddam op'

Icoon BuitenlandsBuitenstaanders hebben zaterdag de executie van Saddam Hussein 'geïnfiltreerd' en de ex-president van Irak opgehangen, in plaats van de beulenploeg die door het ministerie van Binnenlandse Zaken was aangewezen.

Dit heeft een hoge functionaris van het departement woensdag gezegd. "De executie is uitgevoerd door milities en buitenstaanders. Zij schoven de ploeg van het ministerie van Binnenlandse Zaken aan de kant, die haar uit had moeten voeren", aldus de zegsman.

National Veiligheidsadviseur Mowaffaq al-Rubaie beaamt: "Er was een infiltratie in de executieruimte." De binnendringers zouden de bedoeling hebben gehad de sektarische spanningen in Irak aan te wakkeren.

Microsoft aangeklaagd om mobiele Halo-game

In 2005 werd bekend gemaakt dat er een mobiele game zou verschijnen van Halo, ontwikkeld door In-Fusio. Microsoft zou echter de game niet willen uitgeven en nu sleept In-Fusio Microsoft voor de rechter.

In-Fusio zou Microsoft twee miljoen betalen in vier termijnen om een mobiele Halo-game te ontwikkelen. Ongeveer een jaar geleden werden de eerste ontwerpen getoond aan Microsoft, omdat deze wel eerst goedgekeurd moeten worden voor publicatie. In-Fusio zegt nu dat Microsoft al elf maanden niet inhoudelijk heeft gereageerd op deze ontwerpen, en als ze al reageren dan zeggen ze dat ze niet tevreden zijn zonder uit te leggen waarom.

In-Fusio staakte de betalingen omdat Microsoft zich niet aan de overeenkomst zou houden. Microsoft vind echter dat In-Fusio zich niet aan het contract hield, omdat ze niet betaalden. In-Fusio was echter de eerste om naar de rechter te stappen, en die mag nu bepalen wie er gelijk heeft. Als In-Fusio gelijk krijgt, dan mag Microsoft geen andere ontwikkelaar in handen nemen om een mobiele Halo-game te ontwikkelen.

Ubisoft komt met vier nieuwe Wii games

Uit een onlangs vrijgegeven release schema van Ubisoft blijkt dat er nog vier nieuwe Wii games op komst zijn. Het betreft de titels Brothers In Arms: D-Day, Cosmic Family, Driver: Parallel Lines en Spelling Spree. Eerder al zijn Prince of Persia: Rival Swords, Blazing Angels en TMNT bevestigd. De games moeten uitkomen in Q1 2007. Op het release schema staan ook zes DS games, te weten Rayman, Mind Quiz, Dogz DS, Brothers in Arms: D-Day, Settlers 2 en TMNT (Turtles).

Beckham beslist in maart

David Beckham zal in maart een beslissing nemen over zijn toekomst. De middenvelder van Real Madrid kan een nieuw tweejarig contract tekenen in de Spaanse hoofdstad, maar ook andere Europese topclubs azen op hem.

"Op dit moment voeren we alleen serieuze gesprekken met Real", aldus Simon Oliveira, de woordvoerder van Beckham, vandaag tegenover de BBC.

Beckham is al geruime tijd met Real in gesprek. Het eigendom van zijn beeldrechten zou een van de knelpunten vormen. De Engelsman wil die rechten volledig in bezit hebben, terwijl ze nu nog voor vijftig procent aan Real toebehoren. "Salaris en beeldrechten zijn belangrijk, maar ze zijn niet doorslaggevend. David zal een beslissing nemen op sportieve gronden," aldus aldus Oliveira.

Oliveira wees de geruchten over een vertrek in de winterstop resoluut van de hand. "David wil een belangrijke rol spelen voor Real Madrid in de tweede helft van het seizoen. En voor de beslissing over het nieuwe contract neemt hij rustig de tijd. Het wordt immers het laatste grote contract in zijn loopbaan."

FBI was getuige mishandelingen Guantanamo

BuitenlandsDe FBI heeft de verslagen van federale agenten op internet gezet die getuige zijn geweest van de mishandeling van gevangenen op de marinebasis Guantanamo Bay. Het betreft getuigenissen van incidenten die al aan het licht waren gekomen.

De getuigenissen die nu op internet zijn gezet, komen uit een groot intern onderzoek van de dienst om te kijken of FBI'ers zich schuldig hadden gemaakt aan onoirbare praktijken. Dat was volgens de Amerikaanse federale recherche niet het geval.

Vernederd
Uit de getuigenissen blijkt hoe er om gegaan werd met de van terrorisme verdachte gevangenen. Velen werd voedsel en water onthouden en gedurende lange periodes aan handen en voeten geboeid aan de grond geketend. "De meesten bevuilden zichzelf en werden er 18, 24 uur of langer achtergelaten", aldus een verklaring. Anderen werden blootgesteld aan extreme temperaturen.

Ook werden gevangenen vernederd. Zo ging een bewaker in hurkzit boven een koran hangen om het boek te bevuilen. Een gevangene werd gehuld in een Israëlische vlag. Bij een ander werd het hoofd omwikkeld met tape terwijl hij een volle baard had. Weer een andere gedetineerde werd 'gedoopt' door een als priester verklede bewaker. Ook kreeg een verdachte een showtje voorgeschoteld door een topless bewaakster.

Alle 493 agenten die dienst deden op Guantanamo zijn door het diepgravende onderzoek vrijgepleit, aldus FBI-woordvoerder Richard Kolko. De misdragingen zouden zijn begaan door personeel van andere overheidsdiensten en ingehuurde bedrijven.

-
Link: FBI-onderzoek Guantanamo Bay.

Doorgaan Eneco Tour onzeker

Het doorgaan van de Eneco Tour in 2007 is onzeker geworden nadat Henk van Mulukom, een van de twee directeuren van de wielerronde, in het gelijk is gesteld in een conflict met Belgische collega Rob Discart.

Van Mulukom werd door Discart uit de organisatie van de ronde gezet, met goedkeuring van hoofdsponsor Eneco. Van Mulukom pikte dit niet en eiste via een kort geding dat alle voorbereidingsactiviteiten werden stilgelegd. Volgens van Mulukom beschikt hij over de rechten om in week 34 een wiellerronde te organiseren. De Pro-Tour licentie is echter in handen van van Mulukom en Discart samen. De UCI moet daarom nu beslissen aan wie de licentie wordt toegewezen en of er überhaupt nog een Eneco Tour komt.

Lachende verkoopster verjaagt overvaller

Icoon Domme criminelenEen verkoopster heeft in de Kroatische stad Zagreb een overvaller verjaagd door hem uit te lachen. De man kwam met een wapen de kledingwinkel binnen en eiste geld.

De winkelbediende was niet onder de indruk van de overvaller. "Hij leek wel een schooljongetje tijdens een middagpauze. Zo zenuwachtig en enorm jong. Ik vond het enorm grappig hoe hij probeerde een stoere overvaller te zijn", vertelt verkoopster Ivana Idzan. Ze kon haar lachen dan ook niet inhouden. De overvaller was blijkbaar zwaar geshockeerd, want hij droop zonder buit af. De jongen is nog voortvluchtig.

Studenten winnen Darwin Award 2006

De Darwin Award 2006 gaat naar twee Amerikaanse 21-jarige studenten die stierven nadat ze in een gigantische heliumballon klommen. Jason Ackerman en Sara Rydman werden in juni aangetroffen met hun voeten uit een slappe reclameballon in Lake View, in het zuiden van Florida.

De twee hebben wellicht de ballon zelf naar beneden gehaald en zichzelf naar binnen gewurmd. Vermoed wordt dat ze dit voor 'de kick' van het inademen van heliumgas deden. Ze stierven echter door zuurstoftekort.

De Darwin Awards worden jaarlijks postuum uitgereikt aan hen die de mensheid een plezier hebben gedaan, door zichzelf uit de genenpoel te verwijderen.

Net naast de hoofdprijs greep een 26-jarige elektricien uit Belize die tijdens een onweer ging vliegeren. De vlieger bevatte stukjes koper en werd geraakt door de bliksem. De man stierf door elektrocutie.

Op plek drie eindigde een Braziliaan die een granaat onschadelijk probeerde te maken door er overheen te rijden met zijn auto. Toen dat niet lukte, waagde hij een poging met een voorhamer. Bij de explosie die volgde, kwam hij om het leven en werden zes auto's verwoest.

Euro Racing Limburg bevestigd

Het autosportevenement bij de opening van het nieuwe gedeelte van de A73 gaat door. Rotterdam Racing, de provincie Limburg en de gemeente Roermond hebben dit vandaag bevestigd. Het evenement, dat Euro Racing Limburg is genoemd, vindt op 23 en 24 juni plaats op het nog in aanbouw zijnde stuk snelweg.

Rotterdam Racing is ook de organisator van Bavaria City Racing. Waar Bavaria City Racing vooral een Formule 1-spektakel is, zal Euro Racing Limburg zich met demonstraties in verschillende auto- en motorsportklasses richten op de sport in de breedte. De organisatie verwacht zo'n 100.000 toeschouwers, waaronder veel bezoekers uit Duitsland en België. Eerder werd er in de Limburgse media nog over 500.000 bezoekers gesproken. Details over het programma en de start van de kaartverkoop worden later bekendgemaakt.

Top of Flop User's Choice: Poney Part I

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we vorige maand gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

Jullie waren het vorige week eigenlijk wel eens met het oordeel van sj44k: Skuter - Na Pomoc is volgens jullie inderdaad "foute muziek", een flop, dus.

De volgende tip ontvingen we van LordNemesis: "Denk dat dit wel een leuke is. Als je het nummer al niet leuk vind is de clip waarschijnlijk nog steeds erg leuk: Vitalic - Poney Part I".

Over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Heb jij een tip? Mail me dan even op fdbeer@fok.nl of zet je tip in de submit en wie weet sta jij volgende week al hier!

Belgische prins wist wel van fraude

Icoon KoningshuisDe Belgische prins Laurent, zoon van koning Albert II, wist wel degelijk dat hij profiteerde van fraude bij de marine. Dat gebeurde toen de marine voor 400.000 euro opknapte aan huizen van Laurent.

Dat zeggen twee hoofdverdachten in het fraudeproces bij de Belgische marine, dat volgende week in Hasselt begint. De hoofdverdachten verklaarden nu al tegenover een groot aantal kranten dat de prins wel degelijk op de hoogte was van het gesjoemel.

"Natuurlijk was de prins op de hoogte. We hielden destijds drie vergaderingen met hem. In zijn eetkamer, mét pasta. Daar werden de werken uitvoerig besproken. Hij koos de kleuren van de muurverf, de tapijten en de gordijnen. Hij vond het normaal dat de marine voor de kosten opdraaide. Ik verrichtte voor 400.000 euro werken in de gebouwen van Laurent", aldus hoofdverdachte Marc Luypaerts in Het Laatste Nieuws.

Als dat klopt is het bedrag waarvan Laurent geprofiteerd zou hebben, ook nog eens dubbel zo hoog als eerder gemeld.

Koning Albert verwees in zijn kersttoespraak vorige week impliciet naar de affaires rond zijn zoon. De koning zei dat "niemand boven de wet staat" en "justitie haar taak in volle onafhankelijkheid moet uitvoeren". Hij herhaalde daarmee eerdere woorden van premier Guy Verhofstadt.

Vervolgens zei de koning: "Wanneer het gerecht verduisteringen vaststelt, lijkt het me billijk dat de schadeloosstelling iedereen zou treffen die er voordeel uithaalde".

Lpg beleeft opmars in nieuwe auto's

Icoon Economie De lpg-installatie is dankzij de relatief hoge literprijs van benzine en diesel terug in de gunst van de autokoper. Dat blijkt uit het jaaroverzicht van de autoverkoop in Nederland van de RAI Vereniging en de Bovag, dat woensdag werd bekendgemaakt.

In 2006 werden 483.999 nieuwe personenauto's op kenteken gezet in ons land. Dat waren er bijna 9.000 meer dan de brancheorganisaties hadden verwacht. In totaal rijden er nu ruim 7,2 miljoen auto's rond.

De belangstelling voor nieuwe auto's met een lpg-installatie lag het afgelopen jaar 40 procent hoger dan in 2005. In totaal verlieten vorig jaar 8643 wagens op autogas de showroom.

De groei van vorig jaar is opmerkelijk, omdat de markt in 2005 nog helemaal was ingestort. Naast de hoge prijs van benzine en diesel spelen er nog een aantal factoren. Lpg-installaties zijn nu veel betrouwbaarder, schoner, lichter en kleiner van formaat dan in het verleden.

Volkswagen was in 2006 opnieuw het best verkochte merk. De Duitse autofabrikant sleet 50.504 automobielen in Nederland, tegen 44.922 in 2005. Daarmee werd de voorsprong op nummer 2 Opel uitgebreid.

Dat merk zag de verkoop in Nederland slechts marginaal toenemen (van 44.479 naar 44.619 stuks). De top vijf wordt net als in 2005 gecompleteerd door Peugeot, Renault en Ford.

Met olie ingesmeerde man vlucht uit cel

Icoon OpmerkelijkEen Litouwse man is uit een Noorse gevangenis ontsnapt door de tralies los te wringen en zich vervolgens door het raampje naar buiten te wurmen. Dat schrijft de Noorse krant Aftenposten.

De Litouwer zat met een landgenoot in de cel. Nadat het de man gelukt was de tralies los te wringen ontkleedde hij zich en smeerde zich in met kookolie. Daarna perste hij zich een uitgang naar buiten. Zijn landgenoot was te dik om via het raampje te ontsnappen. Bewakers ontdekten de vlucht op kerstavond. In de cel vonden ze nog een half vat kookolie. Ze vermoeden dat de ontsnapte hulp van buitenaf kreeg. De twee gevangenen worden verdacht van verschillende diefstallen in Noorwegen en Finland. De gevluchte Litouwer is nog spoorloos.

Oren en neus afgehakt bij Pakistaanse eerwraak

ShockingIn Pakistan hebben boze familieleden van een bruid de oren en neus van een bruidegom afgesneden. Ze deden dat uit wraak omdat de man zijn nieuwe vrouw niet aan haar familie wilde teruggeven. Bruidegom en bruid waren tegen de wil van de familie van de vrouw getrouwd

Ook de broer van de bruidegom werd onder handen genomen. Hij verloor eveneens zijn oren. Bij de moeder van de bruidegom werd een hand afgehakt.

Er zijn vijf arrestaties verricht in verband met de bloedige wraakneming. Jaarlijks vinden in Pakistan zo'n duizend misdrijven uit eerwraak plaats. Meestal zijn het de vrouwen die ernstig verminkt worden.



Het slachtoffer met inmiddels weer aangezette neus

[i]Met dank aan static voor de submit.

SP'er blokkeert nucleaire basis

Tweede Kamerlid Krista van Velzen (SP) gaat maandag met Engelse en Schotse collega's een nucleaire legerbasis in Schotland proberen te blokkeren. De demonstratie is bedoeld als een protest tegen de plannen van de Britse premier Tony Blair. Hij wil voor 15 tot 20 miljard pond (22,3 tot 29,7 miljard euro) nieuwe onderzeeërs aanschaffen, die massavernietingswapens aan boord hebben.

Van Velzen is uitgenodigd door haar Britse en Schotse collega's van onder meer de arbeiderspartij en de socialistische partij. De actie maakt deel uit van een protestestafette, waarbij gedurende 365 dagen verschillende groepen een blokkade opwerpen voor de Britse marinebasis Faslane, de thuishaven van vier Britse Trident-atoomduikboten.

Sinds 1 oktober wisselen studenten, milieuactivisten, ontwikkelingsorganisaties en vakbonden elkaar af voor de poort van de basis. Zij hebben tevergeefs geprobeerd om de ingang van de basis te blokkeren, omdat de blokkades tot nu toe steeds door de politie worden gebroken. Tot nu toe zijn daarbij volgens de SP 408 arrestaties verricht. Maandag proberen enkele tientallen Britse en Schotse Kamerleden en Europarlementariërs het nog een keer.

"We moeten in Europa niet zorgen voor meer massavernietigingswapens, maar werken aan de ontmanteling ervan", aldus Van Velzen. Het SP-kamerlid meldt ook dat ze niet alleen staat in haar strijd. "De meerderheid van de Schotten wil geen nieuwe kernwapenduikboten in haar wateren."

'Man opgepakt die illegale video Saddam maakte'

De Iraakse autoriteiten hebben een beveiligingsmedewerker opgepakt die illegaal opnames zou hebben gemaakt van de executie van Saddam Hussein. Dat heeft een Iraakse functionaris tegen de Amerikaanse nieuwszender CNN gezegd. De verdachte wordt ondervraagd.

De Iraakse regering had dinsdag een onderzoek ingesteld nadat de clandestiene opnames, gemaakt met een mobiele telefoon, op internet waren verschenen. Ze leidden onder meer tot woedende reacties van soennitische Irakezen.

Te horen was hoe sjiitische aanwezigen Saddam bespotten en de naam scandeerden van een van zijn grootste politieke tegenstanders, de radicale geestelijke Muqtada al-Sadr. Direct na de ophanging dansten toeschouwers rond zijn lichaam.

De man die nu is gearresteerd zou een van de reguliere bewakers zijn van het complex, waar in het verleden talloze slachtoffers van het regime van Saddam werden opgehangen. In de aanwezigheid van veertien personen werd Saddam er zaterdag om 6.00 uur (Iraakse tijd) zelf geëxecuteerd.

De bewakers van de gevangenis in het noorden van Bagdad fouilleerden bij binnenkomst alle toeschouwers. Zij moesten daarbij hun mobiele telefoons afgeven.


Saddam Hussein
Illegale filmpje executie

Ferguson overweegt vertrek bij Rangers

Barry Ferguson overweegt om te vertrekken bij Glasgow Rangers. De 28-jarige middenvelder ziet een samenwerking met trainer Paul Le Guen niet meer zitten.

Gisteren bombardeerde Le Guen Ferguson tot zondebok na het gelijkspel vorige week tegen het laaggeklasseerde St. Mirren. Le Guen zette de middenvelder uit de selectie en ontnam hem de aanvoerdersband omdat hij zijn gezag zou ondermijnen. "Ik ben mij bewust van de gevolgen van dit besluit. Maar als je ziet dat een speler niet achter zijn trainer staat, moet je ingrijpen", aldus de Fransman.

Ferguson is verbijsterd over het besluit van Le Guen en twijfelt of hij nog wel goed met de trainer kan samenwerken. Le Guen heeft gezegd dat Ferguson van hem mag gewoon blijven, mits hij zijn gedrag verandert.

Everton heeft zich inmiddels bij de Rangers gemeld om de Schot voor de rest van het seizoen op huurbasis over te nemen.

Malisse en Moyà naar kwartfinales Chennai

Xavier Malisse en Carlos Moyà hebben bij het ATP-toernooi in Chennai vandaag de kwartfinales bereikt. De als derde geplaatste Belg rekende met 6-3 en 6-2 af met de Italiaan Stefano Galvani. De als vijfde geplaatste Spanjaard, die het toernooi in 2004 en 2005 won, was met 6-3 en 6-4 te sterk voor de Amerikaan Kevin Kim.

Malisse was het in de eerste set van zijn partij tegen Galvani een paar keer niet eens met beslissingen van de scheidsrechter en gooide uit woede zijn racket kapot. "Ik kreeg vier voetfouten en twee discutabele beslissingen tegen. Daarna werd ik gelukkig wat rustiger", aldus de Belg.

Stuntschommelen

Ik zat laatst eens te bladeren in oude fotoalbums en op de zwart wit foto's zag ik behalve mijn hele familie in belachelijke jaren '70 kleding ook een klein Klonkje op de schommel. En toen begonnen de hersen te kraken en kwamen de herinneringen omhoog.

Ik probeerde altijd zo hoog mogelijk te komen op de schommel, het liefste zou ik loopings hebben gedraaid maar dat is me nooit gelukt, bijna helemaal horizontaal dat lukte wel, maar goed je wordt ouder en op een goed moment ben je de schommel ontgroeid en daarmee ook ambitie om loopings te draaien.

Iemand anders is wel blijven schommelen en die draait niet een looping, maar 33 stuks achter elkaar.

Wreed Smakelijk

"The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated." (Mahatma Gandhi)

De economie in huize ArchEnemy is de afgelopen maanden dusdanig aangetrokken dat we een paar slapende wensen hebben kunnen wekken. Eén daarvan is -pootjesgek als we zijn- 'diervriendelijk' vlees op tafel zetten. Het woord 'vriendelijk' is in deze context overigens behoorlijk ijdel, een vriend die je doodsteekt om van je karkas een riant feestmaal te bereiden gaat bij je nabestaanden niet als boezemkameraad de herinnering in. Getoetst aan de woorden van Gandhi hebben we weer eens een iets te hoge pet op van onszelf.

We doden dieren omdat we ze lekker vinden, omdat we de eiwitten nodig hebben als de omnivoren die we zijn. We bereiden ze graag zo goedkoop mogelijk, dat ze daarom tamelijk wreed vetgemest worden nemen we op de uitverkoop toe. Dat lijkt vreemd, want wreedheid is in onze samenleving not done, het is immers een uiterlijk herkenmerk van gewetenloosheid. Misschien dat we daarom in onze 'dader=slachtoffer'cultuur polderend praten over 'mishandeling', anders is het meteen zo veroordelend voor die moeder die jarenlang haar kind heeft afgerost, ze is vast zélf ooit ook door haar moeder geslagen, en die weer door háár moeder, zodat er uiteindelijk geen dader te vinden is. Wreedheid bestaat in zo'n beschouwing niet, er is ergens iets mis gegaan. Wat vervelend nou. Gandhi is het daar niet mee eens, of is in ieder geval van mening dat je je als denkend wezen zou kunnen realiseren dat die 'mishandeling' niet alleen voor de dader erg vervelend is. Wreedheid op deze manier wegrelativeren staat volgens hem onze morele evolutie in de weg. Maar waarom nou vooral wreedheid tegen dieren?

Heeft Gandhi het over de ontwapenende weerloosheid van de diertjes, en het vertrouwen dat ze in je (kunnen) stellen? Lucebert wist ook al eens te melden dat "alles van waarde weerloos is". Gandhi was een boegbeeld van het geweldloos verzet, van het uitdagen van je tegenstander om zich tot plompe wreedheid te verlagen zodat hij jou lekker doodsloeg en jij hem niet. Maar hij heeft daar een waanzinnig succes mee geboekt, niet alleen kreeg hij door vooral niets te doen Engeland op de knieën, ook stopte hij een aantal burgeroorlogen in India door zichzelf succesvol uit te hongeren. Je kunt als passief leidend voorwerp je tegenstander(s) effectief doodschamen, onder de voorwaarde dat je tegenstander natuurlijk een beetje gevoelig is voor dat soort acties. Toen Gandhi gevraagd werd of hij met zijn geweldloze aanpak een evengroot succes bij de bestrijding van Hitler's leger zou kunnen boeken werd hij erg onzeker. Tibet boekt ook weinig vooruitgang met de karaktermoord op de Chinese bezettingsmacht.

Het is weer een van die menselijke instincten waar we voorlopig niet uit lijken te komen. Gelukkig hebben we dan nog altijd een onuitputtelijke voorraad hypocrisie waarmee we dit soort dilemma's effectief kunnen ombouwen tot 'een filosofisch vraagstuk', daarmee elk willekeurig belang reducerend tot een onderhoudend keuveltje. We weten dat we wreed zijn en keuren dat luidkeels af, alhoewel het bijvoorbeeld wel weer de drijvende kracht achter humor is. We weten dat we hypocriet zijn want alleen wreedheid waar je geen plezier aan kunt beleven vinden we ongepast.

Van het slachtoffer van het rotgeintje wordt 'sportiviteit' verwacht, en die doet natuurlijk alle moeite om de kwaliteit van de humor af te kraken. Helaas, als de zaal spontaan in lachen uitbarst zit er niets anders op voor het varkentje om het slachthuis binnen te wandelen, in de troostende wetenschap dat z'n gebraden billen voor veel vrolijkheid gaan zorgen. En zolang de dieren nog geen gevoel voor humor hebben schranzen we grijnzend door. Blijkbaar wil Gandhi dat we ons ontfermen over de humorlozen, want die zijn nou eenmaal niet in staat om ergens de grap van in te zien, laat staan er zelf een te kunnen maken..

Ik ben het dan ook niet met hem eens. Ik denk dat de grootheid van een volk af te meten valt aan de vindingrijkheid waarmee men anderen afzeikt, en het vermogen om dat vervolgens ook te incasseren. Varkens aller landen, verenigt u.

Afscheidsjaar voor Clijsters begint met winst

Voor Kim Clijsters zal 2007 haar laatste jaar als professioneel tennisster zijn. De Belgische hangt aan het eind van dit seizoen haar tennisracket aan de wilgen. Voordat het echter zover is, zal Clijsters nog gewoon haar wedstrijden spelen.

In Hongkong wordt momenteel het exhibitietoernooi gespeeld, Clijsters won daar haar eerste partij van 2007. De nummer vijf van de wereld versloeg de Chinese Jie Zheng. De nummer 33 op de WTA-ranglijst ging met 6-3 en 6-2 ten onder. In de halve finale zal de Belgische het opnemen tegen de winnares van de partij tussen Svetlana Kuznetsova en Patty Schnyder. De Russische Kuznetsova is de nummer vier van de wereld, de Zwitserse Schnyder de nummer negen.

Gemeente in de fout: een bloemetje

Icoon OpmerkelijkDe gemeente Nijmegen gaat inwoners die terecht klagen over een fout van ambtenaren vanaf komende maand een goedmakertje in de vorm van een bloemenbon sturen. De afdeling waar de fout is gemaakt, moet zelf opdraaien voor de kosten van de bloemenbon.

Dat heeft een woordvoerder van de gemeente woensdag gezegd. Om te bepalen aan welke servicenormen ambtenaren moeten voldoen, geldt vanaf de derde week van januari een zogenoemd klantenhandvest. In dit openbare stuk staat onder meer precies wat klanten van de gemeente mogen verwachten. Nijmeegse ambtenaren worden vanaf volgende week getraind in werken met het handvest, aldus de woordvoerder.

De gemeente is al jaren bezig met het verbeteren van de service aan de burgers. Volgens de gemeentelijke zegsman is er veel verbeterd, maar bijven er nog altijd brieven liggen die veel te laat of helemaal niet worden beantwoord. Of mensen moeten onaanvaardbaar lang wachten op een nieuw paspoort of rijbewijs. Voor dergelijke missers is nu de bloemenbon bedacht.

De gemeente denkt niet dat er jaarlijks honderden bonnen weggegeven moeten worden. "Mocht blijken dat dat op een bepaalde afdeling wel het geval is, dan is er alle reden om de klantgerichtheid daar grondig onder het vergrootglas te leggen", aldus de woordvoerder.

Ribéry in belangstelling diverse clubs

Franck Ribéry is één van de vele spelers die in de belangstelling staat van de topclubs. Zaakwaarnemer Bruno Heiderscheid vertelde onlangs dat Real Madrid met hem contact heeft opgenomen.

Veel Europese topclubs hebben de Fransman in de gaten gehouden na goede optredens met zowel zijn club Olympique Marseille als met de Franse nationale ploeg. Rivaal Olympique Lyon, Manchester United en Arsenal zouden allen grote interesse hebben in de middenvelder.

Arsène Wenger zou een grote fan zijn van zijn landgenoot, en wil hem graag naar Londen halen. Real Madrid heeft zich onlangs in de strijd geworpen, nu het vertrek van David Beckham dichterbij lijkt dan ooit. Ondanks dat er voor de zomer waarschijnlijk geen deal komt, heeft de Koninklijke nu al vast contact opgenomen.

De 23-jarige middenvelder heeft ook de interesse van Olympique Lyon gewekt. Technisch directeur Marino Faccioli: "We volgen alle goede spelers. Maar aangezien Marseille heeft gezegd dat Ribéry nooit voor Lyon uit zou komen, hebben we ons op die markt niet geroerd." De international staat nog tot 2010 onder contract bij L'OM. Verwacht wordt dat de transfersom ergens rond de ¤20 miljoen zal liggen.

De Ceulaer terug naar RKC


Benjamin de Ceulaer keert per direct terug naar Waalwijk. RKC Waalwijk heeft met Feyenoord overeenstemming bereikt over de komst van de rechtsbenige aanvaller. In Rotterdam was de Belg op een zijspoor terecht gekomen. De 23-jarige De Ceulaer tekent bij RKC Waalwijk een contract tot medio 2010.


Voor De Ceulaer is de transfer een terugkeer naar het oude nest. Vorig seizoen speelde de Belg ook al voor RKC, dat hem destijds huurde van Feyenoord. "Benjamin is een moderne speler met snelheid en scorend vermogen, die in verschillende systemen kan spelen. Wat voor ons daarnaast heel belangrijk is, is dat Benjamin graag voor RKC Waalwijk wil spelen", aldus Henry van der Vegt, de algemeen directeur van de Waalwijkers.

Weer militairen in de fout

Icoon BinnenlandsNederlandse militairen zouden zich vlak voor kerst ernstig hebben misdragen in de Amsterdamse club 11. De beschuldigingen bestaan uit het bedreigen van een portier met de dood, en het innemen van harddrugs. De marechaussee heeft naar aanleiding van deze aantijgingen een onderzoek ingelast.

Een groep militairen, bestaande uit 15 man, was op 22 december aan het feesten in club 11. De problemen begonnen toen één van de stappers cocaïne ging snuiven. Hij werd betrapt door het personeel, waarop de manager, M. van Dorst, het gezelschap vroeg om te vertrekken. Hierop kreeg hij een grote mond en verscheidene mannen lieten een overheidspasje zien met de mededeling dat de manager 'hen niets kon maken omdat ze van de politie waren'.

Tijdens het verlaten van de club zou een militair tegen de portier hebben gezegd: "Ik kom net uit Afghanistan. Daar heb ik heel veel moslims gedood. En jij bent de volgende op mijn lijst", aldus een ooggetuige.

De marechaussee zegt de bedreiging en het drugsgebruik te onderzoeken. "Over beide hebben we getuigenverklaringen." De politie heeft de zaak eerst onderzocht. Zij verhoorde getuigen en vroeg camerabeelden op. Omdat de verdachten militairen bleken, is het onderzoek overgedragen aan de marechaussee. De landmacht weet nog niet bij welk onderdeel de militairen horen.

'Naakte danseressen' shockeren tv-kijkers

Icoon Not Safe For Work (NSFW)De openbare Japanse omroep NHK heeft haar excuses aangeboden tegenover geshockeerde kijkers. Tijdens een show op oudjaarsavond zonden ze een optreden uit waarin leek dat de danseressen naakt op het podium stonden.

De telefoon stond bij NHK na het optreden roodgloeiend. In werkelijkheid droegen de dansende vrouwen in de show van DJ Ozma een vleeskleurig pak. Volgens de presentator van de show zag het er te echt uit en was het niet meer dan een misverstand.

Bekijk hier de beelden van de show:

Boutahar naar Willem II

Said Boutahar vervolgt zijn carrière bij Willem II. De middenvelder van NEC komt tot het einde van dit seizoen op huurbasis uit voor de Tilburgers, en maakt komende zomer de definitieve overstap.

Boutahar tekent een éénjarig contract met een optie voor nog twee seizoenen. Eerder droeg hij de shirts van Feyenoord, Excelsior en RKC Waalwijk. Boutahar kwam dit seizoen twaalf Eredivisiewedstrijden in actie, waarvan hij twee keer de volle negentig minuten speelde.

"De lage positie die de club nu inneemt op de ranglijst schrikt mij niet af", aldus Boutahar. De Tilburgers bezetten momenteel de zestiende positie in de Eredivisie. "Ik ben er van overtuigd dat ik samen met het hele team de komende weken de stijgende lijn kan inzetten om zo Willem II te laten presteren op het niveau dat hoort bij de club."

Boukhari twijfelt over FC Twente

De voormalig Ajax-speler Nourdin Boukhari heeft een contract aangeboden gekregen door FC Twente. De Marokkaan wil wel graag terug naar Nederland, maar zou bij de Tukkers minder gaan verdienen dan in Frankrijk.

Boukhari is niet tevreden bij het Franse Nantes en mag alweer vertrekken. FC Twente liet eerder al weten geïnteresseerd te zijn in de Marokkaan. Hierop volgend heeft de Twentse club Boukhari een contract tot 2009 aangeboden.

"Twente is een mooie club. Ten opzichte van Nantes ga ik in salaris echter een stap terug. Ik zie het wel zitten om terug te keren naar Nederland. Maar niet ten koste van alles", aldus Boukhari.

Agressietraining voor ambulancepersoneel

Icoon OngelukAmbulancepersoneel in opleiding moet voortaan verplicht een cursus volgen, waarin hun wordt geleerd hoe je het beste met agressie en geweld om kunt gaan. De onderliggende boodschap daarbij is dat emoties van betrokkenen en/of omstanders te begrijpen zijn, maar agressie en geweld niet. Deze agressietraining bestaat al langer, alleen was deelname tot voor kort vrijwillig.

De aanleiding voor de verplichte agressietraining, is het stijgende aantal geweldsincidenten tegen ambulancepersoneel. AmbulanceZorg Nederland is bang dat het toenemende aantal incidenten het werk van hulpverleners minder aantrekkelijk kan maken. Vooralsnog ziet AZN dat de belangstelling voor de opleiding niet is gedaald, aldus een woordvoerder.

Inter laat Figo niet gaan

Internazionale is niet van plan Luis Figo in de winterstop te laten vertrekken naar Saoedi-Arabië. De Saoedische voetbalclub Al-Ittihad had een contract van 4,5 miljoen euro voor één jaar klaarliggen voor de Portugees.

Figo zelf zag het wel zitten om in de winterstop te vertrekken uit Italië. De aanvaller kwam dit seizoen niet veel aan spelen toe in de formatie van coach Roberto Mancini. Toch wil Inter Figo nog niet laten vertrekken. "Figo is een Inter-speler en zal dat ook blijven", vertelt Mancini.

Silent Hill 2 komt er aan

Cristophe Gans heeft in een interview bevestigd dat Silent Hill 2 in de steigers staat. De regisseur van de eerste film kan echter niet bevestigen of hij ook dit maal de regie in handen zal nemen, aangezien hij momenteel nog aan het Onimusha-filmproject werkt.
Roger Avary zal wel weer het verhaal voor z'n rekening nemen. Zodra hij klaar is met het script voor de Driver-film begint het werk aan Silent Hill 2.

Silent Hill geldt als één van de betere sprongen naar het witte doek die videogames gemaakt hebben. In de eerste film zien we hoe Rose DaSilva succesvol op zoek gaat naar Silent Hill, nadat haar dochter de naam in haar slaap geroepen heeft.

Voor degenen die deel één nog niet gezien hebben de trailer:


[Upd]PSV doet bod op Lazovic

Na een half seizoen neemt Danko Lazovic wellicht al afscheid van Vitesse. PSV heeft namelijk bij de Arnhemmers een bod op de Servische spits neergelegd.

De Eindhovenaren zijn op zoek naar versterkingen voor de aanval. Onder andere Leonardo en Eduardo da Silva bleken niet haalbaar, waarna men nu probeert om de topscorer van Vitesse binnen te halen. De spits scoorde tot nu toe veertien keer.

Lazovic heeft nog een contract tot en met 2010, dus er zal door PSV diep in de buidel getast moeten worden. Daarnaast is het ook nog onzeker of Vitesse mee wil werken aan een tussentijdse overgang van de Serviër. Trainer Aad de Mos meldde eerder al dat wat hem betreft Lazovic voor geen enkele prijs mag vertrekken.

Update

Vitesse heeft het bod afgeslagen. Volgens Vitesse-directeur Jan Streuer was het bod van PSV op de 23-jarige spits 'lachwekkend laag'. Streuer heeft gezegd dat de Arnhemse club zelf denkt aan een bedrag van 9 miljoen euro. Pas als een club bereid is om een dergelijk bedrag te betalen voor Lazovic, valt er volgens Streuer te praten over een transfer.

Schoenmaker maakt seizoen af bij ADO

ADO Den Haag heeft definitief besloten om interim-trainer Lex Schoenmaker dit seizoen af te laten maken. Na het vertrek van Frans Adelaar ging de Haagse club op zoek naar een nieuwe trainer, maar ADO wist er niet in te slagen een opvolger aan te trekken.

Omdat Schoenmaker in de tussentijd prima presteerde, mag hij ook in de tweede helft van het seizoen aan de touwtjes trekken in de Hofstad. "De club heeft het vertrouwen in me uitgesproken. Daar ben ik heel blij mee”, aldus Schoenmaker.

Leers: Investeer in 'hoger gelegen' Limburg

Icoon BinnenlandsDe nationale overheid moet meer geld in het 'hoger gelegen' Limburg investeren, nu vast staat dat de zeespiegel de komende veertig jaar flink gaat stijgen en het 'laag gelegen' Holland mogelijk zal overstromen. Dat betoogde de Maastrichtse burgemeester Gerd Leers gisteren in een nieuwjaarstoespraak. Volgens de CDA'er vergt de stijgende zeespiegel andere beleidskeuzes van het Rijk.

"Als een deel van het land op termijn onder dreigt te lopen, dan zou het verstandig zijn om met grote investeringsprojecten uit te wijken naar hoger gelegen landsdelen als Limburg. Wij zijn daar klaar voor", verklaarde Leers in zijn toespraak. Tegelijkertijd riep hij de bij de formatie betrokken partijen in Den Haag op om in te zetten op nieuwe energie zoals gasexpansie, warmtewisseling, zonnecollectoren en waterkracht, om op die manier te voldoen aan de afspraken van Kyoto.

Met dank aan Kozzmic voor de submit.

Vertonghen langer bij Ajax

Jan Vertonghen heeft zijn contract bij Ajax verlengd tot medio 2011. Het oude contract van de 19-jarige middenvelder, die ook in de verdediging uit de voeten kan, liep tot de zomer van volgend jaar.

Vertonghen kwam twee jaar geleden van Germinal Beerschot Antwerpen over naar de jeugdopleiding van Ajax. Tot nu toe speelde hij drie competitiewedstrijden in het eerste elftal van de Amsterdammers.

Blunder VN-chef standpunt doodstraf

De kersverse nieuwe secretaris-generaal van de Verenigde Naties heeft gisteren op zijn eerste werkdag een grote blunder begaan. Ban Ki-moon gaf tot twee keer toe niet het officiële VN-standpunt tegen de doodstraf toen hem daar om gevraagd werd.

Ki-Moon zei, gevraagd naar zijn mening over de executie van Saddam Hussein, dat de doodstraf een zaak van de landen afzonderlijk is. Het standpunt van de VN is echter dat men altijd tegen de doodstraf is. Ki-Moons voorganger Kofi Annan gaf in dergelijke kwesties altijd wel het VN-standpunt weer. Zuid-Korea, het vaderland van Ban Ki- moon, kent overigens de doodstraf nog. Hetgeen kan verklaren waarom Ki-Moon tot zijn uitspraak kwam.

Moratorium
Italië pleitte gisteren, als één van de tien nieuwe tijdelijke leden van de Veiligheidsraad, voor een wereldwijd moratorium (tijdelijke ban) op de doodstraf. De afgelopen decennia is het aantal landen dat de doodstraf toepast al drastisch geslonken.

Volgens Amnesty International hadden in 1977 nog maar 16 landen de doodstraf afgeschaft. Dertig jaar later is dit aantal gestegen naar 88. Sinds 1990 hebben 40 landen de straf afgeschaft waaronder Turkije, Canada, de Filipijnen en Ivoorkust.

De meeste doodstraffen worden uitgevoerd in China, de VS, Saudi-Arabië en Iran. Deze vier zijn verantwoordelijk voor 94% van alle terechtstellingen. In 2005 werden in 22 landen mensen ter dood gebracht na een gerechtelijke uitspraak.

Het meest voorkomend zijn het vuurpeleton, ophanging, elektrocutie en een dodelijke injectie. In twee landen, Afghanistan en Iran, vindt steniging plaats en in Saudi-Arabië worden veroordeelden onthoofd.

BREIN 'verwijderde' ruim 100 downloadsites

Icoon PiracyStichting BREIN (Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland) heeft in 2006 115 illegale 'uitwisselsites' gesloten (laten sluiten). Volgens BREIN waren bij deze sites ruim anderhalf miljoen mensen geregistreerd.

''In het vorige jaar is het netwerk van zogeheten P2P-sites in Nederland bijna volledig opgerold. De grootste slag is geslagen'', aldus BREIN-directeur Tim Kuik. In 2007 zal de stichting zich richten op mensen die in het buitenland wonen en van daaruit sites die ook in Nederland actief zijn, beheren.

Stichting BREIN ondernam in 2006 meer dan 12.000 keer actie tegen piraterij. Ruim 8.000 keer werden advertenties voor illegale films en muziek verwijderd. Ook waren er meer dan 200 civiele acties tegen piraterij op markten en illegale invoer. Tenslotte ondernam FIOD-ECD enkele tientallen strafrechtelijke acties. De boetes die werden opgelegd varieerden tussen enkele duizenden euro's tot 110.000 euro.

Antwoord
De rechtspraak gaf volgens directeur Tim Kuik in 2006 antwoord op twee belangrijke vragen: wanneer is een site illegaal en wanneer moet een ISP naam, adres en woonplaats (NAW) afgeven?

De vuistregel voor de vraag of een site illegaal is, werd volgens Kuik door het Hof in hoger beroep in de Zoekmp3 uitspraak gegeven: Een site is onrechtmatig als er systematisch en structureel gebruik gemaakt wordt van de beschikbaarheid van illegale bestanden. Het maakt daarbij niet uit dat de bestanden zelf elders staan.

Over afgifte NAW gaf het Hof in hoger beroep in het BREIN/ISP's kort geding de regel: de inbreuk moet redelijkerwijs aannemelijk zijn en de identificatie van de inbreukmaker moet buiten gerede twijfel staan. De beoordeling of dat in dit geval zo was, liet het Hof aan de rechter in de bodemprocedure over.

Boulahrouz weken uit de roulatie

De trainer van Chelsea, José Mourinho, is bang dat hij vier tot zes weken geen beroep kan doen op Khalid Boulahrouz. Dat heeft Mourinho vandaag gezegd.

Boulahrouz liep gisteren, in de competitiewedstrijd tegen Aston Villa (0-0), een blessure aan zijn kniebanden op. De Nederlandse verdediger moest daarom in de 33ste minuut worden gewisseld.

Mourinho zei verder dat Arjen Robben, die met een hamstringblessure kampt, half januari weer van de partij is. Daarnaast denkt Mourinho dat ook verdediger John Terry en doelman Petr Cech snel weer fit zijn.

Xbox 360 gekraakt?

Ongeveer 14 maanden na de launch van de Xbox 360 lijkt het erop dat de console gekraakt is. Het zou binnenkort mogelijk moeten zijn om bijvoorbeeld Linux te draaien op een 360. Op een hackers-conferentie heeft een anonieme hacker een soort presentatie gegeven van zijn hack.

In het filmpje zie je de anonieme hacker een beetje rommelen met een Xbox 360 en een laptop. Vervolgens wordt het spel King Kong opgestart, en na een tijdje zie je een Linux en OS X logo waaronder staat: Coming Soon. Deze beelden zouden via zelf geschreven software op de Xbox 360 getoond worden.

Veel critici zeggen dat deze hack niet heel erg betrouwbaar is. Er is nog geen documentatie verschenen en de beamer hoeft natuurlijk niet aangesloten te zijn op de Xbox 360 (het filmpje is niet heel erg duidelijk). Ook schijnen de in-game filmpjes van King Kong makkelijk aangepast kunnen worden, en is deze truuk ook mogelijk met een PC en development kit. Het enige wat erop wijst dat dit geen hoax is is het feit dat deze hacker spreektijd heeft gekregen van de Chaos Computer Club, één van de meest gerespecteerde hacker-organisaties.


Let op: Links van en naar piraterij/warez worden zoals altijd NIET getolereerd!

RIAA klaagt AllofMP3.com aan voor 1,6 biljoen dollar

Icoon InternetDe Recording Industry Association of America (RIAA) heeft aangekondigd dat het een Russische online muziek leverancier aanklaagt voor het bedrag van 1.6 biljoen (1.600.000.000.000) dollar. De RIAA wil 150.000 dollar voor elk van de 11 miljoen verkochte liedjes. Een vertegenwoordiger van het bedrijf gaf aan dat het bedrijf niet gevestigd is in New York, waar de aanklacht is ingediend, en daardoor dus ongeldig zou zijn.

Het bedrijf houdt zich aan de Russische copyrightwetten en betaalt zelfs een gedeelte van de winst aan de Russische versie van de RIAA. AllofMP3 betaalt per liedje 15 cent aan de Russian Organisation for Multimedia (ROM), maar de RIAA ontkent het recht van bestaan van ROM. Een van de redenen hiervoor is dat het ROM een lager bedrag per liedje eist dan de RIAA nodig vindt voor zichzelf.

De reden waarom de RIAA toch een rechtszaak start, waarvan het dus zeer onwaarschijnlijk lijkt dat ze deze gaan winnen, is dat er dan eindelijk gekeken wordt of het bedrijf wel legaal opereert en of de vergoeding wel voldoende is. De RIAA kan dan lobbyen bij de regering om er zo een politieke kwestie met Rusland van te maken, hetgeen wellicht wél zal leiden tot sluiting van de site.

Met dank aan HiTi voor de vertaalde submit.

Beste en slechtste reclames

Vanochtend hadden we al een blogje met een onbegrijpelijke reclame. Maar gelukkig zijn er ook genoeg reclames waar je wel eens even heel hard om kunt lachen, of niet natuurlijk.

Gelukkig is iemand zo vriendelijk geweest om de beste en de slechtste reclames van 2006 op een rijtje te zetten. De 5 beste worden kort toegelicht en de 5 slechtste worden toegelicht. Weten jullie betere (of slechtere) reclames, zet ze dan neer in de reacties.

'Recherche koestert wrok tegen Holleeder'

Icoon MisdaadHet rechercheteam dat onderzoek doet naar topcrimineel Willem Holleeder wordt vooral gedreven door persoonlijke wrok. Dat beweert de advocaat van de vermeende Godfather van de Nederlandse onderwereld, Bram Moszkowicz. "Getuigen worden stelselmatig onder druk gezet, net zolang tot ze iets belastend over Holleeder verklaren. Die mensen zijn niet afstandelijk, niet neutraal, die willen mijn cliënt per se pakken", stelt Moszkowicz in een interview met het Algemeen Dagblad. "Mensen die nu aan deze zaak werken, hebben eerder geprobeerd hem vast te krijgen - en toen haalden ze bakzeil. Die willen nu hun revanche."

Volgens de Amsterdamse raadsman is Holleeder positief gestemd over de voortgang van zijn zaak. "Bijna alle getuigen die de afgelopen maanden zijn verhoord, legden ontlastende verklaringen af. Het bewijs brokkelt af. Dat doet hem goed." De 'stapels bewijzen' die er zouden zijn, zijn volgens Moszkowicz grotendeels ondeugdelijk. "De enige getuigen die belastend verklaren, willen anoniem blijven of zijn dood. De bewijskracht daarvan is in mijn ogen nul."

Moszkowicz ontkent dat Holleeder hem in zijn macht heeft. "Dat zal wel, maar het is onzin. Hij heeft mij nog nooit onder druk gezet. Er is ook beweerd dat we te close zouden zijn: ook onzin. Holleeder en ik zijn geen vrienden. Hij was een regelmatig bezoeker van mijn kantoor, maar dat was omdat de recherche vaak naar hem vroeg. Dan moesten we daarover spreken." Bijna een jaar geleden verschenen berichten in de media dat Holleeder zijn advocaat volledig in de tang zou hebben. Moszkowicz zou onder andere gechanteerd zijn met een 'pikant filmpje' waarin hij figureert.

Morgen verschijnt Holleeder samen met vijf medeverdachten voor de vierde maal voor de rechtbank voor een zogeheten pro forma-zitting. In april moet het 'monsterproces' inhoudelijk van start gaan. De topcrimineel wordt verdacht van het opdracht geven tot liquidaties, het witwassen van crimineel geld en het afpersen van vastgoedhandelaren. De betrokkenheid van de voormalige ontvoerder van biermagnaat Freddie Heineken bij de moord op caféhouder Thomas van der Bijl wordt nog nader onderzocht.

Met dank aan Kozzmic voor de herschreven submit.

Ferrari wil F1 goedkoper maken

De baas van het team van Ferrari, Luca di Montezemolo, heeft gezegd dat de Formule 1 in de toekomst goedkoper moet worden. Daarmee steunt Ferrari eindelijk de plannen van de internationale automobielfederatie FIA.

"De Formule 1 moet dringend een manier vinden om de kosten terug te dringen. Het is cruciaal voor onze sport dat de kosten dalen", aldus de Italiaan tegenover de krant Corriere della Sera.

De afgelopen jaren hield het Italiaanse team maatregelen om de kosten te reduceren steevast tegen. Ze weigerden bijvoorbeeld minder te testen. Pas onlangs ging het team daarmee akkoord.

Ondanks het Europese verbod op tabaksreclame behield Ferrari sigarettenfabrikant Marlboro als hoofdsponsor. Volgens insiders werd het budget wel teruggeschroefd. Tegelijk zag het Italiaanse team de miljoenen van Vodafone naar McLaren vertrekken. En ook het succes van Renault kost de Italianen centen.

Daarnaast daalde de winstpremies van Ferrari door de wereldtitels van Fernando Alonso en Renault. Omdat ook moederbedrijf Fiat met financiële problemen kampt, is het logisch waarom het steeds moeilijker wordt om 250 miljoen euro te vinden, het bedrag wat vorig jaar door Ferrari in hun F1-team werd gepompt.

Voor 2007 is er ook nog goed nieuws. Door het vertrek van Michael Schumacher als coureur zijn de loonkosten van de rijders meer dan gehalveerd.

CD: Homegrown 2006

Homegrown 2006, het album dat door de bezoekers van State Magazine is samengesteld, werd een maandje geleden in de Amsterdamse Paradiso gepresenteerd. Het is een lijst van in totaal 20 hiphoptracks geworden, rechtstreeks van de 'Verenigde Straten' van onder meer Zwolle, Rotterdam en 'Alphen a/d Rhyme'. Nu het jaar 2006 daadwerkelijk tot de geschiedenis behoort is het de hoogste tijd om de oogst van '06 eens nader te beschouwen.

'Meer vertrouwen in God dan in ziektepolis'

BinnenlandsVolgens de Sociale Verzekeringsbank (SVB) telt Nederland ruim 11.000 mensen die zich niet tegen ziektekosten willen verzekeren omdat dat ''een gebrek aan vertrouwen in de hulp en de wil van God'' is. De meeste van hem wonen in de zogenaamde 'biblebelt', een regio waar onder meer veel orthodox gereformeerden wonen. Gelderland telt 40% van de onverzekerden, daarna volgen Zuid-Holland, Utrecht en Zeeland. Ongeveer 30% van de gemoedsbezwaarde huishoudens bestaat uit kinderrijke gezinnen.

Begin vorig jaar geldt, door de invoering van de zorgverzekering, voor alle Nederlanders een verplichting om verzekerd te zijn voor zorgkosten voor bijvoorbeeld het ziekenhuis of de huisarts. Het aantal godsgetrouwen dat vanuit hun geloofsovertuiging om vrijstelling van de premieplicht vroegen, steeg sindsdien enorm. Gemeenten met het grootste aandeel gemoedsbezwaarden zijn Neder-Betuwe (4,88%), Bergambacht (1,99%) en Staphorst (1,76%).

Overigens betalen de 'weigeraars' wel degelijk een premie, maar wordt het anders geregeld waardoor ze formeel niet verzekerd zijn, maar feitelijk wel. Hun werkgevers betalen namelijk een premievervangende loonbelasting die de Belastingdienst op een spaarrekening stort. De ziektekosten worden vervolgens uit die spaarrekening betaald.

Twee oprichters van Rare verlaten het bedrijf

Ongeveer vier jaar nadat Microsoft Rare voor 375 miljoen dollar heeft opgekocht is bekend geworden dat twee van de drie oprichters van Rare het bedrijf sinds 1 januari hebben verlaten. Tim en Chris Stamper verlaten het bedrijf om andere dingen te gaan doen.

Wat deze dingen precies zijn is niet bekend, maar het zal zeer waarschijnlijk iets met games te maken hebben. Het vertrek van deze twee heeft niks te maken met de tegenvallende verkoopcijfers van Viva Pinata (ontwikkeld door Rare) aldus Microsoft. "Chris and Tim have helped shape Rare into the world-renowned development studio that is it today and their impact on the videogame industry as a whole is well known. They are simply leaving to pursue other opportunities and we wish them luck in their future endeavors".

Microsoft heeft ook gezegd dat Mark Betteridge, die al 19 jaar bij Rare werkt, en Gregg Mayles de taken over zullen nemen. Betteridge zal Studio Director worden en Mayles Creative director.

Top tien van games in 2006 in de USA

Zoals elk begin van een nieuw jaar komen er veel lijstjes uit en ook de USA Today heeft een top tien gemaakt. Dit keer van de best verkopende games in de USA gebaseerd op de verkoopcijfers tot en met november. Dit kan betekenen dat er met de cijfers van december nog verandering in de top tien kan komen, maar dit is een goede indicatie. De best verkopende games van de eerste 11 maanden in 2006 zijn:

1. Madden NFL 07 (PlayStation 2; 1.8 million+ sold)
2. New Super Mario Bros. (Nintendo DS; 1.5 million+ sold)
3. Kingdom Hearts II (PS2; 1.5 million+ sold)
4. Gears of War (Xbox 360; 1 million+ sold)
5. Tom Clancy's Ghost Recon: Advanced Warfighter (Xbox 360; 913,000+ sold)
6. Final Fantasy XII (PS2; 895,000+ sold)
7. Grand Theft Auto: Liberty City Stories (PS2; 860,000+ sold)
8. NCAA Football 07 (PS2; 849,000+ sold)
9. Madden NFL 07 (Xbox 360; 826,000+ sold)
10. Brain Age: Train Your Brain in Minutes a Day! (Nintendo DS; 792,000+ sold)

Opvallend (eigenlijk voor de USA niet) is het grote aantal verkochte Madden games. In totaal zijn er 2.6 miljoen van verkocht en in december zal daar nog een flink aantal bijkomen. Zodra de cijfers van december bekend gemaakt zijn zal er een nieuwe top 10 gemaakt worden.

Met dank aan Nebo voor het submitten van dit nieuws

Samir A. medisch onderzocht

Aan de slechte gezondheidstoestand van Samir A., lijkt een einde te zijn gekomen. Volgens zijn vrouw Abida is A. inmiddels door de medische dienst van de gevangenis in Vught onderzocht, zo zei ze woensdag.

De echtgenote van de veroordeelde terrorist luidde dinsdag de noodklok, omdat A. ernstig ziek was geworden, doordat hij tijdens een hongerstaking vorige week zijn medicijnen weigerde in te nemen.

De 20-jarige A. heeft woensdag met een van zijn advocaten gesproken en hem laten weten dat hij medisch is onderzocht, zo vertelde Abida.

De tot 8 jaar gevangenisstraf veroordeelde A. lijdt aan een chronische darmaandoening. Hij ging vorige week in hongerstaking uit protest tegen het regime op de terroristenafdeling in Vught waar mannen en vrouwen samen verblijven. A. verblijft inmiddels op een afgezonderde afdeling en eet weer.

PSV - Arsenal op carnavalsdinsdag

De UEFA is niet van plan het duel van PSV tegen Arsenal een dag te verplaatsen. De gemeente Eindhoven had daarom gevraagd. De wedstrijd is gepland op de laatste dag van carnaval. Burgemeester Sakkers vreest voor problemen met de openbare orde.

Burgmeester Alexander Sakkers zei dinsdag in zijn nieuwjaarstoespraak dat de UEFA vassthoudt aan dinsdag 20 februari als speeldag. Het betekent dat Lampegat, zoals Eindhoven met carnaval heet, dan volloopt met carnavalvierders én Engelse voetbalsupporters.

Sakkers wees in zijn nieuwsjaarstoespraak wederom met trots op de succesvolle organisatie van de UEFA-Cupfinale vorig jaar. Sakkers is daarom ondanks het risico toch optimistisch. "U mag ervan uitgaan dat we dit zorgvuldig voorbereiden."

Imam preekt in moskee ondanks verbod

BinnenlandsDe omstreden imam Kariman heeft zondag voorafgaand aan het offerfeest toch gepreekt in de Eindhovense moskee Anwar-e-Medina. De imam was naar de moskee gekomen ondanks een verbod dat de rechter hem twee dagen eerder had opgelegd.

Dat bevestigde bestuurssecretaris Mohammed Gaffar woensdag in een bericht in het Eindhovens Dagblad. De rechter vond het moskeeverbod dat de Stichting Welzijn voor Moslims in Nederland had geëist, gerechtvaardigd wegens een slepend conflict met de imam. Het bestuur verweet hem in de rechtszaak sterk polariserend en onbeschoft gedrag. De imam meent dat door het optreden van het bestuur de eenheid binnen de djamaat (gemeenschap) is verdwenen.

(Jonge) aanhangers
Jaffar zei woensdag dat Kariman zondag met veel kabaal toegang tot de moskee eiste. Hij kreeg daarbij steun van zijn (jonge) aanhangers, volgens het bestuur een minderheid in de overwegend Surinaamse moskee. Er ontstond een opstootje.

Om de ruzie te sussen en zonder tussenkomst van de politie op te lossen, heeft de voorzitter de imam uiteindelijk toegang gegeven tot de moskee en heeft die het gebed geleid. Jaffar legde uit dat de imam de voorzitter een schriftelijke toestemming heeft laten tekenen om uitvoering van de opgelegde dwangsom te voorkomen.

Imam Kariman is al jaren verbonden aan Anwar-e-Medina moskee in Eindhoven. In 2001 raakte hij in opspraak omdat hij zich tegenover bezoekende scholieren denigrerend zou hebben uitgelaten over homoseksuelen.

Geen contractverlenging Wapenaar bij Vitesse

Harald Wapenaar vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Vitesse. De doelman heeft van trainer Aad de Mos en technisch directeur Jan Streuer te horen gekregen dat zijn aflopende contract deze zomer niet wordt verlengd.

Wapenaar heeft begrip voor het besluit: "Ik ben tenslotte al 36. Wat ik echter niet begrijp is dat De Mos in de pers zegt dat ik blessuregevoelig ben en dat ik een tegenvallend seizoen draai. Ik keep niet altijd foutloos, maar zo slecht gaat het helemaal niet. En sinds ik hier keep heb ik geloof ik twee wedstrijden gemist."

De doelman is niet van plan om na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan te zetten. "Ik beleef nog steeds veel plezier aan het voetbal en ik sta open voor een nieuw avontuur. Ik hoor via via dat Sparta belangstelling voor mij zou hebben, maar met die club heb ik nog geen contact gehad."

Wapenaar is bezig aan zijn derde seizoen bij Vitesse. De oud-doelman van FC Utrecht belandde via Portsmouth onder de lat bij Vitesse.

Hoogervorst tekent bij Barcelona

Jeffrey Hoogervorst tekent woensdag een contract voor een half jaar bij FC Barcelona B, met een optie voor drie seizoenen bij de hoofdmacht van de Champions League-winnaar. Hoogervorst is een 22-jarige verdediger die de jeugd doorliep bij Ajax.

De weg naar de top is er voor Hoogervorst eentje met omwegen. De 22-jarige speler doorliep de jeugd bij Ajax. Hoogervorst werd vijf jaar geleden niet goed genoeg bevonden door Ajax. Toenmalige teamgenoten als Wesley Sneijder, John Heitinga, Daniël de Ridder, Nando Rafael en Nigel de Jong maakten de overgang naar Jong Ajax. Hoogervorst bleef 'steken' en vertrok uit Amsterdam.

Hoogervorst kwam terecht bij Sporting Gijon en later bij Real Madrid B. Hij hoopt nu via Barcelona B de grote top te bereiken.

Bejaarde krijgt inburgeringsceremonie

Icoon OpmerkelijkZe woont 90 jaar in Nederland en is al 93 jaren oud. Toch krijgt een bejaarde vrouw uit Loppersum donderdag een officiële inburgeringsceremonie. De vrouw heeft in de jaren 50 een drietal jaren in Duitsland gewoond waardoor ze de Duitse nationaliteit bezit.

Onlangs vroeg ze de Nederlandse nationaliteit aan en volgens de regels hoort daar ook een inburgeringsceremonie bij. De ceremonie zal donderdag plaatsvinden bij haar zoon, in bijzijn van de burgemeester van de gemeente Loppersum. Eén voordeel heeft de vrouw wel: Ze hoefde geen inburgeringscursus te volgen.

Hopman Cup: Tsjechië klopt Spanje

In de strijd om de Hopman Cup heeft Tsjechië zijn eerste zege behaald. Thomas Berdych en Lucie Safarova rekenden met 2-1 af met Spanje.

Safarova versloeg Anabel Medina Garrigues met 6-4, 4-6 en 6-4. De Tsjechische kwam in de derde set een break achter, maar wist de partij alsnog naar zich toe te trekken. "Ik verloor al drie keer een driesetter van haar en was belust op revanche", aldus de opgeluchte Safarova.

Berdych wist Tommy Robredo met solide spel vanaf de baseline te verslaan: 7-5 en 6-1. Een break in de twaalfde game bleek cruciaal. Spanje won wel de mixed dubbel, hierdoor kunnen de Spanjaarden bij winst op India de finale alsnog halen.

Chinezen willen olympisch vuur op Mount Everest

China gaat een poging wagen om de olympische vlam naar de top van de Mount Everest te brengen. De vicepresident van het organisatiecomité van de Zomerspelen in Peking heeft dit vandaag gezegd.

Het olympisch vuur maakt traditioneel een tocht over de wereld alvorens te arriveren in de organiserende stad. "Toen we ons kandidaat stelden voor de Zomerspelen in 2008 hebben we voorgesteld het olympisch vuur naar het hoogste punt van de wereld te brengen", aldus Liu Jingmin. "Die wens wordt snel werkelijkheid, aangezien de verantwoordelijken reeds begonnen zijn met de training."

Dit jaar willen de Chinezen een test doen. Als die slaagt, volgt in 2008 de officiële tocht naar de top van de aarde.

VN-personeel beticht van kindermisbruik

Icoon OorlogVN-personeel dat deelneemt aan de vredesmacht in Sudan heeft zich schuldig gemaakt aan misbruik van kinderen. Volgens de Daily Telegraph vergrepen ze zich zelfs aan kinderen onder de 12 jaar.

De Daily Telegraph zegt dat het misbruik al 2 jaar aan de gang is sinds de UNMIS in Zuid-Sudan arriveerde. De VN-soldaten zijn daar om te helpen met de wederopbouw in het land dat de afgelopen 23 jaar door burgeroorlog geplaagd werd.

De VN waren al in 2005 op de hoogte gesteld door middel van een intern rapport van Unicef. Dit rapport is echter nooit naar buiten gebracht en de VN wilden dinsdag niet reageren op het bericht. Sinds januari 2005 zijn er ruim 10.000 personeelsleden van de VN aanwezig in Sudan. Al in de eerste maanden kwamen er berichten binnen over seksueel misbruik van kinderen.

Honderden kinderen
De Daily Telegraph heeft van meer dan 20 kinderen verklaringen verzameld. VN-personeelsleden zouden honderden kinderen opgepikt hebben van straat en hen gedwongen hebben tot seksuele handelingen. De regering van Sudan zou op de hoogte zijn van de misdragingen en heeft volgens de krant zelfs een video als bewijs. Op deze video zou te zijn zijn dat 3 medewerkers uit Bangladesh seks hebben met 3 jonge meisjes.

Zeker nu de Sudaneese regering weigert om VN-troepen toe te laten in Darfur is het een pijnlijke kwestie voor de VN. Kersverse secretaris-generaal Ban Ki-moon zei dinsdag op zijn eerste werkdag juist troepen naar Darfur te willen sturen.

De kinderen die het slachtoffer worden van het kindermisbruik en kinderprostitutie zijn de "verloren generatie". Door de vele oorlogen gescheiden van hun ouders, leven ze op straat in de regionale hoofdstad Juba zonder werk of onderkomen.

Met dank aan Ticootje voor de submit.

Banken: financieren seksbedrijven bespreekbaar

Icoon Not Safe For Work (NSFW)De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) wil praten met burgemeester Job Cohen van Amsterdam over de mogelijke financiering van prostitutiebedrijven in de hoofdstad. NVB-directeur Hein Blocks is echter niet optimistisch over de kans van slagen.

Dat liet hij woensdag weten naar aanleiding van een bericht hierover in de Volkskrant. Cohen zei vorige week op korte termijn met de banken te willen overleggen over de financiering van bonafide prostitutiebedrijven op de Amsterdamse Wallen. Ze hoeven dan niet in zee te gaan met dubieuze financiers. De NVB is als brancheorganisatie bereid dit gesprek aan te gaan, zei Blocks.

Moeilijke zaak
De NVB-directeur waarschuwde dat het een moeilijke zaak is. Kredietverlening vergt dat nauwkeurig inzicht bestaat in de financiële resultaten en dat is bij prostitutiebedrijven niet eenvoudig. Ook is het onderpand in geval van gedwongen executie moeilijk te verkopen. Legalisering van bordelen betekent bovendien niet automatisch dat de ondernemers deugen. Blocks wijst er verder op dat banken niet kunnen worden gedwongen bordelen als klant te accepteren.

Helemaal kansloos is de zaak niet, aldus Blocks. Wellicht zijn er mogelijkheden als ook andere private en publieke partijen elkaar vinden in een gezamenlijke aanpak.


"DE nachtclub, mede mogelijk gemaakt door uw bank?"

UK Charts week 52

De wekelijkse UK charts zijn weer bekend. De top wordt in deze laatste week door twee voetbalgames bekleed, Need For Speed Carbon moet z'n eerste plaats in de week voor kerst nu afstaan aan de footy FIFA 07.
1. FIFA 07 (Electronic Arts)
2. Pro Evolution Soccer 6 (Konami)
3. Need for Speed Carbon (Electronic Arts)
4. Sims 2: Animals and Co (Electronic Arts)
5. Call of Duty 3: Moving towards Paris (Activision)
6. WWE SmackDown vs. RAW 2007 (THQ)
7. Gears of War (Microsoft)
8. Canis Canem Edit (Take 2)
9. Brain Training: how old is your brain? (Nintendo)
10 Cars (THQ)
11 Grand Theft Auto: Vice City Stories (Take 2)
12 Tiger Woods PGA Tour 07 (Electronic Arts)
13 Tomb Raider: Legend (Eidos)
14 LEGO Star Wars 2 (LucasArts)
15 New Super Mario Bros. (Nintendo)
16 Grand Theft Auto: Liberty City Stories (Take 2)
17 Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas (Ubisoft)
18 Tony Hawk's Project 8 (Activision)
19 Football Manager 2007 (Sega)
20 Sims 2 (Electronic Arts)

Uitslagen Engeland speelronde 22

In de Engelse Premier League verspeelde zowel Manchester United als Chelsea punten. Robin van Persie wist voor Arsenal weer eens te scoren.

Fulham-doelman Antti Niemi viel op nieuwjaarsdag tijdens de wedstrijd tegen Watford (0-0) zeer ongelukkig op zijn hoofd. Aanvankelijk werd zelfs gevreesd voor een gebroken nek, maar het letsel lijkt mee te vallen. De 34-jarige Finse international werd naar een ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek. Niemi probeerde vlak na rust een bal weg te werken, maar raakte in de lucht boven andere spelers uit balans en kon zijn val vervolgens niet breken. Hij landde op het hoofd. De wedstrijd lag gedurende zeven minuten stil. De nek van de Fin werd gestabiliseerd met een brace voordat hij op een brancard van het veld werd gedragen.

Robin van Persie scoorde dinsdagavond twee keer tegen Charlton Athletic. De international maakte voor Arsenal de 3-0 en 4-0. De 3-0 kwam van de strafschopstip. Van Persie tilde zijn seizoenstotaal naar tien doelpunten. Het duel eindigde in een 4-0 overwinning voor Arsenal.

Chelsea verspeelde dinsdag opnieuw punten. De regerend kampioen kwam in de uitwedstrijd tegen Aston Villa niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. De achterstand van de kapitaalkrachtige club op lijstaanvoerder Manchester United is daardoor nu zes punten. De club had de kans om de achterstand te verkleinen omdat Manchester maandag ook punten inleverde tegen Newcastle United (2-2). Boulahrouz speelde de wedstrijd niet uit, hij moest met een knieblessure het veld verlaten.

Uitslagen:

ThuisUitUitslag
LiverpoolBolton3-0
FulhamWatford0-0
ReadingWest Ham6-0
PortsmouthTottenham1-1
Manchester CityEverton2-1
Wigan AthleticBlackburn0-3
MiddlesbroughSheffield United3-1
NewcastleManchester United2-2
Aston VillaChelsea0-0
ArsenalCharlton4-0

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Manchester Utd2217325449-15
2Chelsea2214624837-17
3Liverpool2212464032-16
4Arsenal2211653941-19
5Bolton Wanderers2212373927-21
6Portsmouth2210663633-22
7Tottenham229583226-28
8Everton228773128-22
9Reading2293103030-30
10Manchester City228592919-25
11Blackburn218492824-29
12Fulham226972722-32
13Aston Villa2251162623-25
14Newcastle2275102623-28
15Middlesbrough2266102421-27
16Sheffield2265112317-29
17Wigan Athletic2164112223-32
18West Ham United2253141812-33
19Charlton Athletic2244141617-40
20Watford2019101212-26

Programma:

DatumThuisUit
13/01West HamFulham
13/01TottenhamNewcastle
13/01BlackburnArsenal
13/01ChelseaWigan Athletic
13/01Manchester UnitedAston Villa
13/01Sheffield UnitedPortsmouth
13/01WatfordLiverpool
13/01BoltonManchester City
13/01EvertonReading
13/01CharltonMiddlesbrough

Philippoussis mist Australian Open

Mark Philippoussis doet niet mee aan de Australian Open. De 30-jarige Australische tennisser raakte gisteren tijdens de Hopman Cup geblesseerd aan de rechterknie. Nader onderzoek wees uit dat hij onder het mes moet.

Philippoussis werd tussen 1999 en 2001 reeds driemaal geopereerd aan zijn linkerknie. Bovendien moest hij in 2005 onder het mes vanwege zijn hamstring. De Australiër dacht weer helemaal fit te zijn, maar dinsdag kreeg hij voor de zoveelste keer te maken met een tegenslag. In de wedstrijd tegen de Fransman Jerome Haehnel verstapte hij zich toen hij probeerde de bal terug te spelen.

RKC langer zonder Van Mosselveld

RKC Waalwijk moet het langer dan werd verwacht stellen zonder Frank van Mosselveld. De 23-jarige verdediger is nog altijd niet hersteld van een blessure aan zijn knie.

Afgelopen september ging hij onder het mes, maar kampt nog steeds met klachten. Een MRI-scan wees uit dat de knie niet goed is hersteld. Het is onbekend hoe lang Van Mosselveld nog is uitgeschakeld. Eind volgende week zal hij weer worden onderzocht.

22 VN-medewerkers gedood in 2006

Icoon Buitenlands Tijdens het jaar 2006 zijn 22 medewerkers van de Verenigde Naties om het leven gekomen tijdens de uitoefening van hun functie. Dit heeft de Staff Union, de vakbond van VN-medewerkers, dinsdag bekendgemaakt.

De meeste doden, negen, vielen in de Democratische Republiek Congo (RDC) waar de VN hun grootste vredesmacht hebben gestationeerd, Monuc. In de RDC vond ook het bloedigste incident plaats: in januari werden er acht Guatemalteekse blauwhelmen gedood die jacht maakten op Vincent Otti, de plaatsvervangend leider van het Ugandese Verzetsleger van de Heer (LRA) die op verdenking van oorlogsmisdaden gezocht wordt door het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. De negende VN-dode in de RDC viel toen een Nepalese VN-militair werd gedood tijdens een vuurgevecht met rebellen in de onrustige regio Ituri.

Het op een na hoogste dodental viel te betreuren in Libanon, waar in 2006 zes VN-medewerkers om het leven kwamen. Vier VN-waarnemers kwamen om het leven bij een Israëlische aanval op hun observatiepost. Een civiele medewerker kwam om het leven toen zijn woning werd getroffen door een Israëlische raket. De zesde VN-dode viel bij een Israëlische luchtaanval op een vluchtelingenkamp.

Behalve in Congo-Kinshasa en Libanon kwamen ook VN-medewerkers om het leven in Haïti, Sudan en Afghanistan. De Staff Union hekelt het feit dat de schuldigen aan de dood van VN-medewerkers bijna nooit worden gestraft. In 2005 werden 32 VN-medewerkers gedood bij de uitoefening van hun functie, in 2004 negentien.

Vijf nieuwe leden VN-Veiligheidsraad

Icoon Buitenlands De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties kreeg dinsdag, op zijn eerste werkdag in het nieuwe jaar, vijf nieuwe leden: België, Italië, Indonesië, Zuid-Afrika en Panama.

De vijf landen zijn voor een mandaat van twee jaar gekozen en vervangen Denemarken, Griekenland, Japan, Argentinië en Tanzania. De tijdelijke mandaten van de Republiek Congo, Ghana, Peru, Qatar en Slowakije zijn hun tweede jaar ingegaan.

Naast de tien tijdelijke leden heeft de raad vijf permanente leden: VS, Rusland, China, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De Russische VN-ambassadeur Vitaly Tsjoerkin is in januari voorzitter bij toerbeurt van de raad.

Herdenkingsdienst oud-president Ford

Icoon BuitenlandsIn de National Cathedral in Washington is dinsdag in aanwezigheid van tal van hoogwaardigheidsbekleders de uitvaartdienst voor de Amerikaanse oud-president Gerald Ford gehouden. Ford overleed vorige week op 93-jarige leeftijd.

Onder de sprekers tijdens de dienst was de huidige president van de Verenigde Staten, George W. Bush. Hij noemde Ford "een man wiens naam synoniem was met integriteit" en een "rots van stabiliteit" in woelige tijden. Vicepresident Ford verving in augustus 1974 Richard Nixon als staatshoofd.

Nixon moest het veld ruimen vanwege zijn rol in het Watergate-afluisterschandaal, dat de VS in een diepe morele crisis stortte. Ook vader Bush, de oud-president, prees Ford omdat hij het vertrouwen in het presidentsschap wist te herstellen.

President Bush kwam aan het begin van de dienst gearmd met de weduwe van Ford, Betty, de kerk binnengelopen. Ook Bush' nog levende voorgangers Bill Clinton en Jimmy Carter waren aanwezig. Carter versloeg Ford in 1976 bij de presidentsverkiezingen. Namens de Nederlandse regering was minister van Staat Max van der Stoel bij de herdenkingsceremonie. Er waren 3700 genodigden.

De afgelopen dagen lag de kist met het lichaam van Ford op Capitol Hill, in het parlementsgebouw. Duizenden mensen bewezen de oud-president de laatste eer. In lijn met de sobere stijl van Ford waren de plechtigheden ontdaan van alle franje. Ford wordt woensdag in besloten kring begraven in Grand Rapids, Michigan, waar hij opgroeide.

President Bush had dinsdag uitgeroepen tot dag van nationale rouw vanwege het overlijden van Ford. Alle overheidsgebouwen waren gesloten en ook de beurs op Wallstreet was dicht.

Uitvaartdienst Amerikaanse oud-president Gerald Ford
De kist wordt binnengedragen

Jordaanse koning klaagt over Israëlische stank

Icoon OpmerkelijkDe Jordaanse koning Abdullah II heeft een klacht met een luchtje ingediend bij de Israëlische overheid. Aan de grens met Israël is namelijk een ondraaglijke stank waargenomen, afkomstig van een groot bedrijf voor vee-quarantaine net over de grens. Door de windrichting kwam de geur uiteindelijk ook terecht bij een van de paleizen van de Jordaanse vorst.

De Israëliërs hebben direct gereageerd op de klacht door een flinke hoeveelheid luchtverfrissers in de omgeving te spuiten. Tevens hebben ze het veebedrijf opgedragen de enorme hoeveelheid uitwerpselen die in en om het bedrijf opgehoopt lagen per direct op te ruimen.

Prijsvragennieuws week 1

Tussen kerst en oud en nieuw is het stil en werkt niemand, dus dan wordt het regelen van prijsvragen wat lastiger. Deze week geen nieuwe prijsvragen, maar je kunt wel nog steeds meedoen met de prijsvragen van vorige week. Komende week uiteraard weer wel prijzen zoals je van ons gewend bent! Als je geregistreerd en ingelogd bent, dan kun je meedoen met de volgende prijsvragen. Registratie is gratis en dient enkel om je prijsvraaginzending te registreren (geen misbruik van gegevens of spam op je mailadres):

Win een MOTOKRZR gsm!
Win een vibrerende badeend!

De uitslagen:
Je kon de afgelopen tijd weer een boel prijzen winnen op de FP. De volgende mensen zijn de gelukkige winnaars:

Prijsvraag 1:
Win geweldige prijzen met de film Eragon!
Winnaars

LazySod (winnaar iPod speakerset)
pinen
Blaze82


Prijsvraag 2:
Win het boek 'De Afghaan' van Frederick Forsyth!
Winnaars

Leroy
Maarce
Salmonella
onkel
sadebo
RSH11
Jogo
Excellence
Camaco
Seral


Prijsvraag 3:
Doe mee met ons kerstpakketonderzoek en win een Pluim!
Winnaars:

syrek
Troel
TheFallenAngel
Vuurbestendig
_Hakkie_
Market_Garden
Spikey1986
Bakkioli
duivelin1
Big_Brother



Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie opgestuurd worden. Houd er rekening mee dat het een tijdje kan duren voordat de prijs bij ons binnenkomt (en je je prijs van ons ontvangt). Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk e-mailen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.